Dodaj do ulubionych

WYJAZD Z OSIEDLA

28.04.05, 12:48
Czy ktoś się orientuje czy jest w planach sygnalizacja świetlna,
ulicy wyjazdowej z naszego osiedla z ulicą Kondratowicza?
Wyjazd w lewo i przejście na drugą stronę ulicy , o każdej porze graniczy z
cudem.
Obserwuj wątek
    • krzyk007 Re: WYJAZD Z OSIEDLA 28.04.05, 13:34
      Pisałem o tym w wątku:
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=297&w=21277698&a=21277698
      Dostałem też w tej sprawie pismo z ZDM:
      chr.republika.pl/zdm_pismo.jpg
      wynika z niego, że sygnalizacja nie jest planowana - jeśli coś chcemy z tym
      zrobić musimy się zebrać i naciskać na ZDM.
      • kociszek Re: WYJAZD Z OSIEDLA 04.05.05, 14:12
        Bez przesady proszę Państwa, za chwilę to na każdym skrzyżowaniu będą światła.
        Może od razu wybudować skrzyżowanie bezkolizyjne? :)))) Chwilkę można postać i
        poczekać...
        • krzyk007 Re: WYJAZD Z OSIEDLA 04.05.05, 20:13
          Powiedz to rodzinom tych, którym postawiono 2 krzyże w pobliżu tego
          skrzyżowania.
          • kociszek Re: WYJAZD Z OSIEDLA 06.05.05, 12:21
            Krzyże ostatnimi czasy stawiają wszędzie i trudno, tam gdzie jest ruch, gdzie
            jeżdżą pijani, nieobliczalni dresiarze, kobietki i do tego piesi "święte krowy"
            i rowerzyści bez głów to są takie skutki. Ale sorry to nie argument aby stawiać
            wszędzie sygnalizację, poza tym to że masz światła nie gwarantuje
            bezpieczeństwa (vide skrzyżowanie Kondratowicza/Łabiszyńska)
        • beznicku1 Re: WYJAZD Z OSIEDLA 03.10.05, 20:29
          kociszek jak zwykle. antagonista. facet jestes pasywna niereformowalna
          jednostka. ot, po prostu. GOSC DO ODSZTRZELENIA!!!
          • kociszek Re: WYJAZD Z OSIEDLA 05.10.05, 13:33
            Sam się odstrzel człowieku, pasywny to Ty pewnie jesteś jak dostajesz objazd
            patelnią po głowie. Mi tam ten wyjazd nie przeszkadza, bardziej denerwują mnie
            ilości gówna na trawnikach...
            • d-tka Re: WYJAZD Z OSIEDLA 05.10.05, 14:11
              Ty człowieku po prostu cierpisz na fobię "psich gówien" - cyt. Twoje
              słownictwo. Tak to juz jest, że prawie na każdym forum jest osoba pełniaca rolę
              tzw. trolla, której komentarze są kontrowersyjne i prowokujące. Chcesz być w
              centrum zainteresowania za wszelką cenę, nawet wygłaszając takie idiotyzmy.
              Prawdopodobnie czujesz się niedowartościowany i w ten sposób probujesz
              wynagrodzić sobie to. Szkoda tylko, że poziom Twoich wypowiedzi jest na
              żenująco niskim poziomie, mam na myśli słownictwo i tematykę. Jesteś zwyczajnie
              chorym człowiekiem i należy się właściwie nad Tobą litować.
          • intruder2 Re: WYJAZD Z OSIEDLA 05.10.05, 14:00
            Kociszku i bez nicku,

Może byście wyszli dzisiaj wieczorem koło budki wartowników i dali sobie po
            gębie, no nic się kurcze u nas nnie dzieje, coraz więcej sąsiadów ma firanki w
            oknach, a ja jeszcze nie mam telewizora, więc nuda jak w polskim filmie. Poza
            tym może wreszcie będzie powód do integracji.

Pozdrawiam ciepło

Intruder
            • kociszek Re: WYJAZD Z OSIEDLA 05.10.05, 15:03
              Intruder nie będę nawet sie dotykał takiego chłystka, za dużo bym zmarnował
              energii, którą wolę zużyć na przykład podczas figlowania ;)
              • intruder2 Re: WYJAZD Z OSIEDLA 05.10.05, 15:32
                Chodźmy wszyscy na browca, i tam obgadamy sprawy

Intruder
    • kola45 Re: WYJAZD Z OSIEDLA 05.05.05, 09:40
      Uważam, że sygnalizacja w tym przypadku jest badzo potrzebna. I mieszkańcy
      powinni coś zadziałać w tym kierunku, ale to chyba się uda dopiero jak będą
      wszyscy mieszkać lub kiedy powstanie wspólnota.
      • sloggi Re: WYJAZD Z OSIEDLA 20.05.05, 19:16
        A może poczekajcie na wyjazd przedłuzeniem Malborskiej?
        • grzegoorz1 Re: WYJAZD Z OSIEDLA 15.09.05, 12:58
          ciekawe kiedy będzie można wyjechać Nowoblokową do Głebockiej?
          • krzyk007 Re: WYJAZD Z OSIEDLA 15.09.05, 14:34
            grzegoorz1 napisał:

> ciekawe kiedy będzie można wyjechać Nowoblokową do Głebockiej?

Oby nigdy.
            • intruder2 Re: WYJAZD Z OSIEDLA 16.09.05, 08:19
              Najrozsądniejszym rozwiązaniem byłoby rondo, poza wygodą wjazdu i wyjazdu,
              bezpieczeństwem dla przechodniów,kierowcy zwolniliby przed tym feralnym
              skrzyzowaniem przy Statoil.

Zaczynamy lobbying?

Intruder
              • krzyk007 Re: WYJAZD Z OSIEDLA 16.09.05, 10:19
                Myślę, że szanse na to są marne. Zresztą w sumie wolałbym lobbować za światłami
                na skrzyżowaniu: Blokowa-Kondratowicza (bardziej dla nas przydatne i chyba
                bardziej realne do załatwienia).
                • kubus2000 Re: WYJAZD Z OSIEDLA 26.09.05, 12:44
                  Czy ktoś z Was wie, co się stało w ostatni weekand na skrzyżowaniu Blokowa -
                  Kondratowicza?
                  W niedziele w pobliżu skrzyżowania jak i na nim samym było dużo pokruszonego
                  szkła, plastykowych części itp
                  Czy miał tam miejsce jakiś poważny wypadek?
                  Kwiatów i zniczy w pobliżu skrzyżowania jest coraz więcej... Aż się włos na
                  głowie jeży...
                  • intruder2 Re: WYJAZD Z OSIEDLA 26.09.05, 13:00
                    Daewoo Lanos z załogą interwencyjną jakiejś firmy ochroniarskiej został
                    trafiony przez skode Felicję - ofiar ani rannych nie było, po prostu nikt nie
                    przestrzega ogr do 50 a inną sprawą jest złe oznaczenie skrzyżowania .
                    Trzeba ruszyć sprawę - idzie zima!!!!!!!!!!!
                    • poker_7 Re: WYJAZD Z OSIEDLA 26.09.05, 14:38
                      I dodatkowo ten fatalny próg na granicy kostki i asfaltu... spory ruch wymaga,
                      szybkiego skrętu co skutkuje grzmotnięciem w zawieszenie aż serce ściska.

pozdrawiam

• bobm1 Re: WYJAZD Z OSIEDLA 07.10.05, 16:07

No i następny trafiony ..., dziś o 15:50 skręcająca do nas toyota została
      pozbawiona kufra przez poloneza jadącego prosto. Na własną prośbę kierowca
      toyoty pozbawił się bagażnika - ja w jego sytuacji nawet nie pomyślałbym że
      zdążę skręcić. Na szczęście ofiar brak.

---------
      Pozdrawiam
      Marcin
      • rafik67 Re: WYJAZD Z OSIEDLA 11.10.05, 15:22
        kiedy już się ogarniecie i założycie jakąś wspólnotę czy coś to trzeba będzie
        połączyć wasze i nasze siły czyli S.M. Technika - wasi sąsiedzi z drugiej
        strony Kondratowicza, i spróbować znów uderzyć w odpowiednie miejsce.
        • poker_7 Re: WYJAZD Z OSIEDLA 11.10.05, 15:55
          Niedługo mamy pierwsze spotkanie i moze sprawy ruszą do przodu. Próbowaliście
          coś zalatwić w sprawie tego skrzyżowania ?

pozdrawiam
          • rafik67 Re: WYJAZD Z OSIEDLA 11.10.05, 18:57
            Oczywiście. Nasza spółdzielnia składała odpowiednie papiery gdzie trzeba ale
            otrzymała negatywną odpowiedź, ewentualnie mogła być mowa o żółtym świetle
            ostrzegawczym ale to moim zdaniem nieporozumienie.
            Uważam że po ukończeniu obecnych etapów budowy i przedłużeniu Blokowej powinno
            pomyśleć się tu o pasach dla pieszych i przejeździe dla rowerów a także
            docelowo o sygnalizacji świetlnej. Myślę że co dwa głosy to nie jeden.
            Pozdrawiam i organizujcie się szybko bo dzieci rosną :)
            • tygrysiczka1 Re: WYJAZD Z OSIEDLA 12.10.05, 10:49
              Nasunęło mi się pytanie odnośnie drogi która ma przebiegać pod naszymi oknami -
              będzie w końcu czy nie? Czy ktoś coś na ten temat wie?
              • rafik67 Re: WYJAZD Z OSIEDLA 12.10.05, 14:32
                Możliwe że coś poplątałem bo wiek już nie ten :) ale zdaje mi się że Agmet miał
                w umowie z gminą bądź właścicielem terenu coś na temat przedłużenia istnijącej
                ulicy Blokowej czy do Głębockiej czy też z zawijasem do Nowowicentego to już
                niewiem bo się troszkę tam sytuacja zmieniła.
                Pytanie jest takie - czy ta ,nazwijmy ją drogą, dojazdówka do waszego osiedla
                jest własnością czy też przynależy do waszego osiedla czy też nie ?
                Jako że jest poza ogrodzeniem należy twierdzić że jest do droga, ulica będąca w
                gestii gminy tak więc wszelkie warianty jej użytkowania są możliwe a pewne jest
                zapewne :) jedno że wraz z rozrostem waszego osiedla ta droga też będzie sie
                wydłużać.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka