jerzy-0 601 km autostrad na półmetku rządów PO 21.11.09, 18:28 Nawet najbardziej oczywista oczywistosc, ktora nie pochodzi z ust nawiedzonego prezesa wywoluje jedynie wcieklosc i wrzask calej tej pisowskiej sfory. Zalosne ale i napawajace optymizmem bo wkrotce po nich slad zaginie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: querdemole Re: 601 km autostrad na półmetku rządów PO IP: 89.243.217.* 21.11.09, 21:15 Gość portalu: anka napisał(a): > Co za bzdury! Goscie z PO to populiści jak Samoobrona. Kierują swoje teksty do > głupków, którzy nie mają pojęcia jak wygląda proces przygotowania inwestycji. > Przygotowanie budowy autostrady do rozpoczęcia jej budowy to ok 3 lat. Gdyby > nie inwestycje przygotowane przez pisiory to pan Grabarczyk nie zrobiłby nawet > 1 km autostrad. Trochę uczciwości oszuści z PO :) > Dokonania pana Grabarczyka ocenimy za dwa lata. Ale pewnie znowu będzie na > poziomie swoich kumpli z SLD. Aniu, wlasnie zrobilas z siebie idiotke, jestes dumna? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: querdemole Re: POlska sie cofa dzieki bandzie PO!! IP: 89.243.217.* 21.11.09, 21:21 Jezeli to wszystko co PiS ma do zaoferowania spoleczenstwu, to nie dziwi, ze glusuja na nich tylko idioci majacy do powiedzenia tylko tyle, ze na wiesc o wysmienitych wynikach rzadu w kwestii budowy drog i infrastruktury moga tylko osmieszajac sie krzyknac: POlska sie cofa dzieki bandzie PO!!. Odpowiedz Link Zgłoś
ulanzalasem 601 km autostrad na półmetku rządów PO 21.11.09, 21:44 Artur Włodarski - niech pan POkaże legitymację Platformy! Co mnie i innych obywateli interesuje na ile km POdpisano umowy? Jedyną rzeczą do oceny będzie LICZBA (km) AUTOSTRAD WYBUDOWANYCH do końca kadencji PO! Mogą sobie podpisać na ile chcą... Tusk/PO obiecało 3000 km autostrad! A latem tego roku minister POwiedział, że prawdoPOdobnie uda się zbudować jedynie 900km! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mkrs Re: 601 km autostrad na półmetku rządów PO IP: 195.2.222.* 21.11.09, 22:07 Ok, deklaracji nie spelniono w 100% (znasz jakiś rząd, który tego dokonał? :D Jakoś o 3 mln mieszkań JarKacza nie wspominasz). Problem w tym, że nie znajdziesz innego rządu, który zrobił chociaż tyle :D Psioczysz na PO, ale żadna inna partia nie zrobiła nawet ułamka tego, co obecny rząd. Generalnie problem z tobą polega na tym, że oskarżasz autora o sprzyjanie PO, a ten człowiek przedstawił wyłącznie suche liczby. Bardzo mi przykro, ale twoje szczekanie na ten temat tych liczb nie zmieni. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mn Re: 6 km autostrad na półmetku rządów PIS IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.11.09, 22:57 Nieprawda o tych 100 km autostrad za czasów PIS. pamiętamy te 6 km uroczyście oddane w 2007 a w 2006 nie oddano ani kawałka. A więc ktoś wyraźnie chrzani... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Remek Re: Rzad PO nic nierobi tylko oszukuje biedny na IP: *.metrolink.pl 21.11.09, 22:48 Proszę cię mów za siebie. Nie cały naród to banda niemyślących i niewykształconych debili. Nie czuję się oszukany a tym bardziej biedny :)a też należę do tego Narodu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marko 601 km autostrad na półmetku rządów PO IP: *.ssp.fi 21.11.09, 23:05 Priorytetem oczywiscie dla rzadzacej ekipy sa autostrady i drogi ekspresowe z Niemiec na Wschod. Oddali sporo odcinkow m.in. tzw Berlinki (via Hansaetica. "Berlinka" czyli autostrada z Berlina do Kaliningradu przez Szczecin, Gdansk, Elblag byla planem Hitlera. Hitler od końca 1938 roku zadal od Polski zgody na zbudowanie eksterytorialnej autostrady przez polskie Pomorze Gdanskie. Teraz PO sie szczyci, ze wreszcie oddano kilka odcinkow autostrad nach Ost. Tylko kto potrzebuje w pierwszej kolejnosci dwupasmowke z Grzechotek k. Elblaga do Kaliningradu!! Za to wszelkimi sposobami utrudnia sie budowe via Baltiki. Przeciez republiki nadbaltyckie i Mazury powinny pozostac skansenem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marko Re: 601 km autostrad na półmetku rządów PO IP: *.ssp.fi 22.11.09, 00:07 Drobna pomylka. Mialo byc: Oddano sporo odcinkow A2, A4, m.in. tzw Berlinki. Pilnie potrzebujemy dobrych drog! Nie tylko z Niemiec do Rosji. Rowniiez na trasie polnoc-poludnie. Gierkowka juz sie zuzyla. A1 - priorytet PiSu utknal za PO w Plocku – czyzby planowano zmiane kierunku? A moze jakies bagno chca znowu ochronic ekoterrorysci? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pawelo A jakieś dowody? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.11.09, 00:06 Bo tylko nie poparty niczym pogląd widzę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piotrek 29 Wwa Re: A ortografiai propagandziści PO ? IP: *.aster.pl 22.11.09, 00:13 Powinno się pisać "niepoparty" panie yntelygnet z PO :> Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pawelo Re: A ortografiai propagandziści PO ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.11.09, 00:31 A coś ad rem zamiast ad personam? :) Błędy zdarzają się każdemu. Poza tymi, którzy nic nie robią. I to Ty mnie określasz mianem yn/inteligenta. Ja mam więcej skromności. Ale za komplement mimo to dziękuję:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pacal niekoniecznie, panie yntelygent skądkolwiek IP: 95.108.12.* 22.11.09, 16:52 Pisownię imiesłowów przymiotnikowych z partykułą "nie" (jak właśnie "niepoparty") reguluje uchwała RJP z 1997 roku. Wprowadza ona i zaleca pisownię łączną, jednak twierdzi również, że można bez przeszkód stosować się także do starych zasad ortograficznych, jeśli tylko czyni się to poprawnie i konsekwentnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kaczoland atakuje Re: A jakieś dowody? IP: *.dhcp.embarqhsd.net 22.11.09, 17:39 "toberson" to jeden z bardziej prymitywnych propagandzistow z PiSuaru wystepujacych regularnie na forach "GW"... Posty krotkie, tresci malo a dowodow praktycznie zero! Odpowiedz Link Zgłoś
emeryt21 601 km autostrad na półmetku rządów PO 22.11.09, 10:41 Co mnie to obchodzi na ile drog podpisali umowy.... Mnie obchodzi ile kilometrow oddano do uzytku i ile wyremontawali... Z moich szacunkow na podstwie artykulow w gazetach oceniam,ze u nas w Polsce buduje sie 20 km nowych drog rocznie. Skad taki pomysl? w ciagu 20 lat "epoki wolnosci" wybudowano pewnie 400km....no,moze troche wiecej,ale niewiele..co daje 30 km rocznie. I kto tu jest niepowazny..... Popatrzcie na takie kraje jak Chorwacja,Slowenia,Slowacja,Czechy.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mkrs Re: 601 km autostrad na półmetku rządów PO IP: 195.2.222.* 22.11.09, 12:31 Tylko jakim cudem oczekujesz, że droga powstanie przed połową kadencji, skoro tyle właśnie trwa budowa autostrady, a do tego trzeba jeszcze zmienić prawo, rozpisać przetargi, zebrać zezwolenia i podpisać umowy? Masz jakiś pomysł? Odpowiedz Link Zgłoś
ajakzupa najsprawniejszy budowniczy 22.11.09, 10:48 Kto wie, ile kilometrów autostrad zbudował ten najsprawniejszy budowniczy? Chodzi mi o lata 2007 - 2009 a) 0 b) od zera do 50 b) od 50 do 100 c) od 100 do 200 d) powyżej dwustu I gdzie te autostrady są? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: WS Re: najsprawniejszy budowniczy IP: *.net.pulawy.pl 22.11.09, 12:50 Jeśli liczyć razem autostrady i drogi ekspresowe to za PO ukończono powyżej 200km. Ale rzecz w tym, że oceniając skuteczność rządu trzeba liczyć raczej umowy na budowę autostrad, bo autostrady otwierane w ciągu pierwszych 2 lat rządów to zasluga poprzedników (tak bylo z PiS i tak jest z PO). Odpowiedz Link Zgłoś
ajakzupa Re: najsprawniejszy budowniczy 22.11.09, 14:56 Jasne. A zatem przez półtora roku PO wybudowała dwieście km. Dziennie prawie kilometr, jednakże trzeba odliczyć zimę, więc dziennie niemal dwa kilometry. To rzeczywiście cud! Gdzie te drogi są, odkąd dokąd? Odpowiedz Link Zgłoś
ukos W artykule napisano, ale PiSiory nie umieją czytać 22.11.09, 16:04 ajakzupa napisał: > Kto wie, ile kilometrów autostrad zbudował ten najsprawniejszy budowniczy? (...) Odpowiedz Link Zgłoś
ajakzupa Re: W artykule napisano, ale PiSiory nie umieją c 22.11.09, 16:22 Tak, jestem PiSiorem w takim samym stopniu, jak ty łajnem krowy. Jeśli jesteś łajnem, to ja PiSiorem. Ale może zamiast bluzgów oświecisz mnie, masz doskonałą okazję wykazać moją głupotę, proszę więc napisz, ile km autostrad w 2008 i 2009 zbudowała PO i gdzie te autostrady są. Napisz też dla porównania, ile autostrad zbudowało PiS w 2005 i 2007 i gdzie te autostrady są. Jeśli umiesz coś innego poza bluzganiem i pluciem, to wykaż się i napisz, uprzejmie proszę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mkrs Re: W artykule napisano, ale PiSiory nie umieją c IP: 195.2.222.* 22.11.09, 23:49 I znów następny, któremu się wydaje, że oddanie drogi do użytku jest sukcesem. Bzdura, nie jest! Wykonanie budowy to wyłącznie dokonanie firmy budowlanej. Poza tym przykra prawda jest taka, że sama budowa autostrady trwa w praktyce dwa lata, a obecny rząd musiał jeszcze zmienić prawo, a dopiero potem zająć się całymi procedurami. Ciężko w związku z tym oczekiwać, żeby po dwóch latach od przejęcia władzy te autostrady były gotowe. Popatrz sobie za to na Skyscrapercity, ile umów podpisano - znajdziesz tam bardzo konkretne liczby i daty. Uświadom też sobie, ile ważnych zmian w prawie ustanowiono. Odpowiedz Link Zgłoś
ajakzupa Re: W artykule napisano, ale PiSiory nie umieją c 23.11.09, 00:52 Jestem wyjątkowo wdzięczny za to, że wykazałeś moją durnowaciznę i podałeś te liczby, konkretne dane dotyczące kilometrów wybudowanych przez PO autostrad. Rzeczywiście, liczby są imponujące, nie na papierze i istotnie minister PO zasługuje na miano największego budowniczego, a Redaktor "GW" słusznie pisze na jego cześć pean, hymn, a nawet odę. Odpowiedz Link Zgłoś
ajakzupa ps 23.11.09, 01:07 A o tym, że to nie PO, lecz firma budowlana, wybudowała rekordowo dużo km autostrad, powiedz Tuskowi. Na pewno ci uwierzy. Ja wierzę Tuskowi. Skoro mówi, że to on i PO ogromnie dużo buduje, to przecież Premier Państwa Polskiego nie kłamie, a mówi prawdę. Premier z PO wybudował masę autostrad, posłuchaj go, jak przemawia, to się przekonasz, że mówi prawdę. Nie musisz sprawdzać, jak jest w rzeczywistości. Słowa Pana Premiera to rzeczywistość! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: slav 601 km autostrad na półmetku rządów PO IP: *.toya.net.pl 22.11.09, 11:42 PO czy PiS... jedno szambo. PiS nie potrafił rządzić, ale nie potrafił też kraść. PO rządzenie wychodzi może trochę lepiej, ale też co się nakradli i jeszcze nakradną, to niejeden sie ustawi do końca życia. W każdym razie mam dosyć liberalnych rządów. Przy następnych wyborach mój głos pójdzie do PiSu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mkrs Re: 601 km autostrad na półmetku rządów PO IP: 195.2.222.* 22.11.09, 12:30 No to może wykaż, gdzie rząd PO ukradł? Bo ja póki co słyszałem tylko o aferze hazardowej, ale: 1. PO od ręki pozbyła się zamieszanych w sprawę 2. PO od ręki zgodziła się na powołanie komisji 3. Wiele wskazuje na to, że także PiS (a także PiSdent RP L. Kaczyński) poddawał się lobbingowi, o czym niedawno pisano m.in. w tym portalu. > mam dosyć liberalnych rządów. Jasne, w końcu lepiej jest, gdy rząd decyduje za obywatela, jak ma wyglądać jego życie. To dość typowe dla ludzi, którzy nie potrafią zadbać sami o siebie - w końcu dostają wszystko pod nos. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Radek Nie masz racji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.11.09, 11:49 Za rządów PIS- autostrada A1 stała ponieważ wysyłano masowo zapytania, i blokowano roztrzygnięcie przetargów - do tego autostrady były podzielone na gigantyczne odcinki co dodatkowo utrudniało całość. Rządy PO wprowadziły restrykcyjne prawo co do zapytań przetargowych - przez co znacznie przyspieszyły budowę dróg. POMIMO KRYZYSU - budują wiecej niż PIS!!!! Do tego odcinek nowobudowanej autostrady - koło której mieszkam został podzielony na 3 mniejsze odcinki, 16, 15, 18 km. Przez co 3 firmy budują go równocześnie i w 2010 mają zostać zakończone prace - do czego dojdzie bo już są w fazie końcowej - nawet zakończą przed czasem. Jak chcesz promować PIS - to powiem ci tyle - LICZĄ SIĘ PODPISANE UMOWY. A tych PIS nie potrafił podpisywać czyli nie potrafił inwestować w sposób płynny i prawidłowy. Ten minster - może nie buduje 1000 km rocznie jakby chcieli wiecznie niezadowoleni polacy, ale buduje tyle że jestem zadowolony. Na Śląsku, na którym mieszkam - doprowadzili do absolutnej rewolucji w drogach, wreszcie został rozwiązany problem węzła Murckowskiego który wisiał niezrobiony od lat. Remontowane sa prawie wszystkie drogi ekspresowe i krajowe,powstaje autostrada A1, co do której PIS w żadnym ale to w żadnym stopni się nie przysłużyło. Z tego co słyszałem wreszcie podpisano umowy na A4 w strone ukrainy, i rozpoczeto budowy niekótych odcinków, podpisano umowy na budowę A2 do samych NIEMIEC, podpisano umowy na cała A1 - od czech do morza Bałtyckiego, na południu Śląska powstaje nowoczesna droga expresowa biegnąca w górach która ma połączyć odcięty od świata Żywiec - powstaje tam najdłuższy tunel w polsce biegnący pod górami. - niedwno otwarto odcinek A4 łączący naszą autostradę z autostradą niemiecką (ponad 50 km) Mógłbym tak wymieniać i wymieniać cały dzień pisząc tu książkę o tym co się dzieje na POLSKICH drogach. Za pis natomiast - nie działo się prawie NIC - pomimo że koniunktura była rewelacyjna i środki prawie 2 razy większe (środki własciwe - czyli te polskie - które są niezbędne do uruchamiania środków unijnych). I tak dobrze ocenili w tym artykule PIS - bo tak naprawdę to otworzyli zaledwie 8 km autostrad - resztę informacji nie wiem skąd wzieli. Śmiała się z nas Europa że polska w tym tempie będzie miała podstawowe autostrady w 3400 roku. Wreszcie budujemy, wreszcie wykorzystujemy środki z UE, gratuluje ministrowi - choć mogło być lepiej (proszę się nie martwić - Polacy tacy są - zyciowe motto polaka : "NARZEKAM WIĘC JESTEM") Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: CV* Re: Nie masz racji IP: *.146.15.96.nat.umts.dynamic.eranet.pl 22.11.09, 22:03 Chłopie, pleciesz jak Piekarski na mękach. Bzdura za bzdurą, fałsz za fałszem. Po co to robisz?? Szetyna z Nowakiem jeszcze za to płacą? > powstaje autostrada > A1, co do której PIS w żadnym ale to w żadnym stopni się nie przysłużyło. Jak najbardziej, umowy na budowę fragmentów A1 (między Sośnicą a granicą z Czechami) podpisano za czasów PiS! Sprawdź sobie. > co słyszałem wreszcie podpisano umowy na A4 w strone ukrainy Odcinek Kraków- Szarów zakontraktowano i rozpoczęto budowę za rządów PiS... > podpisano umowy na cała A1 - od czech do morza Bałtyckiego Kolesiowska zamiana bezpłatnej i bardzo dobrej Gierkówki między Częstochową i Piotrkowem, na płatną do prywatnej kieszeni autostradę, raczej sponsorom twoich wypocin chluby nie przynosi. > - niedwno otwarto odcinek A4 łączący naszą autostradę z autostradą niemiecką > (ponad 50 km) Odcinek Krzyżowa - Zgorzelec zakontraktowano i wykonano większość robót(!) za czasów PiS... Opamiętaj się, proszę. > Mógłbym tak wymieniać i wymieniać cały dzień pisząc tu książkę o tym co się > dzieje na POLSKICH drogach. to wymień coś, co rzeczywiście jest zasługą twojego ryżego bożyszcza i przestań łżeć. A w ramach zadośćuczynienia przeproś babcię i oddaj jej dowód. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mkrs Re: Nie masz racji IP: 195.2.222.* 22.11.09, 23:37 Ok, podałeś kilka sukcesów rządu PiS. Tyle, że statystyki 110:601 w żaden sposób nie zmienisz. Sorry, miszczu :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mkrs Re: Zdymisjowac nieudaczny rzad PO i rozpisac wyb IP: 195.2.222.* 22.11.09, 12:32 O :) Typowy kretyn, który tylko pienić się potrafi, za to powołać się na fakty - już nie bardzo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kap0 601 km autostrad na półmetku rządów PO IP: *.tor.primus.ca 22.11.09, 13:09 dlaczego POyeby porownuja sie ciagle z PiS-em niech porownuja sie z SLD albo z rzadami jaruzelskiego Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kaczor Re: Mialy byc cuda i 2ga Irlandia a jest szambo T IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.11.09, 13:18 Jedynie co mozna przyznac i zaliczyc jako sukces PO i jego wodza to doskonaly pijar ktory skutecznie omotal intelegencikow z pseudo uczelni z licencjatami, nie potrafiacych odroznic podstawowych zasad w tym prawdy od falszu. Gloszony sukces autostrad i drog to efekt koncepcji i rozpoczetych prac za rzadow PiS. Natomiast sygnaly o zapasci w drogownictwie to znaczne zmniejszenie produkcji podloza i masy drogowej, chyba ze dla ilosci budujemy dwukrotnie ciensze autostrady jak Kulczykowa, czy dosypujemy piachu jak ekspresowka pod Wyszkowem. Nastaje epoka gierkowskiego sukcesu i walki o lepsza polske i o lepsze zycie dla nas kosztem was. By to zrozumiec trzeba posiasc wiedze. Z wiedza sie nie rodzi i nie lezy ona na ulicy, wiedze trzeba nabyc uczac sie pilnie i prawdziwie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mkrs Re: Mialy byc cuda i 2ga Irlandia a jest szambo T IP: 195.2.222.* 22.11.09, 23:55 Uwielbiam te teksty z cyklu "pijar" i "omotanie intelegencikow" (PiSownia oryginalna). Problem w tym, że trzeba być totalnym matołem, żeby nie zauważyć podstawowych zmian w prawie: 1. Decyzja lokalizacyjna = pozwolenie na budowę (zasługa PO) 2. Skrócenie czasu na wydanie decyzji środowiskowej (zasługa PO) 3. Nowe zasady wywłaszczania, ułatwiające pozyskanie gruntów (zasługa PO) oraz rekordowych środków przeznaczonych na budowę. No, ale trzeba najpierw mieć chociaż ten licencjacik (i to na nienajgorszej uczelni), żeby pojąć takie rzeczy. To nic złego, żeś głupi i nie rozumiesz słowa pisanego, ale przynajmniej nie chwal się tym publicznie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Radekkkk Żal dupy ściska pisiory nie?:d a dopiero będzie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.11.09, 13:56 ściskał za dwa lata. Skończcie płakać o tym że to sukces PiS bo aż się śmiać chce. PiS podpisał umowy na 40 km autostrad podczas całych swoich rządów - ŚMIECH NA SALI! Przy tak dobrej koniunkturze tak spartolić sprawe. PO mimo kryzysu ŁOI PiSuar jak się tylko da. W każdej kategori dróg w polsce jest poprostu lepiej:) Odpowiedz Link Zgłoś
herbapol 601 km autostrad na półmetku rządów PO 22.11.09, 14:40 Biedni ludkowie,jak długo jeszcze będziecie się spierać o to,kto pierwszy wbił palik na budowie nowej autostrady? PiS czy PO?Czas rządów duetu Marcinkiewicz-Kaczyński jest przedstawiany jako okres szczególnej chwały PiS-u,chociaż wzrost godpodarczy tego okresu nie wynikał z szczególnie mądrych decyzji tego rządu,ale był wynikiem ogólnego, pozytywnego trendu gospodarczego na świecie.Nie przeszkadza to p.Kaczyńskiemu sobie przypisywać tych osiągnięć i skromnie milczeć na temat,że przejął po SLD kraj także z poważnym plusem wzrostowym.Co zresztą też nie było zasługą SLD.Tak rozwijała się wtedy gospodarka.Ci wszyscy,którzy twierdzą,że za Ziobry korupcja malała - nie wiem skąd czerpią takie przekonanie.Tych kilka widowiskowych spraw,to był cyrk a nie walka z korupcją.Doktor G.,posłanka Beata S.,afera węglowa i td.Gdzie są wyroki?Czy korupcja za rządu Tuska malej,nie wiem,ale widowisk nie organizują.Dużo piszecie o tzw.aferze hazardowej,ale kto z was wie naprawdę o co idzie.To przecież rząd pracował nad nową ustawą w tym temacie,ale panowie którzy zapłacili za znajomości ze środowiskiem żyjącym z hazardu,łapówki nie wzięli.Ich grzechem były jedynie rozmowy na ten temat,chociaż z podsłuchów nie dowiedziałem się,że obiecywali coś konkretnego.Moralnie naganne,prawnie bez znaczenia. Jeżeli min.Grabarczyk w swej pracy kontynuuje to,co zaczął jego poprzednik z PiS-u,to bardzo dobrze o nim świadczy.Tak właśnie należy postępować. To,że PiS,z obsesji przed mafią,układem,przekrętam,miał spore trudności w rozstrzyganiu przetargów,nie podlega dyskusji. Gdyby opozycja w ciągu ostatnich dwóch lat,była tzw.konstruktywną,bilans minionego okresu byłby o wiele lepszy,a ostatnie zamysły PO w sprawie likwidacji rzeczywistej dwuwładzy w państwie,tylko idiota może krytykować,chociaż szanse w tym kierunku są słabe(zmiana konstytucji). Odpowiedz Link Zgłoś
ukos Niedołęgi wrzeszczOM 22.11.09, 16:01 PiSiory nie mogą po prostu znieść myśli, że ktoś POtrafi wybudować 5- 6 razy więcej od nich. W całym wątku rozlegają się więc ich wściekłe wrzaski, mściwe pomstowanie i rozpaczliwe wycie. Odpowiedz Link Zgłoś
losiu4 Re: Niedołęgi wrzeszczOM 23.11.09, 20:45 ukos napisał: > PiSiory nie mogą po prostu znieść myśli, że ktoś POtrafi wybudować 5- > 6 razy więcej od nich nie, nie "potrafi", bo NIE wybudował. Potrafi podpisać umowy do których powstania przyczynił sie ktoś zupełnie inny. Pozdrawiam Losiu Odpowiedz Link Zgłoś
losiu4 601 km autostrad na półmetku rządów PO 22.11.09, 16:16 e. Tu należy się przyjrzec kto robotę zaczął, kto kontynuował a kto będzie wstążki odcinał. Czyli konkret: ile tuskowcy ZAINICJOWALI budów dróg i autostrad Pozdrawiam Losiu Odpowiedz Link Zgłoś
losiu4 Re: Przeczytaj artykuł 23.11.09, 20:39 no właśnie przeczytałem. Podpisanie umowy to finalizacja calego procesu inwestycyjnego. Potem zostaje jeno egzekwowanie zapisów umów. Pozdrawiam Losiu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kaczoland atakuje Re: 601 km autostrad na półmetku rządów PO IP: *.dhcp.embarqhsd.net 22.11.09, 17:01 "ile tuskowcy ZAINICJOWALI budów dróg" Widzisz PiSuarczyku ("losiu")... a bracia blizniacy (dozywotni przywodcy PiSu) to nawet ZAINICJOWALI budowe 3 milionow mieszkan! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mkrs Re: 601 km autostrad na półmetku rządów PO IP: 195.2.222.* 22.11.09, 23:50 601:110. Sorry :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kaczoland atakuje Re: 601 km autostrad na półmetku rządów PO! IP: *.dhcp.embarqhsd.net 22.11.09, 16:58 "Trochę uczciwości oszuści z PO :)" Zdaje sie, ze to maly PiSuarczyk (ukrywajacy sie tu pod pseudonimem "anka") nie bardzo wie o czym pisze! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ken Zmarnował pół roku ? A kto zawalił ustawę o IP: *.chello.pl 22.11.09, 21:28 oddziaływaniu srodowiskowym panie Furgalski ? No chyba nie Grabarczyk, ale rząd pana prezesa z pania Gęsicką na czele ! Bez tej ustawy stały wszystkie inwestycje infrastrukturalne bo groziło nam odebranie srodkow unijnych na te inwestycje, co więc mogl Grabarczyk robić poza ta ustawą ? Owszem pół roku zmarnowano, ale nie było w tym winy Grabarczyka ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: roadman Skyscrapercity statystka prawdę ci powie ! IP: *.chello.pl 22.11.09, 21:32 Wystarczy wejść na ostatnie strony tego portalu wpisując w google.pl skyscrapercity statystyka żeby zobaczyc czego dokonała obecna ekipa a czego poprzednia ! należy przy tym pamietac, ze ta ekipa musiała jeszcze dokonac wielkich zmian legislacyjnych, którzy poprzednicy zaniechali, a zwłaszca przystosowanie ustawy srodowiskowej do wymogow unijnych, co zajęło wiele miesiecy ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: DeeDee Jedno, czego mozna pozazdroscic Pisowi, to... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.11.09, 22:42 Gość portalu: anka napisał(a): > Gdyby nie inwestycje przygotowane przez pisiory to pan Grabarczyk > nie zrobiłby nawet > 1 km autostrad. Trochę uczciwości oszuści z PO ...fanatycznych wyznawców, którzy nawet tak ewidentne dowody na sprawnosc PO w kwestii budowy dróg są w stanie zinterpretować odwrotnie! Wow. DD Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ken Re: Jedno, czego mozna pozazdroscic Pisowi, to... IP: *.chello.pl 23.12.09, 22:46 ale z ciebie jolopek patafianie ! Nie masz zielonego pojęcia o tym ! Co ci ten twoj pis przygotowal ? Chyba drugie sniadanie, a nie autostrady. Nawet ustawy srodowiskowej nie byl w stanie zrobić. Daj se siana patafianie. Odpowiedz Link Zgłoś
deval Re: 601 km autostrad na półmetku rządów PO 22.11.09, 23:14 Co za idiotyzmy piszesz... Że ci panie z pamięcią jętki przypomnę: PiS zablokował i cofnął budowę w związku ze swoim hasłem - że państwo a nie prywaciarze mają budować. To taki "drobiazg". Dopiero pod koniec kadencji dwie drogi wznowili - płacąc kary prywaciarzowi. Więc cała zabawa z przetargami - to ten rząd. Tylko jak widzę - PiS niby robił umowy rządowe, jak już nie był rządem. Jeżeli zaś rozpatrywać pod względem planów in generalio to zasługi do kogo cofniesz? Buzka? Czy jeszcze wcześniej? Odpowiedz Link Zgłoś
sas125 Re: 601 km autostrad na półmetku rządów PO 25.11.09, 15:57 8 sierpnia2009 miało się odbyć otwarcie 51 km odcinka autostrady A4 od Krzyżowej do Zgorzelca. I co? Jak zwykle nic. Widocznie Pan Premier miał niezwykle ważny mecz piłkarski. A tow. schetyna kombinuje jak to wcyganic ciemnemu narodowi ze to sukces PO/ a nie PISu -przypopmnę ze ten odcinek zaczeto budowac za PIS PO przez dwa lata podpisalo mniej kontraktow na autostrady niz mial w planie tylko na 2008 rok Poloczek z PISu ile metrow / bo km oczywiscie nie napisze/ wybudowano z inicjatywy PO do dzisiaj ? prawda ze zero ? a ile mialo byc rocznie -1000 km jak w hiszpanii , a przy drogach baseny kto to obiecywal ? prawda ze Tusk ? kto klamie ja bura suka ? prawda ze Tusk ? a moze nie ? a moze nie minelo juz dwa lata rzadow PO , i co ? i g....no PO to Pośmiewisko po wyborach mialy byc "natychmiast" budowane autostrady, bo PiS 8 km wybudowal, w planie z 2005 PO planowalo 1800 km autostrad do 2009, a i dzisiaj juz pisza ze nie zdazymy: wiadomosci.wp.pl/wiadomosc.html?kat=9911&wid=9336175&rfbawp=1193469228.507&ticaid=14b69 Z budową wielu dróg nie zdążymy przed mistrzostwami Europy w piłce nożnej w 2012 r. - uważają politycy PO. Platforma ma już gotowy szczegółowy plan budowy dróg i autostrad do 2020 r. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jax gdzie jest te 601 km, hm??? IP: 80.87.36.* 16.12.09, 12:16 i że niby wybudowane w dwa lata... to, że podpisane, to jeszcze nic nie znaczy (np informacja tuż powyżej, że A1 do czech odroczona, a3 też leży) wszystkich autostrad może łącznie z tymi gierkowskimi mamy 600 km. i żadnej w stolicy Odpowiedz Link Zgłoś
sas125 Re: gdzie jest te 601 km, hm??? 16.12.09, 23:37 juz mamy jasnosc w 2009 PO wybudowalo tylko 49,7 km /A4/ plus 19,9 km tez A4 /krakow -szarow/ na rok 2010 przewiduja wg danych na dzisiaj oddanie tylko 46,1km /plus to co zawalili w 2009/-mam nadzieje ze te 46,1km to liczba ktora sie powiekszy a jest to tylko biezacy zapis z danych GDDKiA ...jesli nie to juz mozna powiedziec ze PO to PORAZKA i oszustwo. bo trudno uwierzyc ze nagle w 2011 i 2012 beda oddawac po 300 km autostrad do uzytku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ken 601 km autostrad na półmetku rządów PO IP: *.chello.pl 23.12.09, 22:44 Nie zmarnowal pol roku, tylko robil ustawe o oddzialywaniu srodowiskowym, bez ktorej nie mozna bylo zbudowac ani kilometra autostrady ! Skoro poprzedni rząd nie byl jej w stanie zrobic, to ktos wreszcie musial to zrobic ! Pisanie więc o zmarnowanym pol roku to zwykla brednia ! Odpowiedz Link Zgłoś