jansierp 14.05.06, 09:14 Czy ktoś z Kabatczan ma doświadczenia z komunikatorem Skype Out.(Jest to program umożliwiający bardzo tanie rozmowy przez kompa na nr. stacjonarne w kraju i za granicą). pozdrawiam Janek Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
wozimek Re: Komunikator Skype Out 14.05.06, 11:45 Owszem, korzystam. Działa bardzo przyzwoicie. Co chcesz wiedzieć? ps. Na Kabatach działa równie dobrze, jak gdziekolwiek indziej. Odpowiedz Link
jansierp Re: Komunikator Skype Out 14.05.06, 14:49 Mam parę wątpliwości:1.Muszę miec komplet słuchawek z mikrofonem czym się kierować przy zakupie? 2 Czy komplet ten podłączamy do wejśc USB? czy inaczej? Program pobiorę z witryny Onet.pl czy jest inna możliwośc? Jak wnosić opłaty by zasilić moje konto. Myślę że nie nadużywam Twojej cierpliwości J. Odpowiedz Link
jansierp Re: Komunikator Skype Out 14.05.06, 15:54 Zajrzałem ale chyba twój post tyczy czego innego niż "Skype Out" przeczytaj co piszę jeszcze raz. Odpowiedz Link
jan-w Re: Komunikator Skype Out 14.05.06, 16:13 A tak bliżej co masz na myśli ? Czy lista linków do wątków na temat skype out, nie ma związku z postem pytającym o skype out ? W tych wątkach, są kolejne linki. Może jednak ty przeczytaj, co tam jest napisane. Masz tam odpowiedzi, na wszystkie twoje pytania. Wymaga to jednak odrobiny wysiłku. Odpowiedz Link
jansierp Re: Komunikator Skype Out 14.05.06, 17:58 JanieW Czy bardzo ci przeszkadza że zadałem kilka pytań na które ktoś ma chęć odpowiedzić. Odpowiedz Link
jan-w Re: Komunikator Skype Out 14.05.06, 18:12 Nie przeszkadza mi. Natomiast przeszkadza mi twoja niegrzeczna odpowiedź, na okazaną ci przeze mnie pomoc, zawierającą wszystkie informacje o które prosiłeś. A tego tłumu wyręczających cię w zdobywaniu wiedzy, jakoś nie widzę. Z mojej strony EOT. Odpowiedz Link
jansierp Re: Komunikator Skype Out 14.05.06, 21:53 Grzecznośc za grzeczność a nawiasem mówiąc większośc tych linków nie otwiera się. Z mojej strony poprostu nic.Jak to przyjemnie trafić na kogoś "sympatycznego" Odpowiedz Link
neco Re: Komunikator Skype Out 14.05.06, 22:18 pomijając ze częściowo przychylam sie do jan-w to ad.1: mozliwości jest wiele. zwróć uwagę na jakość wykonania - szczegolnie łączenie wtyczka-kabel. Zastanow sie czy słuchawki będziesz wykorzystywał tylko do gadania czy może też do sluchania muzyki. Jak masz głośniki niekoniecznie potrzebne słuchawki - chyba, że nie chcesz żeby otoczenie słuchało. Jak masz laptopa to sprawdź czy nie ma wbudowanego mikrofonu, chociaż zazwyczaj kiepsko działają. W skrajnych aktach desperacji zawsze mozesz podłączyć sluchawki do gniazda mikrofonowego i mówić do słuchawek. Zasada działania taka sama jak mikrofonu więc działa. Sprawdz tylko czy lewą czy prawą słychać. I raczej będize działać z małymi guziczkami niż wielkimi sluchawami HiFi. 2. sluchawki podłączasz do gniazda słuchawek, mikrofon do gniazda mikrofonu 3. program możesz pobrać skąd chcesz. mozesz z onetu, mozesz ze skype. 4. opłaty mozesz wnosić przez strone skype - jest nawet polskojęzyczna chyba, natomiast onet jest bardziej elastyczny. Na skype chyba musisz wykupić za 10 euro min, na onecie chyba nawet za 1 eur. Do wszystkiego tego mozna dojść czytając instrukcje na onecie, dlatego też przychylam sie jak już wspomniałem do jan-w Odpowiedz Link
jansierp Re: Komunikator Skype Out 15.05.06, 12:19 Bardzo dziękuję za wskazówki. Gdyby janw nie pouczał mnie to niepotrzebna dyskusja nie miała by miejsca.No cóż każdy jest inny i to jest dobre. Odpowiedz Link
rubin13 Re: Komunikator Skype Out 15.05.06, 12:29 Pomocą dla początkujących w skype jest ostatni nr. Komputer Swiat 11/2006 15 - 18 Maja 2006 prowadzi autor niemal za rączkę.Smieszyła mnie dyskusja między dwoma J. zamiast konkretów uwagi ogólne.Szkoda klawiatury.Trzeba też pamiętać że kupa naszych bliżnich to osoby bardzo niezaawansowane w informatyce. Odpowiedz Link
jan-w Re: Komunikator Skype Out 15.05.06, 13:56 A skierowanie do tego linku, to nie była konkretna pomoc ? skype.onet.pl/pomoc.html Ale po co samemu szukać ... Odpowiedz Link
jansierp Re: Komunikator Skype Out 15.05.06, 15:36 Daj sobie człowieku spokój. Link który dałeś w ostatnim poscie jest coś wart poprzednie nic.A tak między nami po co ta dyskusja. Za taką pomoc to dziękuję. Odpowiedz Link
jan-w Re: Komunikator Skype Out 15.05.06, 15:51 Ten link, był zawarty w poprzednim poście. Trzeba tylko było przejrzeć. A takie pytania, należy zadawać na odpowiednim forum Pozdrawiam J. ) Odpowiedz Link
pianissima Re: Komunikator Skype Out 15.05.06, 23:40 Uzywam Skype'a od dawna. Jest swietny - polecam. Placilam tylko u nich (nigdy w Onecie), zawsze wszystko OK. Jesli sie ma komputer z wbudowanym mikrofonem i sluchawkami, nic nie trzeba podlaczac, a jesli nie - wystarczy zestaw sluchawkowy z mikrofonem, np. taki jakiego sie uzywa do nauki jezyka. Odpowiedz Link
malgoszac Re: Komunikator Skype Out 17.05.06, 12:31 uzywam i jest ok, chociaz na stacjonarne do Polski dzwonie przez inny program: voip buster. Musze powiedziec, ze czasami chodzi lepiej niz skype, ale nie zawsze, wiec mam wykupione minuty na obu i korzystam z tego, ktory akurat lepiej sie sprawuje Odpowiedz Link
jansierp Re: Komunikator Skype Out 18.05.06, 10:43 Wczoraj miałem pierwsze rozmowy przez skype out to dobry program. Przy niektórych połączeniach była trochę gorsza jakość ale w sumie o.k. Dziękuję za uwagi i wskazówki pomogły w instalacji. Odpowiedz Link