Dodaj do ulubionych

Kto wymyslil biale koszulki...

06.07.05, 13:32
... dla pieciolatkow? Piore i piore i doprac nie moge. A przydaloby sie
przynajmniej w urodziny (w najblizszy piatek)nie robic obciachu i miec czysta.
Mam tylko 4 wiec jeden dzien w tygodniu niestety jest traktowany po
macoszemu. No nie chce mi sie kupowac nowych na 2 ostatnie tygodnie szkoly.
Ale nastepny rozmiar kupie siedmiopak w Asdzie!

A tak przy okazji, to co myslicie o mundurkach? Ja uwazam, ze takie maluchy
slodko wygladaja w tych krawacikach i spodniach w kancik. Ale czy to dla nich
wygodne? No i co z ta angielska tolerancja roznorodnosci? Tak wszystkich
wpakowac w ciasny schemat?
Obserwuj wątek
    • jagienkaa Re: Kto wymyslil biale koszulki... 06.07.05, 16:09
      białe koszulki są niefajne tez dla dwulatków (Dominik ma dwie, i chodzi w nich
      bardzo sporadycznie a właściwie prawie wcale!) oraz dla mam dwulatków :)
      ja akurat lubie mundurki...bo wtedy nie widać różnic klasowych, społecznych na
      zasadzie : ja mam bluzkę z Asdy a ona z GAPa. A tak to wszyscy wyglądają tak
      samo. Patrz dzisiejszy wątek teddy_bear na Z dala od Polski.
      • effata Re: Kto wymyslil biale koszulki... 06.07.05, 16:23
        No wlasnie czytam i nadziwic sie nie moge. Ja w kwestii klasowosci sie nie moge
        wypowiadac, bo tu gdzie mieszkam, to wszyscy w tej samej klasie, flats in
        terraced houses, trojka dzieci minimum, Asda, Tesco i te klimaty. To oczywiscie
        tak pol zartem pol serio. Jeszcze tego nie doswiadczylam, choc juz wiele o tym
        slyszlam, wiec pewnie cos w tym jest.
        Zauwazylam, ze rodowici (?) Anglicy, a takich jest 2 w klasie mojego synka, a
        wlasciwie ich rodzice zachowuja sie tak samo - zero kontaktu wzrokowego, zero
        odpowiadania na Hello, a jak juz stoja przed szkola w pojedynke, bo przyjda
        akurat wczesniej po dziecko, to ostatecznie zaczepieni bakna jakiestam "'m
        alright. Ow'r you?" Ale myslalam, ze to raczej z niesmialosci i niecheci
        wchodzenia w glebsze dyskusje :)
        • mgna Re: Kto wymyslil biale koszulki... 06.07.05, 22:27
          Ja kilka bialych koszulek uratowalam: Ariel dla bialych ubran wymieszanym z
          Oxyclean.

Dzieci w mundurkach slodko wygladaja, jednak ja nie chcialabym byc dzieckiem
          ubranym w mundurek (zwalszcza jesli jest z polyesteru, brrr...). Moj biedny
          synek zapewne do szkoly w mundurku bedzie musial chodzic :( Jednak spodnie i
          bluzeczki bede kupowala w GAP'ie poniewaz sa z kotonu.

Glowie sie i glowie i naglowic nie moge wiec musze zadac wam pytnie: dlaczego
          myslicie ze GAP jest drogi? Przeciez tam wszystko jest tanie, ceny takie same
          jak w innych podobnych sklepach (i ja smiem stwerdzic ze tansze niz w Next) i
          nadodatek zawsze maja przeceny i dodam ze wedlug mnie jakosc jest lepsza.
          • jagienkaa Re: Kto wymyslil biale koszulki... 06.07.05, 22:38
            czy ja wiem - wg mnie GAP jest dużo droższy od NEXTa. Dżinsy genralnie kosztują
            40 funtów a w Next się zaczynają od 20 (wiem bo mam katalog!) - a na dodatek te
            z GAP które kupiłam to mi się o rozmiar rozciągnęły (napisałam do nich
            reklamację) - wyglądam jakbym kurczę wyskoczyła z rapowskiego klipu:) bluzy,
            koszulki, spódnice, wszystko wg mnie jest średnio o 10 funtów droższe...do tego
            nie jarzę rozmiarówki:) tani to jest primark, MKOne, New Look i Peacocks.
            • mgna Jestem confused 06.07.05, 23:04
              Jagienko, ty jestes filigranowa wiec GAP rozmiary dla ciebie to US 0 i 1, 2 tez
              ale beda luzniejsze. Ja dzisiaj w GAP'ie kupilam dzinsy na przecenie za £9.99.
              Skarpetki dla synka za £0.49, wiatrowke za £9.99, bluzke z lnu dla mezulka za
              £19.99 i bluzke z jedwabiu za £14.99, flip-flops za £6.99. Na dodatek tych
              przecen mialam kupon na 25% off jesli wydam wiecej niz £35.

Nie zeby byc przekorna ale wedlug mnie Next jest drozszy do GAP nawet Next
              Clearance.... Niestety niewiem nic na temat tych innych sklepow....

Pozdrowienia. Ach, prawie zapomnialam...bedziemy w krotce organizowac male
              spotkanko. Moniczka przyjechala z PL ze swoja pyza i jest nas tutaj troszeczke
              wiec mamy nadzieje ze dolaczysz do nas?
              • jagienkaa Ja też:) 06.07.05, 23:13
                mam GAP w Nottingham, jak tam jestem to naprawdę jestem w szoku że tam tyle
                ludzi a nie jest tanio. Spódnice, sweterki to ok 40 funtów, a niczym się nie
                różnią od tych w tańszych sklepach. Może np w Trafford Centre mają jakieś
                specjalne przeceny, ale tutaj to te przecenione rzeczy to nie dla mnie - na te
                dżinsy Long&Lean zbierałam 3 miesiące;) i teraz leżą po dwóch praniach:( (PS
                jestem rozmiar 10-12 angielski! więc na 0 się na pewno nie załapię!!!!)
                A tak w ogóle to przeceny się zdarzają rzadko no i ja rzadko jestem w
                Nottingham (a jeszcze rzadziej chodze na zakupy, może 3-4 razy do roku. W GAPie
                nigdy nic nie kupiłam oprócz tych dżinsów na które zbierałam. gdyż zawsze tam
                wchodzę i wychodzę z przekonaniem że to samo kupię gdzieś indziej taniej...
                no ale może ja mam jakiegoś pecha. Poza tym lubię bardzo klasyczne ubiory.

A co do spotkania, to własnie miałam do Ciebie pisać. Na pewno będziemy w MAN w
                weekend 23-24 lipca, więc chętnie się spotkam!!! może mnie weźmiesz do
                manchesterskiego GAPa to zmienię zdanie;)bo tutaj w Nottingham to chyba jakaś
                kicha;)
                • mgna Re: Ja też:) 07.07.05, 09:44
                  > weekend 23-24 lipca, więc chętnie się spotkam!!! może mnie weźmiesz do
                  > manchesterskiego GAPa to zmienię zdanie;)bo tutaj w Nottingham to chyba jakaś
                  > kicha;)
                  Jesli baaardzo chcesz to na zakupy cie wezme. Ale jesli bedzie ladna pogoda czy
                  nie lepiej byloby do parku sie wybrac? Np moglabym cie (lub was, jesli z
                  dziecmi sie spotkamy) wziasc do Dunham Massay (na pyszne lody z Cheshire farm).

Tak w GAP'ie w Manhcester nie ma cudo przecen, ale ja "odkrywal" GAP zaraz na
                  peryferiach Trafford Park i tam przeceny sa caly czas. Ja w GAP'ie kupuje
                  ciuszki dla synka, czasami cos dla mezulka (np ich chinos i koszule z lnu), a
                  dla siebie czasami dzinsy, bluzki itp Ich ciuchy sa dobre na codzien.
                  • jagienkaa Re: Ja też:) 07.07.05, 10:07
                    z tymi zakupami to żart - chwilowo zbieram pieniądze na bilet do Polski w
                    sierpniu więc i tak nie mam kasy.
                    Będę jechac samochodem więc będziesz musiała mi dać namiary na ten park czy coś
                    (dziewczyny tam dojadą?) ale to może się na priv umówimy?
                    • mgna Re: Ja też:) 07.07.05, 19:34
                      Tak na priva Jagienko. Napisze zachwile.
                    • mgna Zakupy 07.07.05, 19:35
                      Uff....z tymi zakupami bo nielubie chodzic na zakupy zwlaszcza z kims...ale
                      jesli kiedys bedziesz baaardzo chciala to pojdziemy :)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka