Dodaj do ulubionych

Leki Cenckiewicza

15.12.25, 22:34
Ematka czytała?

Pewna gazeta powiadomiła czytelników (przy pomocy pewnego informatora), jakie to leki przyjmował Sławomir Cenckiewicz.

Oczywiście nie podaje ich nazw, ach skądże znowu.

Opisuje je za to bardzo precyzyjnie, przypisując do konkretnej dziedziny medycznej, co jest jeszcze gorsze, bo czytelnicy mogą dowolnie spekulować na temat tych leków, a co za tym idzie - problemów zdrowotnych Cenckiewicza.

Co sądzi na ten temat ematka...? Automatycznie jest po stronie pewnej gazety czy jednak nie?
Obserwuj wątek
    • zanetka.x Re: Leki Cenckiewicza 15.12.25, 23:02
      Podobno apap to psychotrop smile
      • boggi_dan Re: Leki Cenckiewicza 16.12.25, 11:56
        Leki to nie narkotyki. Istotne jest z jakiego powodu się leczył, jakie było rozpoznanie i w jakich dawkach te leki brał. Zagrozenie dla życia z przedawkowania jest takze w wielu lekach bez recepty zatem co to za argument. Sąd który zakończy to postępowanie powola stosownych biegłych z uprawnieniami którzy problem ocenią. Wyrok myslę ze zapadnie w oparciu o rzetelny proces i będzie sprawiedliwy. Zaczekajmy. Natomiast dzisiaj GW zanotuje wzrost sprzedaży i chyba o to naprawdę chodzi. Czy GW poniesie jakieś przykre konsekwencje tego nie wiem, ale istotnego wzrostu nakładu raczej nie będzie.. Rzucili i się przykleiło. O to tylko chodzi.
      • mizantropka_20 Re: Leki Cenckiewicza 16.12.25, 12:09
        A ty na pewno jesteś psychiczny bocie
    • paszczakowna1 Re: Leki Cenckiewicza 15.12.25, 23:04
      Wojciech Czuchnowski:
      - Dla zainteresowanych prawdą w sprawie publikacji o Cenckiewiczu:
      1. To nie Gazeta Wyborcza wywołała publiczną dyskusję o leczeniu psychiatrycznym Sławomira Cenckiewicza i o tym, jakie brał leki. Zachęcał do tego sam Cenckiewicz. Zaczęło się 20 października od publikacji Rzeczpospolitej, która omówiła korzystny dla Cenckiewicza wyrok I instancji Wojewódzkiego Sądu Administracyjnego. Cenckiewicz publicznie zachwycał się tekstem „Rz”. Nie miał pretensji, że podano tam (z dokładanymi datami) informacje o: - konsultacji psychiatrycznej z 2020 r. ; - 8 miesięcznym leczeniu farmakologicznym; - 5 receptach na leki działające na Ośrodkowy Układ Nerwowy; - ocenie tych leków przez sąd jako nieistotnych z punktu widzenia Ankiety Bezpieczeństwa.
      Cenckiewicz mówił o tym w wywiadach, stwierdzając, że „w ogóle go to nie rusza”. Przestał się zachwycać, gdy Wyborcza ujawniła niewygodną dla niego prawdę.
      2. To nie za sprawą Gazety Wyborczej spór o szefa BBN wszedł na poziom dyskusji o lekach, które Cenckiewicz przyjmował a których nie ujawnił wypełniając ankietę bezpieczeństwa.
      Tego rodzaju dyskusja jest czymś dotąd niespotykanym. Media w naszej strefie kulturowej pomijają tematy związane ze stanem zdrowia osób publicznych. Zwłaszcza kwestie zdrowia psychicznego, są traktowane z wielką ostrożnością. Nie jest to tylko niepisana norma. Informacje o stanie zdrowia, przebytych operacjach, zażywanych lekach itd. są też chronione ścisłą tajemnicą lekarską. Podawane w wewnętrznej dokumentacji weryfikującej zdolność danej osoby do pełnienia funkcji w służbach specjalnych, wojsku, policji itp. prawie nigdy nie wychodzą na jaw.
      3. Prawie, bo za rządów PiS co najmniej dwa razy koordynator służb specjalnych Mariusz Kamiński oraz jego zastępca, Maciej Wąsik, używali argumentów „psychiatrycznych” atakując osoby rozpowszechniające niewygodne dla PiS informacje. Tak było w przypadku agenta CBA, Wojciecha J. który oskarżał marsz. Kuchcińskiego o korzystanie z usług nieletnich prostytutek i qw przypadku Roberta Z. współpracownika ABW, który ujawnił nielegalne podsłuchy w państwowych hotelach. Służby przekazały mediom szczegółowe dane o leczeniu psychiatrycznym Wojciecha J. i problemach zdrowotnych Roberta Z. Chodziło o to, by podważyć ich wiarygodność.
      4. Jednak w sprawie Sławomira Cenckiewicza, szefa prezydenckiego Biura Bezpieczeństwa Narodowego, mamy do czynienia z sytuacją, gdy sam Cenckiewicz mówi o swoim leczeniu i o tym, jakie przyjmował leki. - Ja mam do tego taki dystans, że mnie to w ogóle nie rusza – stwierdza w rozmowie z TV Republika (21 X). Problem w tym, że nie mówi prawdy i rzuca ciężkie oskarżenia wobec Służby Kontrwywiadu Wojskowego, porównując jej metody z KGB: - Tam nie ma żadnych zasad, wszystkie kwestie dotyczące intymności, prywatności, są od lat i były zawsze narzędziem walki z przeciwnikami i ja jestem tego ofiarą.
      5. Właśnie dlatego zdecydowaliśmy się na złamanie nieformalnej zasady. Wcześniej złamał ją bowiem sam Cenckiewicz, wprowadzając przy tym w błąd opinię publiczną. Uznaliśmy, że mamy prawo sprostować wizję wykreowaną przez niego a powielaną przez propagandę PiS.
      6. To nieprawda, że Cenckiewicz powiedział, że brał leki „tak popularne jak Paracetamol”. W TV Republika potwierdził, że były to „leki z tej samej grupy co Apap”. A to zasadnicza różnica. Cytat: z wywiadu z Michałem Rachoniem (21 października, TV Republika)
      Rachoń: - Okazuje się, że w tekście [Rzeczpospolitej]pada coś zupełnie szokującego, że Służba Kontrwywiadu Wojskowego leki z tej samej grupy co Apap nazwała lekami psychotropowymi i zarzuciła ci, że zataiłeś to przed służba specjalną.
      Cenckiewicz: - Po pierwsze, ty już o tym wiesz od długiego czasu, a po drugie, co cię tutaj w tej całej historii dziwi? Przecież to była sprawa robiona na zlecenie polityczne, szukanie jakichkolwiek, w cudzysłowie, argumentów po to, żeby odebrać mi to poświadczenie i tak to zrealizowali i ten artykuł wczorajszy [Rzeczpospolitej] jakby to fajnie pokazał.
      A na pasku telewizyjnym pojawiła się w trakcie wywiadu taka informacja: „SKW nazywa paracetamol lekiem psychotropowym”.
      Tymczasem w tekście „Rz” nie ma słowa o Apapie czy Paracetamolu.
      7. Informacje o lekach jakie przyjmował Cenckiewicz i zataił je w Ankiecie Bezpieczeństwa, miały nie tylko służby specjalne. Gdy sprawa znalazła się w sądzie, krąg osób poinformowanych znacznie się rozszerzył. Informator, który zgłosił się do Wyborczej zareagował na kłamstwa wygłaszane publicznie przez szefa BBN. Podane przez informatora nazwy leków i inne okoliczności weryfikowaliśmy przez kilka tygodni.
      8. Twierdzenie,że tekst Wyborczej został opublikowany „w odwecie” za to, że Cenckiewicz w sobotę powiesił na stronach BBN raport kierowanej przez siebie komisji „lex Tusk”, można łatwo obalić.
      Szczegółowe pytania z Wyborczej Sławomir Cenckiewicz dostał w piątek o godz. 11.45. Jego prawniczka przysłała odpowiedź w sobotę, o godz.11.47 Raport, który zresztą jest powszechnie dostępny w sieci, pojawił się na stronie BBN w sobotę wieczorem. Jest bardzo prawdopodobne, że swój raport Cenckiewicz zawiesił „wyprzedzając” nasz tekst, po to by przedstawić go jako „zemstę Tuska”.
      9. Artykuł Wyborczej nie miał na celu napiętnowania Cenckiewicza za to, że miał problemy psychiczne. Mają je miliony Polek i Polaków, miliony korzystają z pomocy psychiatrycznej i biorą mocniejsze i słabsze leki. Z mojej strony jako autora byłaby to szczególna hipokryzja, bo z powodu stanów depresyjnych, załamań nerwowych, przeciążenia pracą wiele razy korzystałem z porady psychiatry, chodziłem na terapie i brałem leki. Przyznałem się też publicznie do problemów z nadużywaniem alkoholu (nie piję od 2013 r.) Problemy psychiczne i zażywanie leków nie powinny być niczym wstydliwym i dyskredytującym. Niestety, jak widać, po dyskusji dotyczącej dzisiejszego tekstu, osoby korzystające z pomocy psychiatrycznej nie mogą liczyć na tolerancję. Nad takim zakłamanym odbiorem kwestii chorób psychicznych mogę tylko ubolewać.
      W dyskusji pod tekstem Wyborcza musiała wyłączyć opcję komentowania.
      10. Tematem tekstu jest konflikt Prezydent- Rząd i sprawa Cenckiewicz jako jeden z głównych tematów tego konfliktu. Szefowi BBN nie tylko odebrano certyfikat. Cenckiewicz ma też akt oskarżenia o ujawnienie na potrzeby propagandy PiS tajemnic Wojska Polskiego. Pdkreślaliśmy wielokrotnie, że opisujemy zasady obowiązujące przy dopuszczeniu do informacji niejawnych. Najbardziej fundamentalna z tych zasad nakazuje w ankietę bezpieczeństwa wpisywać prawdziwe informacje. To, że ktoś uczęszcza do psychiatry lub bierze antydepresanty nie eliminuje go z kręgu dopuszczenia do tajnych materiałów. Jeśli jednak ktoś w tej sprawie skłamie, to jest podstawa do odmowy wydania lub cofnięcia poświadczenia bezpieczeństwa. Cenckiewicz skłamał zarówno w ankiecie (nie podając nazw leków) jak i w publicznych wypowiedziach, kłamiąc co do właściwości tych leków i rzucając niedopuszczalne oskarżenia. W tej sytuacji, poznawszy prawdę musieliśmy ją ujawnić. Osoba na tym stanowisku co Sławomir Cenckiewicz nie może w takich sprawach kłamać. Stwarza wtedy fundamentalne zagrożenie dla bezpieczeństwa państwa i nie daje rękojmi zachowania tajemnicy.
      • dracaria Re: Leki Cenckiewicza 16.12.25, 11:16
        paszczakowna1 napisała:

> - Dla zainteresowanych prawdą

Paszczakowa znowu domniemuje prawdę, tak jak w sprawie rzekomej Ukrainki tongue_out
        • mocca25 Re: Leki Cenckiewicza 16.12.25, 11:57
          To jest cytat, dramatiś. Bardzo konkretny. I bardzo poważne zarzuty. Wiem, że dla ciebie kłamstwa to chleb powszedni ale nie dla każdego. bez odbioru bo szkoda na ciebie czasu
      • mava12 Re: Leki Cenckiewicza 16.12.25, 12:31
        ja to mam taką refleksję, że byłoby lepiej, dla pana C, żeby nie szedł na wojne z ABW, CBA i tp służbami bo raczej jest na straconej pozycji. Jeszcze nie jedno może wypłynąc, jak będzie sie rzucał. Zresztą na jego szefa też.
        Kryształowi to oni nie są. A co robili i gdzie kłamali to oni już sami wiedzą.
        • boggi_dan Re: Leki Cenckiewicza 16.12.25, 13:33
          mava12 napisała:

> ja to mam taką refleksję, że byłoby lepiej, dla pana C, żeby nie szedł na wojne
          > z ABW, CBA i tp służbami bo raczej jest na straconej pozycji. Jeszcze nie jedn
          > o może wypłynąc, jak będzie sie rzucał. Zresztą na jego szefa też.
          > Kryształowi to oni nie są. A co robili i gdzie kłamali to oni już sami wiedzą.
          Ja mam taką, że prezydent nie stoi na straconej pozycji i szef bezpieczeństwa. Bo to prezydent podpisuje stopnie oficerskie służbom. Tym bardziej SKW. Dali mu okazję, nie podpisać.

• mava12 Re: Leki Cenckiewicza 16.12.25, 14:04
            >Bo to prezydent podpisuje stopnie oficerskie służbom. Tym bardziej SKW. Dali mu okazję, nie podpisać.

taaaak? zaprawdę?
            a co jeśli służby wypuszczą przecieki o ich różnych wałach i innych tp? i kto wtedy wygra? no, mógłby... tylko ten kryształowy. Tyle, że oni tacy nie są i mają sporo za uszami. O czym doskonale wszyscy wiedzą, w tym ty. Tylko że dla ciebie to jest facet, jeden z drugim, który potrafi sie ustawić za każdą cene. Tak jak każdy konfederasta. Pt. "g***o mnie obchodzi reszta, byle mnie było dobrze". A wszystko z biało czerwoną w brudnej łapie, różncem w drugiej, podlanej litrami piwska.
            Nie, nie chcę takiej Polski dla siebie, i takiego społeczeństwa na ulicy
            A jak ty lubisz to jedź do jakiegos prymitywnego kraju, gdzie rządzi wyłącznie siła. Oczywiscie do głowy ci nie przyjdzie, że kiedyś bedziesz staruchem i już siły mieć nie będziesz. I wtedy tylko piach ci zostanie (nad twoją pustą głową)..
      • taki-sobie-nick Przebadać obecne władze! 16.12.25, 20:15
        Wynika to wprost z tego fragmentu wpisu paszczakówny:

Media w naszej strefie kulturowej pomijają tematy związane ze stanem zdrowia osób publicznych. Zwłaszcza kwestie zdrowia psychicznego, są traktowane z wielką ostrożnością.

No to lu. Cały rząd do psychiatry, a poza rządem to jeszcze pomyślimy, kogo by przebadać...

I koniecznie, koniecznie poinformować media, że "bierze leki wpływające na ośrodkowy układ nerwowy".

Poza tym Czuchnowski dziwnie jakoś [sarkazm - wcale mnie to nie dziwi, opinię o tym typie mam wyrobioną] zapomniał napisać, że służby uznały te leki za nieistotne.

A to jest clue.

• misiamama Re: Przebadać obecne władze! 16.12.25, 21:39
          nie, to nie jest clue. Nie chodzi o leki - one mogą być niewinne jak syrop na kaszel. Chodzi o to, że Cenckiewicz zataił fakt brania tych leków i w ogóle leczenia psychiatrycznego w ankiecie, w której miał obowiązek podać te informacje. Zatajanie informacji na własny temat nie dyskryminuje Cenckiewicza dlatego, żeby te informacje były kompromitujące, ale dlatego, że czyni go podatnym na szantaż. Osoba, której zalezy na ukryciu jakiegoś faktu na własny temat, może być szantażowana groźbą ujawnienia tego faktu. Taka osoba nie daje gwarancji zachowania poufności - a temat dotyczy ankiety bezpieczeństwa przy udzielaniu dostępu do informacji niejawnych. To jest clue, a nie leki ani leczenie. Mnóstwo ludzi bierze leki i leczy się psychiatrycznie, mają depresję, stany lękowe, OCD i co tam jeszcze.
          • taki-sobie-nick Re: Przebadać obecne władze! 16.12.25, 21:51
            misiamama napisała:

> nie, to nie jest clue. Nie chodzi o leki - one mogą być niewinne jak syrop na k
            > aszel.

Mogą, ale nie muszą. Dlatego Cz. skwapliwie podał, na co cierpi - albo na co twierdzi, że cierpi. Nie pozostawił pola do domysłów.

Chodzi o to, że Cenckiewicz zataił fakt brania tych leków

Nawet jeśli, to w życiu nie uwierzę w dobre intencje Wojciecha Cz.
            • misiamama Re: Przebadać obecne władze! 16.12.25, 22:00
              a co tu ma do rzeczy redaktor? chodzi o gościa z dostępem (albo bez) do tajnych informacji, który nie dość że ma zarzuty karne, to jeszcze kłamie w ankiecie bezpieczeństwa. Batyr lubi to.
              serio, redaktor Czuchnowski w tej akcji nie ma znaczenia.
              • boggi_dan Re: Przebadać obecne władze! 17.12.25, 11:20
                misiamama napisała:

> a co tu ma do rzeczy redaktor? chodzi o gościa z dostępem (albo bez) do tajnych
                > informacji, który nie dość że ma zarzuty karne, to jeszcze kłamie w ankiecie b
                > ezpieczeństwa. Batyr lubi to.
                > serio, redaktor Czuchnowski w tej akcji nie ma znaczenia.
                Raczej ma bo to jest jawne złamanie prawa.. Czy Czuchnowski opublikuje swoje lęki. Bo w tym wieku każdy bierze. Różne. Moim zdaniem to przed objęciem ważnych funkcji państwowych. Każdy powinien być przebadany, łącznie z premierem i prezydentem.. A takie stwierdzenia co piszesz to żenuła.
                • boggi_dan Re: Przebadać obecne władze! 17.12.25, 11:21
                  Leki.
            • alicia033 Re: Przebadać obecne władze! 16.12.25, 22:12
              taki-sobie-nick napisała:

> Mogą, ale nie muszą. Dlatego Cz. skwapliwie podał, na co cierpi - albo na co
              > twierdzi, że cierpi
              . Nie pozostawił pola do domysłów.

naprawdę jesteś absolutnie niepełnosprytna, skoro jeszcze do ciebie nie dotarło, ze to lata po internecie od ponad roku (a w zasadzie czterech):
            • mizantropka_20 Re: Przebadać obecne władze! 17.12.25, 10:15
              Oczywiście, byle-jaki-nik wierzy li i wyłącznie w dobre intencje pisiorów
        • nangaparbat3 Re: Przebadać obecne władze! 16.12.25, 22:00
          Nie. Clou to zatajenie.
        • mava12 Re: Przebadać obecne władze! 17.12.25, 10:47
          >A to jest clue.

clue jest to, że kłamał. A jak kłamał tu to i kłamać może wszędzie, z różnych powodów.
          Ja bym kłamcowi nie powierzyła swojego bezpieczeństwa, a ty rób jak chcesz. Ale to dotyczy prywatnej sytuacji. Tu dotyczy państwa i nas wszystkich.
          • taki-sobie-nick Re: Przebadać obecne władze! 17.12.25, 20:48
            mava12 napisała:

> >A to jest clue.
            >
            >
            > clue jest to, że kłamał.

U Cenkiewicza, zgoda. Ale ja piszę o tym, co jest clue w odniesieniu do Czuchnowskiego.

A jak kłamał tu to i kłamać może wszędzie, z różnych p
            > owodów.
            > Ja bym kłamcowi

Jak już, to kłamcy.
      • taki-sobie-nick Re: Leki Cenckiewicza 16.12.25, 20:16
        W dyskusji pod tekstem Wyborcza musiała wyłączyć opcję komentowania.

Cóż, nic dziwnego. Zważywszy co jej czytelnicy piszą o PiS-ie z byle powodu, można się było spodziewać wpisów, po których "Wyborcza" latami z sądu by nie wyszła.
        • taki-sobie-nick Re: Leki Cenckiewicza 16.12.25, 20:17
          I to ludzie uważający się za wielce światłych, w tym w kwestiach psychiatrii.
      • taki-sobie-nick Re: Leki Cenckiewicza 16.12.25, 20:18
        Jest bardzo prawdopodobne, że swój raport Cenckiewicz zawiesił „wyprzedzając” nasz tekst, po to by przedstawić go jako „zemstę Tuska”.

To są INSYNUACJE pana Cz., nic więcej.
      • taki-sobie-nick Obłuda i fałsz Wojciecha Cz. sięgają sufitu 16.12.25, 20:28
        Artykuł Wyborczej nie miał na celu napiętnowania Cenckiewicza za to, że miał problemy psychiczne.

Nieeee, skądże znowu, panie Cz.! Miał zapewne niezwykle szlachetne cele - ale właściwie jakie, bo pan nie napisał?

Z mojej [Wojciecha Cz.]strony jako autora byłaby to szczególna hipokryzja, bo z powodu stanów depresyjnych, załamań nerwowych, przeciążenia pracą wiele razy korzystałem z porady psychiatry, chodziłem na terapie i brałem leki.

Ale bardzo chytrutko podał pan, że chodziło o depresję i przeciążenie pracą, czyli problemy w dużym stopniu oswojone przez społeczeństwo.

Żeby przypadkiem nikt nie mógł domniemywać, że cierpiał pan może na psychozę.

Natomiast w przypadku Cenckiewicza pozostawił pan duuuże pole do domniemań, a jakże.
        • alicia033 Re: Obłuda i fałsz Wojciecha Cz. sięgają sufitu 16.12.25, 20:56

> Nieeee, skądże znowu, panie Cz.! Miał zapewne niezwykle szlachetne cele - ale w
          > łaściwie jakie, bo pan nie napisał?

To akurat jest jasne i proste: kopnięcie wreszcie właściwych ludzi, żeby wykopać ze stanowiska szefa BBN typa, który nigdy nie powinien był się tam znaleźć.
          cenckiewicz od dobrego ćwierćwiecza jest absolutnym szkodnikiem w życiu publicznym. Już co najmniej 15 lat temu powinien był dostać zarzuty karne (panie tusk! czemuż, ach czemuż ich wtedy nie dostał??? Może by pan zechciał to wreszcie wyjaśnić wyborcom?. Tylko szczerze!) i zostać z niego trwale wyeliminowany (jego akurat duda by nie ułaskawił). Jak wiadomo nie da się mnie uznać za fankę czuchnowskiego/tych co za nim stoją ani aktualnej władzuchny (to nie są pokrywające się zbiory) ale w tym jednym punkcie go popieram: cenckiewicz powinien jak najszybciej wylecieć z BBN i jakichkolwiek kręgów, mających wpływ na to, co się w Polsce dzieje.
      • taki-sobie-nick Re: Leki Cenckiewicza 16.12.25, 20:31
        To, że ktoś uczęszcza do psychiatry lub bierze antydepresanty nie eliminuje go z kręgu dopuszczenia do tajnych materiałów.

Czyli pana Cz. nie eliminuje, bo celowo podał, że cierpiał na depresję. Natomiast co do Cenckiewicza tej pewności nie ma.

• alicia033 Re: Leki Cenckiewicza 16.12.25, 21:03
          co do cenckiewicza, ty nieszczęsna ofiaro świerzopa, to z dostępu do informacji niejawnych i to ex lege, eliminuje go przede wszystkim to, że ma zarzuty karne w sprawie ujawnienia objętych klauzulą tajności planów obrony Polski, po drugie parę innych postępowań prokuratorskich w toku i dopiero na samym końcu ta sprawa, którą opisał czuchnowski.
          • dracaria Re: Leki Cenckiewicza 17.12.25, 14:36
            alicia033 napisała:

> eliminuje go przede wszystkim to, że ma zarzuty karne

Cenckiewicz powinien wylecieć z życia publicznego za utożsamianie interesu Polski z interesem Ukrainy. Natomiast to, że upolityczniona prokuratura postawiła mu jakieś zarzuty nie tylko nie czyni go winnym, ale nawet wzbudza pewnego rodzaju współczucie.
      • taki-sobie-nick Re: Leki Cenckiewicza 16.12.25, 21:56
        Przyznałem się też publicznie do problemów z nadużywaniem alkoholu (nie piję od 2013 r.)

A jak długo pan pił. panie Cz.?
        • alicia033 Re: Leki Cenckiewicza 16.12.25, 22:14

> A jak długo pan pił. panie Cz.?

czyli matematyka w absolutnie elementarnym zakresie dodawania i odejmowania też cię przerasta. No smuteczek...
          • taki-sobie-nick Re: Leki Cenckiewicza 16.12.25, 22:36
            alicia033 napisała:

> taki-sobie-nick napisała:
            >
            > > A jak długo pan pił. panie Cz.?
            >
            > czyli matematyka w absolutnie elementarnym zakresie dodawania i odejmowania też
            > cię przerasta. \

No to ty może policz na podstawie tej informacji, jak długo Cz. pił:

Przyznałem się też publicznie do problemów z nadużywaniem alkoholu (nie piję od 2013 r.)

Chyba że płacą ci za szczególnie obraźliwe trollowanie, biedaczko z urojeniami.
        • mizantropka_20 Re: Leki Cenckiewicza 17.12.25, 10:17
          A jak długo lenisz się i ciągniesz kasę od matki?
    • alicia033 Re: Leki Cenckiewicza 15.12.25, 23:13
      piękne bagno, mam nadzieję, że pochłonie i tych, co stoją za cenckiewiczem i za tych, co stoją za czuchnowskim. Obie strony tej politycznej barykady są siebie warte i im szybciej się zagryzą, tym wyłącznie lepiej dla Polski.
      • mocca25 Re: Leki Cenckiewicza 16.12.25, 11:58
        alicjo - tak obie są siebie warte. I co bedzie potem "Lepiej"? Twoja konferderacja? Czy jak zwykle bedziesz unikac odpowieidzi?
        • alicia033 Re: Leki Cenckiewicza 16.12.25, 12:32
          Joa, pokaż mi chociaż jeden mój post, w którym sympatyzuję z konfą. Zresztą zdaje się, że co najmniej raz już cię o to prosiłam. Nie odpowiedziałaś.
          (nie mówiąc o tym, że konfę uważam za pisią przystawkę, więc niby jak miałabym być ich zwolenniczką?).

A kto będzie po nich? Nie wiem, nie mam szklanej kuli, nie wiem, kto ocaleje z tego tsunami, które w końcu przejdzie przez to szambo pt. "polska klasa polityczna", a które ja, uprzejmie przypominam, uważam za jedną przestępczą mafię z podziałem ról (jedni bardziej kradną a drudzy potem chronią ich przed poniesieniem odpowiedzialności karnej) albo kto nowy się pojawi ale nie widzę żadnego powodu, żeby jakkolwiek sympatyzować/kibicować/trzymać kciuki za tych, którzy są teraz. Z obu (dla was, bo ja uważam inaczej) tych stron.
          • mizantropka_20 Re: Leki Cenckiewicza 16.12.25, 12:40
            >>>ale nie widzę żadnego powodu, żeby jakkolwiek sympatyzować/kibicować/trzymać kciuki za tych, którzy są teraz.
            Fakt, co się naujadasz to twoje. Jakoś nie pamiętam, żebyś z równą werwą punktowała pis. A..... toż nie kąsa się ręki, która karmi...
          • mocca25 Re: Leki Cenckiewicza 16.12.25, 12:43
            alicjo - wiesz jaki jest układ w Polsce. Wiesz, więc kto jeśli nie PO i nie PIS.

Czyli Ty "nie wiesz", ale namolnie agitujesz przeciwko Polsce w EU bo do tego twoja agitacja się sprowadza. Nie musisz pisac wprost "Kocham kenfederację" - to wynik twojej namolnej agitacji.

p.s. Nie, Pis i PO to nie jest to samo co usiłujesz wmawiać
            • alicia033 Re: Leki Cenckiewicza 16.12.25, 12:59
              mocca25 napisała:

> Czyli Ty "nie wiesz",

no nie wiem. Nie jestem bogiem wszechmogącym.

> ale namolnie agitujesz przeciwko Polsce w EU bo do tego twoja agitacja się sprowadza. Nie musisz pisac wprost "Kocham kenfederację" - to wynik twojej namolnej agitacji.

nie odpowiadam za twoje nadinterpretacje. Natomiast jak widać nie potrafisz zacytować żadnej mojej wypowiedzi choćby sympatyzującej z konfą.

> p.s. Nie, Pis i PO to nie jest to samo co usiłujesz wmawiać

Dla ciebie to nie jest to samo. Dla mnie natomiast to jest to samo, czyli pacynki dokładnie tej samej, mafijnej organizacji, której frakcje od czasu do czasu toczą ze sobą walki.
              • mocca25 Re: Leki Cenckiewicza 16.12.25, 13:51
                alicjo- to, że nie myslisz to nie moja wina. Agitacja przeciwko PO/KO gdyby się udała to jest zwycięstwo Konfederacji. I nie trzeba być orłem intelektu, żeby to wiedzieć.
                • mocca25 Re: Leki Cenckiewicza 16.12.25, 13:53
                  p.s. i jeszcze jedno. Jeżeli dla Ciebie to czy Polska jest w UE czy nie to wszytsko jedno, to wiele o tobie mówi
                  • alicia033 Re: Leki Cenckiewicza 16.12.25, 14:13
                    mocca25 napisała:

> p.s. i jeszcze jedno. Jeżeli dla Ciebie to czy Polska jest w UE czy nie to wszytsko jedno, to wiele o tobie mówi

no, to dawaj - pokaż mi, gdzie to ja optuję za wystąpienie Polski z UE?
                    • mocca25 Re: Leki Cenckiewicza 16.12.25, 14:16
                      dobrze, alicjo. Która partia (z istniejących) daje dużą pewność, że będzie walczyła o utrzymanie tego statusu?
                      • alicia033 Re: Leki Cenckiewicza 16.12.25, 14:32
                        o nie, nie, nie, tak, to się bawić nie będziemy a na pewno nie ja.
                        W przeciwieństwie do ciebi dla mnie przede wszystkim partie polityczne to nie jest coś dane raz na zawsze od pana b. (czy kto tam kogo sobie chce) a miejsce złodziei i oszustów jest w więzieniach, bez względu na to, pod jakim politycznym szyldem występują i co obiecują. Więc baw się dalej tu sama w erystykę a ja spokojnie sobie poczekam, jak ci twoi bohaterowie i antybohaterowie wespół w zespół spływają, zatopieni przez wspólne afery.
                        • mocca25 Re: Leki Cenckiewicza 16.12.25, 14:39
                          czyli klasyczna odpowiedż. A właściwie jej brak.

Naprawdę nie musisz pisac dosłownie "jestem za wyjściem Polski z Unii"wink I tak widać za czym agitujesz
                          • alicia033 Re: Leki Cenckiewicza 16.12.25, 15:27
                            mocca25 napisała:

> czyli klasyczna odpowiedż. A właściwie jej brak.

A co mi zależy, proszę cię bardzo: KO jest bardziej prounijna, niż piss.
                            Tylko czy w związku z tym mam tolerować to, że są bandą oszustów (lub oszustów i złodziei, jak niejaki patomecenas giertych)?

> Naprawdę nie musisz pisac dosłownie "jestem za wyjściem Polski z Unii"wink I tak
                            > widać za czym agitujesz

Cóż, wyłącznie w twoich urojeniach.
                            • mocca25 Re: Leki Cenckiewicza 16.12.25, 16:15
                              Ok, alicjo. Przyjmij więc do wiadomości, żę to jest życie a nie gra komputerowa.

Naprawdę nie trzeba szklanej kuli, żeby wiedzieć co się stanie, jeżeli PO/KO zostanie odsunięte do władzy. Nie, nie ma żadnej tajemniczej doskonałej partii, w której nikt nie "kradnie". która nagle wyskoczy z niebytu.(pomijajac już skale kradziezy)

Nawet teoretycznie przyznając, że obie partie kradna równo ( to nie jest prawda, ale zostawmy to tak, bo nie ma tu to teraz znaczenia). Nasz wybór to "złodzieje", którzy zostawią nas w EU i tacy, którzy nie zostawią. NIE MA INNEGO WYBORU Ty agitujesz przeciwko tym, którzy nas w tej UE zostawią
                              • alicia033 Re: Leki Cenckiewicza 16.12.25, 20:30
                                mocca25 napisała:

> Ok, alicjo. Przyjmij więc do wiadomości, żę to jest życie a nie gra komputerowa

Naprawdę nie wiem, joa, dlaczego ci się wydaje, że tego nie wiem?

Pytanie natomiast, co ty zrobisz, jak się okaże, że do wyborów 2027r. nie dotrwa ani piss ani ko? Bo, postawię diamenty przeciwko orzechom, że nie dotrwają.

Niewątpliwie ciekawie będzie, cenckiewicz wyciągnął na razie procęwink i strzelił dziś kamyczkiem, że rzecznik tego niewydarzonego ex-ministra spraw wewnętrznych i niestety wciąż koordynatora naszych służb specjalnej troski <pun intended> był ormowcem. Tak, mam taki zły charakterwink, więc mnie to bawi. Wykopaliska w ipn (przypomnij mi, joa, któż to bardzo gorliwie przed 15.X.2023r. obiecywał likwidację tej pissuarowej policji politycznej?) to akurat jedynie kąsanie po kostkach ale jeszcze trochę i ruszy absolutnie bieżąca artyleria z pegasusa i pokrewnych źródeł z aferami podpadającymi pod kodeks karny.
                                • mizantropka_20 Re: Leki Cenckiewicza 16.12.25, 21:48
                                  Tylko monitora nie zapluj. Jak to się pisowski troll odpalił. Myśli, że swoim słowotokiem przykryje prawdziwe intencje
                                • mocca25 Re: Leki Cenckiewicza 16.12.25, 22:31
                                  Ja? Jak zwykle, głosuje na najmniejsze zło a w międzyczasie nie agituje przeciwko temu najmniejszemu złu

P.s
                                  A propos obietnic. Jeszcze niedawno prawie wszyscy mówili, że naprawianie szkód to dziesiątki lat.
                              • lauren6 Re: Leki Cenckiewicza 17.12.25, 10:23
                                Po prostu w uniwersum alicii jednorożce rzygają tęczą, a do polityki idą li i jedynie uczciwi, bezinteresowni ludzie.
                                • alicia033 Re: Leki Cenckiewicza 17.12.25, 11:09
                                  Jak zwykle u ciebie, pudło, lauren6.
                                  Ale naprawdę mi cię żal, skoro jak widać nawet nie mieści ci się w głowie, że można mieć państwo, w którym organy ustawowo powołane do ścigania przestępstw rzeczywiście się tym zajmują, a polityk dwadzieścia razy się zastanowi, czy kryć kumpla z tej samej kasty albo samemu kraść, bo jak to wyjdzie na jaw, to zalicza się bezpowrotny wylot z zycia publicznego i wyrok karny.
                                  A nie, jak tu, gdzie można orżnąć podatników na setki miliardów i mimo latających na to wszystko od ponad dwóch lat publicznie dowodów, cieszyć się nieskrępowaną wolnością osobistą i brakiem zarzutów prokuratorskich.
                                  • mocca25 Re: Leki Cenckiewicza 17.12.25, 14:26
                                    och, alicjo - jakie to państwo? Bo chyba nie masz na myśli Szwajcarii?
                                    • mizantropka_20 Re: Leki Cenckiewicza 17.12.25, 14:43
                                      Pewnie Escobar
                • alicia033 Re: Leki Cenckiewicza 16.12.25, 14:11
                  mocca25 napisała:

> Agitacja przeciwko PO/KO gdyby się udała to jest zwycięstwo Konfederacji. I nie trzeba być orłem intelektu, żeby to wiedzieć.

tylko i wyłącznie w twoim wąziuchnym oglądzie świata.
                  • mizantropka_20 Re: Leki Cenckiewicza 16.12.25, 14:21
                    Taaaaa, pisowski troll ze swoim szerokim oglądem. Ogląd dziwnie się zwęża po przyparciu do ściany, wchodzi za to dyskredytowanie przypierającego. Sprawdzone pisoruskie metody
          • boggi_dan Re: Leki Cenckiewicza 16.12.25, 12:47
            Miało być lepiej, taniej. Wszystko co złe, miało odejść. A jest wręcz gorzej. Łamane są wszystkie standardy poprawności politycznej, wyciągane są wszystkie brudy, przy pomocy służb i mediów sprzyjających temu rządowi. Tusk jedno co spełnił to że hasło komuno wróć i się spełniło.
            Ona naprawdę wróciła.

• mava12 Re: Leki Cenckiewicza 16.12.25, 13:01
              >Tusk jedno co spełnił to że hasło komuno wróć i się spełniło.
              >Ona naprawdę wróciła.

he he he...
              A ty w ogóle żyłeś "w komunie"? czy tylko bredzisz hasła mencenowskie.
              Stałeś kiedys przez tydzień w kolejce po pralkę, lodówkę (dowolne wpisz)?
              Stałeś po kilka godzin po kawałek najgorszego mięsa czy byle jakiej kiełbachy?
              więc nie bredź bo pojecia nie masz, o czym piszesz, konfederasto.
    • boggi_dan Re: Leki Cenckiewicza 16.12.25, 10:39
      Publikacja "Gazety Wyborczej, w której ujawniono informacje o lekach przyjmowanych przez Sławomira Cenckiewicza, wywołała burzę, jakiej w polskich mediach dawno nie było. Sprawa dotyczy nie tylko naruszenia prywatności, ale także możliwego wycieku danych ze służb specjalnych oraz złamania prawa prasowego.

Tylko przypomnę, że były minister z PIS został skazany przez sąd za ujawnienie danych pacjenta.
      Ujawnienie, które inaczej niż to z GW polegało na tym, że pacjent-lekarz żalił się w TVN że nie może zrealizować recepty na swoje nazwisko.
      Minister pokazał publicznie, że lekarz kłamie i sam sobie wypisał receptę na psychotropy (dużą ilość) i receptę zrealizował.
      Po co lekarze sami na sioebie wypisują psychotropy, to osobna kwestia, notabene mozliwa TYLKO W POLSCE!
      Lekarz-pacjent ten w TVN nie krył się ze swoim nazwiskiem ani produktem na recepcie.
      Ale minister to był pisowiec, więc musiał zostać ukarany.
      • dekoderka Re: Leki Cenckiewicza 16.12.25, 10:53
        Dlaczego kopiujesz cudze teksty, Bogusiu?
        • maszkaroni Re: Leki Cenckiewicza 16.12.25, 11:13
          Bo boguś tylko to potrafi.
        • droch Re: Leki Cenckiewicza 16.12.25, 12:22
          "Kradnie, ale dzieli się"
    • mizantropka_20 Re: Leki Cenckiewicza 16.12.25, 12:08
      Sądzę, że powinnaś się wreszcie wziąć za robotę zamiast kompulsywnie produkować szczujące wątki
    • sisi25 Re: Leki Cenckiewicza 16.12.25, 17:44
      W kwestionariuszu sprawdzającym SKW powinien podać co bierze do buzi.
      Zataił i ma problem.

---------
      krytykapolityczna.pl/
    • taki-sobie-nick A SokzBuraka na to 16.12.25, 22:07
      ewidentnie sugerując za pomocą zdjęcia poważne i podejrzane problemy psychiczne Cenckiewicza:

scontent-waw2-2.xx.fbcdn.net/v/t39.30808-6/598592329_898561422728883_3579932611738372089_n.jpg?_nc_cat=102&ccb=1-7&_nc_sid=833d8c&_nc_ohc=Av9DNiAfIXUQ7kNvwGLToDT&_nc_oc=Adk4y-0pv51yQA7z9QGbcMZHoU2Gyj5WcLkS7Oj-_6NVbvO_Of0t8Cd8Li9rUpiy7aw&_nc_zt=23&_nc_ht=scontent-waw2-2.xx&_nc_gid=_U2JGs2D-msyrBmBQhnZrg&oh=00_AflOLby6TihMm37P1NtYe0YsW6n25hxDEZxxxVMe1xlsIg&oe=6947B0D2
      • alicia033 Re: A SokzBuraka na to 16.12.25, 22:30
        biedaczko, urojenia się leczy. Naprawdę.

Acz absolutnie się nie zdziwię, jak wreszcie skonfrontowany z sądem karnym ten szkodnik wybierze właśnie taką, że jest chory psychicznie w stopniu wykluczającym przypisanie mu winy, linię obrony.
        I jak głupio będziesz wtedy sama wyglądać?
        • taki-sobie-nick Re: A SokzBuraka na to 16.12.25, 22:33
          alicia033 napisała:

> biedaczko, urojenia się leczy. Naprawdę.

Twoim zdaniem zdjęcie zostało dobrane zupełnie przypadkowo, biedaczko z urojeniami?
      • mizantropka_20 Re: A SokzBuraka na to 17.12.25, 10:19
        Ty masz większe i żyjesz.
    • cranberries1983 Re: Leki Cenckiewicza 17.12.25, 10:38
      cenckiewicz chcial ukryc swoje problemy zdorwotne, przed ekipą pis (wtedy skaladal ankiete)
    • nick_z_desperacji Re: Leki Cenckiewicza 17.12.25, 12:14
      Nieważne, co zatarł, ważne, że zataił. Już ktoś Ci tłumaczył, ale jeszcze raz, skup sie: p pierwsze jest niewiarygodny, bo nie wiadomo k czym jeszcze "zapomniał", a po drugie jest podatny na szantaż, wywiady kochają takich.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka