Dodaj do ulubionych

Inwestycja w PL !!

05.05.06, 03:54
Witam ,
czy ktos zainwestowal z Was w miszkanie/dom/dzialke/apartament w PL ?? Ktos
ma taki zamiar ??
Gdzie warto zainwestowac kase w Pl ?? ( tylko nie piszcie mi o UK bo to
sredni interes w porownaniu z PL )

Dodam ze sam zainwestowalem prawie rok temu w partament , do dzis wplacilem
wraz z kredytem 70 % apartamentu , a zyskalem na wartosci ok 40 % jego
ceny !! Wiec jak widac warto , tyle ze tam gdzie kupilem pierwszy to juz bym
sie bal kupic nastepny bo ceny kosmiczne !! wiec szukam dalej !!!!!!!! Jakies
propozycje ?? wasze doswiadczenia ??
Obserwuj wątek
    • aleksandrawu Re: Inwestycja w PL !! 05.05.06, 16:19
      Ja bym obstawiała działkę budowlaną."Ziemia" nigdy nie traci na wartosci.Sama
      tez mam w Polsce 6-arową działkę, właśnie jako inwestycję
      • izabelski Re: Inwestycja w PL !! 05.05.06, 17:45
        na obrzezach dobrze prosperujacego miasta ....
    • basiak6 Re: Inwestycja w PL !! 05.05.06, 19:00
      No z dzialka super, tylko trzeba uwazac gdzie i sprawdzic plany zagospodarowania
      dotyczace danej dzialki. Juz nie raz widzialam sytuacje gdzie ludzie mocno
      rozczarowali sie bo np nie pozwolono im zbudowac czegokolwiek na danej dzialce.
      My planujemy kupic pare rzeczy w najblizszym czasie.
      • liley11 duzy dom z dzialka do sprzedania nad jeziorem: 06.05.06, 18:42
        www.dom-augustow.pl/
        wiecej zdjec ma byc niedlugo
    • beesok Re: Inwestycja w PL !! 06.05.06, 21:28
      Nie wiem skad w Polsce jestes i czy to akurat propozycja dla Ciebie ale warto sie zainteresowac rynkiem
      nieruchomosci w Krakowie. Znajomy tutaj w Londynie jak mu powiedzialam, ze kupilam w Krakowie
      mieszkanie stwierdzil za na jednym z programow w tutejszej tv Krakow byl w pierwszej dziesiatce
      miast europejskich w ktorych warto inwestowac w nieruchomosci :)
      Ja kupilam akurat w Krakowie bo to moje ukochane miasto rodzinne i bede tam czesto bywac i w
      zwiaku z tym korzystac z mieszkania.
      Dzialke tez jak najbardziej polecam bo mniej zachodu i ogolnie mozna wiecej zarobic w dluzszym
      okresie. Polecam okolice polnocne w granicach do 30km od centrum Krakowa - tam ceny dzialek rosna
      w zastraszajacym tempie :) dzialki ktore 5 lat temu kosztowaly 3000zl/ar teraz mozna sprzedac za 4
      razy wiecej conajmniej.
      • edgar2005 Re: Inwestycja w PL !! 06.05.06, 23:46
        Przy inwestycjach dlugoterminowych trzeba szczegolnie brac pod uwage ryzyko.
        Wlasciwie najblizsze 5-10 lat sa do przewidzenia, ale 20 juz nie. W miare jak
        bedzie przybywac wykluczonych, zubozonych i sfrustrowanych, bedzie takze roslo
        ryzyko radykalnych zmian politycznych i nawet Unia moze nie byc tu zadna
        gwarancja, jesli oczywiscie Unia jeszcze 20 lat bedzie istniala. Ja bym raczej
        inwestowal w ruchomosci, takie jak dziela sztuki. Mozna tez zainwestowac w
        jakiegos polityka/partie i miec potem spory zwrot z inwestycji, ale tu ryzyko
        jest bardzo duze, choc krotkoterminowe :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka