aktywista13 25.02.05, 15:45 Czy wiecie, czemu nigdzie nie można kupić polopiryny c (musującej)? Nie chce mi się za bardzo kupować prawie 2 razy droższej aspiryny, ale trochę nie ma wyboru. Producent nie informuje o jakichkolwiek brakach.... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
malinka48 Re: Głupie (być może) pytanie 25.02.05, 21:10 bo jest wycofana,była szkodliwa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: betka Re: Głupie (być może) pytanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.02.05, 21:15 To ja czegoś nie rozumiem? Przecież to to samo, tylko producent inny .Polopiryny niet! a aspiryna obecna? Odpowiedz Link Zgłoś
malinka48 Re: Głupie (być może) pytanie 25.02.05, 21:31 i chodzi o producenta:)))dał plamę Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: betka Re: Głupie (być może) pytanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.02.05, 21:41 No to pozostaje zwykła polopirynka rozpuszczona w łyżce wody(a może popić wodą z bąbelkami;)) ) i zagryziona tabletką wit.C :(((( Odpowiedz Link Zgłoś
palker Re: Głupie (być może) pytanie 25.02.05, 21:43 podobno Bayer o to zadbał, aby dał plamę bo tak się niszczy konkurencję. Wycofano z rynku tylko jedna partię polopiryny C, ponoć zanieczyszczoną "czymstam" Odpowiedz Link Zgłoś
malinka48 Re: Głupie (być może) pytanie 25.02.05, 21:51 najlepszą z polopiryn jest polopiryna S rozpuszczana w wodzie,żadnych lekarstw nie popija sie woda z bąbelkami:))tylko zwykłą wodą:)) Odpowiedz Link Zgłoś
skiela1 Re: Głupie (być może) pytanie 25.02.05, 21:55 Te polopiryny rozpuszczalne sa super jak sie ma zdrowy zoladek bo inaczej to tragedia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: betka Re: Głupie (być może) pytanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.02.05, 22:24 Wtedy to szkodzą wszystkie polopiryny, kalcypiryny, aspiryny, te z bąbelkami i bez,- przynajmniej mnie. Odpowiedz Link Zgłoś
malinka48 Re: Głupie (być może) pytanie 25.02.05, 22:24 o matko,toz wiadomo,że jedno leczy,a drugie niszczy:))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: betka Re: Głupie (być może) pytanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.02.05, 22:39 No to czasami można się poratować czopkiem paracetamolu, jak już gorączka wysoka;)) a napar z lipy lub soczek z malin nie powodują kłopotów. Odpowiedz Link Zgłoś
skiela1 Re: Głupie (być może) pytanie 25.02.05, 23:31 Aspiryna powlekana nie szkodzi.Nie rozpuszcza sie w zoladku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: betka Re: Głupie (być może) pytanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.02.05, 10:09 Jestem wredna i nie dam gadom zarobić za to, że niszczą naszą polopirynkę. Odpowiedz Link Zgłoś
kilovolt Re: Głupie (być może) pytanie 26.02.05, 18:40 Pierwsze słyszę, że polopiryna c jest niedostępna. Bez problemu kupiłem ją w czwartek w aptece na Łojewskiej. Odpowiedz Link Zgłoś
malinka48 Re: Głupie (być może) pytanie 26.02.05, 19:03 a gdzie się rozpuszcza?:)))))0jeśli można wiedzieć? Odpowiedz Link Zgłoś
skiela1 Re: Głupie (być może) pytanie 26.02.05, 19:25 Jezeli pytasz o aspiryne powlekana ,to rozpuszcza sie w jelicie cienkim,omijajac zoladek. Odpowiedz Link Zgłoś
aktywista13 Re: Głupie (być może) pytanie 28.02.05, 10:41 Jak się ma wrzody w jelitach to wtedy dobiero zaszkodzi. A swoją drogą na stronie polpharmy - czyli producenta Polopiryny - nic nie ma o szkodliwej partii. POza tym jeśli była szk0dliwa tylko jedna, to następne powinny wrócić do aptek. A ja wolę polopirynę - jest polska i znacznie tańsza (średnio 8 a 12 zł na jej korzyść). Więc dlaczego???? Odpowiedz Link Zgłoś