Dodaj do ulubionych

Jeden z najtańszych banków podwyższa prowizje. ...

• naiwny_cynik Jeden z najtańszych banków znacząco podwyższa p... 17.12.09, 10:49
      No i super. I z pocałowaniem ręki wrócimy do mBanku - albo nawet
      Pekao! ;)
    • dalton78 Re: Jeden z najtańszych banków podwyższa prowizje 17.12.09, 10:58
      Gość portalu: www.najtanszy.com. napisał(a):

> w mBanku konto za darmo ale
      > jeśli chodzi o kartę mastercard to niestety płaci się jeżeli nie spełni się
      > jakichś tam warunków
      na szczęście nie dużo ale polecam - visa jest za dar
      > mo

z prawidłowym linkiem....
    • Gość: dd_heretyk Jeden z najtańszych banków znacząco podwyższa p... IP: 89.171.3.* 17.12.09, 11:09
      Cóż... Jakoś nigdy nie ufałem ludziom w melonikach...
    • Gość: Drakuleska Jeden z najtańszych banków znacząco podwyższa p... IP: *.centertel.pl 17.12.09, 11:14
      A miał być tak pięknie:((Ziściły się moje podejrzenia że to było
      zbyt bajkowo.Trudno,będę szukac innego banku.
    • Gość: Andzia Najtańszy bank to ... IP: *.multimo.pl 17.12.09, 11:15
      A tu, jak na razie, wszystko darmo - www.vwbankdirect.pl/
    • Gość: Tomek Jeden z najtańszych banków znacząco podwyższa p... IP: 213.17.128.* 17.12.09, 11:15
      Alior chce się pozbyć tzw "martwych klientów". Ci dla których jest to pierwszy bank i zlecili dyspozycje przelewu wypłaty nie muszą się martwić.
      Nawet jeżeli miałbym zapłacić 2zł/mies wiecej to i tak mam wszystkie bankomaty za darmo a embankowcy biegają i szukają euronetów byle tylko oszczędzić równowartość batonika miesięcznie - żal!
      • Gość: tomekjot Re: Jeden z najtańszych banków znacząco podwyższa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.12.09, 11:24
        Nie szukam euronetu, jeszce mam ecard i cash4u, wiec nawet w alior
        moge sobie wypłacić
      • Gość: mb Re: Jeden z najtańszych banków znacząco podwyższa IP: *.bremultibank.com.pl 17.12.09, 11:35

Jak masz MasterCard Gold do ekonta za 9.99 to masz wszystkie bankomaty bezprowizji na całym świecie, dodatkowo dostajesz rabaty w sklepach tak jak przy kartach kredytowych
        • Gość: Zbig Re: Jeden z najtańszych banków znacząco podwyższa IP: *.privacyfoundation.de 17.12.09, 13:10
          Nawet jak ma się zwykłą Visę Electron, to wypłaty we wszystkich
          bankomatach zagranicznych są bez prowizji.
          • steady_at_najx Re: Jeden z najtańszych banków znacząco podwyższa 17.12.09, 13:27
            Dupa a nie we wszystkich. W USA nie spotkalem sie z bankomatem ktory
            nie pobieralby oplaty za karte aliora.
            • Gość: Zbig Re: Jeden z najtańszych banków znacząco podwyższa IP: *.privacyfoundation.de 17.12.09, 14:02
              Miałem na myśli oczywiście mBank, w którym nie ma prowizji.

Przepraszam za zamieszanie.
    • telegram29 Jeden z najtańszych banków znacząco podwyższa p... 17.12.09, 11:26
      Na szczęście mam jeszcze konto w mBanku. Więc good-bye panowie i
      panie w melonikach. Chodzi o zasady, po prostu. A nie, jak to
      niektórzy sugerują, skąpienie sumki o równowartości batonika...
      • Gość: Bramkarz Re: Jeden z najtańszych banków znacząco podwyższa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.12.09, 19:34
        Masz racje chodzi o zasady to moje 2 zlote i ja mam decydowac jak i
        na co je wydac, ale czesc "oszolomow" chce uchodzic za milionerow i
        z noszelancja mowia.. eeee 2 zyla olac co to dla mnie, dla mnie to
        tez nic ale podpisywalem umowe na 3 zyla a nie na 5 wiec w tej
        chwili Alior usiluje wyludzic odemnie 2 zyla na zasadzie menela pod
        sklepem ktoremu czasami sie da 1 zeta zeby sie odczepil i nie
        marudzil.
        • Gość: jesteś menel Re: Jeden z najtańszych banków znacząco podwyższa IP: *.opera-mini.net 17.12.09, 21:30
          Sam jesteś menel. Zresztą Alior nie jest dla meneli takich jak ty , idz sobie kup piwo za 2 zyle.
          • Gość: przypadkowy_obserw Re: Jeden z najtańszych banków znacząco podwyższa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.12.09, 02:18
            ??Pracownik Alior banku? Przestań obrażać i dyskredytować, rozsądek.
            • Gość: dno forumowe Re: Jeden z najtańszych banków znacząco podwyższa IP: *.opera-mini.net 18.12.09, 15:23
              ?? Wścibska pismaczka ? Pracownicy Aliora nie powinni zniżać sie do poziomu przeważającej ilości osobników z tego forum.
    • Gość: Ch6j No to wiem, po co ten kapelusz IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.12.09, 11:31
      Żeby tam narobić. Żegnaj Allior
    • Gość: Kopernik Re: Jeden z najtańszych banków podwyższa prowizje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.12.09, 11:38
      To już wiem za co kolejny pałacyk Alior w moim mieście otwiera:)
      Ogólnie mówiąc to mój prosty umysł nie pojmuje jak może taki biznes
      funkcjonowaćy: toruń 2 oddziały w centrum (min 80 tys zł czynszu za dwa) + teraz
      kupili palacyk wiec juz mam 3 odział. W każdym obsługa, nowoczesne technologie
      (też koszt). Plus jeszcze kapitał na kredyty których odsetki będą spłacone
      dopiero za pare lat.
      • Gość: gouda Re: Jeden z najtańszych banków podwyższa prowizje IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.12.09, 13:57
        wiadomo, jadą na kredytach...:)
    • Gość: tom Naciągacze- chcieli mi wcisnąć... IP: *.chello.pl 17.12.09, 12:09
      Naciągacze jakich mało, dzwonili do mnie 3 razy i zapraszali na spotkanie żeby
      zaproponować "super tani kredyt na emisję akcji PGE". Jeśli ktoś się
      orientuje, to wie że każdy kto zaciągnął kredy na te akcje, nie zarobił ani
      grosza, a jak mu się nie poszczęściło i nie sprzedał w odpowiednim momencie
      żeby wyjśc na zero to dzisiaj jest ładnie do tylu. Mało, że akcje spadły to
      jeszcze kredytu nie udało się spłacić od razu i prowizja się nalicza juz 2
      miesiące...
    • Gość: Pio Dla tych co proponują mBank IP: *.toya.net.pl 17.12.09, 12:28
      pocałujcie się w d*pę. Wypłaty i wpłaty tylko w bankomatach/wpłatomatach. Nie
      można na konto mBanku wpłacić w BRE, bo liczą sobie za to 10zł...

To ja wolę Inteligo. Przynajmniej wpłaty na Inteligo w PKO mam za darmo ;)

• Gość: Aliccja_B Re: Dla tych co proponują mBank IP: *.comarch.com 17.12.09, 12:51

w DM Alior piszą mi juz od roku, że moduł składania zleceń jest
        prawie gotowy i juz już... i tak 4 kwartał leci jak mi tak piszą
        • Gość: abc Re: Dla tych co proponują mBank IP: *.chello.pl 17.12.09, 20:15
          Tak sie składa, ze DM Aliora wdrazany jest właśnie przez Comarch (czyli firme, z
          ktorej IP piszesz).
          • Gość: wierny Re: Dla tych co proponują mBank IP: 188.33.224.* 17.12.09, 20:57
            Nie ma to jak strzelić sobie w stopę haha ha
      • Gość: zadowolony klient Alior z Mbank daje 100% satysfakcji IP: 188.33.113.* 17.12.09, 13:59
        Posiadam konta w obu bankach i jestem bardzo zadowolony. Konta i usługi uzupełniają się znakomicie.Aliorbank jest najlepszym bankiem na rynku bo wygrywa w praktycznie wszystkich rankingach dlatego należało spodziewać się że przestanie być najtańszym bankiem bo usługi przecież kosztują i wynikają jak podała Gazeta z podwyżek firm współpracujacych z bankami. Zatem najtańszym bankiem będzie Mbank ale nie posiada on usług które ma Alior , ponieważ jest to bank dla młodych ludzi na dorobku. Dla dojrzałych którym nie chce się biegać w poszukiwaniu bankomatów jest Aliorbank. Jeżeli firmy podwyższają opłaty za korzystanie z bankomatów koszty również odczują inne banki wiec radziłbym się zastanowić nad zmianą banku bo można trafić z deszczu pod rynnę . Na dodatek stracić mnóstwo czasu na przenoszenie konta. Nie znam powodu dlaczego Gazeta często "pluje się" na bank który ma jedno z najlepszych kont i usług w Polsce. Artykuł jak sami wspomnieliście jest mało rzetelny wiec wypociny autora radziłbym brać z przymrużeniem oka bo często jest to student który oczywiście woli batonika niż dopłacić żeby mieć najlepsze konto. Tytuł artykułu podaje że Alior jest najtańszym bankiem wiec po podwyżce dorówna innym bankom w opłatach czyli będą normalne opłaty jak w większości banków . Ale konto w Aliorbanku pozostanie jednym z najlepszych. Co wiecej w artykule są podane dodatkowe usługi które bank zaoferuje w Nowym Roku. Jedyna sprawa która mnie martwi w tym banku są placówki których rozplanowanie było dość dziwna oraz ilość szykuje się zadziwiająco duża ale plusem będą któtsze kolejki w oddziałach. Jestem zdania że skąpy 2 razy traci i znając usługi Aliorbanku mam przekonanie że warto płacić za ich konto. Zastanawiam się gdzie znajdziecie tańszy bank bo Mbank jest czymś w rodzaju parabanku i pamiętam że w czasie jego funkcjonowania podniósł opłaty za przelewy do 0,50 groszy. Jeśli wykonywaliśmy w miesiącu 10 przelewów płaciliśmy dodatkowych opłat 5 zł. Konto , karta i przelewy miały być za darmo ale jak sie okazało opłatę za karte pobrali 20 zł w Mbanku .Trzeba liczyć się z podwyżką cen usług w każdym banku. Radze zastanowić się porządnie przed podjęciem decyzji bo źle o tym banku mogą pisać przeważnie zawistnicy i konkurencja.
        • Gość: zadowolony klient Re: Alior z Mbank daje 100% satysfakcji IP: 188.33.113.* 17.12.09, 14:38
          Wykrakałem ...

Informujemy, że z dniem 17.12.2009 r. modyfikacji ulegają następujące Regulaminy mBanku: Regulamin otwierania i prowadzenia rachunków oszczędnościowo - rozliczeniowych i oszczędnościowy­ch w mBanku, Regulamin otwierania i prowadzenia rachunków bieżących w mBanku, Regulamin kredytów konsumpcyjnych dla osób fizycznych w mBanku oraz Zasady realizacji przelewów transgranicznyc­h.
          • Gość: Zbig Re: Alior z Mbank daje 100% satysfakcji IP: *.foebud.org 17.12.09, 15:51
            A czy szanowny piszący przeczytał chociaż czego zmiany regulaminów mBanku dotyczą?
            Pokaż mi, z której zmiany wynika, że klient zapłaci choćby o grosz więcej?
          • Gość: stefan Re: Alior z Mbank daje 100% satysfakcji IP: *.devs.futuro.pl 17.12.09, 18:11
            A niby co takiego drozeje?

"Zmiany w opisanych dokumentach dotyczą modyfikacji zasad pokrywania kosztów
            realizacji przelewu walutowego/zagranicznego.

Ponadto, w Regulaminie otwierania i prowadzenia rachunków oszczędnościowo
            rozliczeniowych i oszczędnościowych w mBanku oraz Regulaminie otwierania i
            prowadzenia bankowych rachunków bieżących w mBanku doprecyzowane zostały zapisy
            o terminach realizacji operacji księgowych w dni ustawowo wolne od pracy oraz
            soboty.

Zmiana w Regulaminie kredytów konsumpcyjnych dla osób fizycznych w mBanku
            obejmuje modyfikację zapisu w §18 ust 3 dotyczącego przekazywania danych
            osobowych do Biura Informacji Kredytowej SA."

Alior bank ma w tej chwili nedzna oferte. Te rankingi wygrywali pewnie jak mieli
            overnight oprocentowany na 5,5%. Opłata 60 zł/rok za debetowke to jest jakis
            koszmar. Tyle to za kredytowa bedzie za duzo. Trzeba bedzie wyprobowac ten Deutsche.
            • Gość: a Re: Alior z Mbank daje 100% satysfakcji IP: *.icpnet.pl 17.12.09, 18:53
              portfeldomowy.pl/163/dbnet-konto-internetowe-deutsche-bank-pierwsze-wrazenia#more-163 zebys sie nie przejechal - tu pisza ze glowna zaleta jest koszt....
      • Gość: ak a w PKO zyczę... IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 17.12.09, 14:05
        przyjemnego stania w kilometrowej kolejce
    • Gość: koko Nie ma to jak zrobić sensację IP: *.oracle.co.uk 17.12.09, 12:47
      Autor artykułu zrobił sensację, ale forumowicze biją go na głowę. "bye bye",
      bo zamiast PLN3 będzie PLN5? Czy dlatego, że kartą kredytową 4 operacje trzeba
      zrobić? Jak się karty nie używa, to można jej nie mieć przecież (debet na
      koncie wychodzi i tak taniej). Więc co, te 2 złote tak was bolą?

I druga sprawa - co mają ceny do "wyższej kultury"? Kultura według was
      oznacza, że cennik się nie zmieni przez 100 lat? Czy może kultura=najtaniej?
      Bo jak dla mnie wręcz przeciwnie - "wyższą kulturę" należy rozumieć jako
      wyższy poziom usług, a wyższy poziom usług często wiąże się z wyższymi ich
      cenami. Niektórzy są skłonni za to płacić, inni nie.
      • Gość: Baba_z_Aliora Re: Nie ma to jak zrobić sensację IP: *.comarch.com 17.12.09, 12:57
        przestań pieprzyc bo nie da się tego czytać !!!
      • steady_at_najx Re: Nie ma to jak zrobić sensację 17.12.09, 13:01
        >Więc co, te 2 złote tak was bolą?

Nie 2 zlote tylko szybkie zmiany zasad po nalapaniu klientow.

Dzisiaj 2 zlote, jutro oplaty za kazda platnosc karta ponizej 500
        PLN , pojutrze "do 3 logowan do serwisu gratis".
      • Gość: p-z Re: Nie ma to jak zrobić sensację IP: *.ssp.dialog.net.pl 17.12.09, 13:18
        W moim przypadku nie będzie to 2 zł więcej tylko 5 lub 9 zł więcej (brałam udział w konkursie Aliora, dzięki czemu jestem przez rok zwolniona z opłat za kartę, kończy się to właśnie w grudniu), po drugie - straciłam właśnie pracę i siłą rzeczy moje wynagrodzenie nie będzie mogło być przelewane do Aliora. W imię czego mam płacić 9 zł? Wolę się przenieść do czegoś tańszego. A szkoda, bo z usług tego banku byłam bardzo zadowolona (szczególne wrażenie wywarło na mnie bardzo korzystne przeliczenie pieniędzy wybranych za granicą).
      • naczelny_troll_forum Chrzanisz 17.12.09, 14:13
        A po choinkę mam płacić 5 zł (60 zł/rok = 30 Warek butelkowych lub 20 Ciechanów
        niepasteryzowanych mniam:) ), jeżeli w db net mam to samo za 0,00 zł
        (słownie: zero zł 00/100)?
        • Gość: koko Re: Chrzanisz IP: *.oracle.co.uk 17.12.09, 14:39
          A czy ja mówię, że masz płacić? Jeśli jedynym kryterium jest dla Ciebie opłata
          za podstawowe produkty banku, to nigdy nie założyłeś konta w Aliorze, bo opłata
          była i wcześniej (PLN3/misiąc, czyli PLN36 za rok, czyli 12 pysznych Ciechanów).
          Z czego natomiast robić sensację? Alior był jednym z najtańszych banków, a teraz
          będzie jednym z tańszych. To koniec świata? W przyszłym roku kilka innych banków
          podniesie opłaty. W kolejnym roku jeszcze kilka. I tak to się kręci.
          • naczelny_troll_forum Re: Chrzanisz 17.12.09, 23:21
            Nie było dla biorących udział w konkursie :)
            Teraz mogę napisać, że miałem to konto. Do dzisiaj.
      • Gość: lolux Re: Nie ma to jak zrobić sensację IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.12.09, 21:07

z ubolewaniem porownuje konto w PKO BP banku wszystkich Polakow z komercyjnym
        Aliorem.

Oplaty za zwykle konto sa takie

6.50 za karte i prowadzenie co miesiac
        2.50 za internet
        20 zl na rok za wydanie karty
        50 gr za przelw

potrafia skroic 18 zl prowizji za wyplate 50 zl innego bankomatu (sprawdzone)

Jesli Alior osiagnie taki pulap cenowy oto sie przeniose.

• Gość: Fok Alior Bank znacząco podwyższa prowizje IP: *.igloonet.pl 17.12.09, 13:23
      Tylko Deutsche Bank,opłaty to 0zł!!Wszystko za darmo,tylko trzeba pamiętać o
      min. 1-nej transakcji kartą.To chyba nie problem?!Zaś w mbanku nie wszystkie
      bankomaty w Polsce są bezpłatne.
    • Gość: Zdzichu Alior Bank znacząco podwyższa prowizje IP: *.compower.pl 17.12.09, 13:25
      JAKA Kultura po prostu zbiór zachowań w tym przypadku standardowo-rynkowych
    • ulanzalasem Alior Bank znacząco podwyższa prowizje 17.12.09, 13:26
      Złodziejska lichwa...chodzi o to żeby zacząć przelewać im dochody bo widać, że kasy nie mają...ktoś się skusi? Do osoby, której sam poleciałem ten bank, bo wszystko jej pasowało zadzwonił jakiś szczyl z pytaniem czy będzie im oddawać swoje pieniądze już jakiś czas temu...
      9*12 czyli 108zł za co? W takim razie konto zostanie przeniesione do Mbanku lub innego gdzie roczna opłata za kartę, kilka przelewów etc. nie przekroczy 35-40zł.
      • Gość: lolux Re: Alior Bank znacząco podwyższa prowizje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.12.09, 03:26
        Nie chce bronic Aliora i sposobu w jaki podnosza oplaty (obnizajac
        oprocentowanie ma rachunku, teraz karta, za chwile wprowadza oplaty za przelwey
        itd).

Do niedawna ROR w PEKAO SA kosztowal 11.50 PLN i jeszcze wprowadzili 3PLN za
        karte, w sumie prawie 15PLN przy zerowym oprocentowaniu ROR. W PKO BP ROR
        kosztuje ok 12PLN.

Nie ma nic przeciwko oplatom w bankach - wszyscy chca zarobic tylko dlaczego
        place stoja w tym kraju na takim tragicznie niskim poiozmie, ze oplata rzedu 2
        euro za konto wywoluje dramatyczne wpisy na forum? Oplata 2 euro sklania ludzi
        do zmiany banku?

Jaka jednak jest gearancja, ze w innym za chwile nie bedzie to samo?

• Gość: xxx łatwo założyłem tam konto IP: 67.159.45.* 17.12.09, 13:37
      bo była fajna oferta: wszystkie bankomaty za free, lokata nocna i jeszcze
      dostałem 100 zł w konkursie

a teraz tak samo łatwo je sobie zlikwiduję i żegnaj "wyższa kultura bankowości"

jest takie przysłowie: chytry dwa razy traci
    • Gość: Smiech Tylko idiota jest klientem Alior IP: *.centertel.pl 17.12.09, 13:58
      Tylko idiota jest klientem Alior. Jak mozna miec rachunek w banku,
      ktory pochodzi z nikad, pieporzy glupoty ze jest najlepszy w Polsce
      (w czym ???????????) i reklamuje sie jakas wyzsza kultura bankowosci
      i idiotami w melonikach. Alior bank to moze byc konukrencja dla
      rownie dziadowskich Millenium, BRE, Kredyt Banku etc.
      • Gość: Zappa Odp IP: *.171.13.250.static.crowley.pl 17.12.09, 17:49
        Interesujace forum, uwazam, ze dobrze miec konto w prawdziwie
        polskich bankach, takiech jak Alior, ktory nalezy do polskiej
        rodziny o znaczacych zaslugach dla kraju (ppoprzez firme wloska,
        ktora do nich nalezy). Mam tam konto, nie jestem idiota i wiem, ze
        bank jest dobry, chociazby w tym, ze obsluguje mnie kompetentny pan,
        ktory na szczescie nie nosi (jak w Polbanku, GEtinie czy Pekao)
        plastikowego garnituru i obecnie "modnych" "czółenek" ;-) Alior
        zdecydowanie nalezy do czolowki w tym kraju i choc nie jestem fanem
        dodatkowych dwoch zlotych, mimo ze pracuje w innym banku (po stronie
        korporacyjnej) to wole zostac z nimi, po probie wspomnianych trzech
        innych bankow w Polsce.
    • Gość: ag Alior Bank znacząco podwyższa prowizje IP: 95.215.159.* 17.12.09, 15:25
      Dziękuję i do widzenia, czy raczej: żegnam na zawsze. Może bym został, ale to
      że nie potrafią obsłużyć polecenia zapłaty do TPSA przeważa szalę. Wraca stary
      tandem: Lukas + mBank. Już 10 lat - niezawodnie, tanio i za darmo.
      • Gość: marcin Re: Alior Bank znacząco podwyższa prowizje IP: *.swiecie.vectranet.pl 17.12.09, 17:13
        w Polsce jest około 0,5 miliona osób, które biłby się nawet o 2 zł miesięcznie. Na nich banki i tak nigdy nie zarobią więc nie martwią się o takich klientów. W aliorze zostaną Ci którzy obracają takimi sumami, że : a) nie zauważą podwyżki; b) usługi banku są dla nich na tyle wygodne, że nie będą się szarpać z przenosinami. Dla mnie alior nigdy nie miał dobrej oferty więc zostałem w starym banku, z którym oczywiście mam jakieś zatargi ale jak ktoś i tak 1 raz w miesiącu wyciąga kasę z bankomatu to i tak nie musi mieć ich wszystkich za darmo. Wystarczą tylko 4000 zawsze działające maszynki
    • Gość: anna Alior Bank znacząco podwyższa prowizje IP: *.4web.pl 17.12.09, 18:15
      Witam!

Polecam darmowe e-konto,
      porownanie tego i kont innych bankow pod jednym adresem,
      Serdecznie zapraszam
      i Wesolych Swiat
      bartek_77.systempartnerski.pl/
    • Gość: Bramkarz Alior Bank znacząco podwyższa prowizje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.12.09, 19:20
      Alior to "wyzsza kultura absurdow". Zmienilem sobie nr tel myslalem
      ze w takiej sprawie nie musze sie konsultowac z bankiem i niestety
      bylem w bledzie. Okazuje sie ze zeby wprowadzic do systemu bankowego
      nowy nr tel nie posiadajac juz starego musze osobiscie pofatygowac
      sie z dokumentem tozsamosci w placowce banku nie mozna tego zalatwic
      ani przez net ani telefonicznie w trosce o bezpieczenstwo mojej kasy
      (co jest mozliwe w innych bankach) moze bym to jeszcze zniosl ale
      okazuje sie ze przez infolinie nie moge zmienic nr tel natomiast
      moge wyslac przelew nawet na milion zyla (gdybym tyle mial)wiec
      gdzie tu troska o moja kase poprostu maja kiepski system i
      zaslaniaja sie troska. Dlatego zamiast jechac do ich placowki (nie
      po to zakladam konto w necie zeby ogladac panienki z okienka)
      zalozylem konto w DU bez wychodzenia z domu a Aliorowi powiedzialem
      pa.
    • adam_l27 A Lier bank ? 17.12.09, 20:04
      żenada.
    • Gość: wierny Alior Bank znacząco podwyższa prowizje IP: 188.33.224.* 17.12.09, 20:55
      Alior pozbędzie się "martwych klientów" którzy założyli konto żeby zarobić 100 zł . Zarobili i teraz uciekają do darmowych banków gdy przyszło zapłacić za obsługe konta. Pewnie nawet nie wypróbowaliście konta , usług a narzekacie że za drogo. Za pieniądze które dostaliście mogliście mieć darmowe konto w Aliorze przez 2,5 roku. Ale co podwyżka nie wynikająca z winy Aliora i już cwaniacy biorą nogi za pas. Dezerterzy którzy pójdą do innego banku będą musieli zapłacić za kartę w nowym banku kilkadziesiąt złotych. Odradzam wam Citibank bo znajomy tam założył konto i kilkaset złotych jest do tyłu bo nie korzystał z karty wiec radze czytać fora internetowe. Życze powodzenia w odkrywaniu nowych banków bo większość z was na kolanach wróci do Aliora...wtedy ja już będe ich stalym klientem wynagradzany kolejnymi usługami. Pa pa cwaniackie skąpiradła.
      • Gość: skubańce Oddajcie pieniądze Aliorowi IP: *.opera-mini.net 17.12.09, 21:11
        Właśnie !!! Oddajcie 100 zł które dostaliście od Alira skoro nie chcecie korzystać z konta. Założyliście je tylko po to żeby bank z kasy oskubać . Ten bank jest poprostu za dobry dla was bo przez rok mieliście za darmo konto , mogliście z wszystkich bankomatów za darmo wypłacać. Wiedzieliście że konto bedzie 3 zł kosztować. A teraz gdy bank za obsługe bankomatów musi więcej płacić wy chcecie zwiać i pieniądze zabrać. Dodatkowo wypisujecie że za drogo dla was bo wam do prowadzenia konta jeszcze więcej trzebaby było dopłacać . Ładnie to tak ?
        • Gość: makaroniarz wiesz co to pacta sunt servanda? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.12.09, 22:01
          skoro aliorowi opłacało się dac mi konto za 3zł/mies. to dlaczego
          obwiniasz mnie-klienta?
          Średnio wierzę w te nagłe wzrosty kosztów obsługi wypłat z
          bankomatów innych sieci. Uważam że jest to zasłona dymna mająca na
          celu ukrycie faktu, że bank od początku dopłacał do tego biznesu
          właśnie po to żeby za rok wywinąć taki numer jak obecnie.
          Skoro bank wprowadza wyższą kulturę bankowości to dlaczego nowych
          zasad/opłat nie stosuje wyłącznie do nowozakładanych kont?
          Coś mi się zdaje, że odpływ klientów razem ze środkami dość mocno
          zachwieje płynnością tego banku...
    • Gość: kania Alior Bank znacząco podwyższa prowizje IP: *.centertel.pl 17.12.09, 21:23
      alior podwyższa a ja słyszała że podobno getin jest za darmo ale czy
      to prawda?
      • Gość: dssa Re: Alior Bank znacząco podwyższa prowizje IP: *.autocom.pl 17.12.09, 21:32
        jest za darmo ale do kiedy...pamietajcie Bank chce zarobić...nie moze byc tak ze
        doplaca sie do klienta...gdzie tu sens....niech kazdy wyliczy sobie ile razy
        wybral z obcego bankomatu (koszt banku około 3-4zł za jedno wybranie pieniedzy z
        obcego. Ja tam płace chociaz wiem za co.
      • Gość: truskawka Re: Alior Bank znacząco podwyższa prowizje IP: *.icpnet.pl 18.12.09, 14:39
        Kania - ja mam w getinie i rzeczywiście tam e-konto jest za darmo.
        Poza tym jeśli chodzi o bankomaty - to masz ich kilka tysięcy -
        bezprowizyjnych, mozesz korzystać bezpłatnie np.z WBK. Także
        naprawde nie jest źle.
      • Gość: freek Re: Alior Bank znacząco podwyższa prowizje IP: *.as.kn.pl 18.12.09, 16:11
        Mi sie nie zdarza wyplacac w obcym bankomacie bo i po co... no moze z raz po
        kilku piwach :) A odnosnie egetin to chyba lepszego konta nie ma teraz, bo w
        kolo dra za prowadzenie sporo a tu free...
      • Gość: elvenwarrior Re: Alior Bank znacząco podwyższa prowizje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.12.09, 12:43
        e-getin dokladnie, ale musisz robic przelewy tylko przez neta,to wtedy
        rzeczywisicie caly pakeit nic nie kosztuje
    • Gość: makaroniarz strzał w kolano albo w melonik... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.12.09, 21:55
      Nie tak dawno millennium popełnił identyczną głupotę i co?
      szybciutko wycofywali sie z pomysłu podwyższania opłat.
      Panowie i Panie z Aliora, prosze policzyć:
      - moja rodzina ma u was 15 rachunków ze średnimi miesięcznymi
      wpływami 3500/konto
      - 12 kredytówek ze średnim miesięcznym saldem 3000
      - 5 rachunków inwestycyjnych o średnich aktywach 60.000
      4 stycznia wszyscy zamykamy u was rachunki, kredytówki i rachunki
      inwestycyjne.
      Dla was pewnie żadna strata ale jakiś inny bank chyba sie ucieszy...
      Chociaż mozna znacznie bardziej perfidnie: rachunki sobie u was
      pozostawimy z saldem 100zł bez żadnych kart itp....
      • Gość: 25 złotych przelew Re: strzał w kolano albo w melonik... IP: *.opera-mini.net 17.12.09, 22:07
        Millenium też jest do bani chyba 25 zł za przelew chcieli w placówce.
    • Gość: korektor_ Alior Bank znacząco podwyższa prowizje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.12.09, 23:43
      A czy KTUŚ spodziewal sie czegoś innego ? Czy nie możecie przyswoić sobie fundamentalnej zasady że " za darmo to tylko w ryj mozna dostać" ?
      • Gość: za darmo Re: Alior Bank znacząco podwyższa prowizje IP: *.opera-mini.net 17.12.09, 23:55
        W tym przypadku dostali za darmo kase od Aliora . Cwaniacy z rodziną 15 kont pozakładali...a teraz psioczą że 5 zł to dla nich za drogo...Zarobili na tym 1500 zł. I jeszcze perfidnie się zachowują na forum wobec banku który dał im zarobić.
        • Gość: sabina Re: Alior Bank znacząco podwyższa prowizje IP: *.mtvk.pl 18.12.09, 00:41
          Jeśli któryś śmierdziel uważał na lekcjach to wie że jest to reklama,ale jak
          czytam te wypociny na forum to widzę że tu sama śmietanka się
          wypowiada,ech.....Boże widzisz i nie grzmisz.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka