ps18 19.09.06, 19:08 mam prosbe do osob ktore maja doswiadczenie z biala skura,czy dobrze sie czysci itp . Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mama5plus Re: biala sofa skurzana? 19.09.06, 21:09 Mamy kremowe. Czyscza sie bez problemu. Najlepiej woda z dodatkiem plynu do naczyn Fairy ( za rada speca od skory :) ) Odpowiedz Link
pati.zop78 Re: biala sofa skurzana? 20.09.06, 00:21 ja mam problem z plamami z owocow (wisnie, maliny). jesli od razu nie wytre, to pozniej juz nie moge niczym doczyscic. Odpowiedz Link
effata off topic, czyli nic do sprawy nie wnoszę :) 20.09.06, 00:47 Podziwiam za stalowe nerwy! Jak ja bym miała skórzaną, białą (no białą to nie, bo jak wiecie z wątku o 5 dziwnych rzeczach o nas białego nie trawię, ale np. beżową)sofę ciągle zagrożoną organoleptycznie przez 6 łapek, jeszcze do tego dzierżących wiśnie i maliny, to chyba bym się wykończyła. -- Don't guess. Odpowiedz Link
mama5plus Re: off topic, czyli nic do sprawy nie wnoszę :) 20.09.06, 21:40 wbrew pozorom ze skorzanymi (biala czy nie biala) znacznie mniej klopotu z czyszczeniem niz z kazda inna jaka mielismy. Bezproblemowo sie wyciera. Co do plam z owocow to nie wiem. U nas jada sie w kuchni albo w jadalni(nie ze wzgledu na sofy ;) ) wiec tego typu plam jeszcze nie doswiadczyly :) Odpowiedz Link
jofin Re: off topic, czyli nic do sprawy nie wnoszę :) 20.09.06, 21:51 A moje bezowe sofy juz w pierwszym miesiacu swojego zywota u nas przezyly natchnienie artystyczne mojej 2,5 rocznej corki ktore to przejawialo sie w pieknych rysunkach dlugopisem. Dwie sofy i kazda czesc siedzenia zostala porysowana. Nie powiem. NOgi sie pode mna ugiely. Juz nie pamietam, ale chyba wlasnie potraktowalam to plynem do mycia naczyn, a czesc chyba nawet wybielaczem. Wszsytko zniknelo. Niemniej jednak nie bylam pewna , co z tego wyjdzie. Gdybym to ja kupowala, to nie wiem, czy zdecydowalabym sie na jasny kolor. Przy dzieciach jest to spore ryzyko. NIe mowiac o tym , ze czyscic je musze tak mniej wiecej co 2 tygodnie. Odpowiedz Link
ps18 Re: biala sofa skurzana? 21.09.06, 21:19 dzieki za odpowiedzi ,ta sofa to nie dla mnie (nasz Antos ma zbyt szalone pomysly, bala bym sie )tylko dla siostry a jej syn nie ma juz takich pomyslow wiec moze chyba zaryzykowac ,i zrobila to :).jeszcze raz dziekuje i pozdrawiam. WAZNE SA TYLKO TE DNI,KTORYCH NIE ZNAMY... Odpowiedz Link