Gość: WALKEROBERT IP: *.dhl.com / 165.72.200.* 24.11.05, 14:06 PONIZEJ LINK www.mellinapraska.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
nasza_maggie Re: KONCERTY W MELLINIE PRASKIEJ 24.11.05, 14:08 bercik, co ty z tymi linkami tak?:) Odpowiedz Link Zgłoś
walkerobert Re: KONCERTY W MELLINIE PRASKIEJ 24.11.05, 14:14 tak tylko , moze kogos zainteresuje.... Odpowiedz Link Zgłoś
nasza_maggie Re: KONCERTY W MELLINIE PRASKIEJ 24.11.05, 14:25 :)))) napewno, ja czekam na www 'absurdu' z żabkowskiej:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: walkerobert Re: KONCERTY W MELLINIE PRASKIEJ IP: *.dhl.com / 165.72.200.* 24.11.05, 14:34 jesli sami nie stworza www to im sam zaloze blog he he Odpowiedz Link Zgłoś
nasza_maggie Re: KONCERTY W MELLINIE PRASKIEJ 24.11.05, 14:34 dokładnie. w sobote jest jakiś rosyjski koncert:))) Odpowiedz Link Zgłoś
walkerobert Re: KONCERTY W MELLINIE PRASKIEJ 24.11.05, 14:39 znasz jakies szczegoly ? to moze zoloze kolejny nowy watek na forum hi hi Odpowiedz Link Zgłoś
nasza_maggie Re: KONCERTY W MELLINIE PRASKIEJ 24.11.05, 15:58 ogólnie pani ela wysyła info na maila. trzeba sie wpisac do zeszytu przy barze:) --- WITAM NA ZĄBKOWSKIEJ 6 W OPARACH ABSURDU KOCHANI PIĄTEK 25.11.2005 GODZ 20 KONCERT NA SAKSOFON - JANUSZ BRYCH PIANO - LENA LEDOFF KONTRABAS - WOJTEK CZAJKOWSKI BĘDZIE SIĘ DZIAŁO SERDECZNIE ZAPRASZAM!!!!!!!! SOBOTA 26.11.2005R ŻANA GIERASIMOWA FLORIAN CIBOROWSKI MUZYKA ROSYJSKA I PIEŚNI BIAŁOGWARDYJSKIE FLET GARMONIJKA GITARY MANDOLINA SKRZYPCE WOKAL SERDECZNIE ZAPRASZAM!!!!!!!!!!!!!!!!!!! OBECNOŚĆ OBOWIĄZKOWA A N D R Z E J K I 30.11.2005 GODZ.20 "PBV TRIO" CZYLI MARCIN DRABIK I ZESPÓŁ STANDARDY JAZZOWE G O D Z. 02 !!! W NOCY!!! NIESAMOWITY D Y J A K !!!!!!!!!!!!!!!!!!!! WSTĘP W PIDŻAMACH WIECZOROWYCH I ZAPOWIEDZIAŁA SIE JESZCZE JEDNA ZNAKOMITOŚĆ M A R E K P I E C Z A R A ZACZARUJE NAS SWOIM SŁODKIM GŁOSEM... SERDECZNIE ZAPRASZAM !!!!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
miszka44 Tak w ogóle o Mellinie 24.11.05, 16:03 A ja kilka dni temu wieczorową porą zajrzałem do MP. Porażka! Wyglądała jak nienajwyższych lotów pijalnia piwa, klimatu zero. I do tego dym papierosowy, który w ciągu 30 sekund (tyle wystarczyło na zapoznanie się z miejscem) wcisnął się w ubrania na długie godziny. Może w czasie koncertów jest inaczej, ale ja nieprędko tam wrócę. Pzdr M44 Warszawa subiektywnie Odpowiedz Link Zgłoś
nasza_maggie Re: Tak w ogóle o Mellinie 24.11.05, 17:43 łeeeeee z tymi papierosami to przesada! Przecież tak jest w wiekszosci knajp, nawet jezeli maja wystroj a la philippe starck! To nie Kalifornia miszko!:))))))))))))) Pijalnia Piwa? No i dobrze. Ja osobiscie mam dosc wyglansowanych knajp typu Labo, mdli mnie na widok takich miejsc ktore wygladaja jak prosektorium a nie knajpa:) No i jeszcze ten 'durselekszyn' :))) Odpowiedz Link Zgłoś
miszka44 Re: Tak w ogóle o Mellinie 25.11.05, 00:42 Starck by do Pragi nie pasował :-) A smród był, bo wentylacja nie działała. Innego wyjaśnienia nie widzę. Sam w knajpie chętnie zapalę, ale nie znaczy, że lubię wychodzić uwędzony. Nie chodzi o glans, tylko o styl. A tego nie zapewnią długie stoły i ławy od browarów-sponsorów. Tak to dla mnie wyglądało. W Alchemii na Kazimierzu też palą, ale jednak całość inne wrażenie sprawia. Pzdr M44 Warszawa subiektywnie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: drfeelgood Re: Tak w ogóle o Mellinie IP: *.aster.pl / *.aster.pl 25.11.05, 23:20 Niestety do Alchemii ciężko skoczyć na browar wieczorkiem. A propos, to czemu Gdańsk, Wrocław, Kraków mają całkiem sporo knajp, z Klimatem przez duże "K" i cennikiem nie scinającym z nóg. Czy to tylko kwestia dużych starówek?? Bo o ile jeszcze warszawskie ceny jakoś sobie wytłumaczyć mogę,to brak weny przy tworzeniu knajpianego wystroju u stołecznych właścicieli jest dla mnie nie zrozumiały. A wracając do tematu głównego, to Mellina jest całkiem w porządku. Pozdrawiam!! Odpowiedz Link Zgłoś
nasza_maggie Re: Tak w ogóle o Mellinie 26.11.05, 02:17 miszka44 napisał: W Alchemii na Kazimierzu też > palą, ale jednak całość inne wrażenie sprawia. > > Pzdr > M44 błagam nie porównuj Kazimierza w Krakowie do knajpy na Pradze. To jeszcze długa droga... > Warszawa subiektywnie Odpowiedz Link Zgłoś
miszka44 Re: Tak w ogóle o Mellinie 26.11.05, 14:36 A dlaczego? Obie dzielnice nadają się do porównanń idealnie. Do niedawna Kazmierz to była lumpiarska, niebezpieczna, zaniedbana i zapomniana część Krakowa. Coś Ci to przypomina ;-)? Tyle, że tam miasto wspierało zmiany, a u nas niekoniecznie. Stawiajmy sobie poprzeczkę jak najwyżej :-) Pzdr M44 Warszawa subiektywnie Odpowiedz Link Zgłoś
nasza_maggie Re: Tak w ogóle o Mellinie 27.11.05, 23:15 z tą poprzeczką u nas to może i masz rację. co do tego że to miasto tak wspierało Kazimierz, chyba nie tak do końca. Natomiast tamtejsze okolice,dłgu przed pragą, miały renomę artystyczną. U nas to się dopiero 'rozwija'. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: inspe Re: Tak w ogóle o Mellinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.11.05, 08:54 W Mellinie byłam parę dni po otwarciu, czyli szmat czasu, nie spodobało mi się i więcej się nie pojawiłam, zaintrygował mnie jedynie ten hangar vis a vis samej pijalni. Czy tam coś się dzieje? Odpowiedz Link Zgłoś
nasza_maggie Re: Tak w ogóle o Mellinie 26.11.05, 02:18 Gość portalu: inspe napisał(a): zaintrygował mnie jedynie ten hangar vis a vis > samej pijalni. Czy tam coś się dzieje? tam mają być koncerty. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: inspe Re: Tak w ogóle o Mellinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.11.05, 10:02 Tego się domyślam, sam tytuł wątku na to wskazuje ;) Ale taka przestrzeń aż się prosi, żeby ją wykorzystać, nie wiem, malarstwo, rzeźba, instalacje, happeningi. Odpowiedz Link Zgłoś
nasza_maggie Re: Tak w ogóle o Mellinie 28.11.05, 10:12 może poprostu managment, nie chce iść w tym kierunku? może zywczajnie wolą by był zwyczajny prosty pub ? ;) Odpowiedz Link Zgłoś
palker Re: Tak w ogóle o Mellinie 28.11.05, 10:28 muszę w końcu sie tam wybrać, zeby wyrobić sobie własne zdanie:-) Odpowiedz Link Zgłoś
nasza_maggie Re: Tak w ogóle o Mellinie 28.11.05, 11:30 tak, tak , dobra wymówka na browarek:)))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: inspe Re: Tak w ogóle o Mellinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.11.05, 13:02 No właśnie, a zapowiadało się inaczej. Tuż po otwarciu był wernisaż prac i na ścianach, wysoko podwieszone, wisiały jakieś "mazy" abstrakcyjne. Ale widocznie zrezygnowali. Odpowiedz Link Zgłoś
wielkie.nieba Re: KONCERTY W MELLINIE PRASKIEJ 26.11.05, 12:09 A jak wstęp - trzeba płacić jakieś pieniuądze? - jeśli tak - jak duże?? Odpowiedz Link Zgłoś