kola45 28.04.05, 12:48 Czy ktoś się orientuje czy jest w planach sygnalizacja świetlna, ulicy wyjazdowej z naszego osiedla z ulicą Kondratowicza? Wyjazd w lewo i przejście na drugą stronę ulicy , o każdej porze graniczy z cudem. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
krzyk007 Re: WYJAZD Z OSIEDLA 28.04.05, 13:34 Pisałem o tym w wątku: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=297&w=21277698&a=21277698 Dostałem też w tej sprawie pismo z ZDM: chr.republika.pl/zdm_pismo.jpg wynika z niego, że sygnalizacja nie jest planowana - jeśli coś chcemy z tym zrobić musimy się zebrać i naciskać na ZDM. Odpowiedz Link Zgłoś
kociszek Re: WYJAZD Z OSIEDLA 04.05.05, 14:12 Bez przesady proszę Państwa, za chwilę to na każdym skrzyżowaniu będą światła. Może od razu wybudować skrzyżowanie bezkolizyjne? :)))) Chwilkę można postać i poczekać... Odpowiedz Link Zgłoś
krzyk007 Re: WYJAZD Z OSIEDLA 04.05.05, 20:13 Powiedz to rodzinom tych, którym postawiono 2 krzyże w pobliżu tego skrzyżowania. Odpowiedz Link Zgłoś
kociszek Re: WYJAZD Z OSIEDLA 06.05.05, 12:21 Krzyże ostatnimi czasy stawiają wszędzie i trudno, tam gdzie jest ruch, gdzie jeżdżą pijani, nieobliczalni dresiarze, kobietki i do tego piesi "święte krowy" i rowerzyści bez głów to są takie skutki. Ale sorry to nie argument aby stawiać wszędzie sygnalizację, poza tym to że masz światła nie gwarantuje bezpieczeństwa (vide skrzyżowanie Kondratowicza/Łabiszyńska) Odpowiedz Link Zgłoś
beznicku1 Re: WYJAZD Z OSIEDLA 03.10.05, 20:29 kociszek jak zwykle. antagonista. facet jestes pasywna niereformowalna jednostka. ot, po prostu. GOSC DO ODSZTRZELENIA!!! Odpowiedz Link Zgłoś
kociszek Re: WYJAZD Z OSIEDLA 05.10.05, 13:33 Sam się odstrzel człowieku, pasywny to Ty pewnie jesteś jak dostajesz objazd patelnią po głowie. Mi tam ten wyjazd nie przeszkadza, bardziej denerwują mnie ilości gówna na trawnikach... Odpowiedz Link Zgłoś
d-tka Re: WYJAZD Z OSIEDLA 05.10.05, 14:11 Ty człowieku po prostu cierpisz na fobię "psich gówien" - cyt. Twoje słownictwo. Tak to juz jest, że prawie na każdym forum jest osoba pełniaca rolę tzw. trolla, której komentarze są kontrowersyjne i prowokujące. Chcesz być w centrum zainteresowania za wszelką cenę, nawet wygłaszając takie idiotyzmy. Prawdopodobnie czujesz się niedowartościowany i w ten sposób probujesz wynagrodzić sobie to. Szkoda tylko, że poziom Twoich wypowiedzi jest na żenująco niskim poziomie, mam na myśli słownictwo i tematykę. Jesteś zwyczajnie chorym człowiekiem i należy się właściwie nad Tobą litować. Odpowiedz Link Zgłoś
intruder2 Re: WYJAZD Z OSIEDLA 05.10.05, 14:00 Kociszku i bez nicku, Może byście wyszli dzisiaj wieczorem koło budki wartowników i dali sobie po gębie, no nic się kurcze u nas nnie dzieje, coraz więcej sąsiadów ma firanki w oknach, a ja jeszcze nie mam telewizora, więc nuda jak w polskim filmie. Poza tym może wreszcie będzie powód do integracji. Pozdrawiam ciepło Intruder Odpowiedz Link Zgłoś
kociszek Re: WYJAZD Z OSIEDLA 05.10.05, 15:03 Intruder nie będę nawet sie dotykał takiego chłystka, za dużo bym zmarnował energii, którą wolę zużyć na przykład podczas figlowania ;) Odpowiedz Link Zgłoś
intruder2 Re: WYJAZD Z OSIEDLA 05.10.05, 15:32 Chodźmy wszyscy na browca, i tam obgadamy sprawy Intruder Odpowiedz Link Zgłoś
kola45 Re: WYJAZD Z OSIEDLA 05.05.05, 09:40 Uważam, że sygnalizacja w tym przypadku jest badzo potrzebna. I mieszkańcy powinni coś zadziałać w tym kierunku, ale to chyba się uda dopiero jak będą wszyscy mieszkać lub kiedy powstanie wspólnota. Odpowiedz Link Zgłoś
sloggi Re: WYJAZD Z OSIEDLA 20.05.05, 19:16 A może poczekajcie na wyjazd przedłuzeniem Malborskiej? Odpowiedz Link Zgłoś
grzegoorz1 Re: WYJAZD Z OSIEDLA 15.09.05, 12:58 ciekawe kiedy będzie można wyjechać Nowoblokową do Głebockiej? Odpowiedz Link Zgłoś
krzyk007 Re: WYJAZD Z OSIEDLA 15.09.05, 14:34 grzegoorz1 napisał: > ciekawe kiedy będzie można wyjechać Nowoblokową do Głebockiej? Oby nigdy. Odpowiedz Link Zgłoś
intruder2 Re: WYJAZD Z OSIEDLA 16.09.05, 08:19 Najrozsądniejszym rozwiązaniem byłoby rondo, poza wygodą wjazdu i wyjazdu, bezpieczeństwem dla przechodniów,kierowcy zwolniliby przed tym feralnym skrzyzowaniem przy Statoil. Zaczynamy lobbying? Intruder Odpowiedz Link Zgłoś
krzyk007 Re: WYJAZD Z OSIEDLA 16.09.05, 10:19 Myślę, że szanse na to są marne. Zresztą w sumie wolałbym lobbować za światłami na skrzyżowaniu: Blokowa-Kondratowicza (bardziej dla nas przydatne i chyba bardziej realne do załatwienia). Odpowiedz Link Zgłoś
kubus2000 Re: WYJAZD Z OSIEDLA 26.09.05, 12:44 Czy ktoś z Was wie, co się stało w ostatni weekand na skrzyżowaniu Blokowa - Kondratowicza? W niedziele w pobliżu skrzyżowania jak i na nim samym było dużo pokruszonego szkła, plastykowych części itp Czy miał tam miejsce jakiś poważny wypadek? Kwiatów i zniczy w pobliżu skrzyżowania jest coraz więcej... Aż się włos na głowie jeży... Odpowiedz Link Zgłoś
intruder2 Re: WYJAZD Z OSIEDLA 26.09.05, 13:00 Daewoo Lanos z załogą interwencyjną jakiejś firmy ochroniarskiej został trafiony przez skode Felicję - ofiar ani rannych nie było, po prostu nikt nie przestrzega ogr do 50 a inną sprawą jest złe oznaczenie skrzyżowania . Trzeba ruszyć sprawę - idzie zima!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
poker_7 Re: WYJAZD Z OSIEDLA 26.09.05, 14:38 I dodatkowo ten fatalny próg na granicy kostki i asfaltu... spory ruch wymaga, szybkiego skrętu co skutkuje grzmotnięciem w zawieszenie aż serce ściska. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
bobm1 Re: WYJAZD Z OSIEDLA 07.10.05, 16:07 No i następny trafiony ..., dziś o 15:50 skręcająca do nas toyota została pozbawiona kufra przez poloneza jadącego prosto. Na własną prośbę kierowca toyoty pozbawił się bagażnika - ja w jego sytuacji nawet nie pomyślałbym że zdążę skręcić. Na szczęście ofiar brak. --------- Pozdrawiam Marcin Odpowiedz Link Zgłoś
rafik67 Re: WYJAZD Z OSIEDLA 11.10.05, 15:22 kiedy już się ogarniecie i założycie jakąś wspólnotę czy coś to trzeba będzie połączyć wasze i nasze siły czyli S.M. Technika - wasi sąsiedzi z drugiej strony Kondratowicza, i spróbować znów uderzyć w odpowiednie miejsce. Odpowiedz Link Zgłoś
poker_7 Re: WYJAZD Z OSIEDLA 11.10.05, 15:55 Niedługo mamy pierwsze spotkanie i moze sprawy ruszą do przodu. Próbowaliście coś zalatwić w sprawie tego skrzyżowania ? pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
rafik67 Re: WYJAZD Z OSIEDLA 11.10.05, 18:57 Oczywiście. Nasza spółdzielnia składała odpowiednie papiery gdzie trzeba ale otrzymała negatywną odpowiedź, ewentualnie mogła być mowa o żółtym świetle ostrzegawczym ale to moim zdaniem nieporozumienie. Uważam że po ukończeniu obecnych etapów budowy i przedłużeniu Blokowej powinno pomyśleć się tu o pasach dla pieszych i przejeździe dla rowerów a także docelowo o sygnalizacji świetlnej. Myślę że co dwa głosy to nie jeden. Pozdrawiam i organizujcie się szybko bo dzieci rosną :) Odpowiedz Link Zgłoś
tygrysiczka1 Re: WYJAZD Z OSIEDLA 12.10.05, 10:49 Nasunęło mi się pytanie odnośnie drogi która ma przebiegać pod naszymi oknami - będzie w końcu czy nie? Czy ktoś coś na ten temat wie? Odpowiedz Link Zgłoś
rafik67 Re: WYJAZD Z OSIEDLA 12.10.05, 14:32 Możliwe że coś poplątałem bo wiek już nie ten :) ale zdaje mi się że Agmet miał w umowie z gminą bądź właścicielem terenu coś na temat przedłużenia istnijącej ulicy Blokowej czy do Głębockiej czy też z zawijasem do Nowowicentego to już niewiem bo się troszkę tam sytuacja zmieniła. Pytanie jest takie - czy ta ,nazwijmy ją drogą, dojazdówka do waszego osiedla jest własnością czy też przynależy do waszego osiedla czy też nie ? Jako że jest poza ogrodzeniem należy twierdzić że jest do droga, ulica będąca w gestii gminy tak więc wszelkie warianty jej użytkowania są możliwe a pewne jest zapewne :) jedno że wraz z rozrostem waszego osiedla ta droga też będzie sie wydłużać. Odpowiedz Link Zgłoś