Dodaj do ulubionych

biala sofa skurzana?

19.09.06, 19:08
mam prosbe do osob ktore maja doswiadczenie z biala skura,czy dobrze sie
czysci itp .
Obserwuj wątek
    • mama5plus Re: biala sofa skurzana? 19.09.06, 21:09
      Mamy kremowe. Czyscza sie bez problemu. Najlepiej woda z dodatkiem plynu do
      naczyn Fairy
      ( za rada speca od skory :) )
      • pati.zop78 Re: biala sofa skurzana? 20.09.06, 00:21
        ja mam problem z plamami z owocow (wisnie, maliny). jesli od razu nie wytre, to
        pozniej juz nie moge niczym doczyscic.
        • effata off topic, czyli nic do sprawy nie wnoszę :) 20.09.06, 00:47
          Podziwiam za stalowe nerwy! Jak ja bym miała skórzaną, białą (no białą to nie,
          bo jak wiecie z wątku o 5 dziwnych rzeczach o nas białego nie trawię, ale np.
          beżową)sofę ciągle zagrożoną organoleptycznie przez 6 łapek, jeszcze do tego
          dzierżących wiśnie i maliny, to chyba bym się wykończyła.

--
          Don't guess.
          • mama5plus Re: off topic, czyli nic do sprawy nie wnoszę :) 20.09.06, 21:40
            wbrew pozorom ze skorzanymi (biala czy nie biala) znacznie mniej klopotu
            z czyszczeniem niz z kazda inna jaka mielismy.
            Bezproblemowo sie wyciera. Co do plam z owocow to nie wiem.
            U nas jada sie w kuchni albo w jadalni(nie ze wzgledu na sofy ;) )
            wiec tego typu plam jeszcze nie doswiadczyly :)
            • jofin Re: off topic, czyli nic do sprawy nie wnoszę :) 20.09.06, 21:51
              A moje bezowe sofy juz w pierwszym miesiacu swojego zywota u nas przezyly
              natchnienie artystyczne mojej 2,5 rocznej corki ktore to przejawialo sie w
              pieknych rysunkach dlugopisem. Dwie sofy i kazda czesc siedzenia zostala
              porysowana. Nie powiem. NOgi sie pode mna ugiely. Juz nie pamietam, ale chyba
              wlasnie potraktowalam to plynem do mycia naczyn, a czesc chyba nawet
              wybielaczem. Wszsytko zniknelo. Niemniej jednak nie bylam pewna , co z tego
              wyjdzie.
              Gdybym to ja kupowala, to nie wiem, czy zdecydowalabym sie na jasny kolor. Przy
              dzieciach jest to spore ryzyko. NIe mowiac o tym , ze czyscic je musze tak
              mniej wiecej co 2 tygodnie.
    • ps18 Re: biala sofa skurzana? 21.09.06, 21:19
      dzieki za odpowiedzi ,ta sofa to nie dla mnie (nasz Antos ma zbyt szalone
      pomysly, bala bym sie )tylko dla siostry a jej syn nie ma juz takich pomyslow
      wiec moze chyba zaryzykowac ,i zrobila to :).jeszcze raz dziekuje i pozdrawiam.

WAZNE SA TYLKO TE DNI,KTORYCH NIE ZNAMY...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka