Dodaj do ulubionych

Modernizacja Chrobrego - sen wariata?

IP: *.aster.pl 02.05.08, 21:36
Jak w tytule - widzieliście to? Wysepki co 40 metrów. Przecież to
będzie kompletnie nieprzejezdne.Brwo dla dzielnicy.
Obserwuj wątek
    • Gość: Baaasia Re: Modernizacja Chrobrego - sen wariata? IP: *.bayer.de 05.05.08, 10:40
      dokladnie tak, sen chorego drogowca, raz ze nieprzejezdne, dwa
      niebezpieczne :(
      • Gość: pete2 Re: Modernizacja Chrobrego - sen wariata? IP: 213.199.253.* 05.05.08, 11:21
        przed skrzyżowaniem z Solipską ma być przystanek? Jeszcze jeden czy zamiast?
        • Gość: mcryf Re: Modernizacja Chrobrego - sen wariata? IP: *.arcus.com.pl 09.05.08, 11:48
          Teraz korki bedę się zaczynć od Połczyńskiej a ruch przeniesie się
          na okoliczne lokalne uliczki osiedlowe. Genialne wprost rozwiązanie.
          Serdeczne gratulacje dla projektantów i wszystkich którzy w tej
          kwestii podejmowali decyzje.
          • Gość: Basiaaa Re: Modernizacja Chrobrego - sen wariata? IP: *.bayer.de 09.05.08, 15:34
            policzylam te nieszczęsne wysepki, na dlugości bodaj 300 metrów
            postawili 6 (slownie sześć) wysepek, gdzie tylko dwie są z
            przeznaczeniem na przejście dla pieszych, reszta jest biabli wiedza
            po co. NIedawno nie moglam wyprzedzic tam nawet rowerzysty (o
            ściażkach rowerowych we Wlochach nikt nie myśli)bo bylo za wąsko, a
            za mną auta sznurem ...:(
    • Gość: popo Re: Modernizacja Chrobrego - sen wariata? IP: *.aster.pl 09.05.08, 22:06
      I właśnie dlatego proponuję zacząć dzwonić do ZDM - bo jak się dowiedziałem
      projekt ich, a wykonanie dzielnicy. Aha, pomysł miał służyć "uspokojeniu ruchu'.
      Szlag mnie trafi jak nic.
    • Gość: GGG Re: Modernizacja Chrobrego - sen wariata? IP: *.spray.net.pl 10.05.08, 16:00
      Jestem ciekaw co Wam się nie podoba w tych wysepkach? Czy to, że przy 100km/h będziecie mieli problem trafić pomiędzy wysepkę a krawężnik, czy to, że nie będziecie mogli wyprzedzać na przejściach dla pieszych? Aaaa... problem z wyprzedzeniem rowerzysty? No tak między wysepkami się nie da... :(
      P.S. Żeby nie było... jeżdżę to drogą samochodem 2 razy dziennie...
      • pomysl.po.wypiciu Re: Modernizacja Chrobrego - sen wariata? 11.05.08, 20:22
        too ja juz widze jak karetce na sygnale uda sie zmiescic miedzy
        samochodami srodkiem. ale to nic, poczeka sobie w korku
        • Gość: ggg Re: Modernizacja Chrobrego - sen wariata? IP: *.era.pl 12.05.08, 10:35
          Jasne, Chrobrego jest zawsze zakorkowana w obu kierunkach, to i karetka nie może
          przejechać po drugiej stronie wysepki...
          Jak się chce widzieć problem to się zawsze jakiś znajdzie... taki to już nasz
          ten naród malkontentów... zawsze źle cokolwiek by się zrobiło.
        • Gość: Basiaaaa Re: Modernizacja Chrobrego - sen wariata? IP: *.bayer.de 12.05.08, 11:04
          pisać do ZDM, pisać i jeszcze raz pisać, ja nieraz zglaszam tam
          sugestie i moze ktos wierzyc lub nie, ale czsami brane sa pod uwage.
    • adep1 Re: Modernizacja Chrobrego - dzieło wariata!!! 12.05.08, 17:19
      Najgorsze jest to, że przed Solipską układają nowy chodnik, o wiele szerszy - z
      dwóch pasów zrobił się tym sposobem jeden!!

Jechałam w niedzielę - stałam do skrętu w Kleszczową "tylko" przez jedno
      światło; wyobrażam sobie, co tam się dzieje w dzień powszedni!

A mieszkańcy małych, cichych uliczek, równoległych do Chrobrego? Ci to teraz
      użyją, jak "pies w studni"!!
      Wszyscy będą omijać Chrobrego, którędy się da!
      • Gość: pete2 Re: Modernizacja Chrobrego - dzieło wariata!!! IP: 213.199.253.* 13.05.08, 12:30
        Mam nadzieję, że będą trzy pasy przed Kleszczową i Solipską. Teraz są dwa bo
        robią przystanek i jeden pas przy przystanku jest zajęty. Powinno być jak przed
        remontem: pas prosto i prawo i pas w lewo. Jeśli faktycznie zostawią dwa po
        jednym w jedną stronę to trzeba interweniować.
    • Gość: popo Re: Modernizacja Chrobrego - sen wariata? IP: *.aster.pl 12.05.08, 22:18
      No cóż o=- jak widać niektórym się podoba. Zamieszanie miało się skończyć w
      weekend, ale oczywiście się nie skończyło. A GGG proponuję przemyślenie swoich
      postów - Chrobrego nie była ani szybszą, ani bardziej niebezpieczną ulicą niż
      Popularna, której nie zasyfiono takimi przeszkadzajkami. Jeśli to ma być wyraz
      nowej tendencji, to proponuję podobnie zmodernizować np. Świętokrzyską. Głupi,
      szkodliwy pomysł bezkarnych i pozbawionych wyobraźni urzędasów. Jeśli nie będzie
      na to reakcji, to w swych oderwanych od życia zapędach zaczną posuwać się coraz
      dalej. I dlatego należy dzwonić i pisać do ZDM ile wlezie. Bo jak nam jeszcze
      tak ulepszą Kleszczową, to powodzenia. A mieszkającym pomiędzy Popularną a
      Kleszczową składam wyrazy współczucia - ja niestety będę koło Was jeździł.
      • kolotwor Re: Modernizacja Chrobrego - sen wariata? 13.05.08, 14:09
        Zobaczycie co sie bedzie tam dzialo jak si ewezma za budowe węzła
        Łopuszańska - Jerozolimskie (wylot Kleszczowej) To potrwa 2 lata.
        • Gość: pete2 Re: Modernizacja Chrobrego - sen wariata? IP: 213.199.253.* 14.05.08, 09:18
          Na szczęście są dwa pasy w stronę Solipskiej. Nie wiem tylko dlaczego koloru
          białego na przedostatniej warstwie asfaltu. Żółtej farbki zabrakło?
    • Gość: www remont na chrobrego IP: 78.133.200.* 30.05.08, 11:50
      www.wlochy.org.pl/Aktualnosci/infrastruktura_i_komunikacja/Bliski_koniec_prac_na_Chrobrego.html
      • Gość: Basiaaa Re: remont na chrobrego IP: *.bayer.de 30.05.08, 12:31
        ufffff, odetchnelam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka