bu4 14.09.03, 10:04 Czy ktoś pamięta Liceum Ogólnokszałcące Otwocka 3. A może ktoś zna jakiegoś absolwenta tego liceum? Dzisiaj szkola ta mieści się (czy jeszcze?) przy ul. Objazdowej. Chciałbym bardzo nawiązać kontakt. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
vars2 Re: liceum Otwocka 3 22.09.03, 14:10 Czy chodzi Ci o Liceum Nr 31 im. Bolesława Chrobrego. Ja jestem jego absolwentem, ale zdałem mature dosyc dawno w 1966 roku. pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
znakowa Re: liceum Otwocka 3 06.10.03, 17:36 ja kończyłam Chrobrego, służę informacjami :) Odpowiedz Link Zgłoś
bu4 Re: liceum Otwocka 3 06.10.03, 22:10 No cóż, ja chodziłem do t e j (?!) szkoły, kiedy nosiła jeszcze zgrzebną nazwę: Szkoła Ogólnokształcąca Stopnia Podstawowego i Licealnego Otwoca 3. Maturę uzyskałem w roku 1953. Ciekawi mnie, kiedy wydzielono z tej jedenastolatki liceum, i kiedy uzyskalo ono imię Boleslawa Chrobrego. Sądząc z informacji warsa2 działo się to przed rokiem 66. Ja właściwie straciłem kontakt z moją szkołą w latach 56, 57. Wyprowadziłem się wtedy ze Szmulek i zamieszkałem najpierw na Ochocie, a pózniej na Bielanach i rzadko spotykałem się z niektorymi tylko kolegami. Przyznaję, że często odczuwałe zazdrość wobec absolwentów szkół 'z tradycją", takich chocby jak "Wladka" - Władysława IV, Reja, Rejtana, Górskiego... Stare pryki nie siedzą przy komputerach i nie włóczą się po forach, ale może do młodszych dotarły jakieś przekazy z przeszłości. Na to liczę. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
vars2 Re: liceum Otwocka 3 07.10.03, 09:54 Ja ukonczylem szkole podstawowa nr 192 im A. Asnykaw roku 1962 i w tym samym roku zaczalem nauke w LO nr 31 im. B. Chrobrego.Jak pamietam, chodzac do do 192 LO nr 31 bylo zawsze stopnia podstawowego i liceaalnego. Natomiast imie otrzymalo chyba w 1963 roku. Pozdrawiam. JN Odpowiedz Link Zgłoś
jokka78 Re: liceum Otwocka 3 29.06.14, 23:10 Witaj! I ja też chodziłem do tej szkoły i maturą zrobiłem w tym samym roku co Ty. Mam dziś 78 lat i jakoś jeszcze się trzymam. Na imię mi Kazik. Tak bym chciał, żebyś się odezwał!!! Kazik Kasprzak Odpowiedz Link Zgłoś
sjs2011 Re: liceum Otwocka 3 03.07.14, 11:13 Tu jest o szkole 126 na Otwockiej szmulki.siudalski.pl/ Spotykaliśmy sie cztery razy - dołączyły do nas młodsze klasy Z Gawdzikiem mam na bieżąco kontakt Odpowiedz Link Zgłoś