Dodaj do ulubionych

Ordynatorzy przeciwni aresztowaniu lekarzy

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.04.07, 00:27
Demoralizacja środowiska lekarskiego postępuje. Rada Ordynatorów Szpitala
Praskiego broni ludzi ze swego środowiska wbrew oczywistym faktom. Zwolnienia
lekarskie, zaświadczenia o pobycie w szpitalu, historie choroby podpisane
przez lekarzy in blanco to dla szanownej Rady nie są dowody przestępstwa. To
jest przerażające.
Obserwuj wątek
    • Gość: Dzidek Re: Ordynatorzy przeciwni aresztowaniu lekarzy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.04.07, 18:48
      A skąd wiesz, czy te papiery nie były ukradzione?
      • Gość: Peppers Oczywista IP: *.aster.pl 14.04.07, 20:10
        pepikomentuje.blox.pl/html
        Oczywista. Najlatwiej znlezc kozla ofiarnego i go bic. Nie mowie, ze Ci
        lerkarze byli niewinni. Zwyczajnie tego nie wiem. I poki tego nie wiem pozwalam
        sobie domniemywac ze sa niewinni. Bo wlasnie takie w Polsce mamy prawo. Zasade
        domniemanej niewinnosc. Smutne, ze w ostatnich czasach tak wiele osob o tym
        zapomina i linczuje ludzi zanim ustali sie jakiekolwiek scisle fakty.
        Oczywiscie byc moze Ci lekarze sa winni. Ale o tym niech zdecyduje sad. Do tego
        zas czasu powinno sie dac tym dwom lekrzom spokoj.
        Pewnie ze na lekarza mozna zwalic wszytsko. Mozna mu placic glodowe pensje.
        Tylko ciekawe kto bedzie leczyl Polakow za kilka lat. Lekarze bywaja naiwni,
        czasem sie poswiecaja ale nie sa glupi. Im Panstwo (i pojedynczy obywatele)
        bedzie bardziej oczerniac i ponizac lekarzy tym szybciej wiekszosc z nich
        wyjedzie za granice. Tam maja pieniadze i szacunek. A co dziwniejsze
        (przynajmiej dla niektorych) za granica naprawde szanuej sie lekarzy z Polski
        jako doskonalych fachowcow i dobrych ludzi. Jak lekarze wyjade kto bedzie
        leczyl Polakow? Jeszcze przez jakis czas bedzie mozna obrazac lekarzy,
        oczerniac ich. Jednak powoli zacznie tych lekarzy brakowac. Obecni wyjada,
        przyszli zmienia zyciowe decyzje i studia. I co wtedy? Do kogo bedziemy sie
        zglaszac z goraczka i pretensjami? Chyba sami do siebie, ze nie potrafilismy
        docenic tego co mamy. Lekarze ze wschodu nie przyjada do nas. To jest mit.
        Jesli ktos ze wschodu opusic swoj rodzimy kraj to skieruje sie do Niemiec lub
        na Wyspy Brytyjskie. W koncu jestesmy w UE, granice otwartymi sa.

pepikomentuje.blox.pl/html
        • Gość: chacik Bez "fachowców" da się żyć IP: *.acn.waw.pl 14.04.07, 20:56
          Damy sobie radę bez naszych "fachowców". Niech spadają na zachód, tylko najpierw
          niech nie zapomną oddać kasy za studia. A my sobie weźmiemy porządnych lekarzy
          ze wschodu.
          Sam byłem świadkiem fałszowania dokumentacji medycznej. Najlepsze jest to, że
          sprawa jest praktycznie nie do udowodnienia, lekarze zgodnie twierdzą, że
          zdarzenie nie miało miejsca.
          Nawet jeśli założymy, że dokumenty zostały skradzione, to mnie zastanawia, który
          lekarz wypełnia sobie "na zapas" historię chorób, recepty itp.?
          Lekarz, jest wg mnie osobą, która powinna być nieskazitelna pod względem
          etycznym. Takich zawodów jest wiele (policjanci, strażacy, sędziowie,
          prokuratorzy, itp) a ich przedstawiciele za przestępstwa powinni być karani
          znacznie surowiej niż zwykli obywatele.
          • Gość: mika Re: Bez "fachowców" da się żyć IP: *.chello.pl 26.04.07, 14:59
            W takim razie jak bedziesz chcial wyjechac tez oddaje pieniadze za swoje
            ksztalcenie w tym pieknym kraju.
            Wyjedzaja przedstawiciele kazdego zawodu.Ktorzy z nich oddaja pieniadze za
            nauke?
            Nie wiem jak mozna wypisywac takie glu[poty.Poczytaj konstytucje zanim cos
            napiszesz.
            A jak bez fachowcow mozesz zyc to gratuluje.
            Ciekawe czy bys byl taki madry jakbys akurat potrzebowal pomocy...
            A na lekarzy ze wschodu nie masz co liczyc...Ci ktorzy przyjechali pozbierali
            manatki i wrocili do siebie albo pojechali na zachod-za taki wynagrodzenie jak
            u nas musieli sie tu utrzymac i odlozyc cos dla rodziny a to sie okazalo
            niemozliwe...
            Ale dratuluje dobrego samopoczucia i zycze zdrowia,przyda sie skoro nie
            potzrbujesz fachowcow...
        • Gość: kama Popieram IP: *.chello.pl 26.04.07, 15:09
          Podpisuje sie pod tymi slowami!

lekarz stażysta
    • Gość: grze jeżeli złamali prawo, niech bronią się w sądzie IP: *.stat.gov.pl 16.04.07, 09:40
      a może wykonywali czyjeś polecenie
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka