Dodaj do ulubionych

jak dojechać na lotnisko ????

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.06.06, 18:27
Witam!
Mam gorąco prośbę - muszę w niedzielę rano dostać się na lotnisko. Nie jestem
z Warszawy, przyjadę własnym samochodem od strony Gdańska. Z góry dziękuję.
Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • maff1 Re: jak dojechać na lotnisko ???? 08.06.06, 19:14
      Gdy miniesz łomianki i wjedziesz do warszawy na rozwidleniu jedziesz w prawo na
      ul. Marymoncką. (w lewo pojechałbys na wisłostradę - wzdłuż Wisły) Marymoncką
      jedziesz aż do rozwidlenia przy Hali Marymonckiej (uwaga: zwężenie jezdni i
      plac budowy z powodu drążenia metra)i znowu wybierasz prawą stronę - ul.
      Popiełuszki, jada tez nią tramwaje. ( w lewo pojechałbys ul. Słowackiego)
      Popiełuszki jedziesz wiaduktem nad torami i dojezdżasz do Ronda Babka (obecna
      nazwa Zgrupowania Radosława) i na rondzie skrecasz w pierwsza ulicę po prawej
      stronie. Jesteś juz na ul. Okopowej, jedziesz nią prosto, wjezdzasz w ul.
      Towarową, przejeżdzasz na wprost rondo Daszyńskiego i Rondo Zawiszy i jesteś
      juz na ulicy prowadzacej na wprost do lotniska. Wjeżdzasz w Al. Zwirki i Wigury
      (wysadzana lipami posrodku) i jedziesz cały czas prosto az do lotniska. Na
      lotnisku możesz zostawić samochód ale jest to raczej kosztowne. Może zadzwoń na
      lotnisko i sie wypytaj.
      pzdr
      • Gość: gosc Re: jak dojechać na lotnisko ???? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.06.06, 19:45
        Bardzo dziękuję :)))
        Pozdrawiam
    • Gość: maff1 Re: jak dojechać na lotnisko ???? IP: *.chello.pl 08.06.06, 23:37
      moge podac ci przyblizone odległości:
      1. granica warszawy (tablica) - rozwidlenie Marymoncka/Pułkowa - ok. 2,4km.
      2. w/w rozwidlenie - Popiełuszki/słowackiego - 4,4km
      3. w/w rozwidlenie - Rondo babka - 1,9km
      4. rondo Babka - Rondo Daszyńskiego 2.8km - Rondo Zawiszy 3,6km -
      Al.Zwirki i Wigury 4,6km.
      al.Zwirki i Wigury zaczyna sie od ronda z pomnikiem lotnika pośrodku (trudno
      nie zauwazyc)... i dalej juz prooooosto!
    • joolanta Re: jak dojechać na lotnisko ???? 09.06.06, 09:58
      jeszcze prościej i szybciej: gdy dojedziesz do Warszawy jedź Wybrzezem
      Gdanskim, az do trasy Łazienkowskiej(5 most), tam wjedziesz na góre w kierunku
      Centrum i cały czas prosto az do pomnika Lotnika, pożniej w lewo w ul. Zwirki i
      Wigóry do samego lotniska.
      • maff1 Re: jak dojechać na lotnisko ???? 09.06.06, 10:34
        zły pomysł. Przejazd przez maisto jest szybszy - pomimo wiekszej ilości
        swiateł. Ale w weekend jedzie sie szybko i sprawnie.
        Natomiast na Trasie Łazienkowskiej nawet w sobote jest korek od
        Al.Niepodległoosci do pomnika lotnika.
        • Gość: gosc Re: jak dojechać na lotnisko ???? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.06.06, 18:43
          Jeszcze raz wielkie dzięki. Na pewno skorzystam z tej właśnie drogi.
          Jeszcze raz wielkie dzięki.
          Pozdrawiam
        • Gość: gosc Re: jak dojechać na lotnisko ???? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.06.06, 09:15
          jeszcze raz wielkie dzięki. Już wróciłam z Warszawy, faktycznie przejechałam
          szybko i sprawnie w jedną i drugą stronę - nawet szybciej niż przypuszczałam.
          Pozdrawiam
          • maria333 Re: jak dojechać na lotnisko ???? 30.06.06, 14:25
            Moim zdaniem najlepiej trasą Toruńską, od Wisłostrady do Banacha, tam w Żwirki
            i Wigury - następnym razem polecam, wszystki inne proponowane tu trasy są 'na
            okrętkę" !!!
            • Gość: maff1 Re: jak dojechać na lotnisko ???? IP: *.chello.pl 01.07.06, 01:30
              czyli wg ciebie jazda na wprost marymoncką w SOBOTĘ (!) jest na okretkę?
              A skręt w z Pułkowej na wisłostradę i wjazd na Armii Krajowej nie jest?
              Pomusł pozornie dobry - ale w sobote to jest własnie jazda na "okretkę".
              Ponadto podany przeze mnie przejazd - jest najłatwiejszy dla kogoś kto nie zna
              warszawy.
              Pamietaj że wszystkie skrety w lewo/prawo, wjazdy na wiadukty itp. tworza u
              takiej osoby chaos i niepewnośc - czy aby napewno dobrze jedzie.

Zresztą gość napisała ze swietnie sobie oporadziła. Obecna dyskusja to troche
              juz "musztarda" po obiedzie.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka