Dodaj do ulubionych

Kondratowicza - Nowo-Wicentego

IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 06.11.01, 00:22
Jak prosił palker dowiedziałem sie o to skrzyżowanie (jak w temacie)
oD 15 listopada, będzie zamknięty mostek na Kondratowicza i sama ulica w
kierunku lasku. Zacznie się demontaż mostka nad kanałkiem, ze względu na
przebudowę skrzyżowania tzn. nowy mostek ma pozwolić na przedłużenie ulicy Nowo
_ Wincentego do CH targówek i wirtualnego parku wodnego i osiedla War_Inwestu,
dla których właściwie miała być budowana.
Do drogi dołożył się kiedys Carrefour, a Inwest Park zawsze powtarzał, że bez
niej nie wybuduje Aqua Parku...
Obserwuj wątek
    • sloggi Re: Kondratowicza - Nowo-Wicentego 06.11.01, 21:54
      No to na Gilarskiej będzie bajzel na 150, już widzę ten korek u zbiegu
      Wincentego, Gilarskiej i Budolanej.
      • jedrzej! Re: Kondratowicza - Nowo-Wicentego 06.11.01, 21:56
        Nie ma to jak postęp. tylko żeby im mrozy nie zaszkodziły, a wykonawcy się nie
        zwineli, bo gmina juz im nie płaci od jakiegoś czasu.
        To się wtedy narobi....
        • Gość: palker Re: Kondratowicza - Nowo-Wicentego IP: *.waw-mec.dialup-ppp.ids.pl 06.11.01, 22:03
          jedrzej! napisał(a):

> Nie ma to jak postęp. tylko żeby im mrozy nie zaszkodziły, a wykonawcy się nie
          > zwineli, bo gmina juz im nie płaci od jakiegoś czasu.
          > To się wtedy narobi....

Widzę, że wszyscy maja podobne wizje. Jak po LSD.
    • Gość: palker Re: Kondratowicza - Nowo-Wicentego IP: *.waw-mec.dialup-ppp.ids.pl 06.11.01, 22:01
      No ładnie to qurde wymyslili. Rozbiorą mostek tuż przed nastaniem zimy. Jak
      zima nastanie, oczywizda żadnych robótek drogowych/mostowych/betonowych robić
      się nie da. Czyli do późnego lata 2002 należy zapomnieć o sprawnym
      przemieszczaniu się w tej okolicy.
      • zawad Re: Kondratowicza - Nowo-Wicentego 06.11.01, 22:07
        Nie często mi się zdarza wejść w środek debaty bo żadko bywam.A tu
        cud.rozmawiałem dzisiaj na ten temat w gminie, przerwa będzie trwała do
        maja,jak mnie zapewniono i po to powstała przeprawa południowa/przez zacisze/
        aby mnimalizować nerwy kierowców.To mnie nie wkurzyło tylko i uzasadninie
        oficjalne że to warunek powastania Aqa park.więcej nie napiszę bo znów ktoś
        zarzuci mi nieuczciwość w realacjach po prostu zadam kolejne pytanie na które
        nie będzie odpowiedzi.
        • jedrzej! Re: Kondratowicza - Nowo-Wicentego 06.11.01, 22:11
          a to coś nowego. Jak przez Zacisze jak ruszy konwój samochodów to już w ogóle
          nie bedzie można spokojnie przejść się uliczkami osiedlowymi. Problem będą
          miali uczniowie idący do SP.nr 52 i do Gimnazjum nr 1. Ulica Rolanda zastawiona
          każdego dnia przez samochody z Enelu najbardziej oberwie. Ja się chyba
          wyprowdzę, bo to wszystko będzie jeździło mi prawie pod domem.
      • akacyjna_aga Re: Kondratowicza - Nowo-Wicentego 06.11.01, 22:11
        Siedzieć w domu , a nie się szwendać po W-wie niszcząc drogi , mosty narażając
        samochód na stłuczkę albo inne deklo-dziury!
        Albo iść spać , albo odlecieć do ciepłych krajów ! Kurczę!!!
        • jedrzej! Re: Kondratowicza - Nowo-Wicentego 06.11.01, 22:15
          Oczywiście, najlepszy byłby MATRIX.
          A my przemieszczalibyśmy się przez telefon.
          Zresztą masz rację. Siedźmy w ciepełku.
        • Gość: palker Re: Kondratowicza - Nowo-Wicentego IP: *.waw-mec.dialup-ppp.ids.pl 06.11.01, 22:18
          Siedzę, siedzę. Ale nieraz strasznie mi się chce do pracy iść. A tamtędy
          wiedzie mój szlak codzienny. Na szczęście altetrnatywę dla mnie stanowi
          Radzymińska. Z jednym sobie tylko nie poradzę: no jak ja będę żył bez
          codziennego widoku gminnego ratusza.
          • akacyjna_aga Re: Kondratowicza - Nowo-Wicentego 06.11.01, 22:20
            Gminna tapeta! ;)))
            • Gość: palker Re: Kondratowicza - Nowo-Wicentego IP: *.waw-mec.dialup-ppp.ids.pl 06.11.01, 22:40
              akacyjna_aga napisał(a):

> Gminna tapeta! ;)))

Czy ja wygladam na człowieka, który byłby zdolny wpatrywać się w tapetę i
              to "zamiast" :-))
              • Gość: Akacyjna Re: Kondratowicza - Nowo-Wicentego IP: 10.130.128.* 08.11.01, 23:08
                A w Burmistrza?
                • palker Re: Kondratowicza - Nowo-Wicentego 08.11.01, 23:51
                  Gość portalu: Akacyjna napisał(a):

> A w Burmistrza?

Burmistrzowi staram sie zagladac głeboko w oczy na forum, lecz z mizernym
                  skutkiem. Ale mnie to wystarczy :-))
          • jedrzej! Re: Kondratowicza - Nowo-Wicentego 06.11.01, 22:23
            Trzeba przyznać, że choc redakcję mam na Targowej, to na Białołękę jeżdże dość
            często, o Bródnie nie wspominając.
            A co do ratusza, może chcesz informator gminny, jest tam kilka fotek, a i z
            tekstu można pośmiac się do poduszki...
    • palker Re: Kondratowicza - Nowo-Wicentego 10.12.01, 21:39
      Stary mostek rozebrany prawie do cna.
      Ci co jadą rano od Wincentego i skręcają w Kondratowicza, mają jeszcze nieźle,
      bo ich mało. Gorzej z jadącymi od strony Radzymińskiej. Korek wzdłuż
      Kondratowica zaczyna się przeważnie od Bohuszewiczówny.
      Słyszałem coś o budowie stacji benzynowej vis a vis ratusza. Co za głupi pomysł.
      Teraz jest szansa na stworzenie wokół małego centrum dzielnicowego ze stacją
      metra. Myjnia i stacja benzynowa są mało dekoracyjne. No, chyba, ze sloggiemu
      bardzo na stacji benzynowej w pobliżu będzie zależało...
      • Gość: kuleczka Re: Kondratowicza - Nowo-Wicentego IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 10.12.01, 21:46
        no to tak po naszemu polskiemu
        to co może czerwone latające kuleczki?
        • beata_ Re: Kondratowicza - Nowo-Wicentego 10.12.01, 21:48
          Chyba jedyna rada - bierz sie do roboty:-)))
        • palker Re: Kondratowicza - Nowo-Wicentego 10.12.01, 21:53
          Gość portalu: kuleczka napisał(a):

> no to tak po naszemu polskiemu
          > to co może czerwone latające kuleczki?

Oni pewnie sądzą, że możemy im nagwizdać.
          No gwizdnijmy im ostrzegawczo obok ucha, żeby coś sensowniejszego wymyślili
          zamiast tej stacji benzynowej :-))
          • Gość: kuleczka Re: Kondratowicza - Nowo-Wicentego IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 10.12.01, 22:02
            ja znowu nic nie wiem - jaka stacja benzynowa?!
            • palker Re: Kondratowicza - Nowo-Wicentego 10.12.01, 22:18
              Gość portalu: kuleczka napisał(a):

> ja znowu nic nie wiem - jaka stacja benzynowa?!

Jak sie pojawi Jędrzej albo Agnieszka, to może coś o tej stacji dopowiedzą. Ja
              tylko wiem, że gmina się na coś takiego zgodziła, mieszkańcy okoliczni protestują
              etc.etc. a mnie to razi z powodow estetyczno-urbanistycznych
              • zdzicha Re: Kondratowicza - Nowo-Wicentego 10.12.01, 23:25
                palker napisał(a):

> Gość portalu: kuleczka napisał(a):
                >
                > > ja znowu nic nie wiem - jaka stacja benzynowa?!
                >
                > Jak sie pojawi Jędrzej albo Agnieszka, to może coś o tej stacji dopowiedzą. Ja
                > tylko wiem, że gmina się na coś takiego zgodziła, mieszkańcy okoliczni protestu
                > ją
                > etc.etc. a mnie to razi z powodow estetyczno-urbanistycznych

Może faktycznie za tym stoi Sloggi?
                • palker Re: Kondratowicza - Nowo-Wicentego 10.12.01, 23:29
                  zdzicha napisał(a):

>
                  > Może faktycznie za tym stoi Sloggi?

Przy okazji zapytaj :-)
                  • sloggi Stacja BEnzynowa Kondratowicza-Nowo-Wicka-NIE 11.12.01, 00:32
                    Stacja benzynowa koło ratusza ? - co za debilny pomysł.
                    Z jednej strony będzie mi śmierdział kanałek - z drugiej strony stacyjka.
                    Całodobowa z alkoholem :) ? - mimo wszystko nie.
                    Po alkohol mogę ewentualnie szorować nawet do Wegapolu.
                    A tego szmatę co wydał decyzję osobiście opluję.
              • jedrzej! Re: Kondratowicza - Nowo-Wicentego 11.12.01, 01:01
                z tą stacją benzynową sprawa wlecze się już od poprzedniej kadencji.Lepiej jak
                to zawad lub kunce wyjaśnią. w każdym razie ma byc obok mostku, przy jezdni do
                Carrefour. mieszkańcy oczywiście protestują.sprawa w sądzie już się wlecze
                kilka lat. działa przy tym radny Roman Żebrowski.
                więcej nie napisze, bo to troche zagmatwana sprawa.
                • Gość: maciek Re: Kondratowicza - Nowo-Wicentego IP: 217.11.134.* 11.12.01, 17:41
                  Jaka stacja benzynowa? Ktoś na głowę upadł? W okolicy, nie dalej jak minuta
                  jazdy od tego miejsca, są co najmniej 4: Shell i Statoil przy Trasie
                  Toruńskiej, CPN na Radzymińskiej, Orlen na drodze do Ząbek nie licząc juz całe
                  stado stacji na Radzymińskiej wokół centrów handlowych. Proponuję wykończyć
                  stację-pustostan na Trasie Toruńskiej na jezdni w kierunku do Wisły.
                  • sloggi Re: Kondratowicza - Nowo-Wicentego 11.12.01, 20:55
                    Stacja vis-a-vis Carrefoura jest przykładem nieopłacalności lokowania forsy w
                    stacje paliw. Aż ciekawe, kto jest jej właścicielem.
                    • Gość: Akacyjna Re: Kondratowicza - Nowo-Wicentego IP: 10.130.128.* 11.12.01, 22:56
                      Potwierdzam, jest koncepcja wybudowania stacji benzynowej przy mostku.
                      Na terenach PGR-u przy Wincentego-Gilarskiej tereny usługowo-mieszkaniowe.
    • chaladia Re: Żeby to miało sens... 15.12.01, 00:43
      Zobaczcie, co sie dzieje: Od czasu oddania do użytku sygnalizacji świetlnej na
      Wincentego mamy upiorny korek z reguły już od gównego wejścia na Cmentarz
      Bródnowski. Nie ma sensu robić ul. Nowowincentego i poprawiać jej
      przepustowości, jeżeli wąskie gardło zrobiło się o jedno skrzyżowanie
      wcześniej. Trzeba KONIECZNIE zmienić regulację pracy tych świateł, bo jak na
      razie to przez skrzyżowanie ul. Wincentego przemyka sie z trudem kilka
      samochodów na jeden cykl. A jak się trafi autobus - to jeszcze mniej. Stan ten
      trwa juz od wielu tygodni, jak nie miesięcy - czy w ZDM-ie w ogóle nie
      sprawdzają, co sie dzieje na ulicach?!
      • palker Re: Żeby to miało sens... 16.12.01, 19:10
        Stan totalnej padaczki zrobił się odkąd zaczęto budowę drugiej części mostku
        nad Kanałkiem Bródnowskim u zbiegu Kondratowicza i Wincentego. Teraz korki są
        na wszystkich kierunkach. Jakoś to trzeba przetrzymać, co nie oznacza, ze ZDM-
        owcy nie powinni wyregulować instalacji świetlnej.
        • chaladia Re: Życie uczy, że w Warszawie... 16.12.01, 21:00
          Życie uczy, że w Warszawie "zła" regulacja świateł (tzn. nieproporcjonalnie
          długie "zielone" dla jakiejś podrzędnej uliczki) występuje wtedy, gdy z tej
          uliczki wyjeżdża lokalny bonza. Coś mi się zdaje, że przy Gilarskiej mieszka
          jakiś taki... I tysiące ludzi w korkach przez to cierpią.
          A co do mostku i idei wyprostowania dojazdu do Centrum Głębocka i Trasy
          Toruńskiej - jestem absolutnie ZA i gotów jestem się z tą budową jakiś czas
          pomęczyć.
    • palker Re: Kondratowicza - Nowo-Wicentego 25.01.02, 02:19
      Prace przy przebudowie skrzyżowania i przy budowie nowego mostku, z małymi
      zimowymi przerwami, trwają i są nawet widoczne. Wyregulowano brzegi kanałku i
      przy pomocy kafara wbito takie wielkie blachy, co by się nie obsuwały.
      Przedtem na budowie pracowała maszyna przypominajaca gigantyczny korkociag,
      która zręcznie wierciła w ziemi głębokie dziury pod podpory mostku.
      Dalej na Kondratowicza, od strony Młodzieńczej, z rana długaśne korki. Dziwne,
      że Stołek w informacji o utrudnieniach w ruchu drogowym, nic o tym nie pisze.
      Rozumiem, że po zapaści w al.Jerozolimskich, zaden korek nie jest duży.
      Poprawiła się natomiast płynność ruchu na skrzyżowaniu Budowlanej i
      Św.Wincentego. Może wyregulowali światła.
      • jedrzej! Re: Kondratowicza - Nowo-Wicentego 28.01.02, 22:39
        Prace postepują, ale pasy wyznaczające drogi ruchu na WIncentego znikają.
        Chcąc skręcić w lewo na skrzyżowaniu w Kondratowicza, za każdym razem zajeżdża
        mi ktoś drogę z prawego pasa, który jest tam przewidziany do skrętu w prawo.
        Istna masakra będzie, jak ktoś, wjedzie wreszcie w kuper temu zajężdżającemu...
        Tej budowy to już chyba nikt nie nadzoruje.
        • palker Re: Kondratowicza - Nowo-Wicentego 19.03.02, 22:28
          jedrzej! napisał(a):

> Prace postepują, ale pasy wyznaczające drogi ruchu na WIncentego znikają.
          > Chcąc skręcić w lewo na skrzyżowaniu w Kondratowicza, za każdym razem zajeżdża
          > mi ktoś drogę z prawego pasa, który jest tam przewidziany do skrętu w prawo.
          > Istna masakra będzie, jak ktoś, wjedzie wreszcie w kuper temu zajężdżającemu...
          > Tej budowy to już chyba nikt nie nadzoruje.

No to powinieneś być już zadowolony. Trwają pracę przy skrzyżowaniu Św.Wincentego
          i Kondratowicza: wyprofilowali skręt w prawo, powstała jakaś wysepka etc.
          Zobaczymy, jak niebawem skończą.
          Widać też postępy przy budowie mostka.
          • sloggi Re: Kondratowicza - Nowo-Wicentego 20.03.02, 08:18
            Mostek już jest przebudowany na cacy, czekam tylko, jak zaczną przez ten ugór
            ciągnąć media pod przyszłą jezdnię.
            • lena^ Re: Kondratowicza - Nowo-Wicentego 12.04.02, 00:56
              sloggi napisał(a):

> Mostek już jest przebudowany na cacy, czekam tylko, jak zaczną przez ten ugór
              > ciągnąć media pod przyszłą jezdnię.

A ja widziałam, jak takie betoniary ze słonowymi trąbami lały beton na zbrojenia
              tworzac nową płytę jezdni:-)
              • miko_ Re: Kondratowicza - Nowo-Wicentego 20.05.02, 20:25
                Budowa nowego skrzyżowania dobiega końca i samochody już jeżdżą po nowej
                jezdni. Smętnie wyglada tylko północny kawałek gwałtownie urywajacy się w polu.
                Mój sąsiad wpomniał mi, że w ostatnich dniach była tam jakaś katastrofa
                budowlana podczas usuwania podpór spod nowego mostku. Słyszał ktoś coś o tym?
                • Gość: beata_ Re: Kondratowicza - Nowo-Wicentego IP: *.acn.pl / *.acn.waw.pl 20.05.02, 20:45
                  miko_ napisał(a):

> Budowa nowego skrzyżowania dobiega końca i samochody już jeżdżą po nowej
                  > jezdni. Smętnie wyglada tylko północny kawałek gwałtownie urywajacy się w polu.
                  > Mój sąsiad wpomniał mi, że w ostatnich dniach była tam jakaś katastrofa
                  > budowlana podczas usuwania podpór spod nowego mostku. Słyszał ktoś coś o tym?

Tylko tyle, co w "Kur-War"ku mówili - że wypadek był: podpora mostka przygniotła
                  człowieka, straż prowadziła trudną akcję, a ranny trafił do Szpitala
                  Bródnowskiego.
                  • chaladia Re: Kondratowicza - Nowo-Wicentego 20.05.02, 21:15
                    Przykre zdarzenie.
                    Dwóch ludzi poszkodowanych - ten, co go przygniotło i kierownik budowy, bo
                    będzie miał nieprzyjemności z PIP i innymi tego rodzaju instytucjami.
                    • stewald Re: Kondratowicza - Nowo-Wicentego 21.05.02, 01:04
                      No to jestem ciekaw teraz kiedy ta ulica śmignie dalej na północ do Centrum
                      Handlowego.
                      • Gość: jtb Re: Kondratowicza - Nowo-Wicentego IP: *.chello.pl 21.05.02, 10:00
                        stewald napisał(a):

> No to jestem ciekaw teraz kiedy ta ulica śmignie dalej na północ do Centrum
                        > Handlowego.

To "śmignięcie" będzie trwało ze 2 lata.

• palker Re: Kondratowicza - Nowo-Wicentego 21.05.02, 21:30
                          Gość portalu: jtb napisał(a):

> stewald napisał(a):
                          >
                          > > No to jestem ciekaw teraz kiedy ta ulica śmignie dalej na północ do Centru
                          > m
                          > > Handlowego.
                          >
                          > To "śmignięcie" będzie trwało ze 2 lata.
                          >

...jak dobrze pójdzie. Gminni włodarze liczyli chyba na to, że do budowy dołoży
                          się War-Inwest oraz "Wielki Budowniczy Aqua Parku". No i przeliczyli się.
                    • palker Re: Kondratowicza - Nowo-Wicentego 21.05.02, 21:27
                      chaladia napisał(a):

> Przykre zdarzenie.
                      > Dwóch ludzi poszkodowanych - ten, co go przygniotło i kierownik budowy, bo
                      > będzie miał nieprzyjemności z PIP i innymi tego rodzaju instytucjami.

Budowę prowadziła renomowana firma pt. Dromex. Kazali wyciagnąć robotnikom belkę
                      stalową o wadze kilkunastu ton wyposażając ich ...w dwa podnośniki samochodowe.
                      Kierownika zatem, chyba nie ma co żałować.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka