Dodaj do ulubionych

Kiedy LIDL w Międzylesiu?

01.07.08, 06:15
Miał być a nic się nie dzieje. Może ktoś ma jakieś nowe wiadomości?Zapowiedzi były optymistyczne i ...
Obserwuj wątek
    • Gość: szabla Re: Kiedy LIDL w Międzylesiu? IP: *.adsl.inetia.pl 01.07.08, 07:17
      Niepodal jest Biedronka i wielkiego tłoku nie widać więc chyba nie
      widzą sensu.Druga sprawa to przejęcie Lidla przez niemieckiego ALDI.
      • Gość: barbara6131 Re: Kiedy LIDL w Międzylesiu? IP: *.acn.waw.pl 06.07.08, 17:01
        Najlepiej nigdy po ostatnich zakupach w Lidl na ul Grochowskiej dwa razy pobrano
        mi z karty za zakupy, które tam zrobiłam. Nie mam pojęcia jak to zrobiła
        ekspedientka przy kasie. Zauważyłam to przez przypadek , kiedy za ok godz
        sprawdziłam stan konta w bankomacie. Taka sama suma co do groszy została pobrana
        podwójnie. A więc biorę wyciąg z banku i wyjaśniam sprawę. Podejrzewam, że taka
        sytuacja mogła być nie raz. gdyż nie sprawdzam konta po zakupach w markecie
        Lidl. Tym razem był to zwykły przypadek. Baarbb
    • Gość: Bobi Re: Kiedy LIDL w Międzylesiu? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.07.08, 20:45
      Lidl i optymistycznie?
      Czy ci się coś coś nie pomyliło? Takiego chłamu nie ma nikt, nawet
      Biedronka.
      • w_v_w Miało być... 02.07.08, 05:27
        ...optymistycznie,na terenie ABB, mogła być nawet "Promenada", ale "kupcy"
        woleli Biedronkę :)))))
        Pamiętam te protesty z wymalowanymi prześcieradłami popierającymi Pinokia i
        nawołujące do zaprzestania ucywilizowania Międzylesia.
        "Kupcy" ponad wszystko ROTFL.

Ale jest dobra wiadomość w Miedzeszynie otwiera się Rossmann,obok Biedronki.

Pozdrawiam
        wawerka
        • Gość: anton Re: Miało być... IP: *.adsl.inetia.pl 02.07.08, 10:16
          Moze ta "Promenada"zawita na teren Zwaru.Oby jak najpędzej
          • w_v_w Re: Miało być... 04.07.08, 06:45
            Takie były ambitne plany...i tylko plany :(

pozdrawiam
            wawerka
      • raul.2 Re: Kiedy LIDL w Międzylesiu? 02.07.08, 07:23
        LIDL to bardzo dobry sklep, a wypowiedź Bobiego przypomina mi tych, którzy protestowali i bronili handlarzy z "psich" międzyleskich budek, którzy
        ceny wywindują ponad przyzwoitość.
        Teraz trochę "spuścili z tonu", bo poczuli oddech konkurencji /"Biedronka"/.
        Kiedy wreszcie Gmina naprawdę zadba o interesy mieszkańców? A tyle było przed wyborami obietnic, które pięknie wypunktowała Wawerka.
        • Gość: Bobi Re: Kiedy LIDL w Międzylesiu? IP: 212.160.172.* 04.07.08, 08:17
          Nie rozumiem całkiem twojej analogii.
          Ze sklepów które dotychczas odwiedziłem, najgorszy pod względem
          jakości towaru, jego prezentacji klientom, atmosfery jest moim
          zdaniem Lidl. Do cen się nie mogę odnieść bo sprzedają coś czego
          nikt inny nie ma i nie da się cen porównać.
          Nie bronię żadnych handlarzy, ani dużych ani małych, może być
          supermarket, hipermarket, centrum handlowe, albo stacja benzynowa.
          Ale jeśli ktoś piszę że teskni za Lidl'em to trudno mi się tym
          zgodzić.
          Do Biedronki też nie chodzę.
          I tyle, takie jest moje zdanie.
          • mike_ Re: Kiedy LIDL w Międzylesiu? 04.07.08, 10:15

lidl lidl... macie już biedronkę.. tutaj (wawer) przydałyby się
            jakieś większe delikatesy typu Piotr i Paweł.
      • Gość: Małgośka Re: Kiedy LIDL w Międzylesiu? IP: *.chello.pl 04.07.08, 16:18
        Wejdź na niemieckie strony z testami produktów i zobacz jaka jest
        ich jakość w ocenie profesjonalistów. Może rzeczywiście wystrój
        Lidla pozostawia wiele do życzenia (zwłaszcza, gdy zakupy robi się
        w "godzinach szczytu", bo nie ma komu sprzątać, niestety) ale wiele
        produktów lidlowych ma jakość porównywalną lub lepszą z produktami
        reklamowanymi. Kup ser masdamer w plastrach albo goudę, spróbuj
        gorgonzoli i porównaj do wyrobów Mlekovity, przetestuj przecier
        pomidorowy Nostia a potem porównaj do Pudliszek, kup prażone orzechy
        nerkowca i porównaj do Felixa. Wypróbuj dżemy z kawałkami owoców i
        porównaj do Łowicza.
        • Gość: babuleńka Re: Kiedy LIDL w Międzylesiu? IP: *.eranet.pl 04.07.08, 18:23
          a ja lubię czasami wybrać się do lidla, mają rzeczy których nie
          kupisz w innych sklepach. i można u nich kupić niezłe wynalazki.
          ceny też mają ok, ostatnio kupiłam deskę do prasowania viledy za 99
          zł. bardzo przyzwoita cena. jeżdzę do starej miłosnej.
          a tak poza tym to co za hangar wywalili przy marsa jak się skręca na
          marysin?
        • sibeliuss Re: Kiedy LIDL w Międzylesiu? 07.07.08, 08:18
          Lobbowanie kupców nie ma prawa odbywać się kosztem mieszkańców.
          A teren ABB(Zwar) i tak trzeba uporządkować.
          ps. Małgośka - czekam na linki do tych stron o Lidlu.
          • Gość: Gośka Re: Kiedy LIDL w Międzylesiu? IP: *.chello.pl 24.07.08, 19:01
            Chodzi mi o testy np. stąd: www.test.de/ i stąd:
            www.oekotest.de/
        • Gość: tomek256 Re: Kiedy LIDL w Międzylesiu? IP: *.alcar.pl 25.07.08, 12:14
          potwierdzam, bardzo dobre jakościowo produkty, lepsze od polskich!
    • Gość: Póki co Póki co... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.07.08, 20:14
      to sieci LIDL zbankrutowała w Norwegii ;)
      • Gość: grrrrr i dobrze, lidl to dziadostwo gorsze niż Biedronka IP: *.jjs-isp.pl 09.07.08, 09:03

Tak jak to już zauważono, przydałby się tu sklep duży,
        ale o lepszym standardzie. Na przykład ALMA.
        • Gość: mieszkanka Wawra Re: i dobrze, lidl to dziadostwo gorsze niż Biedr IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.07.08, 18:56
          Przydałyby się delikatesy, ale nie utrzymałyby się za długo. W Miedzeszynie w
          lokalu, w którym obecnie jest Biedronka, były wcześniej delikatesy Atina czy
          jakoś tak, dokładnie już nie pamiętam. Wszystko tam było, asortyment do wyboru
          do koloru. Inna rzecz, że było drogo, ale mimo to często coś tam kupowałam, z
          braku laku. Wychodziłam z założenia, że jak podjajde do najbliższej ALmy czy
          Piotra i Pawła to i tak spalę benzynę, więc żadna róznica. Niestety Biedronka
          wygryzła delikatesy, w których klientów było mało.
          Teraz pod Biedronkę podjeżdżają Mercedesy i Lexusy i inne takie i wielkie
          państwo kupują sobie różne świństwa za 99 groszy.

Osobiście marzę o Almie albo Piotrze i Pawłe gdzieś w Wawrze, ale obawiam się że
          na marzeniach się skończy. Niestety nasza dzielnica jest omijana szerokim łukiem
          przez duże sklepy i nie wiem z czego to wynika.

• Gość: Miedzeszyn ATINA, to była porażka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.07.08, 20:04
            ciasnota, brud,smród i drożyzna, nigdy tam nie zrobiłem zakupów,mimo ze kilka
            razy odwiedziłem.

Biedronka wcale nie wygryzła, ATINA zbankrutowała,widziałem dostawców,którzy
            zabierali sprzety i towar,bo własciciele nie wywiązywali się z płatności.
            Dziadostwo i tyle.
            • Gość: mieszkanka Re: ATINA, to była porażka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.07.08, 21:02

Nie twierdzę że Atina to był ósmy cud świata, ale masz jakieś inne propozycje w
              naszej okolicy. Ja chętnie skorzystam, ale nie znam. Niestety bardzo żałuję, ale
              nie lubię robić zakupów w miejscach takich jak Biedronka czy Lidl, bo po prostu
              nie mam tam co kupić.
              A że Atina zbankrutowała, to wcale się nie dziwię, bo tak jak napisałam,
              klientów tam było jak na lekarstwo. Pusto i drogo.

A co do ciasnoty, to w Biedronce byłam 2 razy i też nie zauważyłam tam jakichś
              wielkich przestrzeni.
              • Gość: Miedzeszyn Re: ATINA, to była porażka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.07.08, 21:17
                ja nie robie zakupów w Biedronce, robie w Serku, w Radości.
          • Gość: lajkonik i dobrze, lidl to dziadostwo gorsze niż Biedr ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.07.08, 20:47
            Dziadostwo to Piotr i Paweł - często przetrminowane produkty. Kiedyś
            przez prawie rok w Jankach można było kupić 300g czekolady mlecznej
            Lindt za 10 zł. Problem był w tym, że data 31.05.2005 była przebita
            na 31.05.2006. Widać było gołym okiem, choć należało się przyjżeć i
            porównać z liternictwem datowników tej firmy. Ta sama czekoladę, ale
            jeszcze w okresie przydatności do spożycia, sprzedawał tanio Leclerc.
            Tak Alma jak i Piotr i Paweł sprzedają w 95% te same produkty co
            Real czy Carrefour tyle, że od 10-25% drożej, a czasem 3 krotnie. Np
            ananasy w realu 5-7 pln zależnie od dnia, a wczoraj taki sam ananas
            15 zł. Dlatego wolę Lidla, który przynajmniej w Miłosnej bardzo
            poprawił konkurencję.
            • Gość: mieszkanka Wawra Re: i dobrze, lidl to dziadostwo gorsze niż Bied IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.07.08, 21:09

A jakie masz inne propozycje delikatesów, w których można dostać trochę więcej
              niż jeden rodzaj mleka i jogurtu i coś więcej niż czekolada wyprodukowana dla
              Biedronki? Bo ja nie znam, a chętnie skorzystam.

Real na Jubilerskiej jest beznadziejnie zaopatrzony, i ile razy tam nie wejdę to
              zawsze natrafiam na rózne puste półki itp. Brak konkurencji robi swoje. To samo
              z wyborem. 3 majonezy na półce a jak się klientowi nie podoba to niech sobie
              idzie gdzie indziej.
              Jedyny znośny sklep, który znam w okolicy to Carrefour Express w Sadybie, ale to
              już trzeba przejechać się przez Wisłę i trudno to nazwać okolicą. Niestety jego
              odpowiednik w Otwocku nie przypomina go z żadnej strony.

I gdzie konkretnie jest LIdl w Miłosnej bo też chętnie podjadę przekonać się
              osobiście czy jest tam co kupić :-)

• Gość: Miedzeszyn to zależy skąd bedziesz jechać IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.07.08, 21:26
                jest jeszcze ELF, wygodny parking i duzy wybór towarów, czasem robię tam zakupy.

O Carrefourach nie wypowiadam się,nie lubię francuskich sieci.
                Piotr i Paweł przerost formy nad treścią, za dużą kasę.
                • Gość: mieszkanka Wawra Re: to zależy skąd bedziesz jechać IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.07.08, 21:46

Owszem, w Elfie też robię często zakupy, ale asortyment Elfa mnie nie zadowala,
                  a do tego ceny zbliżone do tych bardziej kosmicznych niż przyziemnych, także po
                  zwykłe zakupy spożywcze nie opłaca mi się tam chodzić, a po coś ekstra... hmm
                  niestety zazwyczaj nie ma tego ekstra. Nie ten poziom delikatesów. Poza tym w
                  życiu nie trafiłam tam na świeże pieczywo. Nie wiem, może chodzę o złych porach.

A Serek jest bardzo fajny, byłam tam kilka razy przymuszona nagłą potrzebą i
                  sory, ale ceny to tam mają z bardzo dalekiego kosmosu. Ale jak ktoś lubi płacić
                  18 złotych za coś co w każdym innym nienajtańszym sklepie kosztuje 10 to wolna
                  wola.
            • mike_ Re: i dobrze, lidl to dziadostwo gorsze niż Bied 25.07.08, 10:20
              Gość portalu: lajkonik napisał(a):

> Dziadostwo to Piotr i Paweł - często przetrminowane produkty.
              Kiedyś
              > przez prawie rok w Jankach można było kupić 300g czekolady
              mlecznej
              > Lindt za 10 zł. Problem był w tym, że data 31.05.2005 była
              przebita
              > na 31.05.2006. Widać było gołym okiem, choć należało się przyjżeć
              i
              > porównać z liternictwem datowników tej firmy. Ta sama czekoladę,
              ale
              > jeszcze w okresie przydatności do spożycia, sprzedawał tanio
              > Leclerc.

Takie praktyki są w każdym sklepie wyczyniane - nie tylko w tych
              dużych.

> Tak Alma jak i Piotr i Paweł sprzedają w 95% te same produkty co
              > Real czy Carrefour tyle, że od 10-25% drożej, a czasem 3 krotnie.
              Np
              > ananasy w realu 5-7 pln zależnie od dnia, a wczoraj taki sam
              ananas
              > 15 zł. Dlatego wolę Lidla, który przynajmniej w Miłosnej bardzo
              > poprawił konkurencję.

Pewnie że duża ilość towarów w delikatesach sie powtarza bo musi.
              Ale przy okazji masz duży wybór - rzeczy, których nie dostaniesz w
              jakiś tam lidlach, realach czy innych biedronkach. Wyższe ceny - no
              i pewnie, ale póki są klienci to widać się to im opłaca. Jak ktoś
              chce kupować tylko kefir danona, margarynę ramę i ketchup pudliszek
              to rzeczywiście delikatesy może sobie darować bo przepłaci.
              Po co lidl skoro obk biedronka?
              • Gość: lajkonik Re: i dobrze, lidl to dziadostwo gorsze niż Bied IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.07.08, 20:30
                Problem tym, że tych innych produktów jest bardzo mało. Wg mnie te
                sklepy nie zasługują na nazwę delikatesy. I dlatego nie toleruję w
                nich drogich towarów, które gdzie indziej kosztują połowę.
    • Gość: mona Re: Kiedy LIDL w Międzylesiu? IP: *.jjs-isp.pl 17.07.08, 16:06
      W Międzylesiu bardzo brakuje galerii handlowej.Na terenach ZWARU
      powinna zdecydowanie powstac!
      Co do Biedronki-odkąd jest cieszę się , że nie muszę bulić tym
      smrodliwym kupcom z bud za jedzenie.W Biedronce oprócz
      biedronkowych, niezbyt dobych produktów, można kupić tez zwykłe,
      takie jak w innych sklepach, poza tym całkiem dobre warzywa, zawsze
      jest np.rukola, ktorej ze świecą szukać u handlarzy.
      Ps.Omijajcie sklepik warzywny "U Jońskich"-ta baba wszystim dupę
      obrabia, az nie miło słuchać, nie mówiąc o drożyźnie.
      A nasi szanowni włodarze-urzędnicy-zróbcie coś żeby poprawić nam
      jakość życia-galeria handlowa, basen, sala gimnastyczna, kino-to sie
      nam należy!!!!!!!!!!!!!!!!!!!1
    • Gość: gość Miedzylesia nie da się zaśmiecić IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.07.08, 06:27
      bardziej :))
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka