yadrall 15.09.06, 21:30 Czy w jakejs sieci sklepow mozna dostac zwykly ocet (nie owocowy czy winny)??? Potrzebuje do grzybkow... Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
deadeasy Re: Ocet 15.09.06, 21:33 Ty sie lepiej przyznaj skad te grzybki masz :) Ocet to male piwo ;) Odpowiedz Link
chihiro2 Re: Ocet 15.09.06, 21:38 O rany! Wieki nie jadlam grzybkow w occie!!! Ale bym zjadla... Ocet zwykly widzialam kiedys w Sainsbury's, ale glowy nie dam. Zobacz tez tu: www.tesco.com/superstore/frames/default.asp?buttons=&url=/superstore/frames/main.asp Maja taki vinegar for pickling, moze sie nada? Odpowiedz Link
mysz2006 Re: Ocet 15.09.06, 22:02 U mnie jest w polskim sklepie, wzamian za grzybka nawet Ci podesle. Sproboj tez w Zydowskim sklepie. Odpowiedz Link
izabelski Re: Ocet 15.09.06, 22:09 ja mam cicha nadzieje, ze po ostatnich deszcach grzybki wysypia w lasach i pobliskich brzezinach :-) Odpowiedz Link
eballieu Re: Ocet 15.09.06, 22:20 Moze uda sie zrobic z "white balsamic condiment"? A jak ni znajdziesz octu, to nie kombinuj, bo szkoda grzybow. Susz, podsmazaj czy przegotuj i tak mozesz mrozic. Zazdroszcze, ze wiesz co zbierac. Odpowiedz Link
deadeasy grzybki 15.09.06, 22:27 A czy slyszal z Was ktos o przewozeniiu grzybni? Niby powinno sie zbierac grzyby zeby grzybnie zachowac ale czy mozna taka grzybnie zebrac i posadzic w ogrodzie? Odpowiedz Link
annamaria0 Re: grzybki 16.09.06, 12:58 W zeszla niedziele bylam w New Forest w poszukiwaniu grzybow (w zeszlym roku udalo mi sie zebrac tam troche prawdziwkow), ale nie bylo w ogole, nawet niejadalnych! Mysle, ze bylo za wczesnie, sprobuje znowu za 2,3 tygodnie. Odpowiedz Link
koekast Re: grzybki 17.09.06, 22:53 Dzis widzialem (okolice Liverpoolu) pare sztuk kurek i calkiem sporo maslakow. Niestety - przechodzila akurat tubylcza rodzina i czteroletni chlopczyk rozwalil gniazdo maslakow kijem :| Odpowiedz Link