Gość: tpi0 IP: *.oce.pl / 10.48.22.* 15.03.02, 07:48 Wreszcie będzie czysto na ulicach :) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
chaladia Re: Zimo wróć!!! 15.03.02, 08:08 Bodaj by Ci się klawiatura zesrała na rzadko, aż Ci g... ze stołu na nogi pocieknie! Popatrz, co wykrakałeś, wszędzie stłuczki, na Moście Toruńskim ledwo jeden pas drożny, piaskarko-solarki nie widziałem ani jednej. Może i trochę ładniej jest (ośnieżone drzewa wzdłuż Płochocińskiej wyglądały istotnie jak sceneria z bajki), ale dla ludzi śpieszących rano do pracy to katastrofa. Nie wypowiadaj więcej takich życzeń, bo one mają to do siebie, że lubią się spełniać. proszę Cię bardzo Chaladia Bolandi Odpowiedz Link Zgłoś
kuleczka Re: Zimo NIE wróć!!! 15.03.02, 09:51 Ja juz stroje kąpileowe wyjęłam, sandałki odkurzyłam, patrzę za okno a tam... biało. Myślę co to dzień polarny??? ale to nie ten czas jeszcze:))) Odpowiedz Link Zgłoś
sloggi Re: Zimo NIE wróć!!! 15.03.02, 09:54 Sandałki z koziej pałki, to niech jeszcze poczekają, bo usmarczesz się w nich do pasa i na spacer z Toba bedę musiał brać wiadro :) Odpowiedz Link Zgłoś
zdzicha Re: Zimo NIE wróć!!! 15.03.02, 10:10 Łojezu co za okropnosci tu wypisujecie. To nie na moje delikatne oczy. Zima jaka jest, kazdy widzi i nic sie nie da na to poradzić. Trzeba ubrać szaliczek i czapeczkę i nie myśleć o sandałach. Jezus chodził w sandałach i jak skończył? zdrv zdzicha Odpowiedz Link Zgłoś
chaladia Re: Zimo NIE wróć!!! 15.03.02, 10:30 To było w Palestynie (bywał też w młodości w Egipcie), a tam sandałki sa jak najbardziej na miejscu. Jest tam troszkę cieplej i suszej. Jakoś nie mogę sobie wyobrazić Jezusa wyprawiającego się za Limes Danubis Imerium Romanum na północ, by tam głosić Ewagelię, ale zapewniam Cię, że gdyby do takiego zdarzenia doszło, to by siebie i swoich uczniów odpowiednio wyekwipował w łapcie z łyka albo i futra na zimę. Kiepski ze mnie znawca Pisma Św. ale o ile pamiętam, to nie przywiązując znaczenia do "błyskotek" Jezus i jego uczniowie w łachmanach nie chodzili i chyba dbali o to, co mieli na grzbietach, skoro żołdactwo rzymskie uznało za stosowne spierać się i dzielić płaszczem Jezusa po Jego ukrzyżowaniu. Gdyby to były łachy, to by je po prostu wyrzucili. Pozdrawiam, Chaladia Bolandi Odpowiedz Link Zgłoś
zdzicha Re: Zimo NIE wróć!!! 15.03.02, 10:50 Ale tam był i jest zupełnie inny klimat. Tam jest CIEPŁO. Ja sandały w Polsce noszę przez kilka dni w roku, bo mam stopy b. wrażliwe na zimno. Są to te dni, kiedy chętnie biegałabym po ulicach na waleta, siejąc zgorszenie i inne uczucia w społeczeństwie. zdrv zdzicha Odpowiedz Link Zgłoś
sloggi Do lata na waleta będzie rebiata szła ? 15.03.02, 10:56 Przypomniałaś mi jak kiedyś latem prosto spod prysznica poszedłem wieszać pranie na balkonie ( na waleta ). Po powieszeniu ostatniego ciucha usłyszałem, że w bloku na przeciw ktoś krzyczy brawo - patrzę a tam na balkonie 9 piętra stoją dwie babcie i cieszą się jak głupi do sera, omal nie padłem z wrażenia, że mnie obserwowały cały czas; a wstyd mi nie było. Odpowiedz Link Zgłoś
zdzicha Re: Do lata na waleta będzie rebiata szła ? 15.03.02, 11:01 No widzisz - i Ty się przwietrzyleś i babcie miały radochę (chociaz bez okularów). Odpowiedz Link Zgłoś
kuleczka Re: Do lata na waleta będzie rebiata szła ? 15.03.02, 11:08 Ale babcie z dala lepiej widzą niż z bliża Odpowiedz Link Zgłoś
chaladia Re: Do lata na waleta będzie rebiata szła ? 15.03.02, 11:46 Zdzicha, daj znać, gdzie i kiedy będziesz biegać bez odzieży, bo lubię ładne widoki, a to będzie napewno widok bardzo przyjemny dla oka. Odpowiedz Link Zgłoś
kuleczka Re: Do lata na waleta będzie rebiata szła ? 15.03.02, 11:49 Ułahaha!!!!!!:))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zdzicha Re: Do lata na waleta będzie rebiata szła ? IP: *.acn.waw.pl 15.03.02, 12:36 Obiecywałam, że będę latać w niekompletnym przyodziewku po UG Białołęka, jak sie zrobi cieplej. Będą to pokazywali w gminnej TV - możesz sobie nagrać. zdrv zdzicha Odpowiedz Link Zgłoś
chaladia Re: Do lata na waleta będzie rebiata szła ? 15.03.02, 21:54 E-tam zaraz nagrać. Ja to wolę zobaczyć na zywo. A kamerkę też wezmę, czemu nie... Pozdrawiam Chaladia Bolandi Odpowiedz Link Zgłoś