Dodaj do ulubionych

Osiedle samarytanki

29.04.05, 15:35
Witam. Czy mogę Was prosić o opinię dot. osiedla Samarytanki?
Mój kolega zastanawia się nad kupnem tam mieszkania w III etapie i chciałby
wiedzieć na co uważać, co jest ok a co niebardzo, no i wogóle czy warto tam
zamieszkać.
Będe wdzięczny za pomoc (kolega również).
Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • Gość: efka Re: Osiedle samarytanki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.04.05, 16:37
      Pod oknami w przyszłości będzie przebiegać ruchliwa arteria, o czym
      zainteresowani kupnem zdaje się z nie są informowani. Warto obejrzeć w Wydziale
      Architektury Gminy Wa-wa Targówek, plany zagospodarowania terenu.
      • Gość: y2k Re: Osiedle samarytanki IP: *.aster.pl 30.04.05, 00:11
        tak! tu bedzie jasna dluga prosta trasa lazienkoska! ciekawe gdzie chcesz
        zmiescic na gilarskiej ruchliwa arterie? sa to bardzo fajne bloki tuz przy
        zajezdni autobusowej i z doskonalym wylotem do centrum. sam mieszkam 300m dalej
        i myslalem nad kupnem tam mieszkania. poki co jakos sam sie jeszcze mieszcze w
        60m2 wiec odpuscilem temat.
        • Gość: efka Re: Osiedle samarytanki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.04.05, 09:15
          tak! tu bedzie jasna dluga prosta trasa lazienkoska! ciekawe gdzie chcesz
          > zmiescic na gilarskiej ruchliwa arterie?

Jak pisałam to pod oknami budynków i wcale nie na Gilarskiej tylko między
          ogródkami domków jednorodzinnych a budowanym osiedlem. Ten pas gruntu już od
          dawna przeznaczony jest na drogę łączącą Pragę Południe z północnymi rejonami
          prawobrzeżnej Warszawy. Zauważ że już koło OBiego wybudowano jej fragment.
          • Gość: mohernacymbale Re: Osiedle samarytanki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.05.05, 17:22
            No to lipa, muszę sprawdzić tę informację o ruchliwej drodze. Słabo będzie
            mieszkać koło takiego wynalazku..
            Dzięki
            Pozdrawiam
          • Gość: cdsoftware Re: Osiedle samarytanki IP: *.totalizator.com.pl / *.devs.futuro.pl 06.05.05, 07:47
            Widać takie jest zorientowanie naszego narodu ...
            a za 10 lat będą protesty i biadolenie, a to trzeb będzi eudać się do dewelopera
            co wybudował i nie powiedział nawet słowem i obić mu co trzeba i wsadzić niech
            sam mieszka na takim osiedlu ;) ale to jest w tym mieście normą - nie pierwszy i
            nie ostatni przypadek nabijania klientów w butelkę.
          • Gość: oliwka Re: Osiedle samarytanki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.05.05, 14:02
            Popieram, tez interesowałam sie tamtym osiedlem
            ale przeszło mi szybko
            po jednej stronie piekna i ponetna rura, po drugiej tzw. smródka
            a co do trasy, sprawdzone, pod oknami bedzie szeroka i ruchliwa droga
            ja osobiście nie polecam ale jeśli komuś nie przeszkadza to ok bo miejesce
            jako miejsce - czyli dojazd do centrum itd jest ok
            fakt faktem że pan w biurze sprzedaży nie nalezy do zbytnio sypatycznych i
            odnosiłam wrażenie że moje pytania co do drogi, rory i smródki są mu wielce
            niewygodne.
            pozdrawiam
    • jedrzej.zacisze Re: Osiedle samarytanki 06.05.05, 14:31
      jeśli nie przeraża cię widok na cmentarz lub ruchliwą obwodnicę - kupuj.

Po za tym, wątek tej budowy był już podnoszony kilkukrotnie.
      Powinien być jeszcze jest do znalezienia.

Domy miały być gotowe kilka lat temu, firma miała kłopty finansowe.
      A kupując tam mieszkania podpisuje się umowę i z deweloperem i wykonacą robót.

Po za tym, blisko szkoła podstawowa, jeśli masz dzieci w tym wieku, z dobrymi
      wynikami w testach sprawdzajacych, pętla autobusowa, pizzerai i sklep 24 h.
      • sloggi Re: Osiedle samarytanki 06.05.05, 15:30
        Plus dostęp do linii 152 :)
    • Gość: michal Re: Osiedle samarytanki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.06.05, 12:27
      Posluchaj, jesli koniecznie chcesz wiedziec wszystko, tylko dobrze sie zastanow:

www.samarytanki.info

tylko usiadz, zamin zaczniesz czytac

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka