aniaheasley 18.01.06, 10:29 Czy moglybyscie polecic jakies high chair? Wlasnie probuje cos wybrac (moje starsze dzieci nigdy nie mialy) i jest tego po prostu za duzo do wyboru.... Na co zwracac uwage, czego unikac? Dziekuje Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
monia72 Re: Czy mozecie polecic high chair? 18.01.06, 10:37 Jakos specjalnie nie pomoge bo my kupilismy uzywane za cale 3 funty ale ... jesli chcesz, zeby posluzylo dluzej czyli np. dla przedszkolaka to sa takie drewniane rozkladane na krzeselko i stolik. Nasze krzeselko ma szelki (nie uzywamy bo dziecko ma miedzy nozkami takie dodatkowe zabezpieczenie i nie zjedzie w dol - a w restauracji nam sie tak raz zdarzylo). Oprocz tego latwa do zdejmowania-zakladania tacke i latwa do czyszczenia. Nie ma zadnych bajerow np. bujane krzeselko, spiewajaca tacka itp. ale nasze dziecko nigdy sie za dlugo w krzeselku nie bawilo. Moze to dziwna rada ale jak chcesz poprobowac to przejdz sie z dzieciatkiem po kawiarniach/restauracjach i podpatrz :))) Pozdrawiam Iza Odpowiedz Link
karolinazuk Re: Czy mozecie polecic high chair? 18.01.06, 11:38 Ja tez zastanawiam sie nad kupnem high chair. Na razie moja coreczka ma niecale 4 miesiace wiec chyba jeszcze za wczesnie na taki zakup. W kazdym razie ja na pewno wybiore jakies krzeselko w Mamas&Papas. Wszystkie rzeczy dla dziecka tam kupowalismy i jak dotad jestem bardzo z nich zadowolona, poczynajac od wozka, fotelika samochodowego, lozeczka a skonczywszy na bujaczkach, matach edukacyjnych, ubrankach, poscieli itp. Ogolnie maja rzeczy bardzo dobre jakosciowo, ladnie wykonczone i trwale. Mysle ze krzeselko tez sie sprawdzi. Odpowiedz Link
violus22 happy snack 18.01.06, 11:47 ja polecam chicco happy snack wygodne, duze i komfortowe. 3 poziomowe oparcie, nawet 4 miesiecznemu dziecku tam wygodnie :) (wiem, bo ostatnio nas odwiedzil) poza tym swietnie sie go myje www.glasgowpramcentre.co.uk/shop/product.php?product_id=911 Odpowiedz Link
ewmag Re: Czy mozecie polecic high chair? 18.01.06, 13:31 Podczepie sie pod watek z podobnym pytaniem:-) Czy warto kupowac takie krzeselko doczepiane do krzesla, podrozne (jesli sie duzo jezdzi oczywiscie)? Czy ktoras z Was miala cos takiego? Chodzi mi o np. takie www.mothercare.com/invt/lz3331&bklist=icat,5,shop,shofeeding,feehighchairs,higboosters Odpowiedz Link
jagienkaa Re: Czy mozecie polecic high chair? 18.01.06, 14:31 ja mam drewniane, bardzo jest fajne bo się rozkłada na krzesełko i stolik. Ale zajmuje trochę miejsca, bo się nie składa, i 'tray' jest dość ciężkie. Można kupić takie podróżne dmuchane - ale się brudzi a mój synek raz się przewrócił w tym na krześle. Odpowiedz Link
eballieu Re: Czy mozecie polecic high chair? 18.01.06, 14:46 Polecam tripp trapp fimry Stokke. Lub cos co przypomina to. Ja wyznaje zasade, ze dopoki dziecko nie siedzi, to nie potrzebuje krzesla, a kiedy juz samo dobrze siedzi, to tripp trapp jest doskonale. Na takim krzesle moja tesciowa wychowala 4 dzieci, pozniej jej dzieci wychowywaly przy stolach swoje dzieci. Ja dzis korzystam i jestem zadowolona. Latwe w myciu. Wystarcza na dlugi okres. I swietnie sprawdza sie przy stole, razem z doroslymi. www.stokke.com/palette.asp?div=C&na=UK&lcid=2057&la=EN Odpowiedz Link
pyza_uk Re: Czy mozecie polecic high chair? 18.01.06, 17:30 Zwroc uwage, zeby nie mialo na stale wmontowanego takiego "palaka" pomiedzy nogami, bo jak dziecko bedzie duze i samo zacznie uzywac krzeselka (w pozycji opuszczonej, ze stolikiem, oczywiscie), to bedzie mu to przeszkadzac (chyba niektore mamas&papas to maja); drewniane sa fajne, ale nie mozna regulowac oparcia, co dla mnie jest duzym minusem; dobrze, zeby mialo kolka, bo krzeselka sa z regoly b. ciezkie i trudno je przemieszczac; my mamy chicco mamma i oprocz wagi jestem z niego zadowolona; a "na pozniej" czeka drewniane m&p :-) Odpowiedz Link
aniaheasley Re: Czy mozecie polecic high chair? 19.01.06, 12:19 Dziekuje za wszystkie cenne rady. Wybralam mamas & papas :-) Odpowiedz Link
karolinazuk Re: Czy mozecie polecic high chair? 19.01.06, 15:02 A czy moge sie Ciebie zapytac ktore wybralas? Ja co prawda mam jeszcze troche czasu, ale wlasnie Mama przyslala mi pieniadze na prezenty dla dziecka i tak pomyslalam ze mozejednym z nich bedzie highchair bo tak to raczej wszystko mam. Ja zastanawiam sie nad Bistro baby sunshine safari (mam duzo rzeczy z tej serii miedzy innymi "kontrowersyjny" bujaczek :-) albo Cuisine highchair (bardzo ladnie pasowalby mi do kuchni). Weszlam na ich strone i maja duzo roznych highchair ale jak wciskam opcje zakup to okazuje sie ze moge wybrac tylko jedno z niewielu. Czy tez to zauwazylas? W kazdym razie jutro pojde do sklepu aby sie dowiedziec. Odpowiedz Link
aniaheasley Re: Czy mozecie polecic high chair? 19.01.06, 17:31 Kupilam Prima papa w takie niebieskie i biale kolka. Zastanawialam sie nad bistro baby, ale ostatecznego wyboru dokonala za mnie moja starsza 3-letnia corka..... Maja dostarczyc w ciagu 7 dni. Odpowiedz Link
karolinazuk Re: Czy mozecie polecic high chair? 19.01.06, 17:49 Dziekuje. Ja wybiore sie jutro do sklepu bo patrzac na strony internetowe ciezko mi sie zdecydowac. Odpowiedz Link