Dodaj do ulubionych

Tańsze bilety lotnicze

IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 13.01.04, 23:12
Może warto pomysleć o tanich lotach do Lionu, Genewy czy Insbruka. Fajnie
było by tanio polecieć na weekend w Alpy. Może jak wreszcie opustoszało by
Zakopane, durni górale przemyśleli by sprawę i obniżyli ceny + rozbudowali
Kasprowy, czyli przestali być durni... He?
Obserwuj wątek
    • Gość: Kwiatek Re: Tańsze bilety lotnicze IP: *.dip.t-dialin.net 13.01.04, 23:50
      • mcbag A to tylko kapitalizm 14.01.04, 08:27
        Niech żyje Balcerowicz, Mazowiecki, cała UW i Lech Wałęsa.

Reszta musi odejść.
    • Gość: mniejwiecej Re: Tańsze bilety lotnicze IP: 5.2.* / *.chello.pl 13.01.04, 23:51
      DOSKONALA WIADOMOSC! 2 lata temu chicalem pojechac w wakacje autobusem do
      paryza. kosztowalo to prawie 500 zl czyli tyle co teraz samolot do londynu!
      pojechalem autosotpem...
    • Gość: Kwiatek Eugeniusz Re: Tańsze bilety lotnicze IP: *.dip.t-dialin.net 14.01.04, 00:19
      Kochani zapewne Ci wszyscy
      Menadzerowie,Dyrektorzy,Ministrowie,Celnicy,Lapöwkarze ,wiedza ze przelot
      samolotem z np:München (Monachium) do Londynu lub Paryza, kosztuje 19.90 Euro.
      (Wekend)ale dla tych Polaczköw ktörzy byc moze bardzo chetnie wydaliby moze i
      wiecejw tej swojej ojczyznie nie moga sobie na to pozwolic bo np: z Zürichu do
      Warszawy kosztuje przelot tylko 400 Euro.POWINNISCIE SIE WSTYDZIC. Dzienniki
      zagraniczne z tego sie smieja.Bedac w Mexyku dowiedzialem sie ze PL Lotnicze
      tak dobrze pracowaly ze ZBANKRUTOWAL tzn.Placöwke zlikwidowali to jest sukces
      TO SIE NAZYWA GOSPODARNOSC.

Z powazaniem chetny podröznik ale nie za
      dotychczasowa cene.
    • Gość: maverick Re: Tańsze bilety lotnicze IP: *.oaza-dd.com 14.01.04, 00:32
      Air Polonia - dodatkowe koszty to: drogi i niezbyt wygodny dojazd z/do Stansted
      (kawal drogi z Londynu) i UWAGA!! ich max. ciezar bagazu to 15kg!!! za nadwage
      kaza sobie bardzo slono placic!
      • Gość: Teo Zrobic to samo z Telekomunikacja Polska... IP: 202.129.78.* 14.01.04, 01:19
      • Gość: z uk Re: Tańsze bilety lotnicze IP: *.brhm.cable.ntl.com 14.01.04, 01:25
        no ja sie nie bardzo z Toba zgodze. po pierwsze dojazd do/z stansted wcale
        nie jest taki zly, po drugie mi np bardzo sie oplaca jechac do stansted
        godzine dluzej niz do centrum londynu ale za to leciec a nie jechac autobusem
        do polski. a co do bagazu, to jest standard w tanich liniach wiec wcale mnie
        to nie zdziwilo, na stronie sa warunki sprzedazy biletow i tam ten limit jest
        podany wiec jak komus sie nie chce czytac to jego problem, a reszta z nas
        cieszy sie ze wreszcie moze latac jak ludzie i podroz do uk nie zajmuje 24
        godzin. pozdrowienia.
        • Gość: Katarzyna Re: Tańsze bilety lotnicze IP: *.arcor-ip.net 14.01.04, 10:43
          halo,
          chcialabym spytac, czy dobrze wywnioskowalam, ze jestes z B'ham?
          Bede sie tam przeprowadzac na jesieni i szukam jakiegos kontaktu, kogos kto
          moglby poradzic gdzie sa w miare dobre dzielnice, jaki z nich dojazd do miejsc
          itp.
          Jesli masz troche czasu, prosze, odezwij sie.

K
          • Gość: z cov Re: Tańsze bilety lotnicze IP: 137.205.17.* 14.01.04, 12:42
            hej, nie jestem z b'ham ale z okolicy, z coventy, o b'ham niestety nie wiem zbyt
            wiele wiec chyba nie bardzo moge ci pomoc. ale pozdrawiam.
      • Gość: turysta Re: Tańsze bilety lotnicze IP: *.acn.pl 14.01.04, 01:28
        Stansted Express kosztuje 13 GBP
        odjezdza z lotniska i po 35 min dowozi nas do Londynu
        metro z Heathrow jest troche tansze ale nie jedzie sie wcale krocej
        • Gość: Katarzyna Re: Tańsze bilety lotnicze IP: *.arcor-ip.net 14.01.04, 10:46
          Gatwick Express jedzie troche krocej ... ale za wiecej.
          A poza tym ludzie pzreciez nie jezdza tylko do Londynu.
          Dla tych, co ccha na polnoc, Stansted jest nawet lepsze
      • ffred Re: Tańsze bilety lotnicze 14.01.04, 20:41
        Powinienes dziekowac AirPolonii, bo tylko dzieki tej linii LOT obniza ceny. Bez
        AirPolonii LOT dalej okradalby swoich pasazerow.
        • Gość: 747 Re: Tańsze bilety lotnicze IP: *.acn.waw.pl 15.01.04, 21:03
          LOT okrada pasazerow? Hmmm...dziwne, ze nie piszesz, ze British Airways TEZ
          okrada bo jest najdrozszy!
          POza tym WSZYSTKEI INN E LINIE TEZ OKRADAJA, a jedynie Air Polonia jest taka
          kochana!!!1
          Zenada!
    • Gość: ergo brawo brawo dla konkurencji. LOTowi dziekujemy IP: *.psm.gda.pl / *.psm.gda.pl 14.01.04, 01:18
      • Gość: sic Re: brawo brawo dla konkurencji. LOTowi dziekujem IP: 212.160.72.* 14.01.04, 08:23
        Cieszcie sie póki możecie za jakiś czas LOT wyjdzie na ulice za pracą i chlebem
        i rząd zdelegalizuje prywatnych przewoźników :) albo każe obsadzić zarządy
        swoimi ludźmi a potem się wszystko rypnie jak to w polsce
    • Gość: Staszek Wiraszka Nie ma co sie cieszyc... IP: 67.71.172.* 14.01.04, 01:30
    • Gość: Staszek Wiraszka Nie ma co sie cieszyc... IP: 67.71.172.* 14.01.04, 01:32
      Nie ma co sie cieszyc z tanich biletow, bo co za tym idzie to "tania", czyli
      oszczedna obsluga techniczna samolotow, a co z koleji za tym idzie to to ze
      samoloty ...spadaja z nieba.
      • Gość: vic Re: Nie ma co sie cieszyc... IP: *.chello.pl 14.01.04, 08:36
        Tylko, co ciekawe, żadna tania linia nie miała do tej pory ani jednego
        wypadku...
        • Gość: Misiek Re: Nie ma co sie cieszyc... IP: 193.0.122.* 14.01.04, 10:28

Flash Air w Egipcie ? Nie jest to duza tania linia jak Ryanair
          ale Air Polonia tez do gigantow nie nalezy.
      • Gość: Myself Jest co sie cieszyc... IP: *.cec.eu.int 14.01.04, 12:00
        Jest co sie cieszyc. Jak pokazuje praktyka, tanie linie nie spada (jeszcze), a
        drogie jak najbardziej (nawet tak drogie jak obslugujacy Concordy Air France!.
        wiec, panie malkontencie, panskie rozumowanie jest bledne.
    • Gość: Cennik Re: Tańsze bilety lotnicze IP: *.acn.pl 14.01.04, 01:35
      Air Polonia plus koniec zmowy LOTu z British i...ceny spadly o 70%
      za chwile spadna do Paryza, Brukseli, Rzymu etc
      wystarczy zeby pojawila sie prawdziwa konkurencja
    • Gość: ks glupie swiniaki sie obudzily! IP: *.client.attbi.com 14.01.04, 04:09
      Najwyzszy czas zrozumiec ze uslugi to wolna konkurencja z kozyscia dla
      konsumenta. Monopolowe gowno Lot rznie glupa terez ze oni zawsze w trosce o
      klijenta. Pies drapal tych bucow.
      • Gość: vertigo Re: glupie swiniaki sie obudzily! IP: *.tarnobrzeg.sdi.tpnet.pl 14.01.04, 08:41
        viva liberalizm, tak powinno byc w kazdej dziedzinie gospodarki(
        kolej ,telekomunikacja etc)a ludzie z lotu to nie glupie swiniaki robili to co
        do nich nalezalo czyli dbali o najwyzsza rentownosc przedsiebiorstwa po co
        obnizac ceny jak nie bylo konkurencji?swiniaki to wszelkiej masci socjalisci
        od sld up socjal demokraci po lpr narodowi socjalisci ktorzy dlawia wolna
        konkurencje
    • Gość: Tashi Re: Tańsze bilety lotnicze IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.01.04, 08:21
      Właśnie zadzwoniłem do Call Center - oni tam nic nie wiedzą, podobno ta promocja ma być dopiero za tydzień...
    • Gość: Chopin Re: Tańsze bilety lotnicze IP: 217.110.39.* 14.01.04, 08:56
      a moze tak chociaz jeden tani lot do Niemiec?
    • Gość: maya Re: Tańsze bilety lotnicze IP: *.rury.sdi.tpnet.pl 14.01.04, 10:44
      Czekam od dawna na tanie połączenia z Brukseli do Warszawy. Pracując w firmie,
      w której większość pracowników jest codzoziemcami, obserwuję jak latają sobie
      ciągle do domu na w.e. lub z innych mało ważnych powodów za śmieszne pieniądze
      (wydaję jednorazowo 2-3 razy więcej w supermarkecie).A ja tu jak na zesłaniu...
      Latam co trzy miesiące, więc się zastanawiam, czy następnym razem uda mi się
      kupić bilet z airpolonia.
    • ffred LOTem do Lonynu za 500, a do Paryza za 1300 zl.... 14.01.04, 11:19
      Teraz dopiero widac jaka chamska firma jest LOT. Do Londynu mozna leciec za ok.
      500 zl (total), a do Berlina za 750, do Monachium za 1100, do Paryza min. za
      1300 zl. Dlaczego??? Przeciez do tych miast jest znacznie blizej! Tam gdzie nie
      ma konkurencji i panuje zmowa przewoznikow (nazywana eufemistycznie sojuszem
      lotniczym), ceny sa z kosmosu, bo LOTowi nie wystarczaja zyski, musz miec MEGA
      zysyki i okradac swoich pasazerow. Wniosek jest jeden. Trzeba z calych sil
      popierac konkurencje! Gdyby nie Air Polonia dalej robiliby swoich pasazerow w
      dutka! Dobrze, ze Air Polonia bedzie latac do Paryza, Brukseli i Rzymu. Do tego
      Volareweb bedzie latac z WAW do Rzymu i Mediolanu, a Germanwings do Kolonii.
      Rafal
      PS. Teraz jak leciec do Paryza, to juz lepiej poleciec do Londynu i tam kupic
      drugi bilet sie na jakas tania linie lub pociag i wyjdzie taniej niz
      bezposrednio! Paradnoja!
    • Gość: winc LOTowskie mameluchy IP: 195.92.39.* 14.01.04, 11:27
      A jeszcze kilka tygodni temu jak ruszała Airpolonia niunia z Lotu bredziła w
      telewizji że "im to nie zrobi konkurencji tych kilka połączeń" he he he i terez
      dupcia im zmiękła jak dzicz masowo kupuje bilety - sam bym sobie poleciał na
      niedziele tylko pogoda jest fatalna może kwiecień- maj i na pewno nie lotem :-
      ))))
      na pohybel monopolistom i nierentownym marnotrawcom pieniędzy
      rządzić musi klient tylko wtedy będzie OK
      • Gość: catch22 Re: LOTowskie mameluchy IP: *.lot.pl 14.01.04, 11:58
        Jakie to polskie...... opluwanie wszystkiego mądralo. Ciekawe że w innych
        krajach ludzie szanują swoje firmy i tradycję...Taki meteor jak airpolonia jak
        nie spadnie, to szybko przeminie.Latanie po "kosztach" nie wróży sukcesów. Byle
        jakie samoloty, byle jaka obsługa( w tym techniczna!!!!) byle jaki standard -
        chcesz - latać to lataj, ja wybiorę LOT.
        • Gość: jks Re: LOTowskie mameluchy IP: *.ucd.ie 14.01.04, 12:25
          Sadzac po adresie, tu juz wybrales.
        • Gość: gekko Do pracownika Lotu IP: 147.252.88.* 14.01.04, 13:48
          Jak na razie zaden Raynair nie spadl a jak bedzie sie rozwijal w takim tempie
          jak do tej pory to niedlugo przegoni BA. Obsluge techniczna maja taka samo jak
          przewoznicy sieciowi, punktualnosc na 95% i jak do tej pory nie zdarzylo mi sie
          aby zagubili bagaz. A ze za tzw catering trzeba placic - nie wielka strata...
          ps.
          Pozdrowienia z DIT dla przedmowcy z UCD w Dublinie (sadzac po adresie)
          • Gość: jks Re: Do pracownika Lotu IP: *.ucd.ie / *.ucd.ie 14.01.04, 14:27
            Ostatnio czytalem, ze w RyanAir juz przegonil BA na trasach europejskich z UK.
            BA lata oczywiscie takze w wiele innych miejsc, wiec w sumie caly czas sa
            wieksi.

A propos: od czerwca AerLingus bedzie latal bezposrednio do Warszawy. Niestety
            w AerLingus tez juz trzeba placic nawet za kawe :-( (od Nowego Roku).

Pozdrowienia z Belfield (nareszcie jakis Polak w Dublinie :-)
        • Gość: Jam Ci jest Re: LOTowskie mameluchy IP: *.cec.eu.int 14.01.04, 14:03
          Oho, widze ze pan z Lotu (IP: *.lot.pl) broni monopolisty. Pomimo, ze pewnie ma
          pan firmowe tanie (darmowe?) przeloty, wiec nie jest Pan autorytetem, powiem
          przerwotnie: ma Pan racje piszac: chcesz latac to lataj! A jesli ktos wybierze
          LOT (ktory spada-np.las Kabacki, czyzby zasluga byle jakiej obslugi
          technicznej?), i ma byle jaki standard (przynajmniej mi sie tak zdarzalo
          wielokroc) to m.in. dlatego, ze obnizyl ceny w wyniku presji airpolonii!
          Dlatego nawet latajac LOTem-blogoslawmy Air Polonie i inna konkurencje. Prosze
          mi tez wytlumaczyc czy nie mniej polskie jest "opluwanie wszystkiego" w postaci
          opluwania Air Polonii? A samoloty maja B737-lepsze niz te lotowskie halasliwe
          ATRowskie puszki.
    • Gość: linton Tradycyjni przewoźnicy też mogą obniżyć ceny??? IP: 195.85.199.* 14.01.04, 12:20
      przecież do tej pory wmawiali nam, że nie mogą bo i tak dopłacają do tego
      interesu...
      • jacekm22 Re: Tradycyjni przewoźnicy też mogą obniżyć ceny? 14.01.04, 16:34
        Jak na razie(???) nie widac zadnych obnizek cen biletow lot. do Polski - Z
        Paryza bilet kupiony via internet z wszystkimi oplatami kosztuje 350 euro!!!(
        do KRK i KTW)
      • Gość: Condor Re: Tradycyjni przewoźnicy też mogą obniżyć ceny? IP: *.ectaco.com 14.01.04, 19:32
        SUPLEMENT.
        Poniższa historia jest autentyczna. Wydarzyła się w maju 2003 roku, na
        pokładzie lotowskiego boeinga 767, odbywającego rejs na trasie Nowy Jork
        (JFK) – Warszawa.

Był to miły, wiosenny wieczór na nowojorskim lotnisku Johna F. Kennedy’ego, w
        skrócie i dla ułatwienia zwanym JFK. Jak zwykle w podróż do ojczyzny wybiera
        się spora „reprezentacja” amerykańskiej polonii. Miejsca w rejsowym samolocie
        LOT-u do Warszawy (w klasie ekonomicznej) zajęła również duża grupa pasażerów
        o bardzo charakterystycznym wyglądzie i zachowaniu, jednoznacznie wskazującym
        na przynależność do pewnej formacji religijnej. Nazwy tejże formacji nie będę
        tu wymieniał, nie chcąc być posądzonym o anty... uprzedzenia ;-) religijne, co
        zdarza się stosunkowo często osobom publicznie krytykującym członków tejże
        grupy. Nazwa ta zresztą nie jest istotna dla sprawy, wszak kupując bilet
        nabywamy przecież prawa do identycznych przywilejów i obowiązków, niezależnie
        od koloru skóry, religii czy języka... Grupa, o której wspomniałem, jest
        podczas całego lotu preferencyjnie traktowana przez personel pokładowy, który
        nadskakuje jej członkom, niemal lekceważąc pozostałych pasażerów, zajmujących
        miejsca w tym samym przedziale klasy ekonomicznej.

Członkowie „grupy” jako pierwsi otrzymują napoje i posiłki, dopiero po
        zakończeniu tej operacji obsługiwani są „inni” - czyli pozostali pasażerowie
        klasy ekonomicznej. Wszystko dzieje się oczywiście bez słowa wyjaśnienia i
        szczególnej atmosferze klientów „pierwszej” i „drugiej” kategorii.

Po posiłku przyszedł czas na film, jednak nie dane było pasażerom obejrzeć go
        w spokoju. Oto nadszedł czas na głośne modły na stojąco i kilkudziesięciu
        mężczyzn powstało ze swoich miejsc. Wraz z grupą powinien chyba głośno modlić
        się cały samolot, bo jej członkowie gromko pokrzykując i śpiewając
        najwidoczniej chcieli oderwać pozostałych pasażerów do przerwania śledzenia
        projekcji.

Niestety, później wcale nie było lepiej. Spokój nocnego odpoczynku był
        kilkakrotnie zakłócany przez podobne, równie hałaśliwe „sesje modlitewne”. W
        każdej normalnej linii obsługa natychmiast zareagowałaby na nietaktowne
        zachowanie części pasażerów, zapewniając właściwy komfort podróży wszystkim
        obecnym na pokładzie. Zwłaszcza, że zapłacili przecież za bilet ciężkie
        pieniądze. Nic takiego się jednak nie stało i wszyscy musieli kilkakrotnie
        znosić nocne donośne zawodzenie pokaźnej grupy mężczyzn. Ze snu nici.

Śniadanie podawane było wg tego samego rytuału – najpierw pili i
        jedli „uprzywilejowani”, potem zaś obsługa dotarła do pozostałych pasażerów.
        Zaś tuż przed samym lądowaniem, kiedy samolot przygotowywał się do finalnego
        podejścia na pas, wydarzyła się scena, niczym żywcem przeniesiona z Monty
        Pythona. Większa część członków „grupy” nie zważając na manewry samolotu
        odpięła pasy, wstała z miejsc i ponownie zaczęła głośne modły. Zdezorientowane
        stewardesy zupełnie nie wiedziały, jak poradzić sobie w tej niecodziennej
        zgoła sytuacji. Próbowały tłumaczyć „niesfornym” podróżnym powstałe
        niebezpieczeństwo dla nich i innych pasażerów, wynikające z takiego właśnie
        zachowania. W końcu bezradne niczym dzieci poszły „na układ” z religijnym guru
        grupy, dzięki temu większość podróżnych wróciła na swoje miejsca.
        Kilkuosobowa „starszyzna” zaś udała się do pomieszczenia dla stewardes, gdzie
        przygotowuje się posiłki i tam oddała się głośnej modlitwie. Pozostali
        pasażerowie przyglądali się sytuacji oczyma szeroko otwartymi ze zdziwienia.
        Nierzadko zdarzają się przecież sytuacje, kiedy pasażer przyparty do muru
        fizjologiczną potrzebą jest zawracany na swoje miejsce z toalety, ponieważ
        samolot przygotowuje się do lądowania lub przebywa w strefie turbulencji...

Zdecydowałem się opisać tę historię, by pokazać nie tylko brak
        profesjonalizmu, wynikający z nie przygotowania personelu pokładowego LOT-u do
        odpowiedniej reakcji na problemy, ale i zwykłe, bezczelne chamstwo w stosunku
        do (nie tylko) polskojęzycznych, normalnie zachowujących się pasażerów.
        Podróżowałem już wieloma liniami setki razy w USA i Europie, ale czegoś
        podobnego jeszcze nie widziałem. Vivat LOT!!!
    • mkopyt Re: Tańsze bilety lotnicze 14.01.04, 20:21
      Wszystko w porządku z tymi obniżkami i z tym że pojawiła się AirPolonia. Mam
      tylko jedno małe ale. Pisałem do nich już kilka e-maili i na żaden nie raczyli
      mi odpowiedzieć, pomimo iż podają do siebie kontakt mailowy. Szkoda, bo trochę
      mnie zrazili do siebie.
    • Gość: angica Re: Tańsze bilety lotnicze IP: *.in-addr.btopenworld.com 04.02.04, 16:59
      Uwaga na Airpolonie. Niestety o 3 razy za duzo zarezerwowalam bilet na lot z
      Londynu do Katowic z airpolonii. Otoz, zamiast obiecywanych £80 funtow,
      airpolonia sciagnela z mojej karty wizy trzy razy tyle. Identyczna sytuacja
      zdarzyla sie przy nastepnych dwoch rezerwacjach. Niestety odstep miedzy nimi
      byl za krotki, abym mogla zobaczyc wyciag z konta. Teraz wydaje krocie na
      telefony do Call Center Airpolonii i osoba, ktora sie "ponoc" tymi sprawami
      zajmuje (czyzby bylo wiecej takich spraw?) jest non-stop nieosiagalna.
      Pieniedzy jeszcze mi nie zwrocono. Przykro mi bardzo, ze Airpolonia okazala sie
      nieuczciwa firma i nie wierze tutaj w zadne pomylki. O 3 razy za duzo je
      popelniono.
    • Gość: angica Re: Tańsze bilety lotnicze IP: *.in-addr.btopenworld.com 04.02.04, 17:04
      Uwaga na Airpolonie. Lecialam az trzy razy ta linia i wszystko byloby OK, gdyby
      nie to, ze placac karta Visa, airpolonia zamiast obiecanych £80 sciagnela z
      mojej karty trzy razy wiecej. Sytuacja taka powtorzyla sie jeszcze dwa razy.
      Niestety osoby "ponoc" odpowiedzialne za takie zajscie, nie sa osiagalne, a
      pieniedzy nie odzyskalam mimo, ze krocie trace na telefonach do CAll Centre
      Airpolonii. Przykro mi, ze firma okazala sie nieuczciwa.
      • Gość: Ciekawska Re: Tańsze bilety lotnicze IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 04.02.04, 17:54
        Wybacz, ale jak to możliwe, że twoja karta została 3 razy obciążona kwotą
        trzykrotnie większą niż ta z autoryzacji???????????
        Toz to niemożliwe przecież.
        Reklamuj w banku, a nie w Airpolonii, jeśli to prawda, co piszesz, to przecież
        zwykła kradzież. Bo ktoś bez twojej zgody zabrał ci pieniądze.
        Pisz reklamację do banku.
    • Gość: lolko Re: Tańsze bilety lotnicze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.02.04, 15:35
      ja polecam przelot z Warszawy do Londynu za 98$ liniami British Airways.
      ostatnio zakupilem takowy bilet na www.bilety-lotnicze.com.pl i jestem
      zadowolony bo dolecialem nie na Stansted (skad musialbym jeszcze placic zeby
      dojechac do centrum Londynu) a na glowne lotnisko w Londynie. pozdro!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka