19.07.04, 12:02
W sobotę widziałam wiechę na A,( w D już od kilku tygodni). Okna wstawiają w
D. Z zew. brązowe, wewnątrz białe. Podziały - w kuchni uchylne z lufcikiem,
reszta - 1 część nie otwieralna. Właśnie lali fundament pod wjazd do garażu.
Pozdrawiam sąsiadów :)JAnia
Obserwuj wątek
    • agua Re: Stan prac 19.07.04, 12:21
      Praca wre. Ciekawe jaki procent mieszkań zostało sprzedanych.
      A.
      • intruder2 Re: Stan prac 21.07.04, 08:57
        Witam sąsiadów,
        Pozdrawiam z budynku B który juz jest na ukończeniu, jeśli chodzi o kondygnacje.
        W budynku B zdjemowane są juz stemple podporowe i montowane mocowania pod rury
        wod-kan, miejsca parkingowe w zasadzie ukończone. Widziałem też białą cegłę co
        wskazuje iz wkrótce ruszą ścianki działowe. Rzopoczęto wykop pod wzjazd do
        miejsc postojowych. Aha pomimo dobrego tempa prac proponuję wykonywanie
        telefonów motywujących do jego utrzymania. Ponadto nie rozpoczęto działań w
        zakresie doprowadzenia wody i kanalizacji oraz łącza energetycznego. Podobno
        wniosek jest złożony u odpowiednich organów. Proponuje przypominać Agmetowi by
        nie zapomniał lub nie opóźnił sie w doprowadzeniu wszystkiego co potrzeba.
        Leśno-parkowi - trzymajcie się!!
        A może zrobimy wspólnego grilla żeby sie poznać??? - miejsca jest sporo

Pozdrawiam

Intruder2
    • intruder2 Wiecha na budynku B 23.07.04, 09:10
      Pozdrawiam sąsiadów zbudynku B - na naszym bloku jest juz tradycyjna wiecha.
      Zatem wykonawca przechodzi do prac po dachem. Już w drugim budynku wstawiane są
      okna.

Intruder 2
    • poker_7 Re: Stan prac 27.07.04, 14:16
      witam serdecznie przyszłych Sąsiadów,

co do stanu prac, przesyłam inf. które napotkałem na stronie informacyjnej
      Targówka:

OBWIESZCZENIE (19.07.2004)

Na podstawie art. 61 § 4, art.10 § 1 oraz art.49 - ustawy z dnia 14 czerwca
      1960 r. - Kodeks postępowania administracyjnego (tekst jedn. Dz. U. Nr 98, poz.
      1071 z 2000 r. z późn. zm.) , art. 53 ust.1 - ustawy z dnia 27 marca 2003 r. o
      planowaniu i zagospodarowaniu przestrzennym ( Dz.U.Nr 80, poz. 717), Prezydent
      m.st.Warszawy zawiadamia, że zostało wszczęte postępowanie administracyjne na
      wniosek AGMET Sp.z o.o., w sprawie wydania decyzji o ustaleniu lokalizacji
      inwestycji celu publicznego, polegającej na budowie sieci wodociągowej na
      działkach nr ew. 1/5, 1/12 i 1/13 obrębu 179/295 w ulicach: Kondratowicza i
      Nowo-Wincentego, na terenie dzielnicy Targówek w Warszawie.
      W związku z powyższym zawiadamiam, że zgodnie z treścią art. 10. k.p.a. można
      się zapoznać z aktami w powyższej sprawie w Delegaturze Biura Naczelnego
      Architekta Miasta Urzędu m.st. Warszawy w Dzielnicy Targówek, Urząd Dzielnicy
      Targówek, ul.Kondratowicza 20, 00-983 Warszawa pok.325, tel/fax.: +22 675-19-06
      w poniedziałki i czwartki, w godzinach pracy Urzędu.

OBWIESZCZENIE (19.07.2004)

planowaniu i zagospodarowaniu przestrzennym ( Dz.U.Nr 80, poz. 717) , Prezydent
      m.st. Warszawy zawiadamia, że zostało wszczęte postępowanie administracyjne na
      wniosek "AGMET" Sp.z o.o. w sprawie wydania decyzji o ustaleniu lokalizacji
      inwestycji celu publicznego, polegającej na budowie skrzyżowania ulic:
      Kondratowicza i Nowo-Blokowej, na działkach 1/5, 1/13 i 6 z obrębu 179/295, na
      terenie dzielnicy Targówek w Warszawie.
      W związku z powyższym zawiadamiamy, że zgodnie z treścią art. 10. k.p.a. można
      się zapoznać z aktami w powyższej sprawie w Delegaturze Biura Naczelnego
      Architekta Miasta Urzędu m.st. Warszawy w Dzielnicy Targówek, Urząd Dzielnicy
      Targówek, ul.Kondratowicza 20, 00-983 Warszawa pok.325, tel/fax.: +22 675-19-06
      w poniedziałki i czwartki, w godzinach pracy Urzędu.

ZAWIADOMIENIE (19.07.2004)

planowaniu i zagospodarowaniu przestrzennym ( Dz.U.Nr 80, poz. 717), Prezydent
      m.st.Warszawy zawiadamia, że na wniosek "AGMET" Sp. z o.o., została wydana
      Decyzja Nr 67/T/2004 z dnia 08.07.2004 r. o ustaleniu lokalizacji celu
      publicznego dla inwestycji polegającej na budowie sieci cieplnej, na terenie
      obejmującym działki nr ew. 1/5 i 1/12, 1/13 z obrębu 179/295 w ulicach: Nowo-
      Wincentego i Kondratowicza, na terenie dzielnicy Targówek w Warszawie.
      Właścicielom i wieczystym użytkownikom nieruchomości usytuowanych w
      bezpośrednim sąsiedztwie planowanej inwestycji służy prawo do wniesienia
      odwolania od decyzji, do Samorządowego Kolegium Odwoławczego, za pośrednictwem
      organu wydającego decyzję, jeśli mają zastrzeżenia związane z ochroną swoich
      interesów, w przypadku realizacji inwestycji.
      Odwołanie można składać w siedzibie Urzędu Dzielnicy Targówek m.st.Warszawy w
      Delegaturze Biura Naczelnego Architekta Miasta Urzędu m.st. Warszawy w
      Dzielnicy Targówek - Urząd Dzielnicy Targówek, ul.Kondratowicza 20, 00-983
      Warszawa tel/fax.: +22 675-19-06, w terminie 14 dni od daty ukazania się
      niniejszego zawiadomienia.

• 4ania Re: Stan prac 27.07.04, 16:47
        Z tego wnoszę, że mamy pozwolenie na projekt zastępczy!! Churra - niech
        mieszkańcy C się cieszą . Decyzja się uprawomocniła 22.07 (jeśli nie było
        odwołań) mogą zaćząć budować!! Telefony w Agmecie milczą (czemu to
        przypisać??) - Będę się dowiadywać jutro -JAnia
    • 4ania Re: Stan prac 28.07.04, 14:48
      Dzis rozmawiałam w urzędzie gminy - Decyzja nie jest jeszcze prawomocna, bo
      niewpłynęły potwierdzenia odbioru, więc na razie doręczenia nie są skuteczne.
      Jak mnie zapeniono, pozostałe decyzje będą wydane niebawem. Pytałam o
      pozwolenie na projekt zastępczy, ale bardzo nieprzyjemna baba powiedziała, że
      nie jestem stroną w postępowaniu (jak nie jestem stroną, to przepraszam kim?? A
      jawność postępowania - jedna z pierwszych zasad KPA??) Na razie w Agmencie
      milczą telefony.
      • agua Re: Stan prac 28.07.04, 18:16
        > Na razie w Agmencie
        > milczą telefony.

...ale żyją, bo na maile odpowiadają :)
        A.
        • 4ania Re: Stan prac 29.07.04, 08:18
          Mętnie się tłumaczą z C. A decyzji na przyłączenie do wodociągów jest kilka
          (jakimiś kwałkami to robią) - nie bardzo wiem o co chodzi. Jeśli chodzi o nazwę
          ulic, to blokowa jest równie atrakcyjna jak nowowincentego (czy już nie można
          wymyślić fajnej nazwy??) JAnia:)
          • agua Re: Stan prac 29.07.04, 09:26
            Rzeczywiście, obie nazwy ulic są niezwykle urokliwe :). Wydaje mi się jednak,
            że adres będzie NOWO-WINCENTEGO (pisane w ten sposób - z kreseczką). Makabra :)
            A.
            • poker_7 Re: Stan prac 29.07.04, 12:56
              Należy wziąć też pod uwagę, dość popularne na tych terenach, ulice widma...
              jak np. ulica Kowalskiego (tuż przed kanałkiem), która choć jej samej nikt
              nigdy nie widział użyczyła adresu kilku okolicznym blokom :)
              Jest więc spore prawdopodobieństwo , że mądrala od ul. Kowalskiego wytyczył
              przypadkiem i przez nasze pole jakąś ulicę - np. Alternatywy... ;))

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka