Dodaj do ulubionych

on jakis obłąkany

13.06.05, 14:23
czlowieku psychiatra twoim przyjacielem moze być i tatusiem jak wolisz
Obserwuj wątek
    • wladi3 Re: on jakis obłąkany 13.06.05, 15:38
      Pozytywnie obłąkany ! O ile Miłość do Boga i Ludzi , czyli Dzieci Bożych jest
      Obłędem ?
      W takim przypadku Chcę aby Cały Świat dostał Obłędu !
      Chcę aby z ziemii zniknęło zło , i śmierć , nienawiść i złość , brak tolerancji
      i rasizm .
      Nie zrazisz mnie Droga Siostro ?/bracie?/.
      Pamiętam kiedy byłem "zwykłym" "przeciętnym" Chrześcijaninem /było to ok. 10
      lat temu/ i wraz z innymi uśmiechałem sie pod nosem z pewnego kolegi w pracy ,
      Który należał do ruchu "Oaza" i zachowywał się troszeczkę inaczej . Mowił
      otwarcie o Bogu i o tym że "jest Piękny Dzionek " .
      To był dla mnie Początek , tak jak dla Ciebie trafienie na Tą stronę !
      Czyż Miłość do Boga i Ludzi jest złem?
      Czyż lepiej żyć w nienawiści i buncie przeciwko Całemu Światu i Bogu Ojcu ?
      A ja Tobie i Każdemu mówię lepiej Kochać , niż nienawidzić !
      Kocham Cię Tatusiu !!! Twoj Syn Władek .
    • ooptymistka Re: on jakis obłąkany 09.11.05, 15:08
      Mysle, że o Jezusie też mówili, że obłąkany i że powinien sie leczyć :-)
      A teraz nawet jakby się pojawił na ziemi to pewnie skończyłby w szpitalu
      psychiatrycznym w pasach :-) to zart oczywiście.
      Nie chciałam nikogo urazić, a zwłaszcza jego uczuć religijnych.
      Błogosławie Was wszystkich mam tylko sarkastyczne poczucie humoru :-)
      • nelsonek Re: on jakis obłąkany 10.11.05, 19:21
        Przeciez Jezus niegdy nie istnial w realnym swiecie. to tylko wymysl. przeciez biblii nie mozna rozumiec doslownie.
        • llukiz Re: on jakis obłąkany 22.12.05, 15:17
          > Przeciez Jezus niegdy nie istnial w realnym swiecie. to tylko wymysl. przeciez
          > biblii nie mozna rozumiec doslownie.

Ty to na serio to napisałeś?
          • wladi3 Re: on jakis obłąkany 22.12.05, 20:13
            Drogi Łukaszu !
            Naród Izraelski ma to do siebie że skrupulatnie notuje Wszystkie urodzenia na
            iles tam pokoleń wstecz . Oglądałem też program naukowy potwierdzający , że
            Ktoś Taki żył i nauczał . Biblia to taz starożytne przekazy - to nie wymysl .
            Może Ktoś z czytelników wskaże Tobie dowody współczesnej nauki . Ja aż takiej
            potrzeby nie czuję . Wiara to Wiara albo się Wierzy albo nie . Ja Czuję ! Więż
            i Miłość z Bogiem przez Jezusa . Piszę tylko o tym co sam przeżywam . Uwierz a
            Zobaczysz Cuda !
            Pozdrawiam Cię i Błogosławię !
            Kocham Cię Boże Ojcze! Twój Syn Władek .
          • truscaveczka Re: on jakis obłąkany 21.06.06, 08:10
            A czemu nie? Przecież w tamtych czasach pałętało się mnóstwo takich proroków
            nauczających. A żadne pisma historyczne z epoki nie zaznaczają Jezusa jako
            najważniejszego z nich - dopiero później, gdy już Neron wypromował chrześcijan,
            okazało się, że ich akurat nauczyciel to był taki i owaki...
    • the_dzidka Re: on jakis obłąkany 11.11.05, 14:44
      Kliniczny przypadek jednostki chorobowej.
      To, co on tu prezentuje, nie ma nic wspólnego z wiarą w (jakiegokolwiek) Boga;
      to choroba psychiczna.
      Ale co tam, Internet jest dla wszystkich, lepiej, że ewangelizuje tutaj niż na
      ulicy, bo za taką nachalność mógłby dostać w mordę.
      • wladi3 Re: on jakis obłąkany 13.11.05, 20:06
        Pozdrawiam Cię Dzidka i aby sie nie powtarzać przeczytaj mój dzisiejszy wpis na
        podanej nizej stronie . Jestes cudowna ! Jezus Powiedział : lepiej żebyście
        byli zimni lub gorący niz letni , to znaczy że przynajmniej mówisz to co
        myślisz i nic nie udajesz ! Mylisz sie co do mnie , lecz każdy ma prawo
        wypowiadac swoje zdanie .Niech Dotknie Cię Miłość Boga Ojca ! Błogosławię Tobie
        i życzę Wszystkiego Dobrego Córko Boga ! Kocham Cię Tatusiu ! Twój Syn Władek !
        forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=29975&w=29503740&a=29503740&v=2&wv.x=2
        • the_dzidka Re: on jakis obłąkany 22.12.05, 11:52
          > Wszystkiego Dobrego Córko Boga !

Nie obrażaj mnie :P Poza tym mój ojciec w żadnym wypadku bóstwa nie przypomina.
          • wladi3 Re: on jakis obłąkany 22.12.05, 20:06
            Jezus Chrystus powiedział wyrażnie , że jesteśmy Dziećmi Boga ! W setkach
            miejsc w Starym i Nowym Testamencie jest o tym napisane .Cała historia narodu
            Izraelskiego to opis "cudownych" zdarzeń i Opieki Stwórcy . Jak mam Tobie
            przekazać to co czuję ? W krótkich słowach odrzucasz to do czego ja sam
            dochodziłem latami Modlitwy , medytacji i ćwiczeń . Jest to zgodne z tysiącami
            lat kultury chrześcijańskiej i kultur wcześniejszych . W Każdej z Religii jest
            mowa o Stwórcy , Bogu , Bycie Pierwotnym , Energii , Świetle itp.
            Bóg Jest Niepojęty , ale JEST ! Poznajemy małą Jego Cząstkę , gdyż nasz ludzki
            umysł nie jest w stanie GO objąć . Czytałaś "Życie po życiu" ? , lub inne
            relacje ludzi , którzy przeżyli śmierć tzw."kliniczną " ?
            Nawet Ci , którzy byli niewierzący w ogóle - świadczą o tym co Tam widzieli i
            czego po powrocie do ciała nie są w stanie wypowiedzieć słowami ? Wielu z nich
            po tych zdarzeniach inaczej patrzy na życie ,wielu nabyło "cudownych"
            zdolności . Niosą pomoc innym - uzdrawiaja i ujawniły się inne "cudowne "
            zdolności. Czytałaś o takich sprawach ?
            Bóg Istnieje - Ty możesz tego teraz nie "Widzieć" ale to nie zmienia FAKTU że
            niejeden sceptyk w trakcie życia zmienił zdanie . Myślę że z Tobą też tak
            będzie . To tylko etap Twego życia - nie całe życie .
            Że Twój Ojciec ziemski nie przypomina Dziecka Bożego - nie On jeden , nie
            pierwszy i nie ostatni , ale Każdy Popełnia Błędy . Ja sam nie jestem dumny ze
            wszystkiego co w życiu uczyniłem . Aby się uwolnić od własnych win i kar -
            trzeba się nauczyć Przebaczać !
            Pozdrawiam Cię Dzidka !
            Kocham Cię Boże Ojcze ! Twój Syn Władek .

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka