Dodaj do ulubionych

Szczury nas zjedzą czyli rewolucja śmieciowa

08.09.14, 08:48
sam widuję szczury wałęsające się wieczorami Grójecką .Oznacza to wzrost tej mało sympatycznej populacji czemu sprzyjają niewątpiwie przepełnione kontenery ze
śmieciami To istne szczurze fast -fudy. Dlatego kontenery pełne śmieci muszą być regularnie opróżniane. Paradoksalnie ostatnia rewolucja śmieciowa jaką zafundowały nam
nasze sympatyczne władze sprzyja bardzie szczurom niż nam. Dlatego zgłaszajcie tutaj adresy posesji gdzie śmieci zalegają . Niech presja opinii publicznej sprawi , że aparat
biurokratyczno -urzędniczy zostanie zmuszony do pracy . w końcu wybory "za pasem"
Obserwuj wątek
    • michalinka7 Re: Szczury nas zjedzą czyli rewolucja śmieciow 08.09.14, 15:20
      a co tutaj tak naprawdę ma aparat biurokratyczno urzędniczy? Był przetarg, wygrała dana firma i ona organizuje zbiórkę śmieci, musimy zwrócić się z apelem do Pani Prezydent Warszawy o zwiększenie częstotliwości odbioru śmieci z danego rejonu, ponieważ to się będzie wiązało z większymi kosztami, ciekawe tylko czy te koszta i tak w końcu końców nie spadną na nas
      • martadunin Re: Szczury nas zjedzą czyli rewolucja śmieciow 08.09.14, 18:07
        Zgodzę się, że problem ze śmieciami jest spory. :( A winnych - brak. Pani Gronkiewicz-Waltz twierdzi, że są firmy, które się tą sprawą zajmują, a firma rozkłada ręce, że z umowy z niej zawartej się wywiązują.
    • Gość: Zażenowany Re: Szczury nas zjedzą czyli rewolucja śmieciow IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 09.09.14, 03:07
      Nie bardzo rozumiem w kogo pan sie bawić. W powstańca? Wypisujcie numery, adresy, aparat władzy. Z wlamaniami nie wyszło to próbujecie ze śmieciami? Wszystko jest kwestią tego jak się dba. Proszę nie wypisywać bzdur pt. "Szczury chodzą , widziałem " pewnie zaraz napiszecie że ludzie boją sie iść spać bo szczur im wyskoczy na łóżko. Litości naprawdę...
      • pawelec47 zażenowany tobą... 09.09.14, 09:07
        a kto to wszystko wymyślił? kto wyprodukował ustawę z której wdrożeniem drugi rok są aż
        takie kłopoty ? Urzędnicy sprowadzili ten dopust Boży ze śmieciami.
        A wpisywanie tutaj adresów posesji gdzie śmieci zalegają proponuję tutaj bo miejska
        infolinia 19115 jest stale zajęta , podobnie infolinia "Czysta Warszawa " prowadzona przez
        specjalnie utworzone Biuro Gospodarki Odpadami Komunalnymi.
        No ale są ludzie ,ktorzy wprost ubóstwiają hordy szczurów ,widocznie do nich należysz.
        • Gość: wikimiki Re: zażenowany tobą... IP: *.lublin.mm.pl 11.09.14, 23:47
          Wydaje mi się, że za obecny stan rzeczy najbardziej odpowiedzialna jest firma, która została wynajęta do tego, aby o porządek dbać. Jednak również my sami jako mieszkańcy powinniśmy troszczyć się o to, jak wygląda nasze otoczenie, a nie rzucać śmieci gdzieś w okolicy śmietnika, "bo ktoś jest od tego, aby posprzątać".
          • Gość: karina Re: zażenowany tobą... IP: *.lublin.mm.pl 11.09.14, 23:51
            Jednak przecież jest ktoś, kto tę firmę wynajmuje i powinien nadzorować jej pracę.
            • pawelec47 oczywiście ,oczywiście , że... 12.09.14, 17:27
              wiele zależy od firmy wywożącej śmieci ,chociażby czy pozostawi po sobie porządek w śmietniku . Jednak jeszcze więcej zależy od nas samych ,czy będziemy segregować śmieci skoro się do tego zobowiązaliśmy / i płacimy mniej /.Ale najwięcej zależy niestety od urzędników , którzy utworzyli takie , a nie inne ramy prawne , a także kontrolują koszty wywozu śmieci - właśnie przez ograniczenie częstotliwości ich wywozu.
              Nie wiem tylko ,czy ci urzędnicy licząc koszty wywozu śmieci wzięli pod uwagę koszty związane z nieuchronnym wzrostem populacji szczurów.Nie ma wątpliwości ,że natura tak
              właśnie zareaguje na obfitość pokarmu z nieopróżnianych regularnie pojemników ze śmieciami.A szczury jak wiemy od Camusa , to mogą nawet dżumę przenosić./na koniec jeszcze postraszyłem... /.
              • martadunin Re: oczywiście ,oczywiście , że... 12.09.14, 21:26
                Czasami mam wrażanie, że te wszystkie śmieci trzeba by było pod drzwiami pani prezydent położyć, żeby faktycznie zainteresowała się tym śmierdzącym problemem. Jest on naprawdę dokuczliwy. Ze względów zarówno estetycznych, zapachowych, ale też - co najważniejsze - higienicznych, zdrowotnych. Mieszkamy w stolicy kraju, żyjemy w XXI wieku, a toniemy w śmieciach i omijamy szczury. Wstyd! :(
                • Gość: kasina Re: oczywiście ,oczywiście , że... IP: *.lublin.mm.pl 17.09.14, 00:05
                  Rewolucja śmieciowa jest czystym przykładem, że szanowna Pani Prezydent Warszawy, mieszkańcy i firma zaopatrująca są silnymi działaczami PETA i ich działania mają hasło przewodnicze: WŁOCHY DLA ZWIERZĄT. A do tego porównania niedaleko ludziom, którzy tak bardzo skupieni na własnym jestestwie zapominają o byciu współodpowiedzialnym za środowisko w którym żyjemy wspólnie, nie ogradzając się murami. Nie rób drugiemu co Tobie niemiłe, to i Ciebie przykrość nie spotka. Firma przewozowa wykazuje tutaj pełen nieprofesjonalizm, a władze Warszawy uświadamiają jedynie, że oprócz ich własnego fotela, w Polsce nie obraca się zupełnie nic.
                  • martadunin Re: oczywiście ,oczywiście , że... 17.09.14, 20:16
                    Akurat problem śmieci dotyczy każdego z nas, bo każdy produkuje śmieci. Zatem opieszałość władz w tym zakresie jest również problemem każdego z nas. Ma ktoś jakieś propozycje na realne rozwiązanie problemu?
                    • pawelec47 nie będę orginalny... 21.09.14, 07:03
                      proponując by aktualne władze Warszawy za pomocą kartki wyborczej wyrzucić do śmieci.
                      Najbliższa okazja już w listopadzie.
                      • michalinka7 Re: nie będę orginalny... 21.09.14, 17:03
                        a mi się wydaje, ze tutaj nie ma sensu sprowadzać wszystkiego do polityki, tylko interweniować u odpowienidch organów i po sprawie
                        • san.glo Re: nie będę orginalny... 21.09.14, 19:47
                          Witam, przyłączę się do dyskusji, bo wydaje mi się że problem można rozwiązać zupełnie inaczej, prościej, niż od razu "wymieniać władzę". Moim zdaniem wystarczy głośno zakomunikować władzom, że jest problem ze śmieciami i żeby firma się tym zajęła.
                      • Gość: Yeti Re: nie będę orginalny... IP: 194.242.62.* 23.09.14, 11:42
                        i od śmieci do wyborów..... Biedne te szczury,, któe po zmianach w odbiorze śmieci zmuszane są do jedzenia plastiku, papieru i szkła.....
                        • Gość: joka Re: nie będę orginalny... IP: *.lublin.mm.pl 23.09.14, 18:24
                          kurcze, faktycznie szczurów wszędzie tyle, że dzisiaj przejść nie mogłam. istna plaga. :/ a na poważnie - piszcie do prezydenta miasta, a nie na forum, jeżeli chcecie realnie rozwiązać problem
                          • pawelec47 Re: nie będę orginalny... 24.09.14, 08:18
                            myślę ,że te szczury buszuja już w twojej głowie , z wiadomym skutkiem .Świadczy o tym
                            twoja naiwna propozycja pisania do Pani Prezydent .Naprawdę sądzisz że coś to da?
                            Ja uważam ,że tylko odpowiednio silna presja społeczna warszawiaków na władze miasta
                            może przynieść poprawę sytuacji / częstotliwości opróżniania pojemników ze śmieciami /.
                            Tak więc ,jeżeli pisać to gdzie się da !.
                            • Gość: zirytowany Re: nie będę orginalny... IP: *.lublin.mm.pl 26.09.14, 22:00
                              Myślę, że najlepiej załatwiać to od górnie. Od razu do Pani Prezydent, żeby zainteresowała się tym śmierdzącym problemem.
                              • Gość: wikimiki Re: nie będę orginalny... IP: *.lublin.mm.pl 10.10.14, 19:30
                                Cóż, dobra rada jest taka, że zbliża się zima, szczurów jakby mnie, smród się nie roznosi... :/
                                • pawelec47 Re: nie będę orginalny... 10.10.14, 20:27
                                  właśnie przed zbliżającą się zimą szczury przeniosą się do piwnic naszych domów ,ale
                                  to przecież takie sympatyczne i inteligentne stworzenia .Znacznie gorzej byłoby gdyby groziła nam inwazja krokodyli. Z takim to nawet nie pogadasz.
                                  • Gość: wikimiki Re: nie będę orginalny... IP: *.lublin.mm.pl 18.10.14, 00:55
                                    hahahahahah ale mnie rozbawiłeś!! właśnie sobie wyobraziłam krokodyla z twarzą radnej Piecuch - z taką też nie pogadasz :p
                                    • michalinka7 Re: nie będę orginalny... 18.10.14, 18:21
                                      radna Piecuch na tym forum przybierała wiele form, ale jeszcze z twarzą krokodyla jej nie widziałam :(
                                      • martadunin Re: nie będę orginalny... 20.10.14, 18:14
                                        Ja ją z twarzą leniwca najczęściej widzę. (Chociaż o zobaczenie jej w ogóle ciężko. Choć niby na tym samym terenie mieszkamy.) :(
                                        • san.glo Re: nie będę orginalny... 21.10.14, 17:07
                                          Ja słyszałam, że nawet jak pani Piecuch robi spotkanie, to to jest szczyt bezproduktywności. Jej odpowiedzi są wymijające, totalne ogólnikowe. A jeśli ktoś chce ją merytorycznie przycisnąć, aby dowiedzieć się czegoś konkretnego, zostaje "uprzejmie wyproszony" przez jej ludzi.
                                          • pawelec47 ta dyskusja wyaznie zboczyła na manowce 22.10.14, 21:58
                                            osobiście wolę dyskutować o szczurach, niż o polityce więc może czas zakończyć tę wymianę
                                            poglądów zanim zamieni się w zwyczajny magiel .
                                            • martadunin Re: ta dyskusja wyaznie zboczyła na manowce 25.10.14, 15:05
                                              Śmieci, p. Piechuch - oba tematy dotyczą tak samo śmierdzących spraw. ;)
    • Gość: fila Re: Szczury nas zjedzą czyli rewolucja śmieciow IP: *.lublin.mm.pl 27.10.14, 19:18
      hmm jakby ostatnio się polepszyło, czy to my mniej śmieci produkujemy czy o co chodzi, hę?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka