Dodaj do ulubionych

A może SP 61??

10.01.05, 10:43
Tak, jak wspominałam w innym wątku, szukam przyjaznej, kameralnej podstawówki
dla dziecka.
Słyszałam pozytywne opinie na temat SP 61 na ul. Białobrzeskiej.
Może ktoś z Was słyszał coś o tej szkole?
Bardzo mnie interesują wszystkie opinie.
Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • Gość: tom Re: A może SP 61?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.01.05, 22:22
      polecam!! sam ja skonczylem i jestem bardzo zadowolony choc bylo to jakis czas
      temu:). goraco polecam
    • Gość: Janna Re: Tylko nie 61!!! IP: 193.0.122.* 19.02.05, 10:18
      Ta szkoła jest miejscem, które niszczy dzieci choć trochę odbijające na plus od
      tępeo tłustego średniaka! Nauczyciele po odejściu p. Klejc do gimnazjum nie
      mają nic do zaoferowania - to zbieranina gorzej niz przecietnych niedouczonych
      i odbijajacych swoje kompleksy na uczniach paniuś o osobowości pomywaczki w
      barze mlecznym na prowincji! Natomiast szkoła ma wielkie ambicje - jeżeli masz
      nieciekawe i spokojne dziecko oraz dużo kasy, to istotnie można tę szkołe
      polecić.
    • Gość: Kamil Re: A może SP 61?? IP: *.publicis.pl / 157.25.204.* 21.02.05, 12:04
      Niestety jest problem z szkolami podstawowymi w tym regionie.
      Dziecko wypisalem z tej szkoly i ogolnie nie polecam. Godziny sa chore...szkola
      przeladowana.
      Pozdrawiam
      • katkasia1 Re: do Kamila 22.02.05, 13:02
        Jeśli można zapytać, gdzie przeniosłeś dziecko? I czy jesteście zadowoleni?
    • Gość: Bartek SP 61 (mieszane uczcucia) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.03.05, 19:18
      Szkołe Podstawowa nr 61 im. Juliana Przybosia ukonczylem kilka lat temu.
      Uwazam, ze szkola sama w sobie nie jest najgorsza - jest tam troche ciekawych
      nauczycieli, lecz jest tez troche zgorzknialych, bez potrzebnej w tym zawodzie
      pasji belfrow czekajacych na emeryture. Mysle, ze jednak glownym problemem tej
      szkoly - jak zreszta u innych szkol panstwowych - jest dobor dzieci. Nie ma
      zadnej selekcji (jaka zreszta selekcja moze sie odbywac na tym poziomie) co
      sprawia ze towarzystwo moze byc nieciekawe. To zalezy do jakiej klasy sie
      trafi, ja np. klase mialem bezndziejna, i zapewne glownie stad pochodzi
      negatywne nastawienie do SP 61. Jednakowoz, nie chce Cie zniechecac.. Ale moze
      warto poszukac innej szkoly? Np. do jakiejkolwiek szkoły społecznej?
    • Gość: Krzysiek Re: A może SP 61?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.03.05, 14:06
      Co prawda podstawówkę skończyłem dawno temu, ale jej nie polecam. Sam z niej
      zostałem przeniesiony. Polecam natomiast S.P. 97 przy spiskiej. Mam z tamtąd
      miłe wspomnienia. Przed feriami byłem tam zobaczyć się z dawną wychowawczynią i
      widzę, że nawet teraz wydaję się zadbana. Poza tym jest (w każdym razie za
      moich czasów - ok 10 lat temu) była klasa sportowa (judo). Zobacz ją, według
      mnie jest o niebo leppsza od 61.
      • katkasia1 Re: A może SP 61?? 07.03.05, 13:06
        Dzięki wielkie. Nie zapiszę dziecka do 61. Po Waszych opiniach na pewno nie!!
        Dziwi mnie tylko jedna rzecz, że szkoła jest bardzo polecana przez panie w
        Wydzale Oświaty !!!????
        • Gość: Janna Re: Bo w Wydziale Oświaty też prym wiodą ciotki IP: 193.0.122.* 08.03.05, 09:43
          w moherowych berecikach. A ich rozwój umysłowy i uczuciowy jest w końcu znany.
          Wiele z dzieciaków gnębionych przez nauczycieli (np. publiczne wyrzucenie
          klasówki ucznia do kosza ze słowami "jedynka, nie oddałaś mi pracy". Kasa
          zamarła, a nauczycielka( biologii) - no chyba nie będziecie bronić takiej co na
          religię nie chodzi? Nie bronili, ale po cichu kilkoro z nich opowiedziało mi tę
          historię. Wychowawczyni, do której poszłam na skargę twardo
          odrzekła,"niemożliwe, to doświadczony i świetny pedagog. I to jest tylko jedna
          historia z wielu, które prawie wykończyły moje dziecko, tak, że musiałam ją
          przenieść do innej szkoły.
          • katkasia1 Re: Bo w Wydziale Oświaty też prym wiodą ciotki 08.03.05, 09:58
            tak Janno, coś jest w tych berecikach ;-)
            Powiedz proszę, gdzie przeniosłaś dziecko? Czy jest lepiej?
            • Gość: Janno Re: Bo w Wydziale Oświaty też prym wiodą ciotki IP: 193.0.122.* 09.03.05, 08:34
              Do szkoły podstawowej przy Staszicu. (teraz to chyba gimnazjum) Poszła potem do
              tego liceum (wspaniała szkoła, tylko ta matma i fizyka...No ale genialna p.
              Macias - polonistka) Dwa lata temu dziecko zdało maturę, może mało świetnie,
              ale skutecznie i dostało sie na wszystkie trzy kierunki, na które zdawało.
              Prawie 60% jej dawnej klasy z 61 poszło do Dembowskiego i Kołłątaja, ale na
              studia większość z nich nie dostała sie nigdzie - pracuja w Carrfourze (chyba
              tak się to paskudztwo pisze!)na bazarze, jedna z koleżanek ma zakład
              fryzjerski, a wiekszość chłopców wystaje po okolicznych klatkach lub rozrabia
              na "Baśniówce". Pozdrawiamy Janna i Joasia
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka