Dodaj do ulubionych

Miśki znikną z parku Praskiego

IP: *.aster.pl / *.aster.pl 15.09.04, 23:26
Nareszcie!!!
Obserwuj wątek
    • Gość: No nie [...] IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 16.09.04, 00:11
      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
    • pan_pndzelek No to już GRANDA!!!!!!!!!!!!!!! 16.09.04, 00:33
      No to już GRANDA!!!!!!!!!!!!!!! Łapy precz od miśków...
      • sebpl Re: No to już GRANDA!!!!!!!!!!!!!!! 16.09.04, 02:40
        No masz!!!! Przez 50 lat misiom tramwaje nie przeszkadzały. Psychiką miały z
        żelaza. Nerwy jak postronki. Ale jak trzeba wybudować Dom Kultury (czytaj nowa
        inwestycja, nowa kasa, nowe przekręty). To misie fora ze dwora!
        Radują oczy, są wizytówką Pragi, atrakcją turystyczną. To zamiast to zachować
        urzednicy wymyślili jak by je schować. Brawo... :(
        To ja też propnuję prześwietlić płuca Jackowskiemu, zajrzeć mu w uszy i wygnać
        do lasu. Tam mu będzie lepiej!

---
        Uprzejmię donoszę, że warto również zastanowić się czy nie postawić Domu
        Kultury również za Grobem Nieznanego Żołnierza i na rogu parku Skaryszewskiego
        od strony ronda Waszyngtona. W przyszłości Centrum Rozrywkowo-Wypoczynkowe
        (czytaj hipermarket) będzie jak znalazł.

• Gość: Piotr Re: No to już GRANDA!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.lot.pl 16.09.04, 09:48
          Ty sobie tak nie żartuj. W tym mieście jest wszystko możliwe.
    • Gość: obuzona Re: Miśki znikną z parku Praskiego IP: *.cm-upc.chello.se 16.09.04, 07:16
      Wogole zlikwidowac ZOO!!!!
      Co za durny pomysl trzymac zywe zwierzeta w klatce!!!
      Dosyc znecania sie nad biednymi stworzeniami!!! To sa bezduszne tortury, rodzaj
      okrutnego, dozywotnego wiezienia!!!! .... a przeciez one sa niewinne, nic zlego
      nie zrobily!!! wiec czemu je wiezic?! Jakie mamy do tego prawo?!!!!

Ciekawe jak czlowiek czulby sie uwieziony w klatce?
      • pan_pndzelek >>>Do "obuzonej" analfabetki... 16.09.04, 08:32
        Gość portalu: obuzona napisał(a):
        > Wogole zlikwidowac ZOO!!!!
        > Co za durny pomysl trzymac zywe zwierzeta w klatce!!!

Tak jest!!!!!!!!!!!!! Niech chodzą sobie po ulicach jak wolni ludzie! Uwolnić
        zwierzęta z ZOO!!! I dać im bezpłatne przejazdy komunikacją...
    • Gość: ~basia Re: Miśki znikną z parku Praskiego IP: *.bgz.pl / 193.108.194.* 16.09.04, 07:25
      lubię te miśki, ale przy takim zanieczyszczeniu powietrza to może i lepiej gdy
      ich tam nie będzie.
      oby tylko zostały przeniesione w lepsze dla nich miejsce.
      • Gość: peter Re: Miśki znikną z parku Praskiego IP: *.kijowska.waw.pl 16.09.04, 07:34
        Choć jeden normalny głos.
        Pzyzwyczajenia przyzwyczajeniami ale jeżeli nawet pracownicy ogrodu
        zoologicznego zą zdania, że powinno się zmienić im miejsce to należy się głębiej
        nad tym zastanowić. I jeszcze jedno ja nie kocham Kaczyńskiego, ale skrajność
        niektórych sięga zenitu (na tym i innych forach dyskusyjnych). Pajacyki...
        • d.z Re: Miśki znikną z parku Praskiego 16.09.04, 07:40
          Miśki od wielu lat są atrakcją tego rejonu.
          W mowie potocznej używa się nawet określenia "przystanek przy miśkach".
          Jednak to co nas cieszy nie zawsze musi być dobre dla zwierząt.
          Tak chyba niestety jest i w tym przypadku.
          Pozostaje mieć tylko nadzieję, że:
          1. miśki polubią swoją nową siedzibę.
          2. warszawiacy o miśkach nie zapomną.
          3. prace nad nowym obiektem (w miejsce miśków) powiązane zosatną z poszerzeniem
          ulicy bo miejsce tam jest, a konieczność wjeżdżania przez samochody na
          torowisko blokuje skutecznie tramwaje.
    • Gość: Adam Re: Miśki znikną z parku Praskiego IP: *.t-s.pl 16.09.04, 08:29
      Nie dalej jak w poniedziałek siedział na forum jakiś cenzor i usuwał "kwiatki".
      Dziś pozwala się na niewybredne komentarze wobec miłościwie czy nie, ale
      panującego. Rozumiem prawo dop krytki. Schowanie sie pod "szczotką" i
      wypluwanie wulgaryzmów nie wnosi nic konkretnego, a wręcz zniesmacza. Czy
      Gazecie naprawdę "nie jest wszystko jedno"?
      Zgadzam się z przedmówcą - w Zoo pracują fachowcy, którzy zwierzętom poświęcili
      kilka lat swojego życia. Sami przecież w wakacje uciekamy od zgiełku miasta
      jadąc na wieś. Misie tego nie mogą zrobić. Sami dobrze wiecie, ze o wiele
      lepszy jest widok zielonego parku niż hałasującego tramwaju. Zafundujmy więc
      misiom pogodną starość.
      • pan_pndzelek Re: Miśki znikną z parku Praskiego 16.09.04, 08:34
        Gość portalu: Adam napisał(a):
        > Zafundujmy więc misiom pogodną starość.

Z tobą w misce... to niezły pomysł...
      • sebpl Re: Miśki znikną z parku Praskiego 16.09.04, 08:37
        A nie zastanawia Cię, że ci pracownicy przez 50 lat siedzieli cicho i nie
        protestowali? Raptem jak trzeba postawić następny kloc na miejsce zieleni Ewa
        Zbonikowska (którą prywatnie lubię i cenię - pozdrawiam) wypowiada się.
        Warszawa była kiedyś najbardziej zazielenioną stolicą w Europie. Ale po co ma
        dalej być, jak możemy mieć wszędzie budynki i zero przestrzeni
        do "rozprostowania" wzroku.

---
        Za każdą jedną słuszną ideą kroczą dwie "ciemne"
    • Gość: lp Re: Miśki znikną z parku Praskiego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.09.04, 08:49
      VETO!! Niech te przyjezdne Dziady co są u władzy odczepią się od mojej
      Warszawy,a przebudowy i rewolucje robią u siebie w grajdołach.
      MIŚKI ZOSTAWIĆ W SPOKOJU!
    • pan_pndzelek A to będzie dom kultury hutnika czy... 16.09.04, 08:55
      A to będzie dom kultury hutnika czy betoniarza-zbrojarza?

Jak kto nie miał w domu kultury to buduje domy kultury...
      • d.z Re: A to będzie dom kultury No właśnie 16.09.04, 08:59
        Ja zupełnie nie rozumiem takich działań nieskoordynowanych.
        Dom kultury w tym miejscu?
        Po co wydawać pieniądze skoro jeden już niemal powstaje i to na Pradze?
        www.rzeczpospolita.pl/dodatki/warszawa_040915/warszawa_a_12.html
        www.fabrykatrzciny.pl
        Toż to prężny ośrodek się na Pradze rodzi i co najważniejsze oferujący ciekawe
        imprezy.
        Po co więc jeszcze jeden Dom Kultury oddalony od tego o parę przystanków
        autobusowych???
        • pan_pndzelek OTÓŻ TO !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 16.09.04, 09:05
          OTÓŻ TO !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! To jest bardzo fajne miejsce, wystarczyłoby
          połowę funduszy na budowę przeznaczyć na jednorazową dotację a resztę podzielić
          na powiedzmy dwanaście rocznych dotacji dla Fabryki. To miejsce stworzyli
          pasjonaci a nie paniusie dyrektorki na etacie... Miasto i tak by miało zysk bo
          personelu by nie musiało utrzymywać... ale może chodzi właśnie o te etaty, a
          raczej możliwość ich rozdawnictwa?
    • Gość: PRAŻANKA PROTESTUJĘ IP: *.dfdstransport.com 16.09.04, 09:04
      A ja się nie zgadzam! Od urodzenia mieszkam na Pradze przy Miśkach! To całe
      moje życie, to oczekiwanie wiosny, której znakiem na Pradze jest przebudzenie
      się Miśków! Ja nie oddam Miśków! Nigdy! Ludzie! Zorganizujmy się i urządźmy
      jakiś protest! ŁAPY PRECZ OD MIŚKÓW!!!!!!!!!!!
      • Gość: Bielańczyk Re: PROTESTUJĘ IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.09.04, 09:13
        A może tak ekolodzy i inne nacje ekologiczne wreszcie zrobią coś pożytecznego
        dla Warszawy i oprotestują likwidacje Miśków .Dom kultury fajna alternatywa .
        Na kiego grzyba on tam .
      • carrramba Re: PROTESTUJĘ 16.09.04, 09:25
        Gość portalu: PRAŻANKA napisał(a):

> A ja się nie zgadzam! Od urodzenia mieszkam na Pradze przy Miśkach! To całe
        > moje życie, to oczekiwanie wiosny, której znakiem na Pradze jest przebudzenie
        > się Miśków! Ja nie oddam Miśków! Nigdy! Ludzie! Zorganizujmy się i urządźmy
        > jakiś protest! ŁAPY PRECZ OD MIŚKÓW!!!!!!!!!!!
        Głupia babo ! te zwierzęta sa trzymane w nieludzkich warunkach. Smród spalin,
        hałas, bardzo ograniczona przestrzeń. Jak tak kochasz miski, pierwsza powinnas
        zabiegac o ich przeniesienie w godniejsze warunki. Niezły miłośnik zwierząt z
        Ciebie......
        • Gość: PRAŻANKA Re: PROTESTUJĘ IP: *.dfdstransport.com 16.09.04, 09:54
          Słuchaj Carramba, ja je widzę codziennie i wiem że one wcale nie mają źle - czy
          ty wiesz, że praskie Miśki w tych "nieludzkich" warunkach się rozmnażają? A czy
          wiesz jak niezwykle rzadko dzikie zwierzęta rozmnażają się w niewoli? Im jest
          tam naprawdę dobrze! Ja chcę żeby one zostały tam gdzie są! Faktycznie, to
          egoizm z mojej strony ale nikt z nas tak naprawdę nie wie co jest najlepsze dla
          Miśków.
          • carrramba Re: PROTESTUJĘ 20.09.04, 17:50
            Gość portalu: PRAŻANKA napisał(a):

> Słuchaj Carramba, ja je widzę codziennie i wiem że one wcale nie mają źle -
            czy
            >
            > ty wiesz, że praskie Miśki w tych "nieludzkich" warunkach się rozmnażają? A
            czy
            >
            > wiesz jak niezwykle rzadko dzikie zwierzęta rozmnażają się w niewoli? Im jest
            > tam naprawdę dobrze! Ja chcę żeby one zostały tam gdzie są! Faktycznie, to
            > egoizm z mojej strony ale nikt z nas tak naprawdę nie wie co jest najlepsze
            dla
            >
            > Miśków.
            Słuchaj Prażanko ! Ludzie tez sie rozmnażają w niewoli !
        • sebpl Re: PROTESTUJĘ 16.09.04, 10:17
          > Głupia babo ! te zwierzęta sa trzymane w nieludzkich warunkach. Smród spalin,
          > hałas, bardzo ograniczona przestrzeń. Jak tak kochasz miski, pierwsza
          powinnas zabiegac o ich przeniesienie w godniejsze warunki. Niezły miłośnik
          zwierząt z Ciebie......

Przcież obie rzeczy można pogodzić. Wystarczy wokół wybiegu misiów postawić
          przezroczyste ekrany. Misiom będzie troszkę ciszej i dalej będą cieszyły oko
          warszawiaków.

---
          Sztuka kompromisu to umiejętność oddalania się od krawędzi
    • Gość: vars Re: Miśki znikną z parku Praskiego IP: *.mi.gov.pl 16.09.04, 09:32
      Za co tym ludziom w ratuszu miejskim placa. Za wymyslanie kretynskich
      projektow?!!!!
      Wybudowac Dom kultury w parku??!!!! Zniszczyc zielen, ktprej tak malo jest w
      stolicy. Nie dziwie sie ludziom, ze tak ostro reaguja na ten pomysl. Jest to
      kolejny przypadek wyrzucania spolecznych pieniedzy w bloto! jest dom kultury na
      Pradze Poludnie, jest na Pradze Polnoc. Przeznaczyc te pieniadze na
      rewitalizacje zabytkowej Pragi, na zaniedbane budynki, oryginalne, wiekowe,
      ulice. Juz chyba dosyc glupich pomyslow z ratusza. Na projekty, po pieniadze do
      Unii Europejskiej- to Ci pseudo wlodarze miasta nie mieli czasu /chyba
      pojecia/, ale kolejny idiotyczny pomysl- maja.
      A miski? Rzeczywiscie, 50 lat nie przeszkadzalo im sasiedztwo ulicy - raczej
      przyzwyczaily sie do tego. A pracownicy ZOO - no wlasnie, przez 50 lat nie
      wpadli na ten pomyusl. Teraz klaszcza , na wiwat pomyslu Pana Kaczynskiego i
      spolki. No, przeciez oni robia glupkow z warszawiakow.
      • d.z Re: Miśki do TRAMWAJU!!! 16.09.04, 09:52
        a może by tak (jeśli dom kultury ma miśkom odebrać mieszkanie) dać miśkom
        tramwaj? Tyle lat tam są to i do tramwajów się przyzwyczaiły.
        Teraz mogłby sobie po Warszawie pojeździć i same by sobie dla siebie nowe
        miejsce wybrały:)
    • Gość: Nygus z Bródna Re: Miśki znikną z parku Praskiego IP: 193.111.166.* 16.09.04, 09:51
      Miśki były od zawsze. To symbol powojennej Pragi. Zamiast toczyc spór czy je
      wysiedlać ( warunki mają skandaliczne: brud na wybiegu i hałaśliwa ulica) czy
      nie, może warto by pomysleć jak odnowić im wybieg. Rozpisać konkurs!
      Technologia XXi wieku czyni cuda. I wszyscy będą zadowoleni. I ludzie i miśki!
      A na dom kultury w tak dużej dzielnicy jak Praga napewno znajdzie się inne,
      równie dobre miejce !
      • d.z Re: Miśki znikną z parku Praskiego 16.09.04, 09:56
        Gość portalu: Nygus z Bródna napisał(a):

> Rozpisać konkurs!
        > Technologia XXi wieku czyni cuda. I wszyscy będą zadowoleni. I ludzie i
        miśki!
        > A na dom kultury w tak dużej dzielnicy jak Praga napewno znajdzie się inne,
        > równie dobre miejce !

Nareszcie trzeźwe spojrzenie na sprawę.
        1. Chyba wczoraj usłuszeliśmy o budowie nowej linii tramwajowej na Bemowo i o
        tym, że tory częsciowo mają być wyciszone poprzez specjalne maty pod
        torowiskami i zasianą trawę. Dlaczego tutaj zastosować podobnych rozwiązań nie
        można?
        2. Czy nie można ekranu specjalnego postawić by hałas nie dochodził?
        3. Może to być wybieg zamknięty z filtracją powietrza (każdy średniej klasy
        samochód to ma więc i nie wielkie mecyje). Zanieczyszczeń więc nie będzie.
        Coś mi się wydaje, żę bardziej chodzi o teren niż o dobro miśków.
      • Gość: eve Re: Miśki znikną z parku Praskiego IP: *.cza.warszawa.supermedia.pl 16.09.04, 10:00
        tak, zróbmy odcinek Al. Solidarności od Tragowej do mostu odcinkiem zamkniętym
        dla ruchu ulicznego. będzie sielsko, cicho spokojnie.

skoro mąż żonę przez 20 lat bijał, to nie zaszkodzi jak pobije ją jeszcze
        następne 20 lat. kobieta dobrze się trzyma. to samo z naszymi kochanymi misiami
        misiami.
        wszytskie powyższe argumenty są absurdalne - ulica to nie jest idealne miejsce
        dla niedźwiedzi i to, że dobrze się dotąd czuły nie oznacza, że jesteśmy dla
        nich tacy wspaniali i miłosierni. może przenieśmy je pod Rotundę? albo
        przenieśmy klatki i wybiegi z zoo i poustawiajmy na całym mieście.
        niech wszyscy "prawdziwi warszawiacy", zwolennicy misiów na starym miejscu
        przyznają się szczerze - chodzi im głównie o miśki, czy SWOJE sentymenty? może
        by tak popatrzeć dalej niż czubek własnego nosa?
    • Gość: Andrzej Re: Miśki znikną z parku Praskiego IP: *.nll.se 16.09.04, 09:56
      Lepiej pozno niz wcale!
    • Gość: eve Re: Miśki znikną z parku Praskiego IP: *.cza.warszawa.supermedia.pl 16.09.04, 10:04
      przenosiny miśków to jedna sprawa, ale stawianie w tym miejscu Domu Kultury to
      jakaś naciągana sprawa. wiele hałasu o nic.
    • warzaw_bike_killerz Wybudowac im ogrodzenie ze szkla! 16.09.04, 10:10
      Chcieli robic szklana kolumnade, moze zrobic szklana wielka sciane. Albo w ogole
      zastanowic sie nad dobudowaniem pewnego rodzaju przeszklonego patio, oranzerii -
      miscki odgrodzone od halasu, spaliny tez na zewnatrz (w takim patio mozna nawet
      klimatyzacje zamontowac) i wszystko pozostaje po staremu. Dom ku(lw)tury - tez
      mi pomysl. Ktos z rodziny milosciwie nam panujacych zostal bezrobotnym
      nauczycielem? Trzeba mu od razu dom kultury budowac?
    • Gość: TEDI Re: Miśki znikną z parku Praskiego IP: *.chello.pl 16.09.04, 10:10
      Jeżeli to dla nich korzystne jestem ZA
    • Gość: warszawiak to miejsce naprawde nie jest najlepsze dla IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.09.04, 10:27
      to miejsce naprawde nie jest najlepsze dla miskow. mecza sie tam a wiele z
      ogladajacych je ludzi im dokucza (wrzuca smieci na wybieg, drazni niedzwiedzie).
      to dobry pomysl zeby przeniesc wybieg wglab parku, ale nalezy tez zapewnic jakas
      lepsza ochrone misiom.
    • Gość: reversus Na początku się oburzyłem IP: *.man.polbox.pl 16.09.04, 11:00
      No bo jak to tak?! Zawsze tam były. Ale może i lepiej, że je przeniosą? Ja bym
      był za tym żeby przesunąć trochę dalej od ulicy i zrobić nowocześniejszy
      wybieg. Albo żeby miały wybieg pośrodku parku. No bo ta dolinka przy gdańskim
      to trochę dziwna lokalizacja. Żal, że przeniosą ale ludzie nie potrafili się
      ładnie obchodzić z misiami.
      Żal misie zrobiło
    • Gość: ee BRAWO!!!, misie nie sa pluszowe tylko zywe!! IP: *.aster.pl 16.09.04, 11:06
    • joseph.007 Trochę to idiotyczna argumentacja 16.09.04, 11:14
      Przecież w tej samej okolicy i w tych samych warunkach (bliskość jezdni i
      tramwaju) znajdują się m.in. szpital, szkoła średnia, dwie katedry i dziesiątki
      prywatnych mieszkań - podobnie zresztą jak i przy wszystkich innych miejskich
      ulicach. Z pewnością psychika wszystkich ich użytkowników zyskałaby na tym,
      gdyby nie patrzyli na trasę WZ tylko mieszkali sobie wśród zieleni - to co,
      wszystkich przesiedlić na wieś i do lasu? Misie nie są w gorszej sytuacji niż
      tamtejsi ludzie, a że niespecjalnie przejmują się rzekomymi niedogodnościami, o
      tym świadczy najlepiej ich stan i samopoczucie. Gdyby chodziło jedynie o
      poprawienie im warunków wystarczyłoby wszak zmodernizowac wybieg - powiekszyć
      go, zbudować izolację akustyczną itp.

Ale przecież nie o to chodzi - chodzi o ów "dom kultury", który z jakichś
      powodów stanąć ma w środku parku, choć niedaleko są wszak m.in. puste rewiry
      wokół portu. Oczywiście działka jest malutka i nie ma tam miejsca np. na
      parkingi, więc trzeba będzie budować w głąb i do góry. Oczywiście budżet nie
      będzie miał na to pieniędzy, więc stanie "na partnerstwie publiczno-prywatnym",
      w ramach którego inwestor komercyjny wybuduje "dom kultury" w zamian za część
      wybudowanej powierzchni biurowej. Oczywiście po wybudowaniu inwestor - w
      związku z nieplanowanym wzrostem kosztów - zajmie 80% budynku, a w pozostałej
      części znajdą się 2-3 "kulturalne" biura i może jakieś służbowe mieszkania dla
      ważnych urzędników kulturalnych. I oczywiście o to od samego początku wszystkim
      zainteresowanych chodzi, mam wrażenie.

Założymy się?
    • margala i bardzo dobrze :-) 16.09.04, 11:24
      1.
      zawsze szkoda mi było tych zwiewrząt. to był beznadziejny pomysł, aby trzymac
      niedźwiedzie kilka metrów od ruchliwej ulicy. całe szczęście, że się z tamtąd
      wyniosą.

2.
      nie za bardzo widzę w miejscu wybiegu budynek Domu Kultury i wogóle jakikolwiek
      budynek. Moim zdaniem, najlepiej byłoby zostawić otwartą przestrzeń. A jeśli
      koniecznie trzeba gdzieś ulokować Dom Kultury, to idealnym miejscem byłoby moim
      zdaniem d. Kino Praha.
    • Gość: Misiek Re: Miśki znikną z parku Praskiego IP: *.e / 213.25.195.* 16.09.04, 11:36
      Jeśli chodzi o mnie, to chciałem zaznaczyć, że prezydent Kaczyński złożył nam
      wizytę na wybiegu, przyniósł torbę śliwek i dwa duże słoje miodu i w miłych
      słowach przekonywał do zmiany adresu. Chętnie więc wypoczniemy z dala od
      gawiedzi. Podpisano: M.Niedżwiedż
    • Gość: Michał Michalski Re: Miśki znikną z parku Praskiego IP: *.mok.waw.pl / *.waw.pl 16.09.04, 11:54
      BARDZO POPIERAM TEN POMYSŁ. OD DZIECKA JE TAM OGLĄDAŁEM. DZISIAJ JESTEM ZA TYM,
      ABY WSZYSTKIE MISIE BYŁY WOLNE I ŻYŁY W POLSKICH GÓRACH, A NIE W SMRODZIE
      STOLICY. NA TYM WYBIEGU PREZENTOWAŁBYM DZIŚ PIJANYCH KIEROWCÓW. TO LEPSZE NIŻ
      OGŁOSZENIA O NICH W PRASIE, PROPONOWANE OD TRZECH DNI PRZEZ POLICJĘ.
    • Gość: Misiu PIJANYCH KIEROWCÓW NA TEN WYBIEG IP: *.mok.waw.pl / *.waw.pl 16.09.04, 11:59
      BARDZO POPIERAM TEN POMYSŁ. OD DZIECKA JE TAM OGLĄDAŁEM. DZISIAJ JESTEM ZA TYM,
      ABY WSZYSTKIE MISIE BYŁY WOLNE I ŻYŁY W POLSKICH GÓRACH, A NIE W SMRODZIE
      STOLICY. NA TYM WYBIEGU PREZENTOWAŁBYM DZIŚ PIJANYCH KIEROWCÓW. TO LEPSZE NIŻ
      OGŁOSZENIA O NICH W PRASIE, PROPONOWANE OD TRZECH DNI PRZEZ POLICJĘ.

• Gość: mw Re: Miśki znikną z parku Praskiego IP: *.aster.pl 16.09.04, 12:05
      Dlaczego z takim uporem jakieś gnojki z ratusza (tak nazywam urzędasów po
      imieniu na jakie zasługują) próbują z uporem maniaka niszczyć tradycję tego
      miasta. Cała atrakcja tego miejsca polega na bliskości miśków. Jeśli zostaną
      przeniesione gdzieś w okolice mostu gdańskiego, to równie dobrze można
      przenieść je pod Radzymin lub w dowolnie odległe miejsce.
      Należy się misiom nowa siedziba, ale nie w głębi parku tylko nieco dalej
      odsunięta od obecnej siedziby, aby zwierzętom było lepiej i abyśmy nie
      zatracili magii tego miejsca.
      • Gość: Misiu Re: Miśki znikną z parku Praskiego IP: *.mok.waw.pl / *.waw.pl 16.09.04, 12:29
        Nie wiem ile Pan ma lat, ale proponuję Panu posiedzieć na tym wybiegu jedna
        dobę. Wtedy zrozumie Pani i bezduszność twórców takich miejsc, a może i to co
        czuje Misiek tam wystawiony (uwięziony). Magiczne miejsca w mieście to nie
        wybiegi dla zwierząt. Coś sie Panu pomieszało. Czy Pan jest z miasta, czy ze
        wsi ? Bo jesli z miasta, to niech Pan wyjedzie tam, gdzie Misia można spotkac w
        jego środowisku. a jak ze wsi, to dziwię się, że Pan nie rozumie losu zwierząt.
        • Gość: mw Re: Miśki znikną z parku Praskiego IP: *.aster.pl 16.09.04, 16:24
          Misiu, idąc tokiem Twojego rozumowania, należałoby zakazać trzymania w mieście
          wszelkich zwierząt; psów kotów.
          Napisałem przecież, że wybieg misiowy należyałoby odsunąć od ulicy, ale nie
          chować.
    • Gość: Biała_kotka Re: Miśki znikną z parku Praskiego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.09.04, 12:28
      Cały dowcip polega na tym, że misie są zasłoną. Przez 50 lat jakoś mało kto się
      nimi interesował, a teraz nagle ma powstać dom kultury, to jak raz wszyscy
      ekolodzy. To chodzi o teren, a nie o misie. Jestem za tym, zeby je przenieść.
      Niedawno u nich byłam i pierwsze co mi się rzuciło w oczy to śmieci.
      Warszawiacy nie potrafią uszanować domu misiów i traktują go jako wysypisko.
      Nie podoba mi się tylko pomysł postawienia domu kultury.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka