Dodaj do ulubionych

Porysowane okna - wymiana

25.01.07, 14:49
Czy ktoś odebrał mieszkanie z porysowanymi oknami i po odbieorze problem
został usunięty? Ponoć 70% usterek zostało poprawionych... a u nas niestety
nie, chciałbym się upewnić, że są jakiekolwiek postępy prac.
Obserwuj wątek
    • bodziach Re: Porysowane okna - wymiana 25.01.07, 15:32
      U mnie też ta usterka nie została poprawiona. Natomiast inna - na balkonie, już
      po odbiorze kluczy została zrobiona. Wtedy gość jak dzwonił i umawiał się na
      termin, mówił że on poprawia tylko balkony, a w sprawie okien kontaktować się
      będzie kto inny.
    • natan94 Re: Porysowane okna - wymiana 25.01.07, 15:37
      Ja wpisalam porysowane okno do protokolu jako usterka i wymienili, ale sie
      nadzwonilam...
    • kbor Re: Porysowane okna - wymiana 25.01.07, 15:51
      Ludzie jakie Wy macie problemy...

U nas przy pierwszym odbiorze technicznym stwierdzilismy porysowana szybe w
      oknach: w kuchni, drzwiach balkonowych i w salonie.
      Wszystkie trzy zostaly wymienione przed odbiorem kluczy, i BEZ zadnego
      dzwonienia, lazenia czy denerwowania sie.

Jaki z tego wniosek: awanturujac sie wcale wiecej nie wywalczycie, a tylko Was
      zapamietaja jako upierdliwych ludzi.
      • bodziach Re: Porysowane okna - wymiana 25.01.07, 16:24
        U mnie też większość szyb została wymieniona przed odbiorem kluczy... oprócz
        jednej i ta została wpisana do usterek. Na razie nie zamierzam do nikogo
        dzwonić - podobnie jak w przypadku usterki na balkonie, czekam na ruch firmy
        lub osoby za to odpowiedzialnej.
        • znadstrugi Re: Porysowane okna - wymiana 25.01.07, 22:06
          Dopiero po odbiorze kluczy zauważyłem, że żadnego z mechanizmów do
          mikrowentylacji mocowanych w górnej części każdego okna - nie można szczelnie
          zamknąć. Po otwarciu wieje jak trzeba - a po zamknięciu tylko trochę mniej - a
          to przecież bez sensu. Ściana nad tym wynalazkiem robi się czarna od kurzu
          zasysanego z wiatrem. Przyjżyjcie się temu jak to u Was wygląda.
          • agas06 Re: Porysowane okna - wymiana 29.01.07, 15:16
            U nas jest taka sama sytuacja. Super mechanizmy się nie domykają, chyba że tak
            to ma być? Ja się nie znam, ale denerwuję się jak mam czarną ścianę u góry.
            • bodziach Re: Porysowane okna - wymiana 29.01.07, 15:48
              Jeśli dobrze rozumiem, to zainstalowane są one po to, żeby nie zrobił się
              grzyb. Tzn. wentylatory powinny być uchylone, a to niestety wiąże się z brudem
              nad oknem...
    • aksana1 Re: Porysowane okna - wymiana 26.01.07, 09:29
      u mnie juz po odebraniu kluczy okazalo sie ze wieje spod okien i niestety musze
      wydzwaniac do p. Abramczyka, a czekac nie chce za dlugo bo ekipa bedzie robic
      pokoj juz niedlugo, wiec wole zeby okna byly poprawione przed tym
      • jakaj Re: Porysowane okna - wymiana 14.02.07, 17:35
        Tak, mam podobnie, czyli do wymiany cale drzwi balkonowe (razem z futryna).
        Calosc miala byc wymieniona juz dawno, ale oczywiscie p. Abramczyk milczy
        (rzekomo czeka na jakies protokoly, ktorych nikt mi nie dal do podpisania,
        hehe). Prosze o informacje, czy komus cos ostatnio wymieniali? Bo nie wiem, czy
        mam zaczac tracic cierpliwosc juz teraz, czy dopiero za chwile ;)
        • ascheron Re: Porysowane okna - wymiana 14.02.07, 20:36
          Olej to co mówi p. Abramczyk. Mnie olal z góry na dół załatwiam bezpośrednio z
          firmą. Nie ma co liczyć na developera, bo sobie w kule lecą. Olewatorstwo
          stosowane.
          • mmzaba Re: Porysowane okna - wymiana 15.02.07, 08:43
            a mozesz podać namiary na ta firme??
            • taiia Re: Porysowane okna - wymiana 15.02.07, 09:56
              Ja też poproszę o jakieś info o firmie. Nie mieliśmy na razie czasu się tym
              zająć ale w końcu trzeba, bo okno balkonowe jest nieszczelne i całkiem nieżle
              tam wieje.
              • ascheron Re: Porysowane okna - wymiana 16.02.07, 00:03
                Chetnie bym uzyczyl, ale mam numerek w pracy, wiec jak ktos chce poczekac do
                poniedzialku to podam, a jak ktos jest mniej cierpliwy to proponuje zadzwonic
                do p. Abramyczka i poprosic o numer do Pana Henryka Wisniewskiego -
                przedstawiciel Okfensa.
                • slubujacy Google istnieje :P 16.02.07, 13:46
                  Warszawa
                  Biuro Handlowe

ul. Jana Pawła II 61 paw. 224
                  01-031 Warszawa
                  tel. +48 (22) 831 32 32
                  fax +48 (22) 831 30 40

Hubert Wiśniewski tel. +48 600 421 945
                  e-mail: hubert.wisniewski@saint-gobain.com

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka