fk_k 15.05.07, 10:36 kupujemy wlasnie mieszkanie na Środkowej, niestety nie w starym budownictwie, tylko w nowym budynku. chcialam sie przywitac, mam nadzieje, ze bedzie sie nam na Pradze dobrze mieszkac ;). pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
miszka44 Re: witam :) 15.05.07, 12:01 Witamy w klubie :-) Pzdr M44 Warszawa subiektywnie Stowarzyszenie NOWA PRAGA Odpowiedz Link Zgłoś
johny079 Re: witam :) 22.05.07, 14:21 hey, hey :) witamy w naszej społeczności :) pozdrawiam ciepło Johny Odpowiedz Link Zgłoś
momisz Re: witam :) 22.05.07, 14:27 na pewno mi sie b. dobrze mieszka i niebo lepiej niż na kabatach;-) jestem zachwycona bliskością- do wszystkiego Odpowiedz Link Zgłoś
igua Re: witam :) 22.05.07, 15:45 fk_k napisała: > kupujemy wlasnie mieszkanie na Środkowej, niestety nie w starym budownictwie, > tylko w nowym budynku. na nowej pradze to czasem i lepiej w nowym budownictwie. o stare wladze bardzo dbaja - dbaja, zeby sie bezpowrotnie rozsypalo > chcialam sie przywitac, mam nadzieje, ze bedzie sie nam na Pradze dobrze > mieszkac ;). > tez mam taka nadzieje :D mieszkam przecznice dalej i tez uwielbiam wspomniana bliskosc do wszystkiego - ostatnio zaliczylam spacer na do saskiego, a pozniej na marszalkowska na kebab (spacer wyglodzil) Odpowiedz Link Zgłoś
fk_k :) 22.05.07, 21:03 teraz mieszkamy na Powislu, powiem szczerze, ze bedzie mi brakowalo tej okolicy. no niestety to wynajmowane mieszkanie i trzeba w koncu cos swojego miec. narazie jestesmy na etapie projektowania mebli do mieszkania. pewnie wprowadzimy sie kolo lipca. zastanawiam sie jak daleko jest do Parku ze Środkowej? Bede tam pewnie wedrowac z wozkiem ;) na spacery. e. Odpowiedz Link Zgłoś
igua Re: :) 22.05.07, 21:43 ale wozek z zawartoscia juz jest czy w drodze? z doswiadczenia codziennosci powiem - do parku praskiego jest naprawde jakies 3-5 minut. do zoo - 7 do 10 min. (jak masz plany na spacery, to od razu kupuj karte roczna do zoo :D ) park praski jest super - stary, wiec drzewa sa konkretne. i nie tylko glediczjan trojcieniowa :D latem mozna tam liczyc na mily cien, w innych porach roku na rudzielce, rozbestwione nieco dokarmianiem, ale urocze; rozne ptaki... a na powisle czy starowke naprawde nie jest stad tak daleko :) Odpowiedz Link Zgłoś
fk_k Re: :) 23.05.07, 10:31 zawartosc juz jest. no to fajnie, ze tak blisko jest. chociaz teraz tak goraco, ze nawet z domu ie wychodzimy tylko przy wentylatorze siedzimy z malym. e. Odpowiedz Link Zgłoś
igua Re: :) 23.05.07, 11:17 a mi wlasnie dziec marudzi w domu, bo gorne jedynki ida, wiec zaraz go wsadze w wozek i wywioze do parku lub zoo, bo w parku jest naprawde blogi cien. ale ja mam w domu okna tylko w suficie, wiec niezle mi grzeje :D a klimy przy dziecku nie wlacze :( Odpowiedz Link Zgłoś
fk_k Re: :) 23.05.07, 13:18 czyli posiadasz dziecia odrobine starszego od mojego - tak dedukuje. my wyjdziemy dopiero popoludniu. my bez wenty;latora bysmy zeszli, kot ciagle w wannie wisi. no a to dopiero poczatek lata ;). e. Odpowiedz Link Zgłoś
igua Re: :) 23.05.07, 16:37 moj dziec ma 9,5 miesiaca jak juz na stale zawitasz na srodkowej i bedziesz miec potrzebe wyjscia czasem z dzieckiem, ale i pobycia z kims jeszcze, to dawaj znac - na poczatku na forum :D wlasnie wrocilismy z dluuuugiego spaceru: park, urzad, przychodnia, wileniak, okoliczne lumpeksy - juz tak tylko na zapelanianie czasu, ale jak na zlosc cos sie trafilo :) apteka i w koncu mieszkanko. tylko, ze w moim mieszkanku chyba gorecej niz na zewnatrz :( Odpowiedz Link Zgłoś
fk_k Re: :) 23.05.07, 22:42 dzieki za propozycje, przyda mi sie kontakt jakis z drugim czlowiekiem i do tego kobieta, bo ja teraz mam meski dom - moj maz, Tymek (synek) i Tito, kot. Sily sa niewyrownane. a moj tym ma 4 miesiace, ja jestem na poczatku drogi, ktora ty juz przetarlas :). pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś