Dodaj do ulubionych

Komunikator Skype Out

14.05.06, 09:14
Czy ktoś z Kabatczan ma doświadczenia z komunikatorem Skype Out.(Jest to
program umożliwiający bardzo tanie rozmowy przez kompa na nr. stacjonarne w
kraju i za granicą).
pozdrawiam Janek
Obserwuj wątek
    • wozimek Re: Komunikator Skype Out 14.05.06, 11:45
      Owszem, korzystam. Działa bardzo przyzwoicie.
      Co chcesz wiedzieć?

ps. Na Kabatach działa równie dobrze, jak gdziekolwiek indziej. big_grin wink
      • jansierp Re: Komunikator Skype Out 14.05.06, 14:49
        Mam parę wątpliwości:1.Muszę miec komplet słuchawek z mikrofonem czym się
        kierować przy zakupie? 2 Czy komplet ten podłączamy do wejśc USB? czy inaczej?
        Program pobiorę z witryny Onet.pl czy jest inna możliwośc? Jak wnosić opłaty by
        zasilić moje konto. Myślę że nie nadużywam Twojej cierpliwości J.
        • jan-w Re: Komunikator Skype Out 14.05.06, 14:58
          Naprawdę lepiej zajrzeć tu
          • jansierp Re: Komunikator Skype Out 14.05.06, 15:54
            Zajrzałem ale chyba twój post tyczy czego innego niż "Skype Out"
            przeczytaj co piszę jeszcze raz.
            • jan-w Re: Komunikator Skype Out 14.05.06, 16:13
              A tak bliżej co masz na myśli ? Czy lista linków do wątków na temat skype out,
              nie ma związku z postem pytającym o skype out ? W tych wątkach, są kolejne
              linki. Może jednak ty przeczytaj, co tam jest napisane. Masz tam odpowiedzi, na
              wszystkie twoje pytania. Wymaga to jednak odrobiny wysiłku.
              • jansierp Re: Komunikator Skype Out 14.05.06, 17:58
                JanieW Czy bardzo ci przeszkadza że zadałem kilka pytań na które ktoś ma chęć
                odpowiedzić.
                • jan-w Re: Komunikator Skype Out 14.05.06, 18:12
                  Nie przeszkadza mi. Natomiast przeszkadza mi twoja niegrzeczna odpowiedź, na
                  okazaną ci przeze mnie pomoc, zawierającą wszystkie informacje o które prosiłeś.
                  A tego tłumu wyręczających cię w zdobywaniu wiedzy, jakoś nie widzę. Z mojej
                  strony EOT.
                  • jansierp Re: Komunikator Skype Out 14.05.06, 21:53
                    Grzecznośc za grzeczność a nawiasem mówiąc większośc tych linków nie otwiera
                    się.
                    Z mojej strony poprostu nic.Jak to przyjemnie trafić na kogoś "sympatycznego"
        • neco Re: Komunikator Skype Out 14.05.06, 22:18
          pomijając ze częściowo przychylam sie do jan-w to

ad.1: mozliwości jest wiele. zwróć uwagę na jakość wykonania - szczegolnie łączenie wtyczka-kabel. Zastanow sie czy słuchawki będziesz wykorzystywał tylko do gadania czy może też do sluchania muzyki. Jak masz głośniki niekoniecznie potrzebne słuchawki - chyba, że nie chcesz żeby otoczenie słuchało. Jak masz laptopa to sprawdź czy nie ma wbudowanego mikrofonu, chociaż zazwyczaj kiepsko działają.
          W skrajnych aktach desperacji zawsze mozesz podłączyć sluchawki do gniazda mikrofonowego i mówić do słuchawek. Zasada działania taka sama jak mikrofonu więc działa. Sprawdz tylko czy lewą czy prawą słychać. I raczej będize działać z małymi guziczkami niż wielkimi sluchawami HiFi.
          2. sluchawki podłączasz do gniazda słuchawek, mikrofon do gniazda mikrofonu
          3. program możesz pobrać skąd chcesz. mozesz z onetu, mozesz ze skype.
          4. opłaty mozesz wnosić przez strone skype - jest nawet polskojęzyczna chyba, natomiast onet jest bardziej elastyczny. Na skype chyba musisz wykupić za 10 euro min, na onecie chyba nawet za 1 eur.

Do wszystkiego tego mozna dojść czytając instrukcje na onecie, dlatego też przychylam sie jak już wspomniałem do jan-w
          • jansierp Re: Komunikator Skype Out 15.05.06, 12:19
            Bardzo dziękuję za wskazówki. Gdyby janw nie pouczał mnie to niepotrzebna
            dyskusja nie miała by miejsca.No cóż każdy jest inny i to jest dobre.
            • rubin13 Re: Komunikator Skype Out 15.05.06, 12:29
              Pomocą dla początkujących w skype jest ostatni nr. Komputer Swiat 11/2006 15 -
              18 Maja 2006
              prowadzi autor niemal za rączkę.Smieszyła mnie dyskusja między dwoma J. zamiast
              konkretów uwagi ogólne.Szkoda klawiatury.Trzeba też pamiętać że kupa naszych
              bliżnich to osoby bardzo niezaawansowane w informatyce.
              • jan-w Re: Komunikator Skype Out 15.05.06, 13:56
                A skierowanie do tego linku, to nie była konkretna pomoc ?
                skype.onet.pl/pomoc.html
                Ale po co samemu szukać ...
                • jansierp Re: Komunikator Skype Out 15.05.06, 15:36
                  Daj sobie człowieku spokój. Link który dałeś w ostatnim poscie jest coś wart
                  poprzednie nic.A tak między nami po co ta dyskusja. Za taką pomoc to dziękuję.
                  • jan-w Re: Komunikator Skype Out 15.05.06, 15:51
                    Ten link, był zawarty w poprzednim poście. Trzeba tylko było przejrzeć.
                    A takie pytania, należy zadawać na odpowiednim forum
                    Pozdrawiam J. wink)
    • pianissima Re: Komunikator Skype Out 15.05.06, 23:40
      Uzywam Skype'a od dawna. Jest swietny - polecam. Placilam tylko u nich (nigdy w
      Onecie), zawsze wszystko OK. Jesli sie ma komputer z wbudowanym mikrofonem i
      sluchawkami, nic nie trzeba podlaczac, a jesli nie - wystarczy zestaw
      sluchawkowy z mikrofonem, np. taki jakiego sie uzywa do nauki jezyka.
      • malgoszac Re: Komunikator Skype Out 17.05.06, 12:31
        uzywam i jest ok, chociaz na stacjonarne do Polski dzwonie przez inny program:
        voip buster. Musze powiedziec, ze czasami chodzi lepiej niz skype, ale nie
        zawsze, wiec mam wykupione minuty na obu i korzystam z tego, ktory akurat
        lepiej sie sprawuje smile
        • jansierp Re: Komunikator Skype Out 18.05.06, 10:43
          Wczoraj miałem pierwsze rozmowy przez skype out to dobry program. Przy
          niektórych połączeniach była trochę gorsza jakość ale w sumie o.k. Dziękuję za
          uwagi i wskazówki pomogły w instalacji.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka