Dodaj do ulubionych

Uwaga II-etapowcy...

01.06.05, 14:27
...którzy jeszcze nie byli w swoich eM. Można już zapisywać się na
oficjalną "wizytację" na następny piątek, 10 czerwca.
Obserwuj wątek
    • palka28 Re: Uwaga II-etapowcy... 22.06.05, 09:11
      Witam wszystkich!
      Moze poprawi Wam humorki wiadomość, ze klatka I (pierwsza od strony
      Kobielskiej, budynek C oczywiście), już prawie w całości ma położoną glazurę i
      terakote (kolor żółty). Zamontowane też sa, drzwi wewnętrzne do naszych
      mieszkań ;-)

pozdrawiam serdecznie!
      • basia_100 Re: Uwaga II-etapowcy... 22.06.05, 11:57
        A orientujesz się może jak jest z odwiedzaniem mieszkań z II etapu? Czy jeśli
        są już drzwi wewnętrzne to wystarczy dogadać się z ochroną? Swoją drogą to te
        spółdzielniane zapisy na oglądanie mieszkań to była jedna wielka ściema - i tak
        nikt tego nie pilnował.
        • mapaw Re: Uwaga II-etapowcy... 22.06.05, 12:44
          ja byłam w ostatni piątek, najpierw sie zapisałam oczywiście, ale na budowie w
          biurze okazało sie, że nikt o tym nie wiedział. Panowie mnie więc wpuscili i
          sobie oglądałam, tylko przedtem musiałam znaleźć Pana od klamek bo drzwi owszem
          są tylko bez klamek, wiec nie bardzo można sie dostac do mieszkan, jezeli nie
          sa otwarte. Pana od klamek nigdzie nie było ale na szczęście inny miły Pan
          otworzył mi te drzwi śrubokrętem>..! i tyle środkowa klatka w bud C jest w
          kolorze zielonym. Na pierwszy rzut oka wygląda ok ale za specjalnie szczegółom
          nie mozna sie przyjrzec bo strasznie dużo rzeczy leży wszedzie
          • palka28 Re: Uwaga II-etapowcy... 22.06.05, 14:12
            Ja byłam zapisana na konkretną godzinę w piątek 10. Przy bramie spisano moje
            nazwisko, poszłam do biura, niestety tam nikt nie wiedział o żadnych wizytach
            ani o oglądaniu mieszkan. W końcu zadzwoniłam do spółdzielni i zrobiłam raban
            ale na budowie wszyscy mieli wiedzieć i być świetenie poinformowani kto i o
            której godzinie jest umówiony na oglądanie mieszkania.... W końcu po
            telefonicznych potwierdzeniach ze spółdzielnią, ze owszem, moge wejść i
            zobaczyc moje mieszkanie, wpuszczono mnie.
            Dziś raz jeszcze zapisałam sie na oględziny mieszkania na przyszły tydzien.....
            mam tylko nadzieję, ze nie będzie problemów z klamkami....
            W każdym bądź razie... idzie do przodu!!!!! ;-)))))))))))))
            • eriech Re: Uwaga II-etapowcy... 22.06.05, 14:47
              Też byłam w piątek 10, po 11. Widocznie twoja interwencja pomogła, bo pan nawet
              mnie odkreślił na jakiejś liście, lub przynajmniej mi sie tak wydawało, i
              zaprowadził do mieszkania. Po drodze zapytałam się, czy wykonawca odda budynek
              społdzielni, tak jak chwilł się pan prezes na zebraniu, do 30 czerwca. Pan się
              uśmiechał pod nosem tylko...
              10-go nie było jeszcze drzwi wejściowych, a pan od płytek i kafelków był mniej
              więcej na wysokości IV piętra... Ogólnie wydaje mi sie, że opóźnienie będzie
              mniejsze niż w I etapie...
              Pozdrawiam :-)

---
              • basia_100 Re: Uwaga II-etapowcy... 22.06.05, 15:16
                Ja też byłam tego dnia o 9 rano! Na widok zdziwionych wyrazów twarzy panów z
                biura budowy sama się oprowadziłam po klatce i mieszkaniu. I też zapytałam
                pana z biura o zakończenie prac i dowiedziałam się, że skończą nawet wcześniej
                niż było to w planach (cokolwiek by to znaczyło). Pewnie dowiemy się więcej po
                spotkaniu z Zarządem.
                P.S. Moje mieszanko jest śliczne, bardzo jasne i przytulne (no może z wyjątkiem
                elemntu w postaci kaloryfera na środku ściany onok balkonu). A jak Wasze
                wrażenia?
                • palka28 Re: Uwaga II-etapowcy... 22.06.05, 16:33
                  To ja byłam tuż przed Tobą......
                  Moje mieszkanko tez jest cudne, fantastyczne, malutkie ale jasne i wydaje sie
                  przestronne (paradox!).. ;-)
                  Kaloryfer, (rozmawiałam już z wykonawcą i ze spółdzielnią), można zdemontować
                  (mnie tez popsuł cała koncepcję i humor na cały weekend!), oczywiście na koszt
                  własny i dopiero po odbiorze...
                  Dlatego, postanowiłam usunąć go natychmiast po otrzymaniu kluczy
                  i "przeczekać " jedna zime przy jednym kaloryferze, a potem ewentualnie zakupic
                  większy pod okno....
                  • basia_100 Re: Uwaga II-etapowcy... 08.07.05, 09:38
                    Czy macie jakieś info na temat terminu odbioru mieszkań? Usiłowałam wczoraj
                    wejść do swojego mieszkania, ale powiedziano mi, że mieszkania są już
                    wysprzątane i zamknięte na klucz, czyli jak rozumiem przygotowane do odbioru.
                    Czy to możliwe, aby skończyli wcześniej, czy też nie ma co się cieszyć i
                    jeszcze długa droga przed nami?!
                    • eriech Re: Uwaga II-etapowcy... 08.07.05, 13:03
                      Ja zamierzam się cieszyć i wierzyć w to, że już skończyli :-) A tak naprawdę to
                      też się chciałam dostać do mieszkanka i powiedziano mi, że spółdzielnia jest w
                      trakcie odbioru inwestycji od wykonawcy, więc mieszkania są plombowane...
                      • basia_100 Re: Uwaga II-etapowcy... 08.07.05, 14:37
                        Masz rację. Dzowniłam do spółdzielni i dowiedziałam się, że do końca sierpnia
                        będzie trwał odbiór inwestycji od wykonawcy i dlatego nie można będzie wchodzić
                        do zaplombowanych mieszkań. Tak więc my dopiero na początku września...
    • palka28 Re: Uwaga II-etapowcy... 19.08.05, 11:25
      Witam!
      Czy ktoś z Was podpisał już umowę ze Stoenem? Czy podczas wizyty w Spółdzielni
      zapytaliscie moze o najprawdopodobniejszy termin odbioru mieszkań?
      Jestem trochę skołowana, około 2 tygodni temu zapewniano mnie telefonicznie, że
      rozliczenia bedą wysyłane do nas dopiero w pierwszej połowie września, więc
      odbiór mieszkań odbywałby sie dopiero w drugiej. Natomiast wczoraj, podczas
      podpisywania umowy o dostrczenie energii elektrycznej, dowiedziałam sie, ze
      prawdopodobnie, rozliczenia bedą wysłane jeszcze w tym miesiacu, natomiast
      odbiór jest planowany na pierwszą połowę września....
      Terminy różnią sie tylko o dwa tygodnie, ale nie bardzo wiem, na kiedy mam sie
      umawiać z ekipą wykańczającą moje mieszkanko. Może ktoś z Was ma jeszcze inne,
      lub podobne informacje?
      Pozdrawiam!
      • mapaw Re: Uwaga II-etapowcy... 19.08.05, 11:37
        Witam,
        pani ze spółdzielni do mnie zadzwoniła i ide tam dopiero w poniedziałek
        podpisać tą umowę, ale na podstawie wcześniejszych informacji wiem, że
        rozliczenia mają wysyłać w ciągu dwóch trzech tygodni, z odbiór w drugiej
        połowie września. Chociaż może bardziej na date odbioru będzie wpływała data
        włacenia kwoty wynikającej z ostatecznego rozliczenia inwestycji,
        Gosia
        • basia_100 Re: Uwaga II-etapowcy... 19.08.05, 11:53
          Wygląda na to, że najświeższe informacje wskazują na I. połowę września - to
          chyba dobrze. Czy ktoś z II etapu dostał już roliczenie i/lub wie ile trzeba
          dopłacić? Pewnie 9,99%........:-(
      • mihalinaem z doświadczenia I-etapowca :)) 19.08.05, 16:23
        my umowę ze STOENem też podpisywaliśmy sporo przed oddaniem mieszkania; może
        takie są procedury, żeby w momencie odbiorów umowy były podpisane.

zresztą i tak tego pieknego dnia :)) będziecie spisywać licznik do protokołu

pozdrowienia
        • eriech Re: z doświadczenia I-etapowca :)) 19.08.05, 20:06
          Umowa jest po to podobno, żeby mogli nam zamontować licznik, ponieważ bez tego
          ani rusz... Podpytywałam się o odbiór, ale najpierw dostaniemy pismo z
          ostatecznym rozliczeniem. Podobno już niedługo, ale dokładnie kiedy nie
          wiadomo, bo rozliczenia nie są jeszcze gotowe. Jeśli chodzi o dopłaty to tyle,
          weim, że ci którzy podpisywali umowy po 1 maja będą dopłacać mniej niż ci
          którzy przed 1 maja, ale ci drudzy powinni sie zamknąć w 10%. Więc póki co
          czekam...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka