Dodaj do ulubionych

Białołęka i dojazd do centrum

IP: *.com / *.u.mcnet.pl 01.03.04, 12:39
Witajcie
Mam nadzieję kupić wkrótce mieszkanie na Białołęce, jednak trapi mnie problem
komunikacji.
Powiedzcie mi jako mieszkańcy Białołęki ile tak naprawdę trwa dojazd
autobusem do centrum?
A tak z innej beczki - dobrze się wam tam mieszka?
Obserwuj wątek
    • sloggi Re: Białołęka i dojazd do centrum 01.03.04, 13:09
      Sprecyzuj jaka to część Białołęki?
      • Gość: X Re: Białołęka i dojazd do centrum IP: *.com / *.u.mcnet.pl 01.03.04, 13:26
        fakt! :-)
        osiedla za ratuszem bialoleki.
        • sloggi Re: Białołęka i dojazd do centrum 01.03.04, 13:46
          Nie jest za fajnie, ale nie jest tragicznie.
          518 przez Rondo Starzyńskiego, Most Gdański, Trakt Królewski do pl.3 Krzyży
          czymś do wgłąb Tarchomina 2 przyst. i z Myśliborskiej:
          E4 - Metro Dw.Gdański
          186-Trasa Toruńska-Dw.Zachodni-Ochota-Służewiec-Metro Wilanowska
          508-pl.Wilsona-Marszałkowska-Dw.Centralny-Dw.Zachodni
          509-pl.Hallera-Dw.Wileński-Targowa-Most Poniatowskiego-pl.3Krzyży-Politechnika
          510-Trasa Toruńska-Al.Jana Pawła-Dw.Centralny
    • Gość: Vidart Re: Białołęka i dojazd do centrum IP: 213.199.253.* 01.03.04, 21:56
      Dojazd jest tragiczny! Cała Modlińska STOI - jeden wielki korek! Jeśli chodzi o
      inne walory to weź pod uwagę sąsiedztwo "Polfy" tam się nie da mieszkać! Czesto
      odwiedzam znajomych, ktorzy mieszkają przy ratuszu. Opary chemiczne osadzają
      się na języku a zapach jest nie do wytrzymania! Ponadto tam ma być zbudowany
      kolejny most - ludzie juz dostali dceyzję informujące o wysiedleniu! Zmień
      lokalizację. daleko Kościół, mało sklepów, daleko przychodnia, szkoła itd.
      • bbkk Re: Białołęka i dojazd do centrum 02.03.04, 10:03
        Vidart załóż okulary :)
        Fakt: Modlińska nie należy do pustych i z tym musisz się liczyć.
        Most: nie przy Ratuszu tylko "przystanek wcześniej". Ale jak dla mnie to dobra
        informacja a nie zła.
        Kościół: od Ratusza na piechotę ok.7 min. Jeśli to dla kogoś daleko ...
        Sklep: najbliżej Ratusza jest Champion - ok.4 min. W większej odległości
        (samochodem ok. 10 min.)Selgros, Auchan i Leroy Merlin, jeszcze dalej
        (samochodem ok.15 min.) Carrefure i Castorama.
        Przychodnia: już niedługo ma być otwarta przy samym Ratuszu (trawją prace
        adaptacyjne w środku).
        Szkoła: Ok.10 min. na piechotę od Ratusza
        Oparów chemicznych brak. "Zapach" czasem się pojawia, ale na szczęście w Polsce
        przeważają wiatry zachodnie, czyli wieje w drugą stronę.
        • sloggi Re: Białołęka i dojazd do centrum 02.03.04, 10:46
          Szkoły są dwie. Jest przecież szkoła 257 na Podróżniczej.
          • lama100 Re: Białołęka i dojazd do centrum 02.03.04, 23:30
            Mieszkam na Tarchominie od 3 lat (2 przystanki za ratuszem). Jeżdże autem, wiec
            nie wiem jak z autobusami. Owszem, Modlinska rano tłoczna, ale tylko gdy jest
            jakiś wypadek to naprawde stoi. Na żoliborz jedzie się jakieś 15-20min (autem).
            Opary z polfy do mnie dochodza.
            Latem jest ładnie. Duzo zieleni, spacery po wale przeciwpowodziowym, cisza i
            spokój. Ja jestem zadowolona.
          • bbkk Re: Białołęka i dojazd do centrum 03.03.04, 10:24
            O tej pisałam. Do innych jest dalej :)
      • penelopa.pitstop Re: Białołęka i dojazd do centrum 03.03.04, 09:07
        Jak ktos wyjezdza o 7.15 to moze jest tragiczny. Ja jezdze wczesniej i nie
        narzekam. Jezdze samochodem.

Polfa? Tak czasami dolatuje jakis zapach ale jest obecny glownie przy
        Modlinskiej w sasiedztwie Polfy. Do Ratusza to docieraja chyba opary oparow ;)

To bardzo dobrze, ze bedzie most. Wysiadlac to moga ludzi z domkow, ktore stoja
        w pasie planowanego dojazdu do mostu a nie ludzi z calej Bialoleki ;)

No wiesz nie kazdemu jest potrzebny kosciol. Ja mam dwa niedalo siebie ale
        akurat nie korzystam. Szkol jest kilka. Jest nawet basen, sale gimnastyczne
        ktore mozna wynajac itp. Moim zdaniem jest niezle.

Dla porownania dodam, ze mieszkalam 23 lata w samym srodmiesciu i ciesze sie,
        ze juz tam nie mieszkam. Smrod spalin, mnostwo ludzi to juz nie dla mnie.

Penelopa.
        • Gość: winio A jak wyglądaja autobusy ok 7 rano... IP: *.aster.pl / *.aster.pl 05.03.04, 12:32
          Zamierzam kupic mieszkanie w okolicy Lider Price - jak tam rano wyglądaja
          autobusy, mocno są już "upchane"?
          • Gość: asia Re: A jak wyglądaja autobusy ok 7 rano... IP: *.chello.pl 20.09.04, 14:06
            zamierzam kontynuować ten wątek, interesuje mnie w jakich godzinach na
            Modlińskiej są korki? Ja jeżdżę do pracy na 8:30 na Bemowo i zastanawiam się
            czy będzie w tych godzinach ciężko się wydostać z Tarchomina. I jeszcze jedno
            jak bardzo są zapchane autobusy przy ratuszu Białołęka?
            proszę o informacje, przeprowadzam się do tej wspaniałej dzielnicy za 2 mce
            pzdr
            asia
            • Gość: flesz.info Re: A jak wyglądaja autobusy ok 7 rano... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.10.04, 13:32
              Przy ratuszu komunikacja miejska nie jest rewelacyjna - do dyspozycji 101 do
              Wschodniego co 34 min., krotkie wozy ITS MIchalczeski; 518 - co 8 min., do Pl.
              3 Krzyży przez starówke i Most Gdański a pozatym 126 do CH Marki, 302 tak jak
              101 do wschodniego (tylko godz. szczytu), 152 na Bródno i Targówek, 133, 723 i
              801 do Żerania. 518 w szczycie zapchane nieźle, ale da się jeszcze wcisnąć, 101
              podobnie - reszta to lokalne linie, więc tłoku specjalnego nie ma. Warto dodać,
              że niebawem 302 ma być zamienione w całodzienne 166, ale co do trasy i terminu
              tej zmiany jeszcze dokładnie nie wiadomo. Dużo lepsza komunikacja jest w głębi
              Tarchomina, choć generalnie autobusy należą do najbardziej zatłoczonych w
              mieście, choć jeżdżą często. Od 4.10 nowa linia 404 być może rozładuje troche
              tłok, ale większa poprawa dopiero po oddaniu Mostu Północnego za jakieś 3-4
              lata. Komunikacja nie jest więc najlepsza, ale za to otoczenie osiedla i
              mnogość terenów rekreacyjnych bije na głowe inne lokalizacje w Wawie.
            • Gość: Ona Re: A jak wyglądaja autobusy ok 7 rano... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.10.04, 11:09
              Witam,
              Mieszkam na Tarchominie, 2 przystanek za ratuszem od pazdziernika zeszłego
              roku. Z autobusami jest kicha, jezdze ok. 7-7.15 i od zeszlego tygodnia
              przestawilam sie na 6.50 poniewaz nie moglam wyjac dzwoniacego tel. w czasie
              jazdy E4 poniewaz byl taki tlok. Niestety 518 chwile po 7 jest tez zapchane i
              niestety jezdza Solarisy wiec jest to dodatkowy minus. Jezeli jade zaraz przed
              7 to na przyst. Foksal jadac 518 jestem za 30-35 min. Pozniej zajmuje mi to ok.
              45-50 min. Miedzy godz. 7.30-8.30 jest max. koras, ale generalnie wszystko
              pomalutku posuwa sie do przodu, najgorszy jest wjazd na Grota, ale mysle ze
              dojazd zajmie Ci ok. 40 min. wliczajac korki, po prou musisz sprawdzic na
              własnych kosciach.
              Sam Tarchomin jest OK, sa sklepy, wszystko blisko, przychodnie tez sa, m.in. na
              Mysliborskiej - medycyna rodzinna, w forcie piatek jest Medoc - filia Damiana,
              szkoły tez sa. Poza tym jest gdzie pojezdzic na rowerze sporo sciezek i calkiem
              niedaleko Zegrza.
              Pozdrawiam
          • Gość: kfit Re: A jak wyglądaja autobusy ok 7 rano... IP: *.mcnet.pl / *.mcnet.pl 20.09.04, 14:12
            Nie jest zle.
    • Gość: iwona Re: Białołęka i dojazd do centrum IP: 193.201.167.* 05.10.04, 15:28
      Lubię Białołekę, choć chwilami mam ochotę wynieść się jak najszybciej
      powód tylko jeden KORKI, ale gdzie ich nie ma:)
    • Gość: Kasia straszne korki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.10.04, 13:47
      Korki są straszne , najpierw Modlińska (chociaż wtajemniczeni znają skróty i ją
      objeżdżają), a potem (jezeli nie wjeżdżasz na Grota) -Jagiellońska -dojazd do
      ronda Starzyńskiego. Jakbym miała wiecej kasy, kupiłabym sobie helikopter.
      A tak poza tym to okolica bardzo mi się podoba- cisza ,spokój , osiedla
      strzezone , wszystko na miejscu. No moze oprócz kina- najblizej na Targówku
      Silver Screen.
      • Gość: cheles korki i tarchomin IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.10.04, 21:12
        Macie fajnie, mieszkacie przedemna ja zeby wsiasc na plochocinskiej musze sie
        wciskac (508) choc ostatnio sie stfanilem i dojezdzam do petli na zeraniu i w
        skakuje w tramwaj jak do drugiego autobusu z rzedu nie moge wsiasc. Ale
        ostatnio jezdze po siodmej i okolo 20 minut jestem w centrum. Jedyny plus tego
        ze kierowcy 508 obiezdaja korek na wjazd na grota - a to daje od 10 d0 15 minut
        do przody( sam sprawdzilem - jechalem kiedys z fajnym kierowca uparl sie aby
        jechac prawym pasem za wywrotka, wszyscy ja mijali tylko nie on - nawiasem
        mowiac pozdrawiam Pana z autobusu :-).
        Fakt ze czasami czuc polfe ale bardziej mi ten zapach przypomnia zapach ziemi
        wiec nie wiem gdzie ten metaliczny smak = moze obiadek u znajmomych byl
        przypolony. Jednak da sie wytrzymac do czasu wybudowania mostu polnocnego ale
        podobno, ZDM planuje rozbudowac grota wiec korki bede gigantyczne i to ze dwa
        lata. W jednym roku jeden pas. Ale mam nadzieje ze sie im nie uda a zrobia
        wreszcze ten most polnocny. Wiecie ze planowali u nas przy tej szkole Modlińska
        rog Konwaliowej raczej bardziej za nią stacje METRA. Mam sasiada ktory jak sie
        tu sprowadzil to o zadnym autobisue nie slyszal oprocz autobusu z Legionowa. To
        byly czasy.Co do okolicy to mysle ze jest super - latem zielono i mozna sobie
        wyjsc na waly i podziwiac wisle. Ale co jest najlepsze to cisza nie ma tego
        wielkomiejskiego gwaru.

Co do objedzania to nie ma zadnych tajemnic wszyscy lub prawie wszscy wiedza i
        obejzdzajac myslac ze nikt nie zna skrotu i stoja w korkach aby dojechac do
        Modlinskiej. Chyba ze skrotem pojechac po sciezce rowerowej - od pszystanku
        Konwaliowa do Elektrocieplowni co niektorzy czynią bynajmniej nie sa to
        rowerzysci.

pozdrawiam

cheles

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka