Dodaj do ulubionych

Szkoły podstawowe na Ochocie

IP: 193.0.236.* 06.11.06, 12:52
Próbuję się rozeznać w szkołach podstawowych na Ochocie. Możecie jakieś
polecić lub może odradzić?
Szczególnie chodzi o klasy 1-3.

Pozdrawiam!
Obserwuj wątek
    • gabriela.gab Re: Szkoły podstawowe na Ochocie 06.11.06, 14:38
      Też się nad tym zastanawiam, bo przede mną decyzja o zapisaniu synka do I
      klasy. Byłam ostatnio w szkole na Jasielskiej i muszę przyznać, że zrobiła na
      mnie bardzo pozytywne wrażenie. Miła, kolorowa, dużo zdjęć z wycieczek i
      imprez. Przytulna świetlica i zadowolone dzieci. Słyszałam, że ma bardzo dobrą
      opinię jeśli chodzi o poziom nauczania. Wydaje mi się, że w początkowych latach
      miła wychowawczyni i przyjazna atmosfera jest ważniesza niż poziom. Chętnie się
      dowiem o innych szkołach w okolicy.
      • szyszeczka126 Re: Szkoły podstawowe na Ochocie 06.11.06, 15:04
        uczęszczałam sama do szkoły na Jasielskiej i moge naprawde powiedziec ze jest
        to bardzo fajna i przyjazna szkoła;
        • Gość: Robert Re: Szkoły podstawowe na Ochocie IP: *.aster.pl 06.11.06, 22:22
        • Gość: Robert Re: Szkoły podstawowe na Ochocie IP: *.aster.pl 06.11.06, 22:23
          A jeśli można spytać o to :-), jak dawno temu opuściłaś mury tej szkoły?
          • Gość: klio Re: Szkoły podstawowe na Ochocie IP: *.chello.pl 07.11.06, 17:54
            jestem absolwentem tej skoly i przynaje ze jest to baaaardzo porzadna
            szkola....nauczyciele porzadni, mozna sie tez pouczyc gdyż są do tego
            opdowiednie warunki....mam 14 lat wiec niedawno ukonczylem ta szkole i naprwde
            jesli na ochocie to tylko 10:)
            • Gość: lili Re: Szkoły podstawowe na Ochocie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.11.06, 15:48
              ja polecam szkole na ul majewskiego znam osobiscie dyrektora i wice dyrektorke
              super ludzie kadra nauczycieli tez sama tam chodzilam i mam zamiar za rok
              puscic tam moja corke rewelacja mile grono bardzo interesuja sie dziecmi
              naprawde warto
              • Gość: bohdan Re: Szkoły podstawowe na Ochocie IP: *.chello.pl 10.11.06, 10:51
                fajna byla 9 na bialobrzeskiej
                niestety radni pis po i lpr ja zamkneli:(
                • Gość: sandra Re: Szkoły podstawowe na Ochocie IP: *.aster.pl 11.11.06, 17:47
                  zawsze było wiadomo że na ochocie najlepsza jest 175[wysoki poziom nauczania itp]
                  moja córka ukończyła w czerwcu szkołę''9''i nie zaliczała się do uczniów
                  tych''lepszy''miała problemy z nauką
                  teraz uczęszcza do pierwszej klasy gimnazjum gdzie 90%uczniów jest właśnie ze
                  ''175'' i co się okazuje?:JEST LEPIEJ PRZYGOTOWANA POSIADA WIęKSZą WIEDZę itd
                  niż dzieci z tej ''dobrej''szkoły
                  gorąco pozdrawiam
                  p.Katarzynę Glinkę
                  • Gość: sandra Re: Szkoły podstawowe na Ochocie IP: *.aster.pl 11.11.06, 19:01
                    z całym szacunkiem pozdrawiamj również:
                    p.Kosowską
    • Gość: atoja Re: Szkoły podstawowe na Ochocie IP: 213.25.9.* 08.11.06, 15:59
      Majewskiego to zawsze była tragiczna szkoła trzyma się tam nauczycieli(ki)
      którzy zdecydowanie minęli się z powołaniem, takie "towarzystwo wzajemnej
      adoracji" z dyrektorem, moja córka tam chodziła, obecnie jest licealistką,
      nigdy nie przestanę żałować że zafundowałam jej tak fatalny początek szkolnej
      edukacji. Nie było ani dobrych nauczycieli ani serca do dzieci i chyba niewiele
      mogło się zmienić przez kilka lat.
    • Gość: s Re: Szkoły podstawowe na Ochocie IP: *.crowley.pl 13.11.06, 11:32
      Zacznijmy od zasady generalnej - nie ma dobrych i złych szkół, są tylko dobre
      lub złe zestawy nauczycieli, na jakie można tam natrafić. Jeżeli chodzi o klasy
      1-3, mogę polecić Jasielską. Potem już jest bardzo różnie - moje doświadczenia
      pokazały, że klasy 1-3 oraz 4-6 to dwie różne bajki.
      • Gość: atoja Re: Szkoły podstawowe na Ochocie IP: 213.25.9.* 15.11.06, 16:49
        Co do nauczycieli masz rację, ale to nie wszystko. W przypadku maluchow I - III
        liczy się też bezpieczenstwo czyli jak szkoła dba o najmłodszych. Niektore
        szkoły mają wyrażnie oddzieloną część dla maluchow (np korytarz na parterze tzn
        tylko najmłodsze klasy mają tam lekcje i bawią się na przerwach). We
        wspomnianej szkole na Majewskiego kilka lat temu już I-szoklasisci musieli
        chodzic po piętrach bo mieli lekcje w różnych salach. Na korytarzu na parterze
        gdzie teoretycznie były najmłodsze klasy kłębił się zawsze tłum bo był tam
        sklepik do którego zbiegali się wszyscy. Zeby było śmieszniej to w szkole miało
        siedzibę prywatne LO, a młodzież z tego liceum pętała się po całej szkole i
        niekoniecznie świeciła dobrym przykładem. Często słyszałam o tym że wyganiali
        młodsze dzieci z łazienki bo chcieli zajarać albo nie wiem co jeszcze...I to
        wszystko po wyeksmitowaniu klas VI-VIII do gimnazjów żeby niby było
        bezpieczniej! Zastrzegam, że opisuje fakty sprzed 6ciu lat, byc moze zmieniło
        sie cos w tej szkole i moje zarzuty są nieaktualne. Ale dla Roberta mam
        następującą radę:zanim wybierzesz obejrzyj szkołę pod kątem tego na ile jest
        przyjazna i bezpieczna, jak wygląda świetlica, szatnia itp
        • Gość: jam Re: Szkoły podstawowe na Ochocie IP: *.chello.pl 15.01.07, 22:45
          Zdecydowanie odradzam Gorlicką. Poziom wysoki dla dzieci o mocnych nerwach, z
          ciągłymi testami, bez mozliwości poprawy więcej na 5.
          Szkoła ma uczyć, ale nie do testów, tylko do zycia. Polecam tylko pana od
          Historii.

jam
          • Gość: Szkoła na Gorlicki Re: Szkoły podstawowe na Ochocie IP: *.acn.waw.pl 22.01.07, 14:38
          • Gość: Mama z Gorlickiej Re: Szkoły podstawowe na Ochocie IP: *.acn.waw.pl 22.01.07, 14:41
            Zgadzam się że 280 to szkoła dla automatów. Od czasu zmiany na stanowisku wice
            trudno tam wytrzymac. Jest wysoki poziom nauczania, ale mimo oddziałów
            integracyjnych- niski poziom pedagogiczny zwłaszcza w pionie dyrekcji i klas 4-
            6.
            Niestety, gdy dyrekcji zależy tylko na wysokim poziomie, reszta cierpi, bo po
            co jej tacy z problemami.
        • Gość: smutasek Re: Szkoły podstawowe na Ochocie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.01.07, 22:37
          Na Majewskiego chodzą obydwie moje córki- starsza do 3, młodsza do zerówki. Nie
          narzekam. Nawet moja zerówkowiczka swietnie sobie radzi.
          Dyrektor- fajny człowiek, swego czasu wysłałam starszą (wówczas tuz po zerówce)
          na kolonie oraganizowane własnie przez szkołę- wróciła uszczęsliwiona.
          Jako dla pracującego rodzica bardzo istotna jest dla mnie swietlica-
          sympatyczne panie, ciekawe zajęcia pozaszkolne.
    • Gość: mamarazydwa Re: Szkoły podstawowe na Ochocie IP: *.aster.pl 15.01.07, 23:06
      Również odradzam SP 280 na Gorlickiej......
    • Gość: Dotka A szkoła przy ul. Trzech Budrysów ? IP: 217.153.26.* 16.01.07, 14:18
      Polecacie ją? Mieszkam niedaleko i nie wiem, czy warto do niej zapisać dziecko
    • de_ogon Re: Szkoły podstawowe na Ochocie 18.01.07, 10:22
      Mogę służyć opinią o SP nr 23 na WAwelskiej/Reja. Mój syn jest w III klasie.
      Kinga
      • Gość: grzanka Re: Szkoły podstawowe na Ochocie IP: *.aster.pl 18.01.07, 20:57
        Jeśli chodzi o szkołę 175, to polecam. Szczególnie klasy I-III.
        Nie mam jeszcze doswiadczenia, jesli chodzi o naukę w klasach IV-VI.
        • Gość: aa Re: Szkoły podstawowe na Ochocie IP: *.spray.net.pl 18.01.07, 21:30
          W klasach starszych sytuacja się ponoć zmienia. Wiem od znajomych, że poziom
          nauczania jest bardzo niski.
          • Gość: grzanka Re: SP 175 - kalsy IV-VI IP: *.aster.pl 19.01.07, 22:47
            hmmm poziom bardzo niski? To niedobrze :(
            Może są tu rodzice dzieci ze szkoły 175 z klas IV-VI lub starsze i mogą
            wypowiedziec się na temat poziomu nauczania?

Ja tylko slyszałam, ze j. polski z pania dyrektor podobno na wysokim poziomie i
            a do matematyki jakaś "hetera" co to nie uczy dobrze a wymaga. Nie wiem jednak
            ile w tym prawdy?
      • marzenapw Re: Szkoły podstawowe na Ochocie 04.06.18, 19:49
        Witam, jak jest Pani opinia o SP nr 23
      • marzenapw Re: Szkoły podstawowe na Ochocie 04.06.18, 19:50
        Pani Kingo, jaka ma Pani opinie o tej szkole??
    • arios_the_mak Re: Szkoły podstawowe na Ochocie 19.01.07, 09:52
      Osobiście nie proponowałbym także szkoły nr 61 na białobrzeskiej. Choć chodzi
      tam moja siostrzenica (obecnie 3 klasa) i na nauczycieli nie narzeka, po
      "skasowaniu" dziewiątki zrobił się tam straszny tłok. Zajęcia oprócz budynku
      szkoły są także prowadzone w okolicznych placówkach OKO, a więc dzieci muszą
      wychodzić w trakcie zajęć. Były też plany wprowadzenia zajęć dwuzmianowo,
      niestety nie orientuje się jak to się w końcu skończyło.
      Pozdrawiam
    • Gość: kasia Re: Szkoły podstawowe na Ochocie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.01.07, 18:10
      Prosze o opinie na temat SP nr.227 przy ul.Astronautow.
      Wiem tylko tyle ze szkola jest mala jesli chodzi o liczbe dzieci.Moj syn
      pojdzie we wrzesniu do I klasy.Nie wiem nic na temat tej szkoly a niedlugo
      trzeba bedzie podjac decyzje.Bede wdzieczna za kazda wypowiedz.Pozdrawiam
      • Gość: kasia Re: Szkoły podstawowe na Ochocie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.01.07, 23:34
        Czy naprawde nic nie wiadomo na temat szkoly 227 przy Astronautow?Bardzo prosze
        o opinie.Chodzi mi o szkole publiczna.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka