Dodaj do ulubionych

Forum mobilne

11.06.13, 15:20
W najbliższych dniach Forum będzie miało wygodną wersję na telefony. Zmiany obejmą między innymi:
- większe, dostosowane do małych ekranów czcionki
- wygodniejsze pokazywanie ulubionych wątków i forów
- szybsze ładowanie się stron

Przykładowy wygląd forum:

https://blox.blox.pl/resource/forum_mobilne.jpg

Mamy nadzieję, że wersja mobilna się Wam spodoba :)
Jeżeli będziecie mieli uwagi albo znajdziecie błędy w działaniu wersji mobilnej, prosimy o dodawanie ich w tym wątku wraz z informacją z jakiego urządzenia korzystacie.
W dużej wersji Forum wizualne nic się nie zmieni.
Obserwuj wątek
    • mika_p Re: Forum mobilne 11.06.13, 16:09
      Szkoda, potrzebne mi było 4 dni temu ;))
    • iwles Re: Forum mobilne 11.06.13, 23:40

A jak jest z logowaniem sie?
      Bo do tej pory mozna było logować sie dopiero po wejściu do wątku. Czy to zostalo zmienione, żeby opcja logowania byla dotpępna od razu po wejściu na forum? na razie nie mam mozliwości sprawdzic.
      • motivo Re: Forum mobilne 12.06.13, 10:29
        Będzie można się zalogować z dowolnej strony. Tak samo z dowolnej strony będzie można wyświetlić listę ulubionych forów i wątków.

Wersja mobilna nie jest jeszcze wdrożona, damy znać jak wdrożymy (będzie to w najbliższych dniach) ;)
        • wadera3 Re: Forum mobilne 13.06.13, 11:04
          A moze laskawie dowiem sie gdzie w tej super innowacji podzialy sie ulubione fora?!
          • wadera3 Re: Forum mobilne 13.06.13, 11:13
            O prosze, zadzylam wyslac i sie znalazly:-)
            • motivo Re: Forum mobilne 13.06.13, 23:11
              :)
              Jeżeli miałabyś jakieś pytania proszę daj znać - postaram się odpowiedzieć
    • roseanne Re: Forum mobilne 13.06.13, 17:49
      na tablecie samsungowym sie niestety rozjezdza i nie wyglada zbyt przejrzyscie
      • wadera3 Re: Forum mobilne 13.06.13, 21:52
        Mnie się raz rozjeżdża a raz jest czytelnie - na zmianę.
        • motivo Re: Forum mobilne 13.06.13, 23:10
          Dzięki za informację
          A w jakiej sytuacji się rozjeżdża i na jakim tablecie?
          • wadera3 Re: Forum mobilne 14.06.13, 11:13
            Znowu balagan, loguje, wylogowuje - jak mu(systemowi) w laczach gra...
            Mam naz zbyciu dobrego informatyka, moze czas zatrudnic fachowca?
            • motivo Re: Forum mobilne 14.06.13, 12:11
              Dzięki za informację. Postaramy się naprawić, tylko musimy lepiej zrozumieć co u Ciebie nie działa.

Czy problemem jest to że forum samo Cię wylogowuje?
              Na jakim urządzeniu oglądasz forum (producent/model)?
              • wadera3 Re: Forum mobilne 14.06.13, 15:08
                Problemem jest to, ze :
                1.wylogowuje
                2.prawie kazde otwarcie strony forum otwiera inny wyglad okna, czyli, raz otwieraja mi sie "ostatnio przegladane watki", innym razem okno logowania ale bez okna "haslo", kolejny raz otwiera sie normalne okno z "login" i "haslo".
                3.jesli juz otworzy mi sie forum to czesto nie mam rozwinietych watkow(choc nieraz mam)
                i czesto nie mam w ogole okna odpowiedzi.
                4.sprzet to Samsung Galaxy costam...
                Jest jeszcze pare rzeczy, ktore przeszkadzaja i sa niestabilne, ale wymieniam najistotniejsze.
                Aha i nie ma okna "podglad" przed wyslaniem posta.
          • roseanne Re: Forum mobilne 14.06.13, 14:58
            galaxy

u ustawieniu pionowym ekranu jest ok

w poziomym byl nierownomierny szeroki pas ze skorczona lista ulubionych forow - pas na szerokosc ekranu, literki scisniete na maksa z lewej strony
            , na pol ekranu

nie wiem, czy cos bylo zmieniane w nocy, ale dzis juz wyglada jak wczesniej :-)
    • bbkk Re: Forum mobilne 14.06.13, 23:25
      Beznadzieja!
      Nie widać prawie drzewka, nie ma możliwości sortowania postów, przy pełnym widoku nie można odpowiadać na poszczególne posty.
      W dodatku nie ma możliwości posiadania widoku jak w wersji normalnej.
    • six_a Re: Forum mobilne 15.06.13, 01:17
      a dlaczego, jak sobie kliknę pełna wersja (na samym dole)
      i faktycznie przeniosę się do pełnej wersji forum, wejdę sobie w jakiś wątek i potem tam kliknę nazwę forum, to znowu wracam do wersji mobilnej?
      nie chcę korzystać z wersji mobilnej do diaska, bo jest mało czytelna.
      • wadera3 Re: Forum mobilne 15.06.13, 08:13
        O, no właśnie, mnie też to przeszkadza.
      • peploid Re: Forum mobilne 19.06.13, 17:41
        Cześć, dzięki za zgłoszenie. Poprawiliśmy tę opcję - teraz po wybraniu pełnej wersji można poruszać się po całym forum, bez przerzucania z powrotem do wersji mobilnej.
        • six_a Re: Forum mobilne 23.06.13, 12:14
          poruszać się można, ale zalogować się nie można, bo przenosi do strony głównej gazeta.pl
          (przeglądarka safari)
          • dagg Re: Forum mobilne 01.07.13, 13:32
            U mnie też BRAK możliwości zalogowania! Samsung galaxy
    • six_a Re: Forum mobilne 15.06.13, 18:09
      1. jeszcze jak się stoi w wątku to ta gwiazdka jest bezpośrednio pod strzałką cofającą do strony głównej forum, można by ją gdzieś dalej odsunąć, bo dodaje się wątki do ulubionych kompletnie niepotrzebnie.

2. dlaczego nie ma innych widoków niż "pokaż wszystkie", nie można kliknąć ani postu, żeby się konkretny wyświetlił, ani od najnowszych. przy krótkim wątku to nie problem, ale kilkadziesiąt wpisów rozwiniętych przewijać, to ja dziękuję.

3. struktura drzewka jest kompletnie niewidoczna.
    • bartoszcze jak wejść na fora lokalne? 17.06.13, 15:45
      Na mobilnym oczywiście.
      Bo jakoś na liście nie widziałem, w dziale Kraj też nie.
      Anyone?
      • bartoszcze pytanie nieaktualne n/t 18.06.13, 14:32

• peploid Re: jak wejść na fora lokalne? 19.06.13, 17:44
        cześć, przez jakiś czas na głównej stronie forum mobilnego nie było sekcji lokalnej - trwają prace nad geolokalizacją i musieliśmy coś przetestować. Teraz jest już ok.
    • kasica_k Re: Forum mobilne 22.06.13, 01:35
      Brakuje sortowania, zwłaszcza "od najnowszego", przeglądanie dłuższych wątków jest z tego powodu praktycznie niemożliwe. Że już nie wspomnę o drzewku.

Po zalogowaniu czasem wyrzuca mnie na główną stronę gazeta.pl, po czym, kiedy klikam w forum, znowu jestem niezalogowana.

Krótko mówiąc, nie widzę przewag nad wersją pełną :)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka