Dodaj do ulubionych

Zaczęli rozbierać kino Praha

IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 22.01.05, 00:28
kobieta z obfitym biustem spryskana białym kisielem LOL
Obserwuj wątek
    • sloggi Re: Zaczęli rozbierać kino Praha 22.01.05, 01:03
      Tych, którzy "bronili" kina zapytam - czemu nie chodzili do niego na seanse?
      • Gość: DEDER Taka natura psa ogrodnika i "obrońcy kultury".. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.01.05, 14:26
        Ci co coś mieli na przeciwko to właśnie ludzie , którym nie przeszkadza, że nic
        tam nie ma od lat i ruina grozi zawaleniem. Przeszkadza im jednak jak to coś
        zacznie kwitnąć i przynosić jakiemus inwestorowi zysk.
        Oj jak to boli , boli.. "Ja nie mam to i oni niech nie mają" zamiast Ja nie mam
        to się wezmę do roboty by też coś było jak u innego.
        • Gość: Anna Re: Taka natura psa ogrodnika i "obrońcy kultury" IP: *.146.77.83.cust.bluewin.ch 24.01.05, 22:50
          Proponuje,poczytaj moze troche ksiazek o historii kraju, w ktorym mieszkasz,
          popodrozuj po swiecie, porownaj sobie pewne budowle z "tu" i z "tam" i zadaj
          sobie pytanie: dlaczego "tam" one nie sa zastepowane centrami handlowymi. Moze
          wowczas zaczniesz rozumiec, dlaczego ludzie z zachodu dumni sa ze swej
          spuscizny kulturalnej, z jakich powodow nie niszcza architektury, ktora jest
          czescia ich historycznego dorobku. Tak sie zlozylo, ze mieszkam za granica i do
          centrow handlowych wybieram sie na obrzeza miasta. Szczerze zazdroszcze im
          swiadomej checi zachowania perelek architektonicznych. Niestety Warszawa jest
          najwieksza wiocha w Polsce i widac skazana bedzie na pozostanie takowa, poki
          ktos pokroju naszego prezydenta Starzynskiego nie wezmie nas za ryja. Smutne to
          i niewiarygodne, ze estetycznej ignorancji uczymy sie juz w domach rodzinnych.
      • Gość: amator Re: Zaczęli rozbierać kino Praha IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.01.05, 14:52
        ja chodzilem i to z cała rodzina, a le widac to malo
      • Gość: walkerobert Re: Zaczęli rozbierać kino Praha IP: *.crowley.pl 24.01.05, 10:23
        Problem polega głównie na tym,że mieszkańcy z prawostronnej warszawy jadą na
        lewą strone i tam zostawiają kase natomiast lewa strona juz nie przyjedzie na
        prawa strone
        • Gość: szwagier Re: Zaczęli rozbierać kino Praha IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.01.05, 10:42
          To jakaś totalna bzdura: widok Warszawy ze Skierniewic lub Grójca (bez urazy).
    • glory Re: Zaczęli rozbierać kino Praha 22.01.05, 11:07
      "Kobieta z obfitym biustem jakby spryskana bialym kisielem"
      Brawo dla pisaka!. Co za wyobraznia.
    • Gość: miazga Re: Zaczęli rozbierać kino Praha IP: *.net-serwis.pl 22.01.05, 12:00
      przyszli, poszli, daleko nie zaszli i po co to , po co to? jakie białe mrozy i
      gdzie?
    • Gość: tg Rewitalizacja wg Kaczynskiego ?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.01.05, 14:37
      czy to sa nowe plany na rewitalizacje Pragi, ze nic z niej nie zostanie ??

>>Trafiła w dobre ręce - konserwatorów zabytków.

o ironio konserwator (szczegolnie glowny) zabytkow w tym miescie jest
      najwiekszym i rzeznikiem.
      • pra_gosia Miejcie na uwadze kino na Pradze! 23.01.05, 12:26
        Do kina Praha chodziłam bardzo często, bo mogę do niego pójść spacerkiem.
        Ale przyznacie, że ostatnio repertuar był mocno przedawniony. To, co
        w innych kinach już dawno było, na Pragę przychodziło dużo później. Ale
        oczywiście to było też zaletą dla tych, którzy lubią powtórki lub spóźnili
        się na premierę filmu. W każdym bądź razie z niecierpliwością oczekuję otwo-
        rzenia kina Praha po remoncie. Obawiam się jednak, że zmieni nazwę, czego bym
        nie chciała. Do zobaczenia w kinie za 1,5 roku!
    • ljedruszuk Re: Zaczęli rozbierać kino Praha 23.01.05, 16:08
      Max-Film bedzie przebudowywać kina? Od kiedy? Proszę zobaczyć co zrobili z
      Kinem W-Z na Woli. Sa jego właścicielem od ponad 2 lat i budynek kina straszy.
      Na moje pisma w tej sprawie odpowiedzieli, że nie maja pieniędzy i chcą je
      sprzedać dalej. Gazeto, bądź bliższa prawdy i dociekaj!
      • Gość: Prażanin Re: Zaczęli rozbierać kino Praha IP: *.kdpw.com.pl 24.01.05, 08:33
        Zawsze znajdzie się kilju "mędrców", którzy oprotestują każdą inicjatywę w
        naszym kraju. Zabytki - odlane (dosłownie) z cementu. Dzieło i kunszt
        ówczesnych ciołków w beretkach... Jeśli nie prywatne inwestycje - to co ma
        uratować jedyny zakątek prawdziwej W-wy? Kto odrestauruje walące się kamienice
        (oczywiście komunalne) - miasto ???
        • Gość: brr Re: Zaczęli rozbierać kino Praha IP: *.chello.pl 08.02.05, 13:44
          a od kiedy Praga była Warszawą??? Warszawa kończyła się na Wiśle!
          • Gość: sliela1 Re: Zaczęli rozbierać kino Praha IP: *.home.cgocable.net 08.02.05, 14:56
            Na prawde?A to sie cos nowego dowiedzialam.:}}}}}}}}}}}
            • margala już na całego 12.04.05, 15:02

Rozbiórka wchodzi w ten najbardziej widowiskowy etap.
              Codziennie coraz mniej kina 'Praha'....

• f.l.y Re: już na całego 12.04.05, 16:26
                przejeżdżam codziennie...
                jakoś dziwnie mi żal...... :(
                wybite szyby w oknie...nieczynny martwy barek...puste oczodoły....
                eech...
                • margala Re: już na całego 18.04.05, 15:23
                  zniknely juz z dachu napisy "Kino Praha" :(
    • Gość: Alvareez Olaboga, straszna żaba... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.01.05, 17:10
      Czemu wszyscy podniecają się rozwaleniem kina z lat 50-tych, a nikt nie
      zatroszczy się o rozpadające się wokół kamienice z przełomu XIX i XX wieku?
      • pra_gosia Odbudujmy kamienice wokół kina Praha! 26.01.05, 11:39
        Często chodzę do Galerii Praskiej, potem robię kółeczko wokół kina Praha
        i idę do Targowej ulicą Kłopotowskiego. Wtedy sobie marzę, aby wszystkie
        kamienice wokół były wyremontowane. Najbardziej powinno na tym zależeć
        Dyrekcji Hotelu.
        • nasza_maggie Re: Odbudujmy kamienice wokół kina Praha! 17.04.05, 15:37
          Ludzie, żebym miała pieniądze to bym całą Warszawe odbudowała, nie tylko Prage:)
          Ale tak naprawdę, no szkoda mi tego kina. Mam nadzieje że coś z niego
          pozostanie. Jeżeli wogóle pozostanie :(
          Nowy supermarket chyba nie jest potrzebny bo mam carrefoura. Ale jakieś centrum
          kulturalne fajnie by było mieć. Mamy koło kina już nowiutki basen, wiec kino
          pasuje w sam raz na jagielońską.

Wcale mi sie nie chce popylać na targowek do silver screenu lub do centrum.
          Jezeli otworza do kino ponownie, bedzie super, swieżo i troche kultury!:)
          Więc czekam:)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka