Gość: inspe IP: *.aster.pl / *.aster.pl 12.11.04, 19:28 Czy ktoś mieszka na Inżynierskiej? Co sądzicie o tej ulicy? Jak się mieszka w tej okolicy? Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: basik Re: Inżynierska IP: *.chello.pl 15.11.04, 01:27 kiedys sporo tam przebywalam. ogolnie moim zdaniem niebezpiecznie... balabym sie teraz tam pojsc po zmroku. pozdrawiam ps. chcesz tam zamieszkac? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: inspe Re: Inżynierska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.11.04, 11:35 Tak, chcę tam zamieszkać :) Jak już doszłam do wniosku, że mieszkanie, które znalazłam jest warte zainteresowania, zaczęłam chodzić na Inżynierską pięć razy dziennie o różnych porach dnia i wieczoru. No i wpadłam, zakochałam się w Pradze na amen :) A w Inżynierskiej w szczególności. Wczoraj zawędrowałam na komendę przy Cyryla i Metodego, żeby zapytać jak z bezpieczeństwem w tej okolicy. Panowie policjanci (tu im dziękuję) bardzo się wczuli, podzielili na obozy, zaczęli wytaczać arumenty za i przeciw, było uroczo :) Na koniec dysputy zwolenników Pragi i twierdzenia, ze jest w miarę bezpiecznie było więcej. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
palker Re: Inżynierska 15.11.04, 11:42 zapraszam na spacer po okolicy. Na prawdę warto zobaczyć forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=51&w=17513618&a=17605857 Odpowiedz Link Zgłoś
frunze Re: Inżynierska 15.11.04, 12:00 O, super, ze już działają :) Dzieki Palker i do zobaczyska na leniwym fotelu ;) Odpowiedz Link Zgłoś
bumbecki Re: Inżynierska 15.11.04, 09:00 mieszkam niedaleko, na Inżynierskiej jestem codziennie - jest tam normalnie, nawet po zmroku :) Odpowiedz Link Zgłoś
palker Re: Inżynierska 15.11.04, 10:58 bumbecki napisała: > mieszkam niedaleko, na Inżynierskiej jestem codziennie - jest tam normalnie, > nawet po zmroku :) > czy takiego gołębia, jakiego sfotografowłem kiedyś na ulicy Małej? borzymowska.xip.pl/okolica.php (zobacz czwarte zdjecie od góry) Odpowiedz Link Zgłoś
bumbecki Re: Inżynierska 15.11.04, 15:41 no nie - tem jest rudy i niestety chory :( ma tzw. kręćka tzn zaburzenie błędnika i głowę przekęca i chodzi w kółko .... poza tym mam jeszcze zwykłego, szarego - jeszcze pisklę ... czy mówłam, że się boję ptaków ? :))) dobrze, że nie muszę ich dotykać ... Odpowiedz Link Zgłoś
margala Re: Inżynierska 15.11.04, 15:07 jest zupelnie normalnie. od marca mieszkam na stalowej. Odpowiedz Link Zgłoś
ksygzy Re: Inżynierska 17.11.04, 22:33 A ja na Strzeleckiej. Inzynierska i okolice szalenie polecam. Mniej wiecej rok temu rowniez odbywalam dlugie spacery po okolicy o roznych porach dnia i nocy celem zweryfikowania panujacych pod drugiej stronie Wisly mitow. I wpadlam :-) Praga jest piekna. Kupuj to mieszkanie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Inżynierska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.12.04, 15:43 Wiecie co aż mi się ciepło przy serduszku zrobiło jak to czytam, mieszkam na Pradze od urodzenia (w szpitalu praskim zresztą), mam 27 lat i nigdy mi się tutaj nic złego nie stało. Uwielbiam Pragę i najbardziej mnie denerwuje jak ktoś przyjeżdża do Warszawy i szuka mieszkania do kupienia albo wynajęcia to nie ważne, i z założenia omija Pragę jako dzielnicę lumpów. Drodzy przyjezdni najpierw sprawdźcie a potem oceniajcie. Prażanka. Odpowiedz Link Zgłoś