Dodaj do ulubionych

"wielkie hity za male pieniadze" - wielki bzdet

IP: *.acn.pl / *.acn.waw.pl 08.10.02, 22:06
dzisiaj w promocji "kupuj plyty o 40% taniej" na stronie glownej portalu byla
plyta Iggy Popa "Beat Em Up" za 37 zl - aby sie przekonac ze faktycznie to
niebywala okazja wystarczy wejsc na cd.pl gdzie ta plyta jest bez zadnej
promocji za 35,09
moim zdaniem takie "promocje" to chamskie zagrywki ze strony Merlina i
posrednio portalu GW ktory to toleruje

Obserwuj wątek
    • Gość: bebe Re: 'wielkie hity za male pieniadze' - wielki bzd IP: *.proszynski.pl 09.10.02, 13:47
      a skad pewnosc ze cd.pl tez tego nie sprzedaje po cenie obnizonej/promocyjnej???
      • Gość: Niech Re: 'wielkie hity za male pieniadze' - wielki bzd IP: 217.197.165.* 09.10.02, 15:39
        Bet em up:
        Vivid - 36.60
        Stereo - 34.86.
        Mozliwe, ze jest jakas promocja dystrybutora, ale nie ma o tym ani slowa.
        Merlin ma i wybor i ceny plyt do dupy. Gosciu od Proszynskiego - ruszcie glowa
        a nie kombinujcie. Plyty to tez niezly biznes - a wy jestescie monotematycznie
        ksiazkowi. Na pocieszenie powiem wam, ze ksiegarnie ktore zaczynaly od ksiazek
        (Amazon, B&N itd.) tez maja nienajlepsze dzialy plytowe - ale przeciez nie
        musicie ich nasladowac. Nasladujcie CDnow, a w Polsce vivid.
        • Gość: bebe Re: 'wielkie hity za male pieniadze' - wielki bzd IP: *.proszynski.pl 09.10.02, 16:15

czyli przyznajesz ze jest taka mozliwosc iz to dystrybutor ma promocje...
          a jesli cd.pl nie chce sie pochwalic ze maja promocyjna cene to juz ich sprawa
          czyli generalnie zgadzamy sie ze soba

dodam tylko ze w merlinie masz do wyboru 56 472 tytulow muzycznych

• buzzylee Re: 'wielkie hity za male pieniadze' - wielki bzd 09.10.02, 16:24
          Z oficjalnych zrodel wiem, ze Pomaton EMI ma teraz promocje na plyte iggy popa
          (i duzo innych) i pod koniec pazdziernika ona sie skonczy, czyli ceny podskocza
          do pierwotnych. Moge sie tym samym zalozyc, ze to samo stanie sie w vividzie,
          stereo i wszystkich innych.
          A to, ze Merlin informuje o takiej akcji tylko dobrze o nim swiadczy - dzieki
          temu wiem bez konspiracji, ze aktualnie moge kupic np. iggy popa w cenie duzo
          nizszej niz normalnie!

Pozdrawiam
          Buzzylee
          • Gość: Niech Do Bebe IP: 217.197.165.* 09.10.02, 16:41
            Zwracam honor - sprawdzilem, w Vividzie to jest w promocji, czyli w pozostalych
            sklepach tez. A jesli chodzi o ilosc plyt w ofercie to mnie nie ruszyles, bo
            wszystkie e-sklepy maja w ofercie tych kilku najwiekszych dystrybutorow, i
            ilosc plyt bedzie zblizona. Ja sprawdzam oferte w miejscach gdzie ona sie
            rozni - i tu zawsze merlin przegrywa. Znajdz tu np. plyty od Multikulti. Kupuje
            plyty w sieci od kilku lat i zawsze dokonujac wyboru sprawdzam uklad
            merlin/vivid/stereo (zrezygnowalem z cd i diademu - za czesto odpadali w
            porownaniach). I w merlinie kupuje wylacznie ksiazki.
            PS. Czemu Proszynski pozbyl sie Swiata Nauki (jesli to nie tajemnica)?
            • Gość: bebe Re: Do Bebe IP: *.proszynski.pl 10.10.02, 10:33
              Jesli w innych sklepach jest podobna liczba plyt to dlaczego piszesz ze, tu
              cytuje: "Merlin ma i wybor i ceny plyt do dupy"????
              Nic z tego nie rozumie. Uwziales sie na merlina czy co?
              Kupowalem w merlinie, empiku, vividzie, stereo i paru innych sklepach.
              Zostalem stalym klientem merlina. Mysle za warto zaplacic srednio 2 - 3 PLN
              wiecej za plyte w zamian za solidnosc, pewnosc, dobra obsluge klienta,
              terminowosc dostaw no i kompletna i kompetentna informacje o stanie mojego
              zamowienia. Zamawiajac w dowolnym innym sklepie musialem wielokrotnie dzwonic
              by dowiedziec sie co sie dzieje z moim zamowieniem. W merlinie otrzymuje maile,
              ktore informuja mnie o postepach w realizacji mojego zamowienia. W razie
              problemow z realizacja sam moge zdecydowac (klikajac link w mailu) co sie ma
              stac z moim zamowieniem (podzielic po to zeby jak najszybciej otrzymac to
              co "juz jest", zrezygnowac z zamowienia itp itd).
              Jak widzisz dla mnie cena nie jest decydujacym czynnikiem przy wyborze e-sklepu.

Swiat Nauki chyba nigdy nie przyniosl nawet zlotowki zysku...

P.S.
              Moze Cie to zdziwi ale nie pracuje na Proszynskiego... Nie sugeruj sie napisami
              z serwera DNS - przeciez to tylko napisy...
              • Gość: Niech Do Bebe IP: 217.197.165.* 10.10.02, 13:36
                Nie uwzialem sie na merlina - regularnie kupuje tam ksiazki. Pisze tylko, ze
                dzial muzyczny jest do kitu. Pisze tez, ze interesuje mnie czy w ofercie sa
                mniejsi lub tzw. niezalezni dystrybutorzy - w merlinie ich nie ma. Roznice w
                cenach tez dotycza plyt od takich dystrybutorow - ceny tych najwiekszych sa we
                wszystkich sklepach bardzo podobne (co bylo widac na przykladzie Beat em up). W
                vividzie tez moge obejrzec losy mojego zamowienia i tez kontaktuja sie ze mna w
                przypadku jakichs watpliwosci. I w merlinie i w vividzie sa te same problemy z
                dziurawa oferta - czesto maja w niej jakis towar, a gdy przychodzi do
                realizacji, nie moga go sciagnac. Przeszlo 50% moich zamowien w merlinie nie
                zostalo zrealizowanych w calosci. Tak wiec nie pisalem rzeczy bez pokrycia -
                choc moze opinia zawarta w kilku slowach mogla zabrzmiec zbyt ostro. Merlin
                osiagnal w tym roku olbrzymi medialny sukces (co do finansow nie wypowiadam
                sie), bo jest uznany za najskuteczniejsza firme nowych technologii - i chwala
                mu za to, zdejmuje czapke ze lba. A glosy krytyki nie powinny byc przyjmowane z
                oburzeniem, lecz analizowane - czesto za friko mozna uslyszec cos, za co trzeba
                by zaplacic kupe kasy expertowi.
                P.S. Szkoda, ze nie pracujesz dla P., bo mialem kilka innych pytan.
                P.S.2 A z tym S.N. to mnie zdziwiles. No ale skoro nie pracujesz dla P. to
                zawieszam temat na kolku.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka