Dodaj do ulubionych

Kupujmy i korzystajmy z usług koło naszego domu!!!

08.04.04, 11:57
Kupujmy i korzystajmy z usług w najbliższej naszemu osiedlu okolicy, dzięki
temu nie będzie to handlowa i usługowa pustynia. To od nas zależy, czy
istniejące już placówki się utrzymają oraz jakie towary i usługi będą
oferować. Śmiało pytajmy o poszukiwane przez nas towary, a w przypadku ich
braku nie zniechęcajmy się, a pytajmy kiedy będą. Nie żyjmy tylko okolicznymi
marketami, bo przyjdzie (być może) dzień, że po głupią marchewkę będziemy
zmuszeni jechać do centrum handlowego.
Obserwuj wątek
    • margala Re: Kupujmy i korzystajmy z usług koło naszego do 08.04.04, 12:02

a jaką masz propozycję dla osób mieszkających w sąsiedztwie supermarketu?

pozdrawiaM.
      • sloggi Re: Kupujmy i korzystajmy z usług koło naszego do 08.04.04, 12:56
        margala napisał:

>
        > a jaką masz propozycję dla osób mieszkających w sąsiedztwie supermarketu?
        >
        Znam tylko jedno takie osiedle - Agroman
        • Gość: Fly Re: Kupujmy i korzystajmy z usług koło naszego do IP: *.gtech.com / 156.24.1.* 09.04.04, 09:37
          :)

ale i osiedle Brzeziny (dla ścisłości - nie Agroman) ma swój sklep spożywczy!

ideę popieram...

pozdrawiam,
          Fly
          • Gość: idid Re: Kupujmy i korzystajmy z usług koło naszego do IP: 217.8.186.* 13.04.04, 11:26
            Tak, jest sklep, ale bardzo drogi (w sklepie na Marszałkowskiej koło mojej
            pracy jest taniej), także dla większości mieszkańców jest to sklep "ostatniej
            szansy",a zakupy są i pewnie będą robione w hipermarkecie. Osobiście ograniczam
            się tam do chleba i mleka.

DiDi
            Brzezinianka
    • margala Re: Kupujmy i korzystajmy z usług koło naszego do 09.04.04, 09:57
      zgodnie z apelem wczoraj kupilem ćwierć kapusty i włoszczyznę w zieleniaku przy
      ul. Stalowej. Hej.

• pieskuba Re: Kupujmy i korzystajmy z usług koło naszego do 09.04.04, 10:51
        W związku z tym, wczoraj NIE kupiłam czerwonej papryki do sałatki świątecznej i
        herbatników w czekoladzie potrzebnych do wykonania sernika "Domek Baby Jagi",
        bo ani jednego, ani drugiego w okolicznych sklepach nie było. W supermarkecie,
        by były, a tak tylko się nalatałam. Pamiętam też przypadek kupienia kradzionej
        (co potwierdził operator) karty do Simplusa (50 PLN) i "Przekroju" sprzed dwóch
        tygodni wciśniętego spieszącej się na autobus pierwszej naiwnej, czyli mnie - a
        to wszystko w kiosku przy Malborskiej. Pani oddając za "Przekrój" rzuciła w
        męża pieniędzmi nie mówiąc nawet "przepraszam", w przypadku karty była bardziej
        rozmowna - stwierdziła, że ją to nic nie obchodzi :o)

pieskuba
    • chaladia Re: Kupujmy i korzystajmy z usług koło naszego do 09.04.04, 14:38
      Póki co, to Grabinę obsługuje kioskospelunka "Duet", w której moja noga nie
      postoi, a to dla następującej przyczyny: rok temu wybrałem się z psem
      (foxterier) po gazetę. Wszedłem z psem na ręku, a tu przy kontuarze stoi kilku
      najbardziej pożądanych przez włascicielkę sklepu klientów, tzn. zapluci
      pijaczkowie spożywający "pyfo". Chciałem, pomimo odrazy, kupić "Gazetę", a tu
      jeden z nich odzywa się "zabieraj pan tego psa, to sklep spożywczy"!
      Sprzedawczyni wyraźnie była po stronie swego ulubieńca (nic dziwnego, ma dzięki
      niemu znaczny obrót). Niewiele myśląc opuściłem tę spelunkę. Zakupy wolę robić
      w Carrefourze.

W przyszłym roku otworzą przy Grabinie nowy sklep z prawdziwego zdarzenia, to
      może zdecyduję się robić zakupy tamże...
    • Gość: Fela Re: Kupujmy i korzystajmy z usług koło naszego do IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.04.04, 21:34
      odkad mieszkam na Pradze to wole robic zakupy w malych sklepikach niz w
      supermarketach, choc jest tu ich sporo, nie tylko chodzi o jakos produktow, ale
      tez kontakty spoleczne
    • Gość: tom Re: Kupujmy i korzystajmy z usług koło naszego do IP: *.abcdata.pl 14.04.04, 16:51
      Zastanow sie co piszesz. Owszem probowalem wspomagac drobne okoliczne sklepiki
      ale na dluzsza mete nie stac mnie na takie charytatywne akcje.Jest w nich
      BEZCZELNIE drogo i sorry ale na zakupach za 50pln, 7-8 pln wiecej to ciut za
      duzo!
    • Gość: agusia Re: Kupujmy i korzystajmy z usług koło naszego do IP: *.chello.pl 22.04.04, 08:47
      to ja muszę polecic bazarek na petli brodno - podgrodzie. Lepszego pieczywa to
      nigdzie nie dostaniecie . 1.filia piekarni z Radzymina z fantastycznym chlebem
      z metra -pamietam czasy gdy jeżdzilo się na wschod to obowiazkowy był postoj w
      Radzyminie po pieczywo :) 2. chleb cebulowy żerański 3. chleb z piekarni z
      urli -wolę ten 4 dniowy niz inny "świeżutki" jest po prostu smaczniejszy.
      Jeden mały bazarek i 3 wspaniale piekarnie z pieczywem jask miod w gębie :)
      Polecam
    • default Re: Kupujmy i korzystajmy z usług koło naszego do 22.04.04, 12:28
      W ogóle mam daleko do najbliższych sklepów (ok. 4 km, na Białołęce Dworskiej),
      ale zatrzymuję się w nich wracając z pracy i dzięki temu zakupy zajmują mi 15
      minut, a nie godzinę najmarniej, gdybym np. zatrzymała się w Auchan. Na
      zaopatrzenie i asortyment nie narzekam - to są takie sklepy typu "szwarc, mydło
      i powidło", może tylko z warzywami mogłoby być lepiej, ale po świeże warzywa to
      i tak jadę na bazar pod Halę Marymoncką, a nie do supermarketu. W supermarkecie
      pojawiam się raz w miesiącu, tylko po żeby kupić tanie mięso dla psów i nic
      więcej.
      W moich "wsiowych" sklepikach jest może ciut drożej, ale za to - blisko,
      wygodnie, wędliny i pieczywo o niebo lepsze, są miłe i znajome panie, które
      pamiętają co najczęściej kupuję i same przypominają, jak mi coś z głowy wyleci.
      I nie wcisną byle czego, bo to za duże ryzyko wobec stałego klienta.
      • cathrine1 Re: Kupujmy i korzystajmy z usług koło naszego do 25.06.04, 20:07
        Przepraszam, ze odgrzewam stary temat, ale apel mi sie podoba. sama kupuje w
        sklepie pod domem lub na bazarku. W hipermarkecie bywam od wielkiego dzwonu!
    • Gość: agnieszka Re: Kupujmy i korzystajmy z usług koło naszego do IP: *.chello.pl 25.06.04, 20:17
      pomysl ok :) szkoda tylko ze naogół w osiedlowvh sklepikavh i na bazarku jest
      drogo.... zakupy w markeie robie raz w miesiau po reszte biegam za bazarek przy
      petli brodno
      • Gość: michkos Re: Kupujmy i korzystajmy z usług koło naszego do IP: *.chello.pl 26.06.04, 16:02
        Rzeczywiście. Bazarek koło pętli jest ok. duży wybór asortymentu, ceny znośne.
        Natomiast nie polecam spożywczaka "Podgrodzia", gdzie jest strasznie drogo.
    • margala fenomen ul. Stalowej 29.06.04, 13:07

przy okazji tego wątku chciałem się podzielić z Wami swoim zdumieniem.

Na ulcy Stalowej, na której mieszkam od kilku miesięcy, funkcjomuje z
      powodzeniem kilkanaście sklepów spożywczych, 3 sklepy z pieczywem, kilka
      punktów fryzjerskich, 3 solaria, 3 punkty renowacji mebli itp/itd.

Oczywiście bardzo mi się to podoba :-)

Dziwi mnie jednak, że istnieje ich tyle i to w bezpośrednim sąsiedztwie TESCO.
      Blisko też jest do Centrum Wileńska. Tyle się mówi o tym, że supermarkety
      wyniszczają małe sklepy a tymczasem na Stalowej ciągle otwierają się nowe.

Nie rozumiem...
      • cathrine1 Re: fenomen ul. Stalowej 29.06.04, 19:02
        Na Stalowej w powietrzu fruwaja jakies dobre fluidy;)Lubie ta ulice
      • ksygzy Re: fenomen ul. Stalowej 30.06.04, 09:05
        Witaj sasiedzie!
        Dla mnie ta doskonala infrastruktura sklepikarska to ogromny plus tej okolicy.
        Wszystko mozna kupic wszedzie i wlasciwie o kazdej porze. Sprzedawcy sa mili,
        ceny niskie. Szczegolnie lubie spozywczak na rogu Konopackiej i Stalowej.

A male sklepiki trzymaja sie chyba dzieki takim osobom jak my :-) Ja co rano
        biore na spacer psa i ide po buleczki do piekarni na Stalowa.
        Jako wlascicielke psa zadziwia mnie tez ogromne zageszczenie sklepow
        zoologicznych (Stalowa, Srodkowa, Kowienska).

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka