janekf0 22.05.14, 18:10 UWAGA!!! TUI ODWOŁUJE WAKACJE NA 3 TYGODNIE PRZED WYJAZDEM, CHCESZ MIEĆ SPI…LONY URLOP WYBIERZ TUI Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mirek383 Re: ☆☆☆☆☆TUI_PRZECZ 30.05.14, 07:53 O reklamacji powinien wypowiadać się ktoś, kto już musiałem przez to przejść. Tui sprzedaje wycieczki przez internet i tel, lecz reklamacji już nie. Napisałem reklamację przez internet po check-in w hotelu (bo jak wysłać listem poleconym?). Odpisali, że taka reklamacja jest nieważna i niech Pan dokończy swój odpoczynek, a rezydentka Panu zweryfikuje rozbieżności. Rezydentka kategorycznie odmawia przyjęcia reklamacji, a nawet odmawiać potwierdzenia chęci zgłoszenia reklamacji przez nas. Powiedziała, że "czy ma Pan ofertę", bo takiej oferty jak Pan mówi na pewno nie ma. (Jasne, że jak jesteśmy już na wycieczce to tej oferty w internecie już nie ma). Na szczęście, miałem wydrukowaną i zaniemówiła. Fajnie, prawdaż? Teraz to mogę się śmiać.... Jeśli mam wyjechać z kim, KTOŚ - TUI CELOWO MNIE WPROWADZI W BŁĄD (niezależnie od tego jakie są małe druczki na umowie), I ten ktoś w dzisiejszych czasach manipuluje treściami własnych ofert w internecie i stara się na WSZELKIE SPOSOBY UTRUDNI MI w składaniu reklamacji, OSOBIŚCIE DZIĘKUJĘ.... Jeśli jednak wybierzecie TUI to: 1. NIE KUPUJCIE OFERT Z TERMINEM POD KONIEC SEZONU -> ZOBACZCIE W KRS ILE TUI MA KAPITAŁ (NIE WYSTARCZY NA POKRYCIE OPRAW WŁASNYCH PRACOWNIKÓW) 1. PRZENIGDY NIE KUPUJCIE PRZEZ INTERNET. Gdy treści są zmieniane i prawie napewno zrozumiecie inaczej ofertę. 2. MIEJCIE WSZYSTKO NA PAPIERZE. 3. DZWOŃCIE DO TUI z nagraniem, przedstawiając jak zrozumieliście ofertę i wymaga potwierdzenia nawet tych rzeczy niby oczywistych, np: -Czy będę miał pokój z widokiem na morze. -Czy w pokoju jest woda. -Czy w pokoju jest czajnik.... Inaczej, na pewno przegracie z TUI, a co gorsze wracacie z urlopu WKURZENI. Ja NIGDY JUŻ NIE POJADĘ Z TUI. pozdrawiam Odpowiedz Link