Dodaj do ulubionych

Mrówki - ratunku!!!

11.04.07, 16:35
Dziewczyny ratujcie bo mnie mrowki zadepcza!!!
Pojawily sie pare dni temu i coraz ich wiecej a ja cholernie nie lubie mrowek...
Znacie cos skutecznego do rozsypania co przy okazji mi rodziny nie otruje?
Najwiecej diabelstwa mam w kuchni, a kuchnie mam cala w zabudowie ze sprzetem,
wasko jak szlag i nie wyobrazam sobie ze to wszystko odsune w poszukiwaniu
zyciodajnych okruszków...
Obserwuj wątek
    • hillroad Re: Mrówki - ratunku!!! 11.04.07, 17:42
      my też tak mieliśmy, ale pokonaliśmy je super specyfikiem. nazywa się DeadFast,
      a nazwa jest jak najbardziej adekwatna do szybkości:))) mrówki przenoszą
      specyfik na nóżkach do mrowiska i ...polecam i pozdrawiam
    • tuti Re: Mrówki - ratunku!!! 11.04.07, 21:41
      w ogrodniczym sklepie, jesli nie nawet w supermarketach - preparaty do
      zwalczania mrowek do wyboru do koloru
    • dziewczynazperla Re: Mrówki - ratunku!!! 11.04.07, 22:51
      My kupiliśmy takie "gniazdka", chyba w homebase, i po kilku dniach było po
      problemie. Mrówek u nas nie ma od równiutkiego roku :) Powodzenia w tępieniu!
      • mamonia78 Re: Mrówki - ratunku!!! 11.04.07, 23:15
        wielkie dzieki!
        chodzilo mi wlasnie o cos sprawdzonego, bo nie wszystko co jest na polkach
        bedzie skutecznie dzialac:-)
        • kate.skipton Re: Mrówki - ratunku!!! 14.04.07, 14:54
          Na mrówki, karaluchy i inne robactwo (brrr... jak sobie przypomnę) bardzo
          skuteczne sa taki male zielone kratki 10x10 cm, ktore rodzice wyslali mi z
          Polski. Taka kratke wystarcza chyba na 20 m2, w mieszkaniu (1 bedroom) mialam 2
          i zadnych problemow. Stawia sie ja na podlodze - wydziela niewyczuwalny dla
          czlowieka zapach.
          Trzeba je wymieniac co 4-5 miesiecy, kosztuja okolo 12 zl w tesco czy
          carrefurze :)
          • princessjobaggy Re: Mrówki - ratunku!!! 18.04.07, 11:11
            kate.skipton napisała:

> Na mrówki, karaluchy i inne robactwo (brrr... jak sobie przypomnę) bardzo
            > skuteczne sa taki male zielone kratki 10x10 cm, ktore rodzice wyslali mi z
            > Polski. Taka kratke wystarcza chyba na 20 m2, w mieszkaniu (1 bedroom) mialam
            2 i zadnych problemow. Stawia sie ja na podlodze - wydziela niewyczuwalny dla
            > czlowieka zapach.

Za czasow studiow mialam nieprzyjemnosc stosowania takich zielonych kratek i
            niestety zdecydowanie czulam ich zapach, ktorego po jakims czasie nie moglam
            zniesc! Do dzis glowa mnie boli na samo wspomnienie :(
            • kate.skipton Re: Mrówki - ratunku!!! 19.04.07, 16:49
              Moze to kwestia nosa :) Albo postawienia kratki w malym pomieszczeniu.
              Mam za to pytanie: a co na pajaki? (kratki nie dzialaja) chyba obudzily sie w
              moim mieszkaniu... nie to zebym sie bala malej owlosionej czarnej kulki
              biegajacej po moim jasnym dywanie.... tak tylko pytam :)))
              • robak.rawback Re: Mrówki - ratunku!!! 20.04.07, 12:24
                a czy takie kratki nie sa tujace dla czlowieka?

i wlasnie co na pajaki bo u mnie tarantule sie juz pokazaly a nie zawsze jestem
                w stanie je dogonic jak uciekaja.
                • kate.skipton Re: Mrówki - ratunku!!! 20.04.07, 14:01
                  Na opakowaniu takiej kratki jest mnostwo ostrzezen odnosnie stosowania, m.in.
                  (o ile sobie przypominam) ze nie powinna stac w poblizu zywnosci, kolysek dla
                  dzieci itp, itd. Jesli o mnie chodzi przestrzegalam kilku zasad - nie dotykalam
                  jej nigdy "golymi" rekami; jedna stala w kuchni, na podlodze, z dala od
                  jakiegokolwiek jedzenia, druga w przedpokoju; w mieszkaniu byly dwa pokoje,
                  kuchnia, lazienka i dlugi przedpokoj, wiec stwierdzilam ze 2 kratki to
                  maksimum; zapachu nie wyczuwalam, ale czesto wietrzylam mieszkanie. Nie
                  zauwazylam jakichs skutkow ubocznych :)
    • dorotus76 Re: Mrówki - ratunku!!! 28.04.07, 01:06
      I jak Mamoniu, pozbyłas sie ich?
      Bo do nas też przyszły, dzis juz nie wytrzymałam i zamówiłam tego deadfasta
      przez neta...

Az mnie ciarki przechodza :(((
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka