pmb5 25.01.07, 14:49 Czy ktoś odebrał mieszkanie z porysowanymi oknami i po odbieorze problem został usunięty? Ponoć 70% usterek zostało poprawionych... a u nas niestety nie, chciałbym się upewnić, że są jakiekolwiek postępy prac. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
bodziach Re: Porysowane okna - wymiana 25.01.07, 15:32 U mnie też ta usterka nie została poprawiona. Natomiast inna - na balkonie, już po odbiorze kluczy została zrobiona. Wtedy gość jak dzwonił i umawiał się na termin, mówił że on poprawia tylko balkony, a w sprawie okien kontaktować się będzie kto inny. Odpowiedz Link Zgłoś
natan94 Re: Porysowane okna - wymiana 25.01.07, 15:37 Ja wpisalam porysowane okno do protokolu jako usterka i wymienili, ale sie nadzwonilam... Odpowiedz Link Zgłoś
kbor Re: Porysowane okna - wymiana 25.01.07, 15:51 Ludzie jakie Wy macie problemy... U nas przy pierwszym odbiorze technicznym stwierdzilismy porysowana szybe w oknach: w kuchni, drzwiach balkonowych i w salonie. Wszystkie trzy zostaly wymienione przed odbiorem kluczy, i BEZ zadnego dzwonienia, lazenia czy denerwowania sie. Jaki z tego wniosek: awanturujac sie wcale wiecej nie wywalczycie, a tylko Was zapamietaja jako upierdliwych ludzi. Odpowiedz Link Zgłoś
bodziach Re: Porysowane okna - wymiana 25.01.07, 16:24 U mnie też większość szyb została wymieniona przed odbiorem kluczy... oprócz jednej i ta została wpisana do usterek. Na razie nie zamierzam do nikogo dzwonić - podobnie jak w przypadku usterki na balkonie, czekam na ruch firmy lub osoby za to odpowiedzialnej. Odpowiedz Link Zgłoś
znadstrugi Re: Porysowane okna - wymiana 25.01.07, 22:06 Dopiero po odbiorze kluczy zauważyłem, że żadnego z mechanizmów do mikrowentylacji mocowanych w górnej części każdego okna - nie można szczelnie zamknąć. Po otwarciu wieje jak trzeba - a po zamknięciu tylko trochę mniej - a to przecież bez sensu. Ściana nad tym wynalazkiem robi się czarna od kurzu zasysanego z wiatrem. Przyjżyjcie się temu jak to u Was wygląda. Odpowiedz Link Zgłoś
agas06 Re: Porysowane okna - wymiana 29.01.07, 15:16 U nas jest taka sama sytuacja. Super mechanizmy się nie domykają, chyba że tak to ma być? Ja się nie znam, ale denerwuję się jak mam czarną ścianę u góry. Odpowiedz Link Zgłoś
bodziach Re: Porysowane okna - wymiana 29.01.07, 15:48 Jeśli dobrze rozumiem, to zainstalowane są one po to, żeby nie zrobił się grzyb. Tzn. wentylatory powinny być uchylone, a to niestety wiąże się z brudem nad oknem... Odpowiedz Link Zgłoś
aksana1 Re: Porysowane okna - wymiana 26.01.07, 09:29 u mnie juz po odebraniu kluczy okazalo sie ze wieje spod okien i niestety musze wydzwaniac do p. Abramczyka, a czekac nie chce za dlugo bo ekipa bedzie robic pokoj juz niedlugo, wiec wole zeby okna byly poprawione przed tym Odpowiedz Link Zgłoś
jakaj Re: Porysowane okna - wymiana 14.02.07, 17:35 Tak, mam podobnie, czyli do wymiany cale drzwi balkonowe (razem z futryna). Calosc miala byc wymieniona juz dawno, ale oczywiscie p. Abramczyk milczy (rzekomo czeka na jakies protokoly, ktorych nikt mi nie dal do podpisania, hehe). Prosze o informacje, czy komus cos ostatnio wymieniali? Bo nie wiem, czy mam zaczac tracic cierpliwosc juz teraz, czy dopiero za chwile ;) Odpowiedz Link Zgłoś
ascheron Re: Porysowane okna - wymiana 14.02.07, 20:36 Olej to co mówi p. Abramczyk. Mnie olal z góry na dół załatwiam bezpośrednio z firmą. Nie ma co liczyć na developera, bo sobie w kule lecą. Olewatorstwo stosowane. Odpowiedz Link Zgłoś
mmzaba Re: Porysowane okna - wymiana 15.02.07, 08:43 a mozesz podać namiary na ta firme?? Odpowiedz Link Zgłoś
taiia Re: Porysowane okna - wymiana 15.02.07, 09:56 Ja też poproszę o jakieś info o firmie. Nie mieliśmy na razie czasu się tym zająć ale w końcu trzeba, bo okno balkonowe jest nieszczelne i całkiem nieżle tam wieje. Odpowiedz Link Zgłoś
ascheron Re: Porysowane okna - wymiana 16.02.07, 00:03 Chetnie bym uzyczyl, ale mam numerek w pracy, wiec jak ktos chce poczekac do poniedzialku to podam, a jak ktos jest mniej cierpliwy to proponuje zadzwonic do p. Abramyczka i poprosic o numer do Pana Henryka Wisniewskiego - przedstawiciel Okfensa. Odpowiedz Link Zgłoś
slubujacy Google istnieje :P 16.02.07, 13:46 Warszawa Biuro Handlowe ul. Jana Pawła II 61 paw. 224 01-031 Warszawa tel. +48 (22) 831 32 32 fax +48 (22) 831 30 40 Hubert Wiśniewski tel. +48 600 421 945 e-mail: hubert.wisniewski@saint-gobain.com Odpowiedz Link Zgłoś