lambarene 22.04.08, 06:29 Mieszkam na Filtrowej 68.Moje okna wychodzą na podwórko-studnie.A sąsiad z Filtrowej 70 ozdobil mi widok z okna na swój balkon umieszczając na nim opakowane w plastk rowery i różne inne przydatne rzeczy Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
cpt.xyzzy Re: Widok z okna 22.04.08, 10:23 ale jaki jest cel postu ? zamierzasz coś z tym zrobić ? jakaś pikieta, itp ? prosisz o poradę, czy tylko chcesz się z nami podzielić swoim bólem ?! ;) Odpowiedz Link Zgłoś
lambarene Re: Widok z okna 22.04.08, 17:14 Dobrze to ująłeś-chcę się podzielić swoim bólem.A może ten kolarz zobaczy swój sprzęt i polubi go -w domu lub piwnicy!A balkon ozdobi kwieciem! Odpowiedz Link Zgłoś
chinique Trudno to ścignąć ... 22.04.08, 14:43 ... dawniej, gdyby graty na balkonie były po zewnętrznej stronie budynku, a nie po stronie podwórza, to można by było skonsultować się z SKZ, jako, że obydwie kolonie są w rejestrze zabytków. Ale to było dawniej, za poprzedniego SKZ. Teraz, SKZ jest do niczego, raczej nie zareaguje. Inna ścieżka, to przez spółdzielnię, ale to już zależy od spółdzielni. Odpowiedz Link Zgłoś
a.delon Re: Widok z okna 23.04.08, 18:27 Jestem na świeżo po kilku odcinkach alternatywy 4. Proponuję sporządzić donos, podpisany, oraz kilka anonimów - coś o pijaństwie, rozróbach i postawie aspołecznej. Powinno wystarczyć. Odpowiedz Link Zgłoś
lambarene Re: Widok z okna 25.04.08, 06:59 A może jest więcej takich cierpiących,spogladających ze swojego okna na "wloski pejzarz"Może kilka zdjęć ktoś dołączy.Takie "donosy"na poczucie ladu i porządku. Odpowiedz Link Zgłoś
cpt.xyzzy Re: Widok z okna 25.04.08, 13:12 In Space, no one can hear you scream... Odpowiedz Link Zgłoś
chinique Trochę jednak jak widać słyszymy ... 25.04.08, 23:14 ... ale na pewno przekonanie sąsiadów do niezanieczyszczania otoczenia, bajzlem na balkonie, hałasem disco i smrodem smażonego kotleta nie jest proste :). Odpowiedz Link Zgłoś
lambarene Re: Trochę jednak jak widać słyszymy ... 04.05.08, 11:44 Słyszymy i widzimy.Niewiem,jak sie to stalo,ale rowery zniknęły.Pewnie wiosna,zostaly wziete do wycieczek.Kwiecie jeszcze nie ma ,ale ,moze sie pojawi.Dziekuje,lubię ludzi Odpowiedz Link Zgłoś