Gość: opinia IP: *.acn.waw.pl 24.06.09, 12:55 powinno się to siedlisko mętów spalić wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80273,6751145,Poszczuli_amstaffem_kierowce_autobusu.html Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Borewicz Re: dudziarze atakują IP: *.adsl.inetia.pl 24.06.09, 22:54 Policja powinna miec zdjecia wszystkich okolicznych smierdzieli a nawet jesli nie to chyba nie problem wylapac pobliskich wlascicieli amstafow. Jezeli tylko goscie (pobity i kierowca) byli by laskawi wskazac sprawcow to bylo by po wszystkim ale jak czytamy "Pobity nie złożył zawiadomienia na policji" Odpowiedz Link Zgłoś
444a Re: dudziarze atakują 26.06.09, 07:20 > by po wszystkim ale jak czytamy "Pobity nie złożył zawiadomienia na policji" No właśnie, to niestety -moim zdaniem - wina policji, bo facet boi się, że go znów pobiją a policja umyje ręce. Odpowiedz Link Zgłoś
444a Aha 26.06.09, 09:31 Ale pisanie per "spalić ich" to dobre dla marginesu społecznego... W normalnym państwie i społeczeństwie problemy wykluczenia socjalnego jakie mam miejsce wśród mieszkańców Dudziarskiej rozwiązuje się, a nie spycha na peryferia. Inna sprawa to bandytyzm i tu jest wina policji oraz konkretnych przestępców a nie w czambuł jakiegoś osiedla wykluczonych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Warszawiak Re: dudziarze atakują IP: *.centertel.pl 25.06.09, 19:48 Biedni ludzie - wysiedleni za tory jak jacyś zadżumieni - chore XXI europejska stolica - to chyba na Białorusi jest lepiej. Odpowiedz Link Zgłoś
szaser Re: dudziarze atakują 26.06.09, 07:33 Ja tam chodziłem na spacery. Zaskoczyło mnie, że kilka mieszkań nie ma okien, wnętrza są jakby wypalone. Zawsze spotkałem nawalone osoby w środku dnia. Z tego, co wiem wykwaterowano tam ludzi nieimających się żadnej pracy. Tam są mieszkania socjalne, zaopatrzone w normalne media. Uważam, że dobrze, że nikt nie wpadł na pomysł mieszania tych osób z mieszkańcami NORMALNIE żyjącymi, pracującymi i płacącymi za swoje lokale. Nic nie dzieje się samo i bez przyczyny. Każdy jest kowalem swojego losu i dlatego wcale nie żal mi menelstwa, które niej jest w stanie normalnie funkcjonować w społeczeństwie. Przypominam sobie swoją rozmowę z żebraczką, którą opieprzałem, że agresywnie zaczepia ludzi na ulicy, złorzecząc tym, którzy nic jej nie dają. Ona mi powiedziała, że robi tak, bo ją dotknął zły los i bieda. A ja jej na to, że to nie jest żaden sposób na życie i istnieje pomoc socjalna w gminie, gdzie powinna się zwrócić. W odpowiedzi zostałem opluty. Gdybym nawet miał zdechnąć z głodu, nigdy nie wyszedłbym z ręką na ulicę, bo zabrakło na jedzenie albo inne potrzeby. Jak byłem studentem, bywało, że po trzy dni się nie jadło, ale do głowy mi nie przyszło, żeby kraść albo żebrać. Odpowiedz Link Zgłoś
444a Re: dudziarze atakują 26.06.09, 09:55 Sorry, ale nie popisałeś się pomysłowością w rozwiązywaniu problemów społecznych. Myślisz, że oni sami wybrali sobie w pełni świadomie takie życie? Jesteś taki pewien, że 'nigdy nie wyszedłbyś z ręką na ulicę" gdybyś np. miał ojca pijaka i chorą psychicznie matkę, którzy skrzywili Ci psychikę? Gdybyś od małego nie miał zapewnianych podstawowych potrzeb w tym zwykłej pomocy w nauce pisania? Dlaczego w UK, Szwecji itd. itp. nie ma takiego podejścia jakie prezentujesz i jakoś "menelstwo" tam się nie rozwija a zwija? Ano dlatego, że tam nie mówi się (wedle polsko-katolickich zasad moralnych...) "spier...jcie" do tych, którzy nie potrafią żyć, tylko stara się nauczyć ludzi tej sztuki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: warszawianka Re: dudziarze atakują IP: *.128.59.66.static.crowley.pl 26.06.09, 10:16 444a masz całkowitą rację - trzeba rozwiązywać takie społeczne problemy a nie izolować je za "torami". Odpowiedz Link Zgłoś
444a Re: dudziarze atakują 26.06.09, 11:05 Dzięki Warszawianko;) Zawsze cieszy zbieżność poglądów;-) Niestety to rozwiązywanie nie jest łatwe i wymaga sporo wysiłku (to, co dobre wymaga pracy...). Faktem jest, że nie można też popaść w skrajność i wierzyć, że każdy człowiek w tarapatach podniesie się tylko dlatego, że otrzyma pomoc. Zbrodnia i przestępstwo (ale nie np. kradzież chleba) to odrębna sprawa, tu izolacja jest konieczna. Jak "podnieść" np. 45-letniego bezdomnego alkoholika/narkomana bez rodziny, z wyrokiem, bez wykształcenia i z silnym zaburzeniem osobowości? Ciężko czasem dogadac się z własną ciotką, a tu trzeba zrozumieć i wiedzieć jak pomóc osobie bardzo oderwanej od głównego nurtu społeczeństwa. Izolowanie to - zgadzamy się:) - uciekanie od problemu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: silny Re: dudziarze atakują IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.06.09, 11:14 Izolowanie - faktycznie to nie rozwiazuje zadnego problemu. Zwlaszcza ze izolacja nie jest scisla - po co puszczono autobus w strone tego barachla ? Czy ich rodacy z Palisadowej maja przystanek pod swoim barakiem ? Jak takie smieci beda dralowac przez zaspy dwa kilometry do przystanku to sie naucza szacunku dla spoleczenstwa albo przynajmniej beda juz tak wypompowani ze nie bedzie ich stac na atak. Izolacja to nie jest droga - robactwo trzeba tepic aktywnie. Jak nie szanuja tego co maja na Dudach to niech miasto kupi dzialke jakies 50 km od miasta postawi barak bez zadnych mediow i tam ekspediuje ludzkie smieci. Odpowiedz Link Zgłoś
444a Re: dudziarze atakują 26.06.09, 11:34 Nie można izolować nikogo bez wyroku sądu. Ale.... trudno dyskutować z kimś kto zepchniętych na margines nazywa śmieciami. Nie jest konieczny poziom akademicki, ale chociaż gimnazjalny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do 44a Re: dudziarze atakują IP: *.acn.waw.pl 26.06.09, 15:16 mam propozycję - zamiast klepac na forum, jedź na dudziarską i nieś tam kaganek oświaty. zajmij się ich dziećmi, gotuj im obiadki, wycieraj rzygowiny. Odpowiedz Link Zgłoś
444a Re: dudziarze atakują 26.06.09, 22:44 Anonimie, byłem na Dudziarskiej, widziałem. Takie same problemy były w Szwecji, w Holandii itd. i je ROZWIĄZANO (choć nie na 100% co oczywiste). Na szczęście nie słuchano tam różnych mądral i ich "światłych" i przepojonych mądrością a nie prostymi emocjami... pomysłów o izolacji za niesympatyczność a nie za przestępstwo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: silny Re: dudziarze atakują IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.06.09, 11:53 a ja bylem na safari w Afryce - przemknac samochodem, zrobic fotke z oddali, a potem wrocic do swojego przytulnego domu i z lezka w oku rozplywac sie nad "egzotyka" cos czuc zapaszek lewackiego "rozwiazywania" problemow - w ktorym swiatli dzialacze ze Srodmiescia dziela pieniadze i dotacje na poprawe losu biedakow. Raz na ruski rok wpadna na osiedle, oczywiscie pod silna eskorta, przetna wstegi i wyglosza pogadanke. A w tym czasie kierowcy autobusow beda brani pod obcasy podopiecznych dzialaczy, bo to przeciez tacy biedni i pokrzywdzeni przez los ludzie, ze nawet czytac i pisac sie nie mogli nauczyc. Ale oczywiscie to zadne przestepstwo dla lewakow. Co innego jakby takiego dzialacza pobili - no to wtedy by byl ajwajwaj az do Sztrasburga albo i Nowego Jorku Odpowiedz Link Zgłoś
444a Re: dudziarze atakują 27.06.09, 14:55 Te "lewackie" rozwiązywanie problemów sprawdziło się już w niejednym kraju. Zacofanie i prymitywizm prezentowany tutaj jest tylko zacofaniem i prymitywizmem, a nie poglądem politycznym. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: no właśnie Re: dudziarze atakują IP: *.aster.pl 27.06.09, 15:00 metody silnego nie rozwiązały jeszcze żadnego problemu. Przynajmniej w XX wieku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: buźka Ja bym to ogrodziła i napalmem potraktowała. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.07.09, 13:27 Bo niby czemu za moją i Twoją kasę miasto samo sobie szkodzi? Wyciąć w pień i koniec. A nie, złodziejstwo wieczorami po Starówce się rozłazi! ps. studia mam, i tym bardziej bym ich wycięła w pień. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Beata Re: Ja bym to ogrodziła i napalmem potraktowała. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.07.09, 13:32 Z tego, co wiem, straszny los tam mają zwierzęta. Jak już jakiś zabłąkany pies, czy kot tam się dostanie, to w kawałkach go wyrzucają pod okna.... Koszmar! Odpowiedz Link Zgłoś
444a Re: Ja bym to ogrodziła i napalmem potraktowała. 01.07.09, 14:28 > Bo niby czemu za moją i Twoją kasę A niby czemu mam wydawać kasę na policję dla ochrony ciebie? Wypraszam sobie... > ps. studia mam, dziś każdy może je mieć. O wykształceniu nie świadczy papier, ale m.in. poglądy... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: i Re: Ja bym to ogrodziła i napalmem potraktowała. IP: *.acn.waw.pl 01.07.09, 15:38 a czemu z moich podatów ma być utrzymywane stado żuli? chyba sobie kpisz... Odpowiedz Link Zgłoś
444a Re: Ja bym to ogrodziła i napalmem potraktowała. 01.07.09, 17:34 CO rozumiesz przez "utrzymanie żuli"? Ja wolę zapłacić za resocjalizację pijaczka niż za policyjną ochronę dla ciebie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a ja Re: Ja bym to ogrodziła i napalmem potraktowała. IP: *.acn.waw.pl 06.07.09, 20:09 a ja wolę zapłacić za ochronę dla porządnego obywatela niż za resocjalizację (ciekawe na czym jmiałaby polegać owa) śmiecia. i tym się róznimy. Odpowiedz Link Zgłoś
444a Re: Ja bym to ogrodziła i napalmem potraktowała. 07.07.09, 22:15 Nawet nie widzisz, że nie różnisz się od tych "śmieci". Odpowiedz Link Zgłoś
szaser Re: Ja bym to ogrodziła i napalmem potraktowała. 09.07.09, 03:50 Przymusowe obozy pracy dla żuli a nie bloki z pełnymi wygodami, które są przez nich rozwalane i niszczone...a potem żal, bo mieszkają w dziadostwie. Ludzie kształtuja okolicę a nie okolica ludzi. Teren nie ma nic do rzeczy, jest całkiem fajny i spokojny, chętnie bym tam miał dom, obok ludzie mają eleganckie działki, gdzie też niektórzy w lato pomieszkują. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aaaa Re: Ja bym to ogrodziła i napalmem potraktowała. IP: 193.109.212.* 13.07.09, 13:58 Cześć szaserek, tobie się nic nie podoba. Samorząd w dzielnicy także. Pozdrowienia dla AR. To zapewne on ciebie tak szczuje na innych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: haha Re: dudziarze atakują IP: *.acn.waw.pl 01.07.09, 15:36 a ty to nie anonim? nic mi nie mói twój nick 444a, jesli ejstes taki nieanonimowy to podaj imię i nazwisko, cwaniaku. Odpowiedz Link Zgłoś
444a Re: dudziarze atakują 01.07.09, 17:32 Jak dla ciebie, to nie warto. A poza tym jestem pod tym nickiem od dawna, także nie jestem wcale całkiem anonimowy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hahaha [...] IP: *.acn.waw.pl 06.07.09, 20:09 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: to ja Re: dudziarze atakują IP: 194.181.0.* 07.07.09, 13:30 Czy jesli zostali wykwaterowani z "normalnych" miejsc, gdzie mieli szanse "integrowac sie ze spolecznestwem", nie oznacza, ze oni sie do takiej integracji nie nadaja? Co proponujesz - jesli dana osoba notorycznie lamie zasady wspolzycia spolecznego, to moze miasto powinno jej kupowac coraz lepsze mieszkania, bo moze to "spolecznestwo sie nie sprawdza" zamiast eksmitowac do slumsow? Odpowiedz Link Zgłoś
444a Re: dudziarze atakują 08.07.09, 02:39 > Czy jesli zostali wykwaterowani z "normalnych" miejsc, gdzie mieli szanse "integrowac sie ze spolecznestwem", nie oznacza, ze oni sie do takiej integracji nie nadaja? Nie wiemy jak było tutaj. Co to znaczy, że "mieli szansę się integrować"? Jeśli np. urodzili się w patologicznej rodzinie to jaką mieli tę możliwość integracji? Że ktoś pozwolił im przez jakiś czas żyć? Jeśli w wieku 20paru lat popełnili przestępstwo, teraz wychodzą na wolność, to chyba lepiej (i taniej) znaleźć im pracę i rytm życia niż pozwolić, żeby narobili szkód - a narobią mieszkając w skupisku patologii. Nie pójdą kraść i zabijać u siebie tylko u Ciebie i nie dasz rady się obronić. Skupianie patologii w jednym miejscu i udawanie, że da się to zrobić zawsze prowadzi do powstawania coraz większych dzielnic nędzy i przestępstw. Tak jest i było na całym świecie, bo to unikanie problemu, prostackie i demagogiczne dobre dla ciemnego ludu. Pójście na łatwiznę, które przynosi kłopoty. Emerytki, które z powodu choroby nie były w stanie opłacić czynszu, bo wszystko wydały na lekarza to też "śmiecie"? Bankruci różnego rodzaju, włącznie z inwalidami, których nikt nie chciał przyąć do pracy to "śmiecie"? Nie lepiej zabić ich od razu? Po co płacić na "śmiecie"? To twoje pieniądze przecież! Proszę nie pisz tylko o chrześcijańskim podejściu a la chory nerwowo Korwin-Mikke (który jest dowodem na to, że patologia nie uniemożliwia pewnego sukcesu...). > Co proponujesz - jesli dana osoba notorycznie lamie zasady wspolzycia spolecznego, Od tego jest sąd, żeby znaleźć właściwą karę do właściwego czynu. Reformujmy to co trzeba zreformować, czyli sądy i prawo, a nie kozła ofiarnego, czyli integrację społeczną. Metody są różne, jedną z nich jest rozdzielanie patologicznych grup, tak, żeby nie tworzyły band. Człowiek w środowisku lepiej przystosowanych podciągnie się w górę, "dobry charakter" w lumpiarni spadnie na dno. > to moze miasto powinno jej kupowac coraz lepsze mieszkania, bo moze to "spolecznestwo sie nie sprawdza" zamiast eksmitowac do slumsow? Są metody, które się sprawdziły w innych krajach, trzeba je podpatrzeć. Czy Szwecja, Dania lub Wielka Brytania budują slumsy (a różne czarne charaktery tam ciągną)? Każdy kto był za granicą (na 'Zachodzie') przyzna, że można tam się czuć bezpieczniej niż w Polsce. Tworzenie slumsów, zawsze prowadzi do coraz większych problemów m.in. z przestępczością. To po prostu fakt. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Grochowiak [...] IP: *.chello.pl 08.07.09, 13:07 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: buźka 444 jesteś kompletnie oderwany od życia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.08.09, 02:21 Twoje teorie, tak jak komunizm, fajne są na papierze i w Twojej głowie. 90% tych dudziarzy jest NIEREFORMOWALNYCH i nie mają szans na ŻADNĄ resocjalizację. Czy np. wiesz, co to jest uzależnienie np. od alkoholu? Nie pomyślałeś nawet o tym. Nigdy się z tego nie wychodzi. Dziecko kształtuje się do 3 roku życia, a ty chcesz resocjalizować 50 letnie strzępy życia. Taki charczący, brudny menel w autobusie, bez biletu, pluł ludzi, łupież tłusty i strupy z głowy spadały na siedzących. Ręce jego czarne od gów..a macały barierki, rozkładał się żywcem, szkoda mi go było, ale omal nie puściłam pawia! On ma mieszkać w moim bloku aby się zintegrować? Aby się podciągnął? Śmierdzi mi tu młodym działaczem z komunistycznej bojówki, na siłę swoje racje do upadłego będzie forsował i ma ZERO pokory, wobec życia. Do głowy mu nie przyjdzie w tej bucie i pysze, że może czasem nie mieć racji. Wpadnij na Kawęczyńską, Stalową, Środkową i Małą. Tam ci pokażą, jak się integruje ludzi. Może rozumu doleją. Chociaż pewnie jesteś też niereformowalny i oprócz własnego życia, nie dopuszczasz, że są inne jednostki, inaczej żyją, inaczej myślą i inne NIGDY nie będą. Bo tak chcą. A ja NIGDY menelstwa nie zaakceptuje i mam gdzieś słodkie wywody. ps. Zapraszam na spacer po Londynie, albo Berlinie, wieczorkiem. Zobaczysz enklawy menelstwa, o jakich w zaciszu własnego ja, nigdy by ci się nie śniło. Odpowiedz Link Zgłoś
444a Re: 444 jesteś kompletnie oderwany od życia 10.08.09, 09:59 Postaram się dostosować do twojego języka, a więc śmierdzi mi totalną niewiedzą i umysłem karmiącym się jedynie "Super Ekspresem". Twój poziom wiedzy o psychologii i alkoholizmie wręcz poraża. Pewnie nigdy nie słyszałaś o niepijących alkoholikach, jak też o terapii osób starszych niż 3 lata (wiem, dla ciebie za późno, zawsze możesz się wykwaterować...). A przede wszystkim (fakt nie można wymagać, żeby to zauważyła osoba, mająca problemy z intelektem) nigdzie nie pisałem, żeby konkretnych zachowań nie karać. Pisałem tylko, że takie problemy rozwinięte umysłowo kraje rozwiązują a nie spychają na margines - zgodnie z wolą ćwierćinteligencji. Spychanie zawsze prowadzi do większych problemów. Największy problem stanowią nie drobne pijaczki, ale dresiarze drący ryje pod oknem i napadający na słabszych. Coś mi się wydaje, że nie jest ci do nich daleko... Odpowiedz Link Zgłoś
zumber Re: 444 jesteś kompletnie oderwany od życia 10.08.09, 10:13 Daj spokój. Nie wytłumaczysz. Wielowiekową polską tradycją jest załatwianie wszelkich problemów poprzez stawianie płota i obrażanie innych. To pokolenie musi wymrzeć. Pracujmy teraz nad tym, żeby dzieci pjaczków wyrosły na porządnych obywateli, a to nie stanie się na Dudziarskiej. I nad tym, aby policja wyłapała dresiarzy, jesli zrobili ciś złego. pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: filut z Pragi [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.08.09, 08:45 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: seks [...] IP: 195.8.220.* 11.08.09, 09:22 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś