Gość: matti IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 22.01.05, 00:28 kobieta z obfitym biustem spryskana białym kisielem LOL Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
sloggi Re: Zaczęli rozbierać kino Praha 22.01.05, 01:03 Tych, którzy "bronili" kina zapytam - czemu nie chodzili do niego na seanse? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: DEDER Taka natura psa ogrodnika i "obrońcy kultury".. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.01.05, 14:26 Ci co coś mieli na przeciwko to właśnie ludzie , którym nie przeszkadza, że nic tam nie ma od lat i ruina grozi zawaleniem. Przeszkadza im jednak jak to coś zacznie kwitnąć i przynosić jakiemus inwestorowi zysk. Oj jak to boli , boli.. "Ja nie mam to i oni niech nie mają" zamiast Ja nie mam to się wezmę do roboty by też coś było jak u innego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anna Re: Taka natura psa ogrodnika i "obrońcy kultury" IP: *.146.77.83.cust.bluewin.ch 24.01.05, 22:50 Proponuje,poczytaj moze troche ksiazek o historii kraju, w ktorym mieszkasz, popodrozuj po swiecie, porownaj sobie pewne budowle z "tu" i z "tam" i zadaj sobie pytanie: dlaczego "tam" one nie sa zastepowane centrami handlowymi. Moze wowczas zaczniesz rozumiec, dlaczego ludzie z zachodu dumni sa ze swej spuscizny kulturalnej, z jakich powodow nie niszcza architektury, ktora jest czescia ich historycznego dorobku. Tak sie zlozylo, ze mieszkam za granica i do centrow handlowych wybieram sie na obrzeza miasta. Szczerze zazdroszcze im swiadomej checi zachowania perelek architektonicznych. Niestety Warszawa jest najwieksza wiocha w Polsce i widac skazana bedzie na pozostanie takowa, poki ktos pokroju naszego prezydenta Starzynskiego nie wezmie nas za ryja. Smutne to i niewiarygodne, ze estetycznej ignorancji uczymy sie juz w domach rodzinnych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: amator Re: Zaczęli rozbierać kino Praha IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.01.05, 14:52 ja chodzilem i to z cała rodzina, a le widac to malo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: walkerobert Re: Zaczęli rozbierać kino Praha IP: *.crowley.pl 24.01.05, 10:23 Problem polega głównie na tym,że mieszkańcy z prawostronnej warszawy jadą na lewą strone i tam zostawiają kase natomiast lewa strona juz nie przyjedzie na prawa strone Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szwagier Re: Zaczęli rozbierać kino Praha IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.01.05, 10:42 To jakaś totalna bzdura: widok Warszawy ze Skierniewic lub Grójca (bez urazy). Odpowiedz Link Zgłoś
glory Re: Zaczęli rozbierać kino Praha 22.01.05, 11:07 "Kobieta z obfitym biustem jakby spryskana bialym kisielem" Brawo dla pisaka!. Co za wyobraznia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miazga Re: Zaczęli rozbierać kino Praha IP: *.net-serwis.pl 22.01.05, 12:00 przyszli, poszli, daleko nie zaszli i po co to , po co to? jakie białe mrozy i gdzie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tg Rewitalizacja wg Kaczynskiego ?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.01.05, 14:37 czy to sa nowe plany na rewitalizacje Pragi, ze nic z niej nie zostanie ?? >>Trafiła w dobre ręce - konserwatorów zabytków. o ironio konserwator (szczegolnie glowny) zabytkow w tym miescie jest najwiekszym i rzeznikiem. Odpowiedz Link Zgłoś
pra_gosia Miejcie na uwadze kino na Pradze! 23.01.05, 12:26 Do kina Praha chodziłam bardzo często, bo mogę do niego pójść spacerkiem. Ale przyznacie, że ostatnio repertuar był mocno przedawniony. To, co w innych kinach już dawno było, na Pragę przychodziło dużo później. Ale oczywiście to było też zaletą dla tych, którzy lubią powtórki lub spóźnili się na premierę filmu. W każdym bądź razie z niecierpliwością oczekuję otwo- rzenia kina Praha po remoncie. Obawiam się jednak, że zmieni nazwę, czego bym nie chciała. Do zobaczenia w kinie za 1,5 roku! Odpowiedz Link Zgłoś
ljedruszuk Re: Zaczęli rozbierać kino Praha 23.01.05, 16:08 Max-Film bedzie przebudowywać kina? Od kiedy? Proszę zobaczyć co zrobili z Kinem W-Z na Woli. Sa jego właścicielem od ponad 2 lat i budynek kina straszy. Na moje pisma w tej sprawie odpowiedzieli, że nie maja pieniędzy i chcą je sprzedać dalej. Gazeto, bądź bliższa prawdy i dociekaj! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Prażanin Re: Zaczęli rozbierać kino Praha IP: *.kdpw.com.pl 24.01.05, 08:33 Zawsze znajdzie się kilju "mędrców", którzy oprotestują każdą inicjatywę w naszym kraju. Zabytki - odlane (dosłownie) z cementu. Dzieło i kunszt ówczesnych ciołków w beretkach... Jeśli nie prywatne inwestycje - to co ma uratować jedyny zakątek prawdziwej W-wy? Kto odrestauruje walące się kamienice (oczywiście komunalne) - miasto ??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: brr Re: Zaczęli rozbierać kino Praha IP: *.chello.pl 08.02.05, 13:44 a od kiedy Praga była Warszawą??? Warszawa kończyła się na Wiśle! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sliela1 Re: Zaczęli rozbierać kino Praha IP: *.home.cgocable.net 08.02.05, 14:56 Na prawde?A to sie cos nowego dowiedzialam.:}}}}}}}}}}} Odpowiedz Link Zgłoś
margala już na całego 12.04.05, 15:02 Rozbiórka wchodzi w ten najbardziej widowiskowy etap. Codziennie coraz mniej kina 'Praha'.... Odpowiedz Link Zgłoś
f.l.y Re: już na całego 12.04.05, 16:26 przejeżdżam codziennie... jakoś dziwnie mi żal...... :( wybite szyby w oknie...nieczynny martwy barek...puste oczodoły.... eech... Odpowiedz Link Zgłoś
margala Re: już na całego 18.04.05, 15:23 zniknely juz z dachu napisy "Kino Praha" :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Alvareez Olaboga, straszna żaba... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.01.05, 17:10 Czemu wszyscy podniecają się rozwaleniem kina z lat 50-tych, a nikt nie zatroszczy się o rozpadające się wokół kamienice z przełomu XIX i XX wieku? Odpowiedz Link Zgłoś
pra_gosia Odbudujmy kamienice wokół kina Praha! 26.01.05, 11:39 Często chodzę do Galerii Praskiej, potem robię kółeczko wokół kina Praha i idę do Targowej ulicą Kłopotowskiego. Wtedy sobie marzę, aby wszystkie kamienice wokół były wyremontowane. Najbardziej powinno na tym zależeć Dyrekcji Hotelu. Odpowiedz Link Zgłoś
nasza_maggie Re: Odbudujmy kamienice wokół kina Praha! 17.04.05, 15:37 Ludzie, żebym miała pieniądze to bym całą Warszawe odbudowała, nie tylko Prage:) Ale tak naprawdę, no szkoda mi tego kina. Mam nadzieje że coś z niego pozostanie. Jeżeli wogóle pozostanie :( Nowy supermarket chyba nie jest potrzebny bo mam carrefoura. Ale jakieś centrum kulturalne fajnie by było mieć. Mamy koło kina już nowiutki basen, wiec kino pasuje w sam raz na jagielońską. Wcale mi sie nie chce popylać na targowek do silver screenu lub do centrum. Jezeli otworza do kino ponownie, bedzie super, swieżo i troche kultury!:) Więc czekam:) Odpowiedz Link Zgłoś