Dodaj do ulubionych

ABSOLWENCI I UCZNIOWIE WŁADYSŁAWA IV !!!

IP: *.crowley.pl 08.08.03, 22:27
Jestem uczniem gimnazjum przy liceum im. Władysława IV na Jagiellońskiej. Drodzy absolwenci, czy też obecni uczniowie szkoły, może wiecie coś więcej o budynku szkolnym, o nauczycielach - jakieś tajemne przejścia :) czy coś takiego (czytałem np. wypowiedź jednej absolwentki, która pisała, że za pracownią chemiczną jest jakieś przejście do budynku sąsiadującego ze szkołą od strony Jagiellońskiej...). Chciałbym po prostu wiedzieć coś więcej o swojej szkole, chciałbym dowiedzieć się o niej czegoś ciekawego...A wiecie może co jest na strychu, bo jakoś nie miałem okazji tam wejść nigdy (Prof. Sowiński kiedyś obiecał, że nam pokaże, ale nic z tego nie wyszło)? A może wie ktoś, skąd wziąć plany budynku (może jest na nich coś ciekawego?)? Pozdrawiam!
Obserwuj wątek
    • Gość: vlad Re: ABSOLWENCI I UCZNIOWIE WŁADYSŁAWA IV !!! IP: *.chello.pl 09.08.03, 15:00
      Gość portalu: qwerty napisał(a):

> Jestem uczniem gimnazjum przy liceum im. Władysława IV na Jagiellońskiej.
      Drodz
      > y absolwenci, czy też obecni uczniowie szkoły, może wiecie coś więcej o
      budynku
      > szkolnym, o nauczycielach - jakieś tajemne przejścia :) czy coś takiego
      (czyta
      > łem np. wypowiedź jednej absolwentki, która pisała, że za pracownią chemiczną
      j
      > est jakieś przejście do budynku sąsiadującego ze szkołą od strony
      Jagiellońskie
      > j...). Chciałbym po prostu wiedzieć coś więcej o swojej szkole, chciałbym
      dowie
      > dzieć się o niej czegoś ciekawego...A wiecie może co jest na strychu, bo
      jakoś
      > nie miałem okazji tam wejść nigdy (Prof. Sowiński kiedyś obiecał, że nam
      pokaże
      > , ale nic z tego nie wyszło)? A może wie ktoś, skąd wziąć plany budynku (może
      j
      > est na nich coś ciekawego?)? Pozdrawiam!
      Na strychu nie ma nic ciekawego, ale i tak jest fajnie, bo jest tam dużo
      przestrzeni. No i sama atmosfera odkrywania "tajemnicy strychu" też jest ok.
      Pozdr.
      • Gość: tesa Re: ABSOLWENCI I UCZNIOWIE WŁADYSŁAWA IV !!! IP: *.mofnet.gov.pl 11.08.03, 15:37
        Dla mnie atrakcją strychu był zegar :-)
        Co prawda wtedy nie działał, ale jakoś fajnie było znaleźć się zaraz pod nim!

• Gość: Cleo Re: ABSOLWENCI I UCZNIOWIE WŁADYSŁAWA IV !!! IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 18.08.03, 11:08
      Witam! Jestem tegoroczną absolwentką Władysława IV, więc jeśli masz jakieś
      pytania chętnie odpowiem. Jeśli chodzi o sam budynek to z pewnością ciekawa
      jest sieć podziemi, do których (przy odrobinie szczęścia) można zejść (skręcasz
      w lewo po zejściu ze schodów prowadzących do siłowni). Ale taka eskapada wymaga
      pewnej odwagi, gdyż jeżeli zostaniesz przyłapany...;-)
      • Gość: wh Re: ABSOLWENCI I UCZNIOWIE WŁADYSŁAWA IV !!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.08.03, 11:20
        W tym miejscu, o którym piszesz, kiedyś była stołówka czy bufet. Niestety
        została zamknięty, gdy byłem w drugiej klasie (rok 1992, jesli się nie mylę), a
        podobno z powodu, że było to miejsce dystrybucji prochów. Jeśli to prawda, to
        może młodemu człowiekowi udałoby się tam odnaleźć ślady tej niegodziwej
        działalności i skarb w postaci zagubionego towaru :)
        Pozdrawiam
        uczeń VIII LO kl. d (biol-chem) 1991-1995
        • Gość: Cleo Re: ABSOLWENCI I UCZNIOWIE WŁADYSŁAWA IV !!! IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 19.08.03, 09:17
          Ciekawe, kiedy ja przyszłam do szkoły pojawiały się głosy, że w podziemiach
          zorganizowana zostanie stołówka, a teraz się dowiaduję, że byłaby
          to "reaktywacja" takowej;-) To już wiem dlaczego, kiedy moje koleżanki zostały
          przyłapane na zwiedzaniu podziemi (po prostu chciały zobaczyć co się tam
          znajduje) jakaś pani stwierdziła, że "na pewno robią tam palarnię opium" :)))
    • kuleczka Re: ABSOLWENCI I UCZNIOWIE WŁADYSŁAWA IV !!! 19.08.03, 13:18
      Na strychu była kiedyś wystawa malarstwa, ale wtedy zegar nie działał. W
      podziemiach za moich czasów oprócz zajęć wuefu odbywały się lekcje techniki -
      nauka o kserografie:)))) generalnie tam są magazyny. Przechodząc przez gabinet
      Pani Dyrektor można dostać się na klatkęschodową - znaczy się same schody. Na
      nich magazynowane są prace maturalne, egzaminacyjne, choinka i inne duperele.
      Dawno temu szkoła i bydynek stojący za nią na ul. Jagiellońskiej stanowiły
      całośc i jeszcze do niedawna istaniało przejście za aulą, koło pracowni
      chemicznej Pani Kutermankiewiczlub przez pracownię polonistyczną obok (sala
      wideowo-kinowa).

mat-fiz 1992-1996
    • Gość: pp Re: ABSOLWENCI I UCZNIOWIE WŁADYSŁAWA IV !!! IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 28.08.03, 23:03
      oczywiście, że w podziemiach była stołówka, chyba ze dwie sale do techniki,
      jakieś pomieszczenia z tokarkami itp (coś tam toczyliśmy czy skrawaliśmy, nie
      pamietam)
      urocze były szatnie, ale chyba takie sa do dziś
      PS to dyr Sowiński jeszcze uczy ?????????/
      • Gość: Cleo Re: ABSOLWENCI I UCZNIOWIE WŁADYSŁAWA IV !!! IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 28.08.03, 23:16
        Gość portalu: pp napisał(a):

> PS to dyr Sowiński jeszcze uczy ?????????/

Jeszcze uczy- biologii, z tym, że nie jest już dyrektorem.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka