Dodaj do ulubionych

Powiadomienia

08.10.16, 12:48
Dodanie wpisu do wątku powoduje włączenie wysyłania powiadomień o nowych wpisach w danym wątku.

Czy tak jest tylko u mnie? Jakoś nie widzę, aby ktoś protestował. :) Ja ciągle muszę usuwać spam ze skrzynki i wyłączać wysyłanie powiadomień w wątkach. Jest to dość żmudna robota i skutecznie zniechęca do brania udziału w forumowych dyskusjach.

S.
Obserwuj wątek
    • mulka Re: Powiadomienia 08.10.16, 14:14
      snajper55 napisał:

> Dodanie wpisu do wątku powoduje włączenie wysyłania powiadomień o nowych wpisac
      > h w danym wątku.
      >
      > Czy tak jest tylko u mnie?

U mnie też, ale dopiero teraz zauważyłam, bo rzadko korzystam z tej skrzynki (może to jest jakiś sposób na niechciane powiadomienia? ;-))
      • snajper55 Re: Powiadomienia 08.10.16, 14:47
        mulka napisała:

> U mnie też, ale dopiero teraz zauważyłam, bo rzadko korzystam z tej skrzynki (m
        > oże to jest jakiś sposób na niechciane powiadomienia? ;-))

Ja niestety często korzystam z tej skrzynki. ;)

Usiłowałem w Ustawieniach zmienić adres, na który powiadomienia są wysyłane, ale jest to możliwość czysto teoretyczna.

S.
    • kasi.aa Re: Powiadomienia 09.10.16, 12:04
      Nic takiego u siebie nie zaobserwowałam. Dodatkowo przetestowałam i nie dostałam żadnego powiadomienia mailowego. Podaj proszę link do wątku, z którego dostajesz takie powiadomienia (nie posądzam Cię o to, że zapisałeś się na nie ręcznie:).

Checkbox 'powiadamiaj mailem o odpowiedziach', pod oknem odpowiedzi w wątku, jak rozumiem nadal niezaptaszony?
      • snajper55 Re: Powiadomienia 09.10.16, 14:25
        kasi.aa napisała:

> Nic takiego u siebie nie zaobserwowałam. Dodatkowo przetestowałam i nie dostała
        > m żadnego powiadomienia mailowego. Podaj proszę link do wątku, z którego dostaj
        > esz takie powiadomienia (nie posądzam Cię o to, że zapisałeś się na nie ręcznie
        > :).

Na przykład ten (wzięty z powiadomienia):
        forum.gazeta.pl/forum/w,28,162531036,162531036,Katoposlowie_maja_problemy_.html

> Checkbox 'powiadamiaj mailem o odpowiedziach', pod oknem odpowiedzi w wątku, ja
        > k rozumiem nadal niezaptaszony?

Hmm... Jaki checkbox?

Zaznaczony był checkbox "Poinformuj mnie e-mailem gdy ktoś doda nowy komentarz do moich zdjęć." w Ustawieniach w sekcji Fotoforum. Odznaczyłem go i... skończyły się powiadomienia o wpisach w wątkach. Zaznaczyłem i dalej powiadomień nie ma. Nic innego nie zmieniałem. Przyczyna czy przypadek?

S.
        • snajper55 Re: Powiadomienia 09.10.16, 14:47
          Był zaptaszony. :/

Czy to się powinno propagować na inne wątki i fora? Gdy go zaptaszę w jednym wątku, to od tego momentu jest on zaptaszony we wszystkich innych wątkach na wszystkich forach. No nie wiem...

Tak czy inaczej dzięki za zwrócenie na niego uwagi. :)

S.
          • kasi.aa Re: Powiadomienia 09.10.16, 15:54
            Tutaj akurat nic się nie zmieniło:) Raz zaptaszony boks, po wysłaniu wpisu, domyślnie zaznaczy resztę checkboxów w innych wątkach. To samo przy odznaczonym - raz wysłany wpis z odznaczonym boksem domyślnie odznaczy wszystkie inne. Jeśli chcesz się zapisać na powiadomienia mailowe tylko z konkretnego wątku, użyj belki "Powiadamiaj o nowych wpisach", pod wątkiem.
            • snajper55 Re: Powiadomienia 09.10.16, 16:09
              kasi.aa napisała:

> Tutaj akurat nic się nie zmieniło:) Raz zaptaszony boks, po wysłaniu wpisu, dom
              > yślnie zaznaczy resztę checkboxów w innych wątkach. To samo przy odznaczonym -
              > raz wysłany wpis z odznaczonym boksem domyślnie odznaczy wszystkie inne.

Nigdy tego nie używałem. Dla mnie ustawianie zmiennej globalnej w tak "lokalnym" miejscu jest zaskoczeniem. Ja bym taki chechbox dał w Ustawieniach. Tak jak to jest zrobione w przypadku Fotoforum.

> chcesz się zapisać na powiadomienia mailowe tylko z konkretnego wątku, użyj bel
              > ki "Powiadamiaj o nowych wpisach", pod wątkiem.

To wiem. Czasem się przydaje.

Wniosek - nie klikać myszą na ślepo po całym ekranie. :D Jeszcze raz dzięki za pomoc. A już informatyków obsobaczałem... :)

S.
            • sawantysta Dla poprawności jezykowej 09.10.16, 17:07
              kasi.aa napisała:

> ....Raz zaptaszony boks.....
              box (checkboks). Boks to taki sport :)

> ....resztę checkboxów w innych wątkach......
              checkboksów (tak jest poprawnie po polsku odmieniając słowo "box")

Sorry, że się wtrancam i nie w temacie :)
              • stefan4 Re: Dla poprawności jezykowej 09.10.16, 17:33
                sawantysta:
                > (tak jest poprawnie po polsku odmieniając słowo "box")

Poprawnie jest odmieniając?

Ale poza tym masz świętą rację.

- Stefan
              • bartoszcze Re: Dla poprawności jezykowej 11.10.16, 16:07
                sawantysta napisał:

> Boks to taki sport :)

Nie tylko :) Np.:
                sjp.pwn.pl/sjp/boks-II;2445560.html

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka