Dodaj do ulubionych

Taylor Taylor

22.02.07, 11:11
Czy ktoras z Was korzystala z uslug fryzjerskich Taylor Taylor? Mam dlugie
wlosy i chcialabym z nimi zrobic porzadek i obciac dosc krotko.

----------------
Serdecznie pozdrawiam, Kasia
Jestem w UK od...
Obserwuj wątek
    • tuti Re: Taylor Taylor 22.02.07, 15:51
      zawsze wydawalo mi sie, ze scinanie na krotko to jedyna rzecz ktora potrafia
      fryzjerzy;) Dlatego osobiscie unikam mimo niezadowolenia z fryzury (a raczej
      jej braku) (b ozapuszczam permanentnie:)!)

no choc ostatnio technika poszla do przodu i w sumie przedluzki tez robia:)
      • robak.rawback offtop 22.02.07, 19:33
        tuti napisała:

> zawsze wydawalo mi sie, ze scinanie na krotko to jedyna rzecz ktora potrafia
        > fryzjerzy;)

haha dodam jeszcze ze robia to czesto z zamknietymi oczami - to taka dygresja
        na temat mojej fryzury.
    • asica74 Re: Taylor Taylor 22.02.07, 21:10
      Nie korzystalam, ale... o/t: slyszalam, ze scinanie wlosow z dlugich na zupelnie
      krotkie nalezy rozlozyc na kilka etapow. Ma to zwiazek podobno z wytrzymaloscia
      cebulek, gdyz zaraz po scieciu dlugich wlosow, maja tendencje do "rozleniwiana",
      po czym zapuszczenie wlosow po raz drugi moze nie byc juz mozliwe.
      • kast Re: Taylor Taylor 23.02.07, 11:36
        Chyba poczekam z obcieciem na kwiecien - pojade do Polski i umowie sie na
        wizyte u "mojej" fryzjerki ;)

----------------
        Jestem w UK od...
        • tuti Re: Taylor Taylor 23.02.07, 15:53
          czasem mysle, ze jak obciecie wlosow i zmiane fryzury ktos uzaleznia od
          @dobrego fryzjera to chyba ze znaczy z e nie ejstes jeszcze tak pewna i
          zdecydowana. Jakbys miala dosc dlugich wlosow, poszlabys do pierwszego fryzjera
          ktorzy poczciwie wyglada ;)
          rzeczywiscie chyba najlepiej jak poczekasz do kwietnia i umowisz sie do swojej
          fryzjerki :)
          powodzenia!
          • kast Re: Taylor Taylor 23.02.07, 17:26
            Jestem na 1000% zdecydowana, ale nie chce ryzykowac. Juz mialam kilka wpadek -
            "poczciwie" wygladajacy fryzjer nie zawsze jest gwarancja udanej fryzury,
            szczegolnie krotkiej.

----------------
            Jestem w UK od...
            • asica74 Re: Taylor Taylor 23.02.07, 17:51
              O, jak bardzo sie z tym zgodze! Czar "wyczesanych" salonow fryzjerskich ze
              wszytskimi ich walorami, masazami i innymi pier... (yhm, przepraszam!) prysl jak
              banka mydlana po pierwszym umyciu wlosow. Krotkich wlosow. Powodzenia kast!:)
            • princessa24 Komputerowe dobieranie. 23.02.07, 19:36
              Ja bym poszukala salonu z komputerowym dobieraniem fryzur!Pstrykna ci zdjecie
              wprowadza do programu i opowiednio do owalu twarzy dobiora.

Albo na poczatek zetnij troszke wiecej tak abys widziala czy zaczna sie skreca czy
              cus tam innego sie beda robic;)Sama jestem fryzjerka i z doswiadczenia wiem, ze
              czasami nawet najlepiej dobrana fryzura przy braku umiejtnosci ukladania jej
              dalej(czy braku czasu)W rzeczywistosci bedzie wygladac inaczej pozniej.
              Czasami nawet fryzura wrecz idealna dla danej osoby,swietnie dobrana a klientce
              nie podoba....
      • robak.rawback Re: Taylor Taylor 02.03.07, 21:20
        asica74 napisała:

> po czym zapuszczenie wlosow po raz drugi moze nie byc juz mozliwe.

haha sorry ale sie usmialam - zabrzmialo to tak jakby po scieciu wlosow nie
        bylo mozliwosci zapusczenia juz nigdy hehe.

btw fajny masz podpisik
        • robak.rawback Re: Taylor Taylor 02.03.07, 21:26
          ja pracuje w miejscu gdize jakos tak sie zlozylo ze duzo dziewczyn ma bardzo
          ladnie obciete fryzury no i stwierdzilam ze po prostu podejde do jakiejs i sie
          spytam gdzie robila to scinanie.

no i tak zrobilam no i laska mi podala namiary. teraz sie zastanawiam czy pojsc
          czy nie. bo nawet nie wiem za ile. chyba zadzwonie tam.

jakos tak mi sie trafia dziwnie ze zawsze mam bardzo brzydko wlosy sciete - nie
          wiem dlaczego. jakby fryzjer byl mocno uposledzony i nie mial symetrii w oczach.
          • asica74 Re: Taylor Taylor 02.03.07, 22:17
            jakos tak mi sie trafia dziwnie ze zawsze mam bardzo brzydko wlosy sciete - nie
            wiem dlaczego. jakby fryzjer byl mocno uposledzony i nie mial symetrii w oczach.

Nie tylko tobie sie to zdarza. Mi tez i to notorycznie:( Poza jednym
            brazylijczykiem, ktory byl nadzwyczaj utalentowany i slicznie scinal (ale ktory
            mnie zostawil, dran!), nie znalazlam zadnego fryzjera, do ktorego wracalam...
            Obecnie dramatycznie potrzebuje nozycorekiego, ale boje sie pojsc do pierwszego
            lepszego... Hm, trauma, po prostu trauma :)
            • robak.rawback Re: Taylor Taylor 03.03.07, 16:50
              asica74 napisała:

> Nie tylko tobie sie to zdarza. Mi tez i to notorycznie:(

ja tego naprawde nie rozumiem bo przeciez tyle widze osob ladnie scietych. w
              polsce tez duzo dziewczyn na ulicy widzialam z koncowkami takimi ladnie
              ostrzyzonnymi, i wogole ladnie scietych. etc.

a w dodatku do fryzjera chodze ze zdjeciem. lub tez sama rysuje prosty rysunek
              instruktarzowy.ta ostatnia fryzjerka to po prostu jakas kicha totalna. wybralam
              zdjecie z jej wlasnego albumu i w dodatku wyraznie powiedzialam jak ma NIE
              scinac.
              oczywiscie sciela tak jak NIE chcialam, i zupelnie nie podobnie do obrazka.

> Obecnie dramatycznie potrzebuje nozycorekiego,

kurcze moze johny depp sie zlituje w koncu jak do fanklubu napiszemy hehe

>ale boje sie pojsc do pierwszego lepszego... Hm, trauma, po prostu trauma :)

to samo u mnie.
              • asica74 Re: Taylor Taylor 03.03.07, 18:32
                Jak milo sobie pogadac z kims kto rozumie moje problemy:). Mam identycznie. Tez
                chodze ze zdjeciem do fryzjera, ale przewaznie pan/pani jest bardziej
                krotkowzroczna, niz ja. Notabene, fryzura ze zdjecia zostala uwieczniona po
                wizycie u Tony&Guys, po scieciu u ucznia! Chlopak tak sie staral, ze normalnie
                chodzilam w ekstazie przez pare tygodni! Szkoda, ze nie wiem gdzie pracuje:(
        • asica74 Re: Taylor Taylor 02.03.07, 22:14
          Rozmawialam kiedys z dziewczyna, ktora sciela wlosy z bardzo dlugich na
          krociutkie. I fryzer ja przestrzegl, ze moze sie tak zdarzyc, ze lepiej jest
          scinac w etapach, jednakze ona dopiela swego. Po kilku latach chciala wrocic do
          dlugich, no i okazalo sie, ze wlosy nie rosna jej dluzsze niz poza ramiona,
          potem sie lamia i wypadaja. Moze to przypadek osobowy, a moze cos w tym jest.
          • princessa24 Re: Taylor Taylor 03.03.07, 03:28
            Dziewczyny,im starsze jestsmy tym bardziej nasze cebulki sa oslabione.Ale...jesi
            ktos dba,systemtycznie odzywia,podcina-nie uzywa suszarek ani prostownic-wlosy
            odrosną...
            Ale jak tu zyc bez suszarki...;/
            • asica74 Re: Taylor Taylor 03.03.07, 18:29
              Princessa, dbam o wlosy, odzywiam, podcinam (nie systematycznie, patrz: trauma
              fryzjerska), nie uzywam suszarek a wlosy mi nie odrastaja:(
              Dzis szukalam czernej rzepy, bo juz od prababek podobno wiadomo, ze po niej
              wlosy sa silniejsze. Ale nigdzie nie ma:(. Mozecie sie smiac, ale ja naprawde
              sie boje, ze wylysieje (a fatazja Britney Spears mi raczej nie grozi, platynowej
              perulki nie bede nosic, moze chusteczki)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka