natalia.brzeska 01.09.05, 22:28 Czy w UK mozna dostac gotowe spody do pizzy? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
jennifer_e Re: Spody do pizzy 01.09.05, 22:40 można widziałam w sainsburach, tesco, waitrose, nawet costcutter... świeże, mrożone, do wyboru do koloru ;) Odpowiedz Link
edavenpo Re: Spody do pizzy 01.09.05, 23:02 Kupilam dzis swieze w Sainsbury's. Sa w tym dziale gdzie jest pizza, gotowe jedzenie, dipy i coleslaw... Byly takie zupelnie gole ale byly tez z sosem pomidorowym i serem, gotowe do przystrojenia. Odpowiedz Link
natalia.brzeska Re: Spody do pizzy 02.09.05, 10:10 Powaznie??? Ojej, to ja chyba slepa jestem. Dzis znowu sprawdze. Pewnie na najnizszej polce leza :-) Odpowiedz Link
izabelski Re: Spody do pizzy 02.09.05, 12:21 polecam kupienie plain naan bread to jest hinduski chleb, ktory mozna kupic tam, gdzie sa pita bread uzyc go jako spodu - ale nie piec dluzej, niz trzeba na rozpuszczenie sera na powierzchni, bo sie spiecze znacznie smaczniejszy niz gotowe spody do pizzy, ktore jak dla mnie sa zbyt gumiaste my szczegolnie lubimy te mini naans na to dac upieczona w piekarniku pokrojona papryke + plasterek koziego sera mniam ... Odpowiedz Link
natalia.brzeska Re: Spody do pizzy 02.09.05, 12:24 Dziekuje, za "tip", szczegolnie te mini naan breads brzmia interesujaco :-) Odpowiedz Link
eballieu Re: Spody do pizzy 02.09.05, 12:34 Natalia, wiem ze niektorzy nie lubia gotowac ale jak wezniesz make, dodasz jajko (jedno tylko, ciasto do pizzy nie lubi jajek, w zasadzie w oryginale jajek sie nie daje), soli, pieprzu, przypraw ziolowych, oliwy wkropisz w to troche i wszystko to razem zagnieciesz dodajac wode (znow spod do pizzy to bardzo ubogie ciasto wiec zwykle z woda robione, a nie mlekiem), to ci w ciagu 10 minut wychodzi spod do pizzy. Idealnie cienki, jak w Italii:-) Niektorzy Wlosi dodaja do tego ciut drozdzy niektorzy nie. JAk chcesz mozesz uzyc pol na pol maki - tej rosnacej i tej zwyklej, zamiast drozdzy. Powodzenia. No chyba ze ktos nienawidzi bawic sie w mace. To przepraszam. W temacie za to - nie wiem gdzie po gotowe spody. Odpowiedz Link
natalia.brzeska Re: Spody do pizzy 02.09.05, 13:02 Uwielbiam gotowa, ale czasami mi sie po prostu nie chce, szczegolnie jak pozno wracam z pracy. Ukochany tez lubi pozno cos przekasic, dlatego pomyslalam o tych spodach. W Polsce wychodzi jeden spod bardzo tanio. Zazwyczaj zamrazalam, a gdy bylo trzeba, wyciagalam (nie czekalam az sie rozmrozi), kladaam skladniki i szybko do piekarnika. Pomyslalam, ze przydaloby sie cos takiego miec tutaj pd reka. Odpowiedz Link
tw52 Re: Spody do pizzy 02.09.05, 17:46 sa 2 rodzaje: dlugo terminowe w pudelku np firmy Napolina - drozsze. i swieze: np w Morrison's: 2 srednie za 49p, 2 duze za 69p Odpowiedz Link
natalia.brzeska Re: Spody do pizzy 02.09.05, 18:55 No kurcze, a ja kupilam w Sainsbury's own label za 99p dwa spody! Niestety Morrison's tutaj nie mamy. Odpowiedz Link
eballieu Re: Spody do pizzy 02.09.05, 21:19 Niestety Natalia. Jak ja kupilam tu raz spod do tarty za ponad funta w supermarkecie, to stwierdzilam, ze tarta tu to jakies snobistyczne danie. Za 1 euro przywoze 3 spody wypiekane przez piekarnie we wsi w Belgii gdzie mieszkaja tescie. A wiesz co moja mama jak robi to ciasto na spod do pizzy to chyba tez je mrozi, bo ona nie lubi grzebac sie w mace. Odpowiedz Link