Dodaj do ulubionych

Urodzinowe pomysły

25.07.05, 16:21
Zakladam ten watek z nadzieja na niezliczona ilosc Waszych pomyslow :)

Podpowiedzcie, jak sprawic bliskim niespodzianke. Wymyslajcie cos
oryginalnego, co wymaga nieco wiecej zachodu niz pojsc do sklepu, wybrac i
zaplacic :)

Ja jestem totalna noga w takich sytuacjach, a moi przyjaciele co rusz
wymyslaja cos specjalnego, wiec musze tez im sie jakos tak szczegolnie
odwdzieczyc :)

Kilka pomyslow, ktore znam:

1. podarowac komus kilka drobiazgow dla zmyslow (np. perfumy, czekoladki,
alkohol, bluzka, fotografia)

2. kupic dla kogos kupon lotto (pomyslcie , co by bylo, jakby ta osoba
wygrala!!!)

3. przebrac sie jakos smiesznie, nagryzmolic olbrzymia kartke z zyczeniami ,
zrobic sobie zdjecie i wyslac

Czekam na propozycje z Waszej strony :)
Obserwuj wątek
    • jagienkaa Re: Urodzinowe pomysły 25.07.05, 16:30
      nie mów że podejrzałaś mój wątek na Kobiecej Polonii hehe:)
      pomysły: zrobić własnoręcznie album ze zdjęciami. W nEXT też oferują
      nadrukowanie zdjęcia na np torebkę
      imprezka urodzinowa na zasadzie surprise party (koniecznie z tortem, a jeśli w
      restauracji to kelnerzy muszą wnieść tort śpiewając happy birthday)
      wysłać bukiet kwiatów Interflorą
      zrobić coś własnoręcznie (np szalik)
      ...
      • aniek133 Re: Urodzinowe pomysły 25.07.05, 17:06
        Nie, Jagienka, nie :) Gdybym znalazla watek, o ktorym mowisz to pewnie bym juz
        nie pytala :)

Co to jest nEXT? Jakis fotograf? Tez mi juz przyszlo na mysl, zeby cos takiego
        wymyslic, np. kalendarz. Ciekawe, ile takie nadruki kosztuja.....

Akurat suprise party jest zupelnie nie w moim stylu, wiec nie bede probowac :)

Wysylka kwiatow - swietny pomysl, dzieki :)

Wlasnorecznie zrobiony prezent. Bomba! Tylko , ze odpada, bo jestem totalnym
        beztalenciem :) Chyba, zeby to bylo cos dziecinnie prostego :))))
        • jagienkaa Re: Urodzinowe pomysły 25.07.05, 17:34
          NEXT:) (tylko mi się śmiesznie napisało)no wiesz tam gdzie ciuchy i meble itp.
          www.nextphotogifts.co.uk/ wiesz patrzę po katalogu i faktycznie już
          chyba nie ofiarują tych nadruków na torebki i portfele (szkoda) tylko teraz
          robią obrazki.
          • aniek133 Re: Urodzinowe pomysły 25.07.05, 17:57
            Tak mi sie pierwsze nasunelo, ze to wlasnie NEXT, ale jako, ze nie kojarzylam
            tego sklepu z fotografia / nadrukami, wiec myslalam, ze to cos innego :)

Mi sie zawsze wydaje, ze te wszystkie nadruki to tandeta i ze np. fotografia na
            kubku sie zmyje po paru myciach. A moze jednak nie?

Acha, ostatnio znajomi zamawiali torbe z nadrukiem wspolnego zdjecia dla kogos,
            kogo zegnali. To chyba tez dobry pomysl :)
            • edavenpo Re: Urodzinowe pomysły 25.07.05, 18:14
              Nie zmyje sie. ja mam taki kubek juz od lat. Sprobuj Snappy Snaps albo inna siec wywolywania zdjec,
              oferuja te nadruki na doslownie wszystko ;-)
              • agnieszkadydycz Re: Urodzinowe pomysły 25.07.05, 18:42
                hej
                nadruk z kubka sie nie zmywa, robialam takie prezenty w Polsce ale wszytko bylo
                oki:)
                oprocz kubka mozna tez wlasnie zaprojektowac jakis smieszny napis, grafike albo
                zdejecie na koszulke lub np slipki:)
                mozna tez zrobic takie trojwymiarowe obrazki w szkle ale nie mam pojecia gdzie
                to zrobic w UK
                na urodziny polecam wlasnorecznie zrobiony tort:)

• mgna Re: Urodzinowe pomysły 25.07.05, 20:47
                  Moj synek tatusiowi na dzien ojca zrobil wlasnorecznie pomalowane zestaw z
                  gliny na lunch do pracy (wiec kiedy Tatus je lunch to nie moze, ale tylko mysli
                  o synku ;) ), wiec ma kubek na kawe, i talerz plytki i gleboki... Zrobilismy to
                  w "paint your own" type of place.

Ja mam jeszcze jeden pomysl ktory nie orginalnie podarowalam kazdemu z moich
                  bylych, ale zaden z nich nie wie wiec krzywda zadna: male karteczki i koperty z
                  bardzo dobrego papieru wsadzone do ladnego podeleczka (jedne byly ze skory
                  drogie z drewna...) na kopertach byly napisane miesiace (jeden miesiac na
                  koperte) w kazdej kopercie podarowywalam cos dla tej osoby...moze to byc masaz,
                  wieczor w ulubionej restarucji, wypad na weekend, lub cos bardzo naughty ;)
                  Rzeczy ktore wiedzialam ze tej osobie sprawia przyjemnosc, rzeczy w ktorych my
                  obydwoje bedziemy mogli uczestniczyc, rzeczy ktore nas bardziej zbliza do
                  siebie. Koperty nie byly otwierane wszystkie na raz, ale jedna koperta w
                  pierwszym dniu miesiaca. Wiec niespodzianki raz na miesiac na caly rok.
                  Szalenie im wszystkim sie ten prezent podobal.

Inny prezent ktory podarowlam mojemu kochankowi to bylo spelnienie jego
                  fantasy: w dniu jego urodzin umowilismy sie na lunch w jego apartamencie, byla
                  to zima (niestety, napisze zachwilke dlaczego niestety) z pracy 24th and Park
                  wskoczylam w taksowke do Sutton place...hmm...mialam ja opisac ale sie
                  rozmyslilam jakos straci swoja specialnosc na ekranie...w kazdym badz razie
                  jesli znasz swojego kochanka fantasy to na jego urodziny mozesz ja spelnic.
                  Super niespodzianka, ubawicie sie obydowje i ile brownie points za to
                  dostalam! ;)
                  • jagienkaa Re: Urodzinowe pomysły 25.07.05, 21:13
                    pewnie nic pod płaszczem nie miałaś co?:)
                    opowiadaj opowiadaj:)
                    • mgna Re: Urodzinowe pomysły 25.07.05, 21:56
                      Jagienka powiem tobie przy naszym nastepnym spotkaniu...zreszta o podobnych
                      juz moze slyszalas od swojej siostry? Zaglowanie jest nam nie obce, az sie
                      zaczelam gubic ;) ...ale to dawno temu...zycie teraz monotonne jest.

Wiesz co? Nareszcie zapisalismy sie do gym, po naszym spotkaniu! He proved me
                      wrong :)
                      • jagienkaa OT (mgna) 25.07.05, 23:04
                        ha ha pewnie tak, ale ja jakoś nie lubię słyszeć o tego typu przygodach mojej
                        siostry!:) brrr
                        ja też po naszym spotkaniu poprosiłam o broszurkę David LLoyd:)
                        • mgna Re: OT (mgna) 26.07.05, 13:26
                          Juz od wczoraj zaczelismy chodzic. David Lloyd jest naprawde super. Cztery
                          baseny, kryte i nie. Zabawa dla synka, ich creche ma nawet ogrodek. Od piatego
                          roku zycia zacznie u nich uprawiac sport (wlacznie z tenisem i nartami).
                          Plywanie juz teraz moze, zreszta jak w innych gyms. Maja duzo klas dla mnie
                          (glownie yoga i pilates mnie interesuja) i day spa (gabinet kosmetyczny?).
                          Znajomi moga do nas dolaczac (juz sie z dziewczyna zgadalam ze bedzie ze mna
                          grac w tenisa) za £12, a w piatki tylki za £6.

> ha ha pewnie tak, ale ja jakoś nie lubię słyszeć o tego typu przygodach mojej
                          > siostry!:) brrr
                          ...wiec lepiej jesli ja nie poopowiadam ci o moich przygodach...
                          • jagienkaa Re: OT (mgna) 26.07.05, 13:40
                            fajnie:) to będziesz miała mniej czasu na forum:)
                            ja spojrzałam na ceny i mi się już odechciało fitnesu, nie stać nas na to (może
                            za dwa lata jak Dominik zacznie chodzić do szkoły a ja pójdę do pracy!!!):(
                            ale od Ciebie o przygodach mogę posłuchać, tylko od siostry to
                            brrrr...tymbardziej że tych jej wszystkich chłopów znam.
                            • mgna distracted... 26.07.05, 13:58
                              jak juz wspominalysmy Neil i Mark maja to w sobie zucie podwziecia danej
                              decyzji.... My w koncu zdecydowalismy sie na DL (a bylismy w Total Fitness, LA
                              Fitness, JB Sport i lokalnym sports centre) poniewaz z tych wszytkich oferowal
                              najwiecej nie tylko dla doroslych ale dla dzieci. I DL byl jedynym ktory ma
                              korty tenisowe, a ja lubie grac w tenisa (choc juz od lat szkolnych nie
                              gralam). DL nie byl az tak o wiele drozszym od LA Fitness czy Total Fitness. JB
                              Sports byl najtanszym, ale nie mial creche - wiec odpadl, nawet nie bylismy
                              obejzec jego w srodku. Pozatym utargowalismy sie (jak to my lubimy sie targowac
                              o ceny) i nie musielismy zaplacic membership fee :) Raz w miesiacu placimy £118
                              za nasza trojeczke za full membership, ale gdybysmy chcieli off-peak membership
                              to by to kosztowalo tylko £84 za nas wszystkich. Jesli nie uzywalibysmy
                              tenisowych kortow to kosztowalo by to jeszcze mniej. Tyle samo co chcieli w LA
                              Fitness (LA Fitness odpadlo rowniez bo okrutna muzyke grali i baaaardzo glosno).

My MUSIMY juz dbac o sylwetke, nie jestesmy tak mlodzi jak ty Jagienko. Dawniej
                              zeby stracic wage i byc szczupla musialam tylko mniej jesc. Teraz to juz nie
                              wystarcza. Mark pozatym jest na detox, wiec juz od kilku miesiecy je o wiele
                              zdrowiej (moj wplyw na niego, nareszczie) i zamist pic piwo (ktore teraz kupuje
                              tylko na weekend i tylko organiczne) to plywa wieczorami :D Ciekawa jestem jak
                              dlugo ta regime bedzie trwala.....

Daj znac kiedy znow w te strony zawistasz. Moglybysmy sie spotkac z
                              dzieciaczkami jeszcze raz lub same sie urwac :)
                          • mgna powracajac do prezentow 26.07.05, 13:44
                            ja kiedys Mamie na urodziny podarowalam ksiazeczke do ktorej na kazdej stronie
                            wpislam clues (wyrazowo-obrazkowe) co jest jej prezentem. Miala do ostatniej
                            strony zgadnac. Na ostatniej stronie byl bilet i rezerwacje na wakacje do
                            Kaliforni.

Jak juz dziewczyny pisaly activity day prezenty sa bardzo mile widziane. Mozesz
                            je kupic on-line jak rowniez w Selfridges i Boots.

Prezenty pod choinke (ale mozna rowniez na urodziny) obwijam wallpaper od Laura
                            Ashley (ich rolki sa zawsze na wyprzedazy) z grubymi wstazkami z jedwabiu lub
                            lnu.
    • deadeasy Re: Urodzinowe pomysły 26.07.05, 11:29
      Ja dalam mojemu mezowi w prezencie lot szybowcem (jesli jest Was grupa
      znajomych to sie mozecie zrzucic na cos takiego). Kupilam go na stronie
      internetowej "memorisethis". Inne "wrazenia" to zorbing - wyglada niezle i
      poza tym jest na poludniu kraju (jedno centrum jest w Devonie chyba). Sprzedaja
      tam tez rozne gadgety. Sprzedaja tez loty balonem i przejazdy samochodem
      wyscigowym. W tym roku chce mezowi kupic taki zdalnie sterowany zeppelin co
      sie helem wypelnia - bedzie mial ubaw w biurze.

Raz przeslalam mu kwiatek z balonem do pracy.

Jesli to kobieta to mozna wykupic w hotelu albo punkcie uslugowym tzw. "pamper
      day" (masaz itp.).
    • mama5plus Re: Urodzinowe pomysły 26.07.05, 11:59
      Ja najbardziej lubie takie aktywne prezenty i zarowno dla dzieci jak i dla
      innych osob z otoczenia sprawdzaja sie wyjatkowo.
      Jakies wyjscia np Babcia ostatnio podchwycila pomysl i serwuje dzieciom wyjscia
      do teatru w ramach prezentu gwiazdkowego czy `na zajaca`, przejazdy koleja
      parowa, wypady do zoo itd. Oczywiscie stosownie do wieku;)
      Dla tesciowej sprawdzilo sie caloroczne czlonkowstwo w National Trust.
      Naprawde bardzo ja ten prezent ucieszyl.
      Dla tescia przelot balonem z Leeds Castle.
      Na stronie na ktorej wykupilismy lot, jest mnostwo innych propozycji typu
      paralotnia np i inne.
      Poza tym roznego rodzaju karnety itp

Tesciowej na 60te urodziny zrobilismy ksiege pamiatkowa z roznymi smiesznymi
      wpisami, wierszami, wspominkami z poszczegolnych dekad, zdjeciami z dziecinstwa
      i mlodosci. Taki troche scrapbook ale niezupelnie. Wpisali sie tez wszyscy
      goscie. Dolaczylismy CD ze skopiowanymi starymi zdjeciami (wydebilismy je
      wczesniej od rodziny by skopiowac) i pozniej CD ze zdjeciami z imprezy
      urodzinowej.
      Tez byla bardzo zadowolona.

Ciekawe prezenty znajduje zwykle w sklepie z etnicznymi roznosciami- przepiekne
      instrumenty, hamak (ktory b spodobal sie siostrze meza)

Drugi rodzaj to wlasnorecznie robione- glownie na gwiazdke ale nie tylko.
      Rozne krzyzykowe, wlasnorecznie zrobione papeterie, kartki, malowane szklo,
      cisateczka i inne slodkosci, przetwory domowe (produkowane na mala skale
      wylacznie w tym celu ;) ) wlasnego wyrobu jakos `szczegolnie` zapakowane,
      wlasnoreczniie dobrane mieszanki olejkow eterycznych, woreczki z ziolami do
      szuflady, oliwa ziolowa, oliwki na pikantnie itd itd.
      Tutaj troche tych swiatecznych:
      community.webshots.com/album/239978319PizCAz
    • ola5290 Re: Urodzinowe pomysły 06.01.16, 23:41
      Polecam bardzo serdecznie. Pluszowe zeszyty, bardzo oryginalny i wyjątkowy pomysł na prezent.
      allegro.pl/pluszowy-pamietnik-zeszyt-notes-kalendarz-mis-i5907233751.html
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka