gaja78 13.09.06, 20:44 Na czym polega logowanie wykorzystujące "bezpieczne połączenie" ? Czy jest to połączenie po SSL ? Gdzie można obejrzeć certyfikat bezpieczeństwa ? Link Zgłoś Obserwuj wątek
xysztov Re: bezpeczne logowanie 13.09.06, 21:05 i czy komunikat przy logowaniu o nieprawidłowym haśle (dwie osoby, które znam z forum dzis to spotkało) to może jakas awaria czy faktycznie ktoś im sie na konto włamał? Link Zgłoś
mama_kotula Re: bezpeczne logowanie 13.09.06, 22:48 xysztov napisał: > i czy komunikat przy logowaniu o nieprawidłowym haśle (dwie osoby, które znam z forum dzis to spotkało) to może jakas awaria czy faktycznie ktoś im sie na konto włamał? Trzy osoby, Xysiu. Już trzy :( Link Zgłoś
matka_polka_wygodna czwarta!!!! 13.09.06, 23:00 ...która kłopoty z pocztą ma od kilku dni!!! <tzn. czasami działa, a czasami nie, ale częściej nie działa> Link Zgłoś
matka_polka_wygodna ale serdecznie dziękuję 13.09.06, 23:01 za dzisiejszy brak krzaczków!!! <mniej fajek dzięki temu spaliłam> Link Zgłoś
ols Re: bezpeczne logowanie 13.09.06, 23:56 Prawdopodobnie chodziło o awarię (przez pewien czas mieliśmy dziś jakieś problemy techniczne i nie można było się do niczego zalogować). Jeśli te osoby już mogą się zalogować, to znaczy że przyczyna leżała po naszej stronie. Jeśli nadal mają problem, to oznacza, że z hasłem jest coś nie tak. Link Zgłoś
gaja78 Re: bezpeczne logowanie 14.09.06, 00:13 to ja się przypominam z moim pytaniem o bezpieczne połączenie :) Link Zgłoś
ols Re: bezpeczne logowanie 14.09.06, 00:30 Już odpowiadam - tak, to jest połączenie SSL. Osobiście oglądam certyfikat kikając w odpowiednią ikonę na pasku adresu (w Operze, nie wiem jak to działa w innych przeglądarkach). Link Zgłoś
gaja78 Re: bezpeczne logowanie 14.09.06, 09:01 ols napisał: > Już odpowiadam - tak, to jest połączenie SSL. Osobiście oglądam certyfikat kika > jąc w odpowiednią ikonę na pasku adresu (w Operze, nie wiem jak to działa w inn > ych przeglądarkach). Ok, dzięki. Niestety w Mozilli/Firefoxie taka ikonka się nie pojawia ( a powinna, bo podczas połączenia przez https z innymi stronami jest ona widoczna). Link Zgłoś
ols Re: bezpeczne logowanie 14.09.06, 09:31 Żeby była jasność - logowanie przez SSL jest przy wejściu do poczty, ikona z kłódką jest w niej widoczna również w Firefoksie. Link Zgłoś
gaja78 Re: bezpeczne logowanie 14.09.06, 22:15 zgadza się, podczas logowania do poczty pojawia się ikonka. W takim razie co oznacza opcja "używaj bezpiecznego połączenia" w okienku do logowania do forum ? Czy jest to tylko atrapa skopiowana z okienka logowania do poczty ? Link Zgłoś