Dodaj do ulubionych

tax residency - czy to dobry adres do wyslania?

28.12.06, 00:49
chce wyslac p86 zeby mi przyslali potwierdzenie tax residency i wyczytalam na
necie ze na ten adres sie wysyla lub do lokalnego tax office. nie chce do
lokalnego - chce od razu do glownego i sie chcialam zapytac czy to ten adres:

Inland Revenue
Devon Area
Regent House
Hardaway Head
Queen Street
Barnstaple
EX32 8RR

poczytalam tez watek ktory byl na naszym forum ale niestety sie zarchiwizowal
i nie mozna bylo sie tam dopisac.
Obserwuj wątek
    • robak.rawback wysylac p86 poleconym czy zwyklym 28.12.06, 00:52
      jeszcze jestem w polsce i sie zastanawiam czy jutro tego nie wyslac, pytanie
      tylko czy zwyklym to sie wysyla czy poleconym i czy nie glupio ze z polski im
      to przesle hahaha ? moze zaczekac jak wroce do uk?
      • beettinna Re: wysylac p86 poleconym czy zwyklym 01.01.07, 19:50
        czesc robak! czyli jesli nawet mieszkam w londynie moge sobie wyslac na ten
        adres do devon?

dzieki za odp.

pozdr

ps.pytam bo jestem na tym samym etapie...:)
        • robak.rawback Re: wysylac p86 poleconym czy zwyklym 06.01.07, 14:07
          wiesz co - nie wiem - po prostu w\zielam to info ze strony www.ghrom.com i
          chyba tam tez bylo napisane ze nawet jak sie do lokalnego officu wysle to oni i
          tak potem do glownego odesla.

wiec generalnie ja na ten co podalam w poscie wyzej wysle bo nie znam wiecej
          szczegolow i nie mam tez mozliwosci za duzo na necie siedziec wiec nie mam jak
          szukac info.

jak cos bedziesz wiedziec to napisz. jest watek zarchiwizowany na tym forum o
          tax residency , odzsukaj sobie ale o ile pamietam tam nie bylo adresu podanego.
          tylko takeie rozwazania ogolne
          • robak.rawback londyn 06.01.07, 14:09
            ja tez w londynie jestem i tam zamierzam wyslac

--
            Najnowsze badania wykazują, że trzech na dziesięciu Polaków żyje w stresie...
            Pozostałych siedmiu - w Londynie.
            • robak.rawback ktos wysylal ostatnio p86 ? no text 06.04.07, 20:22
              • donat1234 Re: ktos wysylal ostatnio p86 ? no text 07.04.07, 04:47
                robaczku, ty to musisz byc high maintenance girl ;)
                • robak.rawback donat 07.04.07, 22:24
                  donat1234 napisała:

> robaczku, ty to musisz byc high maintenance girl ;)
                  >
                  hah i'd call it - reasonable maintenance
                  • yadrall Re: 08.04.07, 09:58
                    Adres jest dobry,ale nie wiem jak teraz to wyglada,bo rok temu korespondowalam
                    sobie milo z jednym z pracownikow z tego urzedu. Ja im,ze chce potwierdzenie
                    rezydenta,a oni mi po co potrzebuje ten papier. No to ja im,ze dla Polskiego
                    US. Odpisali,ze nie ma czegos takiego jak podwujne opodatkowanie i potrzebny
                    papier owszem mi wystawia,ale dopiero jak im przysle papier z Polskiego US,ze
                    potrzebuje potwierdzenia,ze faktycznie jestem rezydentem (byli tak laskawi,ze
                    chcieli ten papier po Polsku,bez tlumaczenia). Oczywiscie nie posiadalam
                    zadnego wezwania z polskeigo US,wiec na tym korespondencja sie urwala.
                    Potwierdzenia rezydenta nie dostalam.
                    PO roku zalatwilam Rezydenta pobytowego (z HO) i dodatkowo wystapilam z
                    zapytaniem do Ministerstwa finansow z zapytaniem co w moim wypadku z placeniem
                    podatkow w PL. Po jakims czasie przyszla odpowiedz,ze placic nie musze,wiec
                    spie spokojnie (jest tam klauzula o wykonalnosci tej decyzji,wiec US nie moze
                    jej podwazyc).
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka