Dodaj do ulubionych

bezpeczne logowanie

13.09.06, 20:44
Na czym polega logowanie wykorzystujące "bezpieczne połączenie" ? Czy jest to
połączenie po SSL ? Gdzie można obejrzeć certyfikat bezpieczeństwa ?
Obserwuj wątek
    • xysztov Re: bezpeczne logowanie 13.09.06, 21:05
      i czy komunikat przy logowaniu o nieprawidłowym haśle (dwie osoby, które znam z
      forum dzis to spotkało) to może jakas awaria czy faktycznie ktoś im sie na konto
      włamał?
      • mama_kotula Re: bezpeczne logowanie 13.09.06, 22:48
        xysztov napisał:

> i czy komunikat przy logowaniu o nieprawidłowym haśle (dwie osoby, które znam
        z forum dzis to spotkało) to może jakas awaria czy faktycznie ktoś im sie na
        konto włamał?

Trzy osoby, Xysiu.
        Już trzy :(
        • matka_polka_wygodna czwarta!!!! 13.09.06, 23:00
          ...która kłopoty z pocztą ma od kilku dni!!!
          <tzn. czasami działa, a czasami nie, ale częściej nie działa>
          • matka_polka_wygodna ale serdecznie dziękuję 13.09.06, 23:01
            za dzisiejszy brak krzaczków!!!
            <mniej fajek dzięki temu spaliłam>
        • ols Re: bezpeczne logowanie 13.09.06, 23:56
          Prawdopodobnie chodziło o awarię (przez pewien czas mieliśmy dziś jakieś problemy techniczne i nie można było się do niczego zalogować).
          Jeśli te osoby już mogą się zalogować, to znaczy że przyczyna leżała po naszej stronie. Jeśli nadal mają problem, to oznacza, że z hasłem jest coś nie tak.
          • gaja78 Re: bezpeczne logowanie 14.09.06, 00:13
            to ja się przypominam z moim pytaniem o bezpieczne połączenie :)
            • ols Re: bezpeczne logowanie 14.09.06, 00:30
              Już odpowiadam - tak, to jest połączenie SSL. Osobiście oglądam certyfikat kikając w odpowiednią ikonę na pasku adresu (w Operze, nie wiem jak to działa w innych przeglądarkach).
              • gaja78 Re: bezpeczne logowanie 14.09.06, 09:01
                ols napisał:

> Już odpowiadam - tak, to jest połączenie SSL. Osobiście oglądam certyfikat kika
                > jąc w odpowiednią ikonę na pasku adresu (w Operze, nie wiem jak to działa w inn
                > ych przeglądarkach).

Ok, dzięki. Niestety w Mozilli/Firefoxie taka ikonka się nie pojawia ( a
                powinna, bo podczas połączenia przez https z innymi stronami jest ona widoczna).
                • ols Re: bezpeczne logowanie 14.09.06, 09:31
                  Żeby była jasność - logowanie przez SSL jest przy wejściu do poczty, ikona z kłódką jest w niej widoczna również w Firefoksie.
                  • gaja78 Re: bezpeczne logowanie 14.09.06, 22:15
                    zgadza się, podczas logowania do poczty pojawia się ikonka.
                    W takim razie co oznacza opcja "używaj bezpiecznego połączenia" w okienku do
                    logowania do forum ? Czy jest to tylko atrapa skopiowana z okienka logowania do
                    poczty ?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka