08.01.07, 22:18
Wiem Władku że nie politykujesz, nie krytykujesz i nie oceniasz.
Poruszam ten temat, by zapytać o Twoje odczucia, przemyślenia jakie budzą
ostatnie kościelne afery. To dziwne zjawiska ...
Obserwuj wątek
    • wladi3 Re: afery 09.01.07, 19:41
      Kasiu ! Czym się różni słabość hierarchów, a słabość przeciętnego człowieka ?
      W oczach Boga niczym !!! A człowiek goni za sensacją . Stare przysłowie mówi ,
      że najgłośniej krzyczą "gonić złodzieja" - złodzieje .
      Ja Kocham wszystkich i współczuję każdemu Dziecku mojego Ojca , które upadło
      omamione słabością i podstępem złego ducha .
      Oj wstydziłbym się bardzo gdyby niektóre moje słabości wyszły na jaw :(((
      Jednak tylko kiedyś , teraz wiem , że jeżeli załuję i zmieniam postępowanie Bóg
      Przebacza grzechy - słabości i Nigdy ich nie wspomina - "stary" czyli poprzedni
      człowiek umiera a żyje "Nowy" , pozostaje tylko pamięć grzechu i wstyd ... .
      Dlaczego miałbym wspominac grzechy - słabości brata , lub siostry , jezeli
      Ojciec nam wszystkim Przebaczył w Jezusie Chrystusie ? Czyż mało dał na ten
      temat nasz Brat i Bóg przypowieści ?
      Dla mnie , który Trwam w Bogu żadna słabość człowieka nie budzi odrazy , lecz
      żal i chęć pomocy siostrom i braciom , którzy zostali oszukani przez złego
      ducha .
      Chrześcijaństwo to Przebaczenie !!!
      Pozdrawiam wszystkich i Kocham wszystkich . Władek .

Kocham Cię Boże Ojcze . Władek .
      Jestem cząstką Boga !

forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=29975
      • jakasiek Re: afery 09.01.07, 23:01
        Wiesz nie dziwią mnie te historie współpracy księży z SB (domniemane czy
        prawdziwe, dobrowolne czy wymuszone). Zdumiewają mnie reakcje przedstawicieli
        KK, polityków i innych na opublikowanie tego. Żenujące.
        Czym dla tych ludzi jest prawda? manipulacje, demagogia polityków nikogo nie
        dziwią, ale ludzie kościoła?
        Jak mam im teraz wierzyć, oni mają mi teraz mówić co dobre a co złe?
        Dla mnie to trudne ...
        • wladi3 Re: afery 11.01.07, 14:09
          Nie ma podziału na grzeszników hierarchów , polityków i pozostałych ludzi . Są
          tylko oszukane przez szatana Dzieci Boże , nasi bracia i siostry .
          Ojcze odpuść mi jako i ja odpuszczam bliżnim ... . Znam swoją cielesną
          słabość , znam Twoje Miłosierdzie jakiego doznałem od Ciebie Dobry Ojcze .
          Uznaję , iż inne dzieci Boże , moi bracia i siostry mają takie samo prawo do
          błędów i Twojego Przebaczenia jak i ja . Współczuję wszystkim Twoim Dzieciom
          Ojcze - Oszukanym przez złego ducha . Władek .

Kocham Cię Boże Ojcze . Władek .
          Jestem cząstką Boga !

• tessa18 Re: afery 23.02.07, 01:35
            Kasiu ,pismo święte ci odpowie do kogo należą ci ludzie i komu tak naprawdę służą .
            Weż do ręki Biblię i otórz na ewangelii Jana 8 rozdział ,przeczytaj werset 44.
            Wiesz już ?
            • wladi3 Re: afery 23.02.07, 08:33
              "... Nie sądżcie , a nie będziecie sądzeni... ". "...Jaką miarą sądzicie , taką
              i was osądzą ... "."... Obłudniku wyciąg belkę z własnego oka ...".
              Wszyscy słabi jesteśmy a Zbawienie uzyskujemy dla Zasług Jezusa Chrystusa , a
              nie ze swoich uczynków ... .
              Kto myśli inaczej i osądza brata , lub siostrę popełnia grzech ... . Wiele
              przypowieści dał w tym temacie Nasz Zbawiciel ... . Władek .

Kocham Cię Boże Ojcze.Władek .
              Jestem cząstką Boga !

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka