sloggi 07.07.06, 17:42 Miejsce, które mogłoby być centalnym punktem przesiadkowym. Ma odrestaurowany zieleniec i jest ładniejsze od Placu Konstytucji, bo choć z tej samej epoki to jest bardziej w "ludzkiej" skali. Czemu tak nie jest? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kolczatka Re: Plac Hallera 07.07.06, 18:18 Plac Hallera przestał być węzłem komunikacyjnym, więc mało ludzi tu teraz dociera, a bliskość Kalafiora czyni zakupy w okolicznych sklepach raczej niszową przyjemnością ;) Odpowiedz Link Zgłoś
sloggi Re: Plac Hallera 08.07.06, 00:35 Ale jest to jedno z nielicznych miejsc, gdzie nie ma żadnego "sieciowego" sklepu. Odpowiedz Link Zgłoś
kolczatka Re: Plac Hallera 08.07.06, 21:11 Przez to wiele z tych sklepów, a przynajmniej obsługa, jest jakby żywcem wzięta z czasów PRLu. Odpowiedz Link Zgłoś
sloggi Re: Plac Hallera 09.07.06, 11:17 kolczatka napisała: > Przez to wiele z tych sklepów, a przynajmniej obsługa, jest jakby żywcem wzięta z czasów PRLu. No i zagłębie lumpeksowe:) A co do sklepów, to zadziwiające, że czas aż tak może się zatrzymać. Odpowiedz Link Zgłoś
skiela1 Re: Plac Hallera 09.07.06, 19:32 Musze odwiedzic. Ostatnim razem tam bylam...(??) Na placu Lenskiego byla ksiegarnia,zawsze bardzo dobrze zaopatrzona... a obok w delikatesach ciepla coca-cola:-) Odpowiedz Link Zgłoś
sloggi Re: Plac Hallera 09.07.06, 22:32 Po księgarniach nie ma śladu (niestety), a delikatesy wcale się nie zmieniły. Odpowiedz Link Zgłoś
dennis_lance Re: Plac Hallera 21.08.06, 14:00 Ale jest fajny sklep z kawą i herbatą na wagę (po północnej stronie Placu Leńskiego, tfu! Xalepa, od Jagiellońskiej). Naprawdę duży wybór, do tego fajne gadżety dla miłośników powyższych trunków i fachowa obsługa. Odpowiedz Link Zgłoś
dennis_lance Re: Plac Hallera 22.08.06, 09:09 Z Jagiellońskiej i to w dodatku jakieś kilkanaście metrów od Placu. Tak, że z Placu go niestety nie widać. Zasugerowałem im, żeby sobie jakąś tablicę reklamową w widocznym miejscu postawili ;) Odpowiedz Link Zgłoś
sloggi Re: Plac Hallera 22.08.06, 21:34 "Herbaciane Ogrody" są przy Jagiellońskiej 58, byliśmy tam dziś - wrażenie bardzo pozytywne. Wybór jest duży, pani ekspedientka fachowo wszystko tłumaczy, będę tam kupował :) Odpowiedz Link Zgłoś
dennis_lance Re: Plac Hallera 23.08.06, 09:16 Tylko nie zapomnij wspomnieć, że niejaki "dennis" o tym sklepie pieje na forum. Może jakąś zniżkę dostanę ;) Odpowiedz Link Zgłoś
sloggi Re: Plac Hallera 23.08.06, 23:18 dennis_lance napisał: > Tylko nie zapomnij wspomnieć, że niejaki "dennis" o tym sklepie pieje na forum. > > Może jakąś zniżkę dostanę ;) Pójdźmy razem? Odpowiedz Link Zgłoś
sloggi Re: Plac Hallera 24.08.06, 22:31 dennis_lance napisał: > Łajnot ;) Trzymam za słowo. Odpowiedz Link Zgłoś
dennis_lance Re: Plac Hallera 25.08.06, 09:16 Trochę to daleko ode mnie a i potrzeby na tego typu "luksusy" niezbyt duże, ale gdy będę się wybierał, na pewno dam znać ;) Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
sloggi Re: Plac Hallera 15.07.06, 23:59 Szkoda, że wieczorem plac jest tak kiepsko oświetlony. Odpowiedz Link Zgłoś
nasza_maggie Re: Plac Hallera 21.07.06, 01:58 ja mam zawsze wrażenia z tej oklicy że to takie jest miasto duchów jest tak potężne i przestrzenne, czuje się tam zawsze jak mrówka.... jak ta jestem to sobie wymyślam ze właśnie jestem w Moskwie np. :)))))) Odpowiedz Link Zgłoś
sloggi Re: Plac Hallera 21.07.06, 19:41 Identycznie wygląda w Moskwie Prospekt Kalinina, więc byłaś blisko myslami. Odpowiedz Link Zgłoś
badziewiak_leon Re: Plac Hallera 25.07.06, 17:03 Generał Haller w grobie się przewraca... replika Prospektu Kalinina - dawniej Pl. Julka Leńskiego - nazwana jego imieniem... to jest możliwe tylko w Polsce. Odpowiedz Link Zgłoś
sloggi Re: Plac Hallera 31.07.06, 22:11 Czy zwrócił ktoś uwagę na wysypisko śmieci koło przystanku 178? Czy ten teren nie ma gospodarza? Odpowiedz Link Zgłoś
nasza_maggie Re: Plac Hallera 01.08.06, 14:11 tak jak większość miejsc na pradze szczegłonie teraz w wakacje w adk słysze 'są wakacje mamy braki nie ma kasy na zastępstwa'. Odpowiedz Link Zgłoś
sloggi Re: Plac Hallera 01.08.06, 17:54 Może kiedyś od papierosa cały ten syf spłonie. Odpowiedz Link Zgłoś
nasza_maggie Re: Plac Hallera 01.08.06, 17:57 daj spokój u mnie ostatnio jakiś d... wrzucł peta do śmietnika co na ulicy stoi nawet nikt nie zaregował sama gasiłam... ludzie są tacy obojętni.. Odpowiedz Link Zgłoś
sloggi Re: Plac Hallera 22.08.06, 21:32 Widzisz, mamy czasy, że ludzi poza własnym nosem nic nie interesuje. Odpowiedz Link Zgłoś
sloggi Re: bo jest miejscem pijackich schadek i meneli:& 23.08.06, 23:21 Uogólniasz. Odpowiedz Link Zgłoś