Dodaj do ulubionych

Wybory Samorzadowe do rady dzielnicy

01.11.10, 15:20
Drodzy Forumowicze,

21 listopada 2010 roku wybierzecie swoich przedstawicieli do Rady Dzielnicy. To Wasze głosy będą stanowić o przyszłości i rozwoju Ursusa. Ponieważ los Naszej Dzielnicy nie jest mi obojętny, postanowiłem kandydować w wyborach samorządowych, aby wspierać samorząd lokalny w podejmowaniu decyzji ważnych dla nas wszystkich.

Nazywam się Robert Faliszewski. Mam 34 lata. Mieszkam na osiedlu Skorosze razem z żoną Malwiną i dwiema uroczymi córkami: jedenastomiesięczną Lilianą oraz trzyletnią Mają. Z wykształcenia jestem pedagogiem społecznym. Interesuję się historią, polityką i sprawami społecznymi. Kandyduję do Rady Dzielnicy, gdzie przede wszystkim chciałbym skupić się na kwestiach związanych z pomocą społeczną, edukacją oraz współpracą samorządu z sektorem pozarządowym. Już teraz jako społeczny Rzecznik Praw Dziecka oraz prezes Towarzystwa Przyjaciół Dzieci Oddział w Ursusie najlepiej jak mogę pomagam dzieciom z Naszej Dzielnicy oraz ich rodzinom. Równocześnie jako zastępca przewodniczącego Dzielnicowej Komisji do spraw Dialogu Społecznego wspieram działalność organizacji pozarządowych działających w Naszej Dzielnicy.

Szanowni Wyborcy Obojga Płci ! Jako Wasz przedstawiciel w Radzie Dzielnicy przede wszystkim będę troszczył się o dobro najmłodszych oraz młodzieży z Ursusa.
Zamierzam walczyć między innymi o:
• budowę nowego przedszkola oraz szkoły i parku na Skoroszach,
• powstanie hotspotów, między innymi w parkach Achera i Czechowickim oraz na terenie zieleńca przy ul. Dzieci Warszawy,
• przeniesienie bazy MPO z ulicy Sosnkowskiego poza teren naszej dzielnicy.

Bardzo liczę na Państwa głosy, za które z góry serdecznie dziękuję.

Robert Faliszewski
Ps.
Zapraszam na swoją stronę internetową, gdzie będziecie Państwo mieli możliwość dokładniejszego zapoznania się z moją osobą oraz z moim programem wyborczym: www.robertfaliszewski.pl
Obserwuj wątek
    • Gość: z ursusa Re: Wybory Samorzadowe do rady dzielnicy IP: 178.73.49.* 01.11.10, 17:10
      Cieszę się, że przynajmniej jedna z kandydujących osób, pokusiła się o przedstawienie swojej kandydatury na forum.

Cieszę się, że zamierzam Pan walczyć o park na Skoroszach, ale pytam czy ma Pan jakiś pomysł na usprawnienie komunikacji Ursus - Centrum -> korki są coraz większe, a KM/SKM wcale częściej nie jeździ.

Tak czy owak, sądzę, że przyda się trochę 'odmłodzić' radę naszej dzielnicy.
      • Gość: a Re: Wybory Samorzadowe do rady dzielnicy IP: 178.73.49.* 01.11.10, 17:18
        Zastanawiam się czy przedłużenie ulicy Skoroszewskiej do ulicy Stare Dęby to dobry pomysł - cicha jeszcze kilka lat temu uliczka może zamienić się kolejną Ryżową.
    • Gość: Anna_Wołyniak Re: Wybory Samorzadowe do rady dzielnicy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.11.10, 22:33

Szanowni Państwo,
      Nazywam się Anna Maria Wołyniak, od czternastu lat mieszkam z rodziną w Ursusie. Jestem psychologiem i pedagogiem specjalnym, pracuję z dziećmi rodzinami. Sama będąc mamą wiem jak wiele troski i zaangażowania wymaga wychowanie dzieci. Wiem także na jak wiele trudności napotykają Rodzice dzieci mieszkający w Ursusie. Zawsze chciałam mieć wpływ na to, co się dzieje wokół mnie. Nie mogę być obojętna, gdy widzę, że coś wokół mnie dzieje się nie tak, jak powinno. Dlatego zdecydowałam się kandydować do Rady Dzielnicy – założyłam Komitet Wyborczy Wyborców „Mamy - Ursus”, który zrzesza aktywne mamy, domagające się poprawy jakości życia rodzin mieszkających w naszej dzielnicy.
      Moja najmłodsza córeczka Zosia urodziła się rok temu. Jest, podobnie jak dwoje starszych dzieci, mieszkanką Ursusa. Niestety – starsze dzieci nie chodziły do publicznego przedszkola w naszej dzielnicy – nigdy nie udało się nam znaleźć na liście przyjętych. Także teraz, nie chodzą do publicznych szkół w Ursusie - ze względu na zmianowość, liczbę dzieci w szkołach oraz niski poziom kształcenia zdecydowaliśmy się posłać je do szkoły na Bemowie. Już za dwa lata moja najmłodsza córka rozpocznie edukację w przedszkolu. Chciałabym, by Zosia mogła właśnie tu, w naszej dzielnicy pójść do dobrego, publicznego przedszkola, by później chodziła na jedną zmianę do publicznej, przyjaznej dziecku szkoły.
      Priorytetem dla mnie jest edukacja. Inwestycja w edukację i rozwój dzieci jest dla mnie inwestycją w ich przyszłość, ale także w moją przyszłość i przyszłość całej Polski.
      Jako troskliwa, kochająca matka pragnę zmienić edukacyjną rzeczywistość Ursusa. Jestem zdeterminowana - będę o to wszystko walczyła dla moich dzieci – Marysi, Jasia i Zosi oraz dla ich rówieśników – dzieci sąsiada i Twoich, bo to oni są przyszłością Naszego Ursusa.
      Więcej o moim programie możesz przeczytać na stronie www.annawolyniak.pl
      Zacznę zmiany w naszym otoczeniu dla siebie i dla Ciebie, dla Twojej Rodziny!
      • konoly Re: Wybory Samorzadowe do rady dzielnicy 03.11.10, 12:13
        No tak ale bardzo duża ilośc problemów do rozwiązania jedna zalezy od centrali. Wiem od znajomej że dojazd do ursusa pociągiem to teraz tragedia. A jednak to najszybsza droga była. Ja nawet nie myślę o tym żeby teraz do niej jechać pociągiem a autobusem to tez trochę zajmuje. Myślę że tutaj prezydent miasta powinien coś pomyśleć jakoś rozwiązac te komunikacyjną tragedię. Ale najpierw przydałby się ktoś kto ma na to pomysł.
    • Gość: obser Re: Wybory Samorzadowe do rady dzielnicy IP: 178.73.49.* 03.11.10, 22:02
      Kto pomysł?

Kto skrzyknie ludzi, by lobbować do centrali?

Kandydaci na radnych wystąp:-)
      • marcinos4 Re: Wybory Samorzadowe do rady dzielnicy 10.11.10, 18:27
        Zgadzam się ze stwierdzeniem o tym że w sumie duża władza jednak leży w rękach osób które rządzą miastem. Tutaj po przeaanalizowaniu programów ja się skłaniam ku PSL. Ich kandydatka na prezydenta Warszawy pani Danuta Bodzek naprawdę ciekawe rozwiązania proponuje. Na uwagę zasługuje pomysł rozwiązania sprawy transportu miejskiego w Warszawie. To byłaby istna rewolucja ale jakie udogodnienie.
        • Gość: s Re: Wybory Samorzadowe do rady dzielnicy IP: 178.73.49.* 10.11.10, 23:35
          Skoro do radnych prawie nic nie zależy to może nie ma sensu płacić im pensji?
          • adep1 Re: Wybory Samorzadowe do rady dzielnicy 25.11.10, 14:03
            Nie płaci im się "pensji", bo to nie etat. ;-)

Ale warto im płacić - jednak nie ograniczać się do tego!!! Trzeba się INTERESOWAĆ co robią w trakcie kadencji i potem głosować NA LUDZI A NIE NA PARTIE POLITYCZNE!!!

Co do cholery ma partia polityczna do tego, czy w Starych Włochach da się dojechać do własnego domu w porze powrotów z miasta, czy się nie da??
            Partie są od "wielkiej" polityki, a nie od dziur w drodze i podobnych lokalnych problemów!

Ale nasza Włochowianka p.Kasia Munio poległa, nie dostała się nawet do Rady Miasta!

Bo "społeczeństwo" głosuje na tych, których widać w telewizji oraz na "znane nazwiska" - tym sposobem do Rady weszła Pani Anna Nehrebecka, którą jako aktorkę bardzo lubiłam, ale co ona ma wspólnego z typowymi miejskimi problemami??

A Pani Kasia była jedną z najpracowitszych radnych minionej właśnie kadencji, i co jej to dało???!!! G.....!!!!!

Bo wyborcy nie odróżniają samorządu od parlamentu!!

Mam dosyć całej tej cholernej "medialnej" demokracji!! Jak kogoś nie widać w telewizji, to nie istnieje!!!
            • Gość: gość Re: Wybory Samorzadowe do rady dzielnicy IP: 178.73.49.* 25.11.10, 14:30
              Obawiam się, że niektórzy jednak traktują bycie radnym jako branie pensji - tak się zasiedzieli:-)

Żyjemy w społeczeństwie medialnym i tego nie zmienisz. Szkoda, że wielu kandydatów nie przykłada wystarczająco dużej wagi do promocji w sieci - ilu kandydatów z Ochoty, Włoch, Ursusa wypełniło ankiety na Mam Prawo Wiedzieć samorzad2010.mamprawowiedziec.pl/wyszukiwarka-kandydatow/ ?

A ja mam prawo wiedzieć na kogo głosuje:-)

Teraz zaś czekam, że ktoś z wybranych napisze kilka słów na forum, co zamierza jako szczęściarz/szczęściara zrobić.

W grudniu są publikowane nowe rozkłady SKM/KM czy ktoś z radnym lobbował już za tym, by było więcej pociągów na trasie Ursus- Centrum?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka